Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pazirik

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A simontornyai vár 3D modellezésének munkái 2008-ban kezdődtek, egy a Vármúzeum állandó kiállításnak megújítását célzó, az Alfa Programon nyertes pályázat részeként. Szőke Balázs először a vár 13. század végi, 14. századi, illetve 16. század eleji periódusának…..
Pazirik 2011.10.17 07:45:38
@Pimi: Köszönjük szépen az egész csapat nevében! Nemsokára itt a sírásó blogon megjelenik a vár bemutatása és a rekonstrukció leírása is.
Nyakig sárosan, bokáig egy békanyálas mocsárban állok, mellettem egy birkanyáj béget, a zsebeim sáros kerámiatöredékkel vannak tele, miközben telefonon egy angol pilóta kitartóan kérdezget a felhők magasságáról. Ráadásul a munka neve, amin éppen dolgozom, magyarul azt jelenti:…..
Pazirik 2010.09.23 16:20:22
@stibranyi:
Izgalmas lenne egyszer a kutatási eredményeket egy 3D animáció segítségével bemutatni a nagyközönségnek. Régóta szeretnénk egy olyan rekonstrukciót készíteni, ahol a komplex eredmények alapján (domborzatmodell, terepbejárási eredmények, légi felvételek, stb.) egy teljes animáció segítségével "visszarepülhetnének" az érdeklődők egy adott tájegység területére, adott korba.
Egy különlegesen finom kidolgozású, életnagyságúnál jóval nagyobb római bronzszobor lába került elő 2009-ben, Paks határában, az egykori Lussonium katonai tábor területén végzett ásatások során. A feltehetőleg a Kr. u. 3 századra keltezhető tárgy minden bizonnyal egy…..