Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Razak

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglehetősen izgalmas egy hónapon van túl az ország, amiből rendkívül sok tanulságot le lehet vonni. Gondoltam inkább írok hosszabban erről egy rövid tweet helyett és remélhetően sok más ember is majd hozzászól. Kezdeném rögtön azzal, hogy életemben először aláírtam ilyen jellegű kezdeményezést.…..
Razak 2017.02.17 21:22:31
Én vidékiként csak érdeklődéssel tudtam figyelni az eseményeket.
Röviden az olimpiáról: Véleményem szerint hatalmas bukta lett volna anyagilag. Fölösleges pénzkidobás. Sajnos a korábbi olimpiák kiadásait figyelve is, és itt van egy úszó vb, ahol a többszöröse már most a kiadás, a tervezettnél. Miben lenne másabb egy olimpia?

Pártok:
Nekem valamiért nem szimpatikus a Momentum, valahogy az MKKP közelebb áll a szívemhez, ha már pártok. De kalapomat emelem, hogy ilyen jól megszervezték, és mindenkit megleptek az eredménnyel szerintem.
Sajnos olyan érzésem van, hogy a későbbiekre szétesnek. De cáfoljanak rám ismételten!
A többi pártra nézve siralmas az egész, és ebből lehet tökéletesen látni, hogyha rajtuk múlik, akkor nem lesz itt szoros végeredmény 2018-ra. Ők is át kezdik venni azt a fajta politizálást, hogy nem mondanak semmi konkrétumot semmivel kapcsolatban, nincsen álláspontjuk, csak kritizálnak. Ezt már megcsinálták anno nagy sikerrel, csak ők meg kritizálni sem tudnak.

Ami számomra nagyon elkeserítő, és elszomorító, hogy:
- Annyira nincsen érett választói gondolkodásunk, hogy azt a szerencsétlen hülyét toleráljuk. Ha éppen aláírást gyűjt, vagy bármit csinál az utcán. Nem! Odamegyünk, szétrúgjuk a standot, belerúgunk egy papírkutyába, és megfejeljük, vagy pofozzuk az embert.
- Írtad FreedyD, hogy félelmetesen hátrálnak ki az adott cél mellől, ha népszavazás lesz. Igazából az a félelmetes, hogy semmilyen politikai hátrányuk nem lesz a választók százalékos arányát nézve. Egyszerűen mi választók az ilyen húzások miatt nem büntetjük meg őket. Így nyugodt szívvel el fogják játszani harmadjára is, ha a történések úgy hozzák.
Sziasztok Aki a Filmbarátokat hallgatja, tudja, hogy egy fura üggyel szenvedek itt már jó ideje, nevezetesen a laptopom hajlamos kikapcsolni magától. Van hogy 10 perc után, van hogy 90 perc után, de előbb utóbb ki fog. Olyan, mintha egyszerűen csak áramszünet lenne és kikapcs minden (aksi nincs…..
Razak 2016.05.02 17:32:33
@freddyD: Futtatás (CTRL+R)

mdsched.exe
Blogolkodom, tehát vagyok Debrecen 2014.07.12 18:57:09
Már harmadszorra (Sárvár és Eger) kérem a tanácsokat belföldi nyaralást illetően, amely a nyár végén meg fog történni. Ezúttal Debrecen lenne a célpont és emiatt kérdeznélek titeket, hogy milyen insider tippeket, tanácsokat tudnátok nekünk útra adni. A korábban kapottak pár…..
Razak 2014.07.13 13:18:11
Ha DKV-val utaztok, akkor ezt az oldalt javaslom:
kereso.dkv.hu/

Többieken túl, amit én mondanék:

Étterem:
Pálma Pub
www.palmapub.hu/order/
Nem régen voltam. Többen voltunk és mindannyian csak jó véleménnyel voltunk róla és emberes adagot adtak.
1-es villamossal meg lehet közelíteni. Azért is jó az étterem, mert az Egyetemhez, Nagyerdőhöz és a Stadionhoz is közel van. Így egyúttal útba lehet ejteni ezeket a nevezetességeket.

Kép a környékről:
https://www.google.com/maps/@47.548999,21.628469,3a,75y,295.56h,89.93t/data=!3m4!1e1!3m2!1sq43dfotfvM0Ne4UbWba-Ig!2e0!6m1!1e1

Gyrosban nekem a Meteor Gyros annyira nem jött be. Ízre sem és maga az egész hely sem. Többször is voltam ott, de mindig bunkó módon bántak velem. Arra se foghatom, hogy rossz napot fogtam ki. Többen is megerősítették tőlem függetlenül. Így nem a pofámmal lehetett a bajuk.
Azok után nem esett jól már nekem a kaja... :(

Gyrosban, ami a legfinomabb szerintem az a Akropolisz Gyros.

Kép:
https://www.google.com/maps/@47.539227,21.622142,3a,43.7y,80.5h,87.55t/data=!3m4!1e1!3m2!1sdTiMXYaFH1_kC5hN05SW1A!2e0!6m1!1e1

Bár arra figyelni kell, hogy vasárnap zárva van. Egy kicsit drágább az átlagnál, de ízre és mennyiségben kárpótolva vagy.
Egyetem sugárúton, azért jól mozognak a buszok, de villamossal is megközelíthető egy kis sétával egybekötve.

Esetleg poén kedvéért a plázában megnézheted a Fald Fel Amerikát, bár gondolom Pesten is találkozhatsz ilyennel, ha annyira kiszeretnéd próbálni a Mega, Giga kajaadagot.

faldfelamerika.hu/oriasetelek.html
Jóféle sorozat ez a Trónok harca! Igaz, az alapanyag se kutya, de szerintem mindannyian láttunk már olyan adaptációt, mely nemhogy hűen tükrözte volna a forrás értékeit, de egyenesen megcsúfolása volt annak. Jelen esetben nem erről van szó. Ez biztosan betudható annak is, hogy A…..
Razak 2014.04.21 16:10:05
Talán meglepő, de alig égtem az új Trónok harca évad lázában. Ez részben annak köszönhető, hogy az elmúlt egy-két évben jó több olyan fantasyt is olvastam, melyek irodalmi értéke vetekszik Martin klasszikusával (pl. A királygyilkos krónikája vagy Az Első Törvény köteteit),…..
Razak 2014.04.14 17:33:39
Megvannak az előnyei és a hátrányai is, ha az ember szabadságra megy. Egyrészt elvileg több szabadideje van, másrészt megszokott környezetéből kiszakadva nem feltétlenül jut hozzá a bejáratott eszközeihez. Hogy mást ne említsek, például az internethez. Ne tudjátok meg, mit…..
Razak 2014.04.14 17:32:55
Igen, igen... jó... nem! A rohadt életbe már! A mobilos játékokra általában jellemző, hogy könnyűek, pár perces kis szórakozást jelentenek, oszt' szevasz. Van azonban egy másik, kevésbé ismert vonulat is: rengeteg olyan játék lett pont azért kelendő, mert egyszerűen…..
Razak 2014.02.18 15:50:34
A címben szereplő mondat pár éve tényleg megállta volna a helyét, ám manapság a Linux egy igen jól fejlett platformmá nőtte ki magát, amely immáron olyan nagy cégeknek is megfelel, mint a Valve. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Steamet már tesztelik egyes…..
Razak 2013.01.15 15:43:54
@Andris2009: Nem tudom, hogy Ubuntuval hogy-hogy nem tudtál filmet lejátszani. Pl. ott van a VLC. Az bármit lejátszik és megeszik és ingyen van.
Otthon elfogyott a fertőtlenítő alkoholunk, úgyhogy útközben elmentem a patikába venni egy új flaskát. Kérdésem felétek, szerintetek mennyibe került egy 100 grammos flaska? Nem egy nagy darab, összehasonlításképp kiraktam egy fülpálcikát. Megfejtés majd pár tipp után a…..
Razak 2012.08.24 21:56:15
@freddyD: Engem a múltkor a széntabletta cseszett fel.
1000 Ft-ba kerül egy doboz, pedig elméletben csak "szén" van benne.....
Komoly kutató munka nem előzte meg a kifejlesztését és szerintem a gyártása sem hatalmas összeg. Ráadásul még gyorsan is fogy, ha az ember rendeltetésszerűen alkalmazza alkalomadtán,
Lehet, hogy a készítők változtatnak itt-ott a történeten, de eddig mindig találtam benne rációt. Módosításaikkal némiképp átértelmezik a regényszöveget, új színt visznek belé, szóval nincs ezzel semmi gond. A mostani epizód is hozta a szokásos erősségeit - a jó…..
Razak 2012.05.21 21:23:27
Meg kell vallanom őszintén, azok közé tartozom, akik kifejezetten örülnek annak, hogy a sorozat készítői eltérnek a regényfolyam betűjétől, és nem csak azért, mert két teljesen különböző művészeti ágról van szó, elkülönülő formanyelvvel, horizonttal. Egyszerű, az…..
Razak 2012.05.14 21:48:37
Egyelőre nem szaporítom túl a szót, parancsoljatok, a 4. epizód felirata, az fqm-es verzióhoz időzítve: game.of.thrones.s02e04.hdtv.xvid-fqm, és igyekszünk mihamarabb elkészíteni a többihez is. Jó szórakozást! Update: Az AFG-verzió nálam a 37. percnél "megbicsaklik", s onnantól…..
Razak 2012.04.23 22:25:10
Meg kell valljam, ambivalens érzéseim voltak, amikor kijött a pre-air verzió az új évad második epizódjához. Bár alapvetően örültem annak, hogy megnézhetek még egy részt, ugyanakkor a Trónok harca nem tartozik azokhoz a sorozatokhoz, amiket csak úgy "ledarál" az ember. Olyan, mint…..
Razak 2012.04.04 20:43:36
"Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen." - mondanám, ha nem várnának még ránk az utómunkálatok (az egyéb verziókhoz való időzítés, kommunikációs kötelességek, egyebek), illetve ha nem figyelne a gépemen a Kaliforgia évadzárója, amit még meg se tudtam…..
Razak 2012.04.02 21:46:12
Razak 2012.04.03 16:50:34
@halamita: Közben van egy második részt. Csak gondoltam szólok.
Azt lefordítjátok? :)
Azt hittem, a Trónok harca második évadába majd csak hétfőn vetjük bele magunkat Merthinnel és Noresfatuval, ehhez képest egy kedves júzer figyelmeztetésének köszönhetően már csütörtökön belekezdtünk, hiszen megjelent egy 22 perces kedvcsináló a Királyok csatájához. (Egy…..
Razak 2012.03.31 14:02:05
Munka után irány a metró. Látom, hogy épp beérkezik az állomásra, sietve futok feléje. Fenn a lépcsőnél álló BKV Ellenőr bérletre bólogató biztonsági őr manusnak mutatom a bérletemet és mennék is tovább. Erre ő: Várjon egy pillanatra. Oké, mutatom szép lassan az…..
Razak 2012.02.22 18:38:33
Mindig megdöbbenek, hogy Uwe Boll milyen közutálatnak örvend, az meg már dühítő is, hogy az emberek harmada (akár szóban, akár imdb szavazáson) lefikázza, holott nem is látott tőle semmit, vagy legalábbis azt a filmet nem. Ne értsetek félre, Uwe Boll nem rendezőzseni. Sőt,…..
Blogolkodom, tehát vagyok Siralmas 2011.05.30 19:02:01
Szóhoz nem jutok, mekkora fostenger lehet ez a film. Alig várom, hogy Magilla Gorillából is készüljön egy 3D animált családi vígjáték, amelyen talán csak a hat éves gyerekek röhögnek majd És lefogadom, hogy ahogyan a mindenhonnan jó mélyről felszippantott fikát kapott Maci…..
A korábbiakhoz képest most szerényebb rendelést adtam le, de egy még hátra van.Azt csak holnap tudom átvenni ha minden igaz.Tarzan egy klasszikus, remek dalokkal. Azt hiszem ezt nem kell részletezniSzeretem Spongyabobot, sajnos a sorozatot már nem nézem rendszeresen, de ha éppen elcsípem…..
Múltkor elgondolkodtam, milyen ez a több mint 3 év, amit úgymond webes létemmel produkáltam. Tiszta fura visszagondolni, hogy 4 éve még semmi ilyen elfoglaltságom, hobbim, "kötelezettségem" nem volt. Pár rossz emlék mellett rengeteg a jó, egy-egy elkészített…..
+++SPOILER+++Ezt is megéltük. Nincs többé pittyegő óra, nincs többé "immunitás for everyone", soha többé "dammit". Legalábbis egy tv-sorozat keretében nem. Imádtam ezt asorozatot, az első 5 évadot ahogy illik tv-n izgultam végig hétről hétre. Főleg az első 3…..