Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tarkamacska

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkoromban kitartóan szerettem volna tengerimalacot, s mivel boldog malactulajdonos osztálytársam szintén nem rendelkezett óriáskígyóval, így időről-időre próbálkoztam otthon ezügyben. Én viszont már az első körben elbuktam, nem lett tengerimalacom. Anyukám rendszeresen azzal…..
Macskazene Tádé vs. Pálma 2010.03.23 09:03:00
Tádé egyébként lassan 2,5 éve tartozik a családhoz. Zsófi nyerte, tombolán. Ha valakinek ezt csak úgy lazán megjegyzem, általában kétféle reakció következik, no persze attól függően, hogy állatbarát-e az illető. Az egyik reakció a nevetés, avagy röhögés. A másik pedig az…..
Macskazene Tavasz!!!! 2010.03.22 08:27:00
 Ma ünnepélyesen bejelentettem a macskáknak, hogy beköszöntött a csillagászati tavasz is, így igazán semmi akadályát nem látom annak, hogy ezentúl napjuk nagy részét a kellemes és igen macskabarát kertben töltsék.Farkincának egyből volt ellenvéleménye, ugyanis…..
Macskazene Macskaminta 2010.03.21 10:32:00
Korán indultam. A gyerekek mamával mentek az iskolába. Az utolsó pillanatban még kidobtam az udvarra Buddhát, Rumlit, Makikát és Mircit. A lelkükre kötöttem, hogy Farkincát is tegyék majd ki. De azt hiszem, ez nem sikerült! Farkinca valószínűleg esernyővé varázsolta magát, vagy…..
Bizonyára Önök is tudják, hogy a macskákat ősidők óta használják gyógyászati célokra.Ezt az elfeledett tudást szeretném röviden megosztani Önökkel.A macskák rendkívül sokrétűen használhatók különböző terápiás célzattal. Vegyük például a…..
   És csak nyávogott, csak nyávogott, csak nyávogott.Ráadásul ezt a macskát Buddhának hívják, és egy daliás, délceg kandúr. Ráadásul FEKETE MACSKA!! Összesen annyi a mentsége, hogy még nincs egy éves.Tegnap egyébként komisz szél fújt errefelé, olyan…..
Emlékszem, általános derültséget váltott ki családi körben, amikor először meséltünk arról, Zserbó hogyan "beszélget" velünk. Kezdettől fogva hallatta a hangját, és szépen lassan megtanultuk, mi mit jelent macskanyelven, és viszont, ő is megtanulta néhány szó…..
Macskazene Hókuszpók-horoszkóp 2010.02.16 09:37:00
     Kelt bejegyzésem a Fém Tigris évének harmadik napján, s ha már a csapból is ez folyik, gondoltam, nem hagyhatom ki az alkalmat, hogy a macskaasztrológia útjára lépve én is írjak macskáink csillagjegyeiről.Igaz, ez nem a kínai asztrológia, viszont az…..
Macskazene Téli mérleg 2010.02.12 11:51:00
 Fejetlen FarkincaRumliszatyor Nagyon várom már a tavaszt!!Igaz, a macskáink már érzik a kellemes tavaszi bizsergést, a madarak is élénkebbek, mint egy hónapja, és ma kivételesen olvad a hó is. Süssön a Nap, legyenek fidres-fodros hetyke tavaszi felhőcskék az égen, legyen…..
Macskazene Rumli megérkezik 2010.02.11 10:55:00
Nemsokára ismét költöztünk..., ezúttal egy csendes kis utcácskába, valóságos "macskaparadicsomba". A költözés után egy héttel - még zsákok, dobozok, helyüket nem találó bútorok között - eltörtem a bokám, méghozzá úgy, hogy műtét, csavarok, fémlapok, kórház…..
Macskazene Családfa 2010.02.10 09:36:00
Mirci "De akkor miért hívod Rumlinak?" - kérdezte a szomszéd kisfiú, aki tartózkodó a macskákkal, mert nagymamája nem éppen macskabarát. Én nagy hévvel magyaráztam neki, hogy Rumlit nyugodtan meg lehet simogatni, szereti a gyerekeket, nem karmolja meg, nem kap el tőle…..
Macskazene Macskatorna 2010.02.09 09:26:00
        Farkinca hever       Rumli heverÓ, macskák, ha úgy tudnék heverni - csak hetente egyszer -, mint ti! Olyan lazán, gondtalanul, előkelően! Ki tudja, mi jár a fejetekben? Valószínűleg semmi olyasmi, amire egy…..
 RumligepárdA képen Rumli, a világ legkedvesebb, legtürelmesebb, legnyugodtabb macskája látható. Különös ismertetőjele, hogy hatalmas a szeme, és benne mindig feltűnően nagy a fekete szembogara. /Bár ez a képen nem így látszik/ Külsőre Rumli hasonlít leginkább egy…..
Macskazene Jöjjenek a macskák! 2010.02.07 14:42:00
Írni bármiről lehet. Erre nagyjából 5 éves koromban jöttem rá. Akkor még a bármire írni változat tetszett jobban: bármire-bármivel – minden szülő emlékszik erre a korszakra. Mi is nosztalgiázunk egy megőrzött falfreskó maradványon az ebédlőben, és emlegetjük az…..