Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andean79

1681 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hát legyen!!! Haikuk 2016.07.12 10:46:05
Monokróm szívek festenek színeket a megfakultságba   Mikor lelassul  a pillanat, ne rohanj a világ után   Látom a felszínt, és csak képzeletem ad mélységet neki   Mikor önmagad mérgezed, miért mástól vársz rá ellenszert?   Aki jól olvas benned, azt legegyszerűbb megvakítanod   Ha…..
hát legyen!!! Dominik.... 2016.03.13 19:00:38
Meddig és hogyan tudod megőrizni, megvédeni a benned lakó gyermeket? Az utóbbi időben nagyon sokat gondolkoztam ezen a kérdésen. Mert kezdem elveszíteni. Azt hittem látom a világot, és mégis sikerül arra figyelnem, ami szép benne. De ma, mikor egy önmagában már emberre sem emlékeztető egyednek…..
hát legyen!!! Ami nem öl meg... 2015.11.23 13:32:27
David Lagercrantz megpróbált Stieg Larsson cipőjébe bújni, de sajnos túlságosan nagynak bizonyult rá. Az "Ami nem öl meg" helyenként magán viseli a tetovált lány stílust, de alapvetően hiányzik belőle az a folyamatosan fenntartott, intenzív feszültség, ami az előd könyveit…..
hát legyen!!! Rand... 2012.03.30 16:15:00
„A belső korrupció, Peter. Ez a legrégebbi az összes közül. Már évszázadok óta tart ez a komédia, és az emberek még mindig bedőlnek neki. Pedig olyan egyszerűen rá lehetne jönni: csak hallgass meg bármely prófétát, és ha azt hallod, hogy áldozathozatalról beszél – fuss!…..
hát legyen!!! Rand 2010.08.24 21:24:57
Mostanában azon gondolkozom, vajon miben hitt Ayn Rand?Olvasva a könyveit, néha ökölbe szorul a kezem a leírtakon. Felismerve az emberi viselkedés különböző fajtáit, szembesülve a legaljával, nem tudom eldönteni, hogy mit várt. Várt-e egyáltalán valamit, vagy „csak”…..
hát legyen!!! Haikuk 2015.10.13 20:49:43
A saját tudat az, ami nélkül sosem  lesz szabad utad A boldog felnőtt, a benned lakó, mindent  túlélő gyerek Nem az érintés amitől félünk, hanem hogy érezzük azt Ezer idézet helyett, magadban keress egy gondolatot Mindig csak készülsz rá, vagy egyszer végre el is…..
  Szerettem? Szerettem. Nem együtt kezdtük, de egyszercsak megtalált. Az első 5-6 évadot körülbelül 2 hét alatt daráltam le, és onnantól maradt a heti szerelem. A jelenleg futó sorozatok közül kettő olyan van, amit biztosan a végéig elkísérek majd. Mert szinte családtagok…..
Van IPhone-om, vannak drága cuccaim, és olykor mégis nincstelennek érzem magam. Az érzés miatt, ami néha körbevesz. Dolgozom, és némelyek éppen ezért neheztelnek. Mert elindultak egy úton, amit valaki, valamikor kijelölt, hogy a külföldi miatt nincs a honfitársaiknak munkája,…..
hát legyen!!! Olimpiát nekünk!!! 2015.06.16 19:16:41
Azt mondom, rendezzünk Olimpiát! Talpra magyar, csináljunk újkori játékokat! Nézzük hogyan tudnánk mindezt kivitelezni. Szállás kérdést a Hortobágyon oldanám meg, ott elég sok sátrat fel lehet húzni, munkát adva ezzel a sátorgyártó kisiparosoknak. Az angol WC hiánya pedig…..
hát legyen!!! A Dal.... 2015.05.06 15:38:39
Van-e szebb annál, mint mikor egy gyönyörű hangszer megtalálja a hozzá legjobban passzoló embert, aki kihozza belőle a legtökéletesebb hangokat? Mikor a zene, amit együtt hoznak létre betölti a teret és olyan érzéseket kelt életre, melyek minden mást elfeledtetnek. Elfeledtetik az…..
"Te tényleg nem nőttél fel" És én még mindig azon gondolkozom, mit jelent felnőni? Vagy mit jelent nem felnőni? Dolgozom, van lakásom, fizetem a számlákat és néha még vezetem a háztartást is. Szeretek és csalódok, nevetek és sírok. És minden pillanatban az élet lüktetését…..
Huszonkét évvel ezelőtt úgy léptem be az iskola kapuján, hogy nem tudtam ki vagyok és hová tartozom. Négy évvel később úgy léptem ki, hogy még mindig ugyanezt éreztem. Eltelt 18 év, és most, mikor megint beléptem a kapun, pontosan tudtam, hogy ki vagyok, mit akarok és miért. Azt…..
hát legyen!!! Proust kérdőív 2015.04.20 19:54:18
1. Mikor nevetett utoljára úgy igazán, teljes szívből? ma 2. Mikor sírt utoljára? tegnap 3. Min tud igazán felháborodni? emberi butaság 4. Minek tud leginkább örülni? egy jó beszélgetés 5. Mi az, ami a legjobban elkeseríti? tehetetlenség 6. Mi a kedvenc…..
hát legyen!!! haikuk.... 2015.03.02 08:26:32
Megpróbáltam összeszedni az utóbbi időszak terméseit, de sajnos több is elveszett.   Miközben hátat fordítottál, szemembe  egyszer sem néztél   Mikor játszma lesz a játékból, ott veszik el a gyermekkor   A tökéletes pillanatra vársz, vagy most kezdesz el…..
A szürke ötven árnyalata……………színtelen. Pedig egészen tisztességes iparos munka. Láttam olyan filmet, amelyiknél többet néztem az órámat, mint a vásznat, ez annál jobb volt. A történetet annak ellenére jól összevágták, hogy természetesen rengeteg részt kihagytak a…..
hát legyen!!! Igaza van?! 2015.02.16 14:05:59
Mikor legutóbb a Stephansplatz-on voltam éjszakai szolgálatban, láttam egy 50 körüli nőt, aki egész éjjel kint állt egy üzlet előtti beugróban. Már akkor is rossz érzésem volt, de azt hittem egyszeri eset. Ám most éjjel megint ott volt. Ugyanott álldogált egész éjjel.…..
Rainer Maria Rilke: Der Panther Sein Blick ist vom Vorübergehn der Stäbe so müd geworden, dass er nichts mehr hält. Ihm ist, als ob es tausend Stäbe gäbe und hinter tausend Stäben keine Welt. Der weiche Gang geschmeidig starker Schritte, der sich im allerkleinsten Kreise dreht, ist wie ein…..
Jordán Tamás olyan közel hozta hozzám József Attilát, hogy már őt láttam a színpadon, őt hallgattam, és őt éreztem. Mintha az egész előadás egy kilégzés lett volna, amit aztán egy, a víz alól előbukkanó, kétségbeesett és oxigénért kapkodó levegővétel oldott fel. Még…..
Egy év kihagyás után arra gondoltam, élesszük fel a blogot.  Az elmúlt egy év alatt rengeteg minden történt, de a legfontosabb, hogy boldog vagyok. Az élet nem tökéletes, de nem is kell, mert akkor mit alakítanék rajta? Jelenleg viszont kerek a világ és én vagyok a közepén.…..
hát legyen!!! 2013.... 2013.12.26 12:50:56
Erre az évre sok jelzőt lehet aggatni, kivéve az unalmasat. Hatalmas hegyek és völgyek, és sajnos még mindig a völgyben vagyok. Egzisztenciálisan nincs lejjebb, de emberileg gazdagabb vagyok, mint valaha. És ez tart életben. Meg az, hogy győztes vagyok!  ..
hát legyen!!! Kiürültem... 2013.11.06 20:09:17
Ma egy kicsit belehaltam az életbe... és csak ezt a verset mondogatom... Reményik Sándor: A Kagyló Én itt vagyok, akarva, nem akarva, A végtelen vetett a véges partra. Fekszem aléltan a sivár fövenyben És az óceán himnuszait zengem. Anyám, a tenger apadt, s…..
hát legyen!!! 2013.11.01 21:19:52
hát legyen!!! irány a Mars.... 2013.10.01 18:14:53
Válogatós vagyok…tény. Abszolút nem vallom azt, hogy mindenkit szeretni kell, de még csak azt sem, hogy elviselni. Vannak embertípusok, akikkel ideig-óráig egy bolygón tudok élni, de aztán nálam a Marsra lövés következik.  Az egyik ilyen típus a hipokrita, aki olyan szinten…..
Ma szintén 3 újoncot néztem meg, az elosztás ugyanaz, mint tegnap, egy 20 perces sitcom, és két 40 perces dráma. Kezdjük a vígjátékkal, amelynek 20 perce alatt még csak el sem mosolyodtam. Totál katasztrófa a sorozat, egyértelmű kasza. Utálom azokat, akik azt hiszik, ha kiabálnak,…..
hát legyen!!! Pilot-mustra 2013.09.24 15:18:24
Ma 3 pilotot néztem meg, egy 20 perces sitcomot, és két 40 perces drámát. A "Mom" című helyenként vicces 3 generációs comedy nem lesz nézős, de időnkénti belepillantást mindenképp megérdemel. Anna Faris és Allison Janney üdítően borítják ki egymást. A két drámáról…..