Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kreashot

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptemberrel beköszöntött az ősz, a legtöbben visszatértek már szabadságukról, vége a forróságnak, a fesztiváloknak, a vízparton döglésnek, a munkamániások sem egyedül ülnek már az irodában. A nyár a legeseménydúsabb évszak fotós szempontból, nagy részetek ilyenkor…..
2011. Október 30. vasárnap egy órával vissza kell állítani az órákat, (fényképezőgépeket)  ezzel elkezdődik a téli időszámítás.Az Indiai Nagydíj a 2011-es Formula–1 világbajnokság tizenhetedik futama lesz, melyet 2011. október 28. és október 30. között…..
Indafotóblog Napiképek 2011.09.05 10:32:00
arcsikex: Eladó ház hi69: hajnali igéret hombre: EPPUR SI MUOVE shep képe kartonfarkas: A másik oldalról... jupiter-8: Csillagnéző 1. kreashot: ... négy kerék..
kreashot 2011.09.30 18:46:43
@Mityu: Tiszteletben tartom azt az igényedet, hogy úgy kívánod nem látni a szerinted nem megfelelő alkotásokat, hogy fel sem teszik az Indára, nem pedig úgy, hogy nem nézed meg, de én más véleményen vagyok.
@tacsifoto: Van ilyen gyűjtemény, de csak egy hétig lehet benne egy kép, ráadásul valamiért nem áll annyira az érdeklődés középpontjában, mint a gyűjtemény indulásakor. "Mi a baj vele?" a gyűjtemény címe.
@vlm_: Az Indafotofal célja valóban az ajánlás volt, de nem volt kiegészítve az értékelés (kritika) elviselésével. Egy újítás keretében meg lehet tenni ezt a kiegészítést.

A korábban már többek által javasolt "tegyen pipát az, aki kéri/elviseli az értékelést" nekem is szimpatikus. Bár itt egy ilyen fajta dohogás jut eszembe: "sokadszorra már nincs kedvem elmagyarázni, hogy direkt égettem ki a képen ezt vagy azt a részletet..." Úgyhogy a kör bezárult: habár vannak egyezményes szabályok, a fotózás, képalkotás lényege mégis az, hogy ezeket a szabályokat hogyan használjuk, illetve hogyan nem használjuk, amikor alkotunk, illetve hogyan látjuk (szubjektíven...) a saját és mások képeit. Vagyis sosem lesz egyetértés mindenben - ezt kell elfogadni és máris elférünk egymástól. :-)
kreashot 2011.10.01 21:40:01
@Evaneni: A gyűjteményről szóló mondatot tényközlésnek szántam, nem kritikának. Egyébként nem szólnék bele a gyűjtemény feltételeibe, mert fogalmam sincs, milyen időtartam lenne ideális.
A "sípálya-típusú" megkülönböztetést nem tartom szerencsésnek: ki dönti el, hogy ki "melyik pályára" való? Ki szabja meg a feltételeket, ami alapján pl. magunkat be kéne sorolni? És még sorolhatnám a kérdéseket.
Nekem pont ez a nagy, széles, valódi(?) demokrácia(szerűség), a változatosság, a színesség tetszik, ami a feltöltés és az Indafotón tartózkodás során megvalósul. A válogatásnál sem tartom tragédiának a be-becsúszó nem kiváló képeket, és azt sem, ha ezen nem kiváló képek alkotói esetleg az indokoltnál büszkébbek magukra. Ha átverik is magukat, én annak örülök, hogy van pár jó napjuk, hetük, úgyis egyre több "feketeség" omlik ránk, jön velünk szemben stb.
Az idei augusztus 20-i ünnepségek válogatott fotói. Az egyes fotókat az Indafotóra átkattintva kedvencelhetitek/lájkolhatjátok, kommentelhetitek itt a blogbejegyzésben pedig a J/K billentyűkkel lapozhatjátok őket. dexter: Zaszlo   sisy: Budapest/aug. 20.   kreashot: ...…..
 Az Indafotó rég várt, izgalmas funkcióval gazdagodik. Az Indafotósok mostantól egy-egy téma vagy esemény köré szervezett, közösen szerkeszthető albumokat hozhatnak létre. Az új szolgáltatást Gyűjtemények néven találjátok meg az Indafotón. Miért örülünk a…..
kreashot 2011.06.13 08:17:20
@vlm_: Köszi! Most már csak azt nem tudom, hogy humorizálsz, vagy láttad a képeimet és ilyen lesújtó a véleményed róluk? :-) Igyekvő amatőrként nem csodálkoznék az utóbbin, de az előbbire tippelek. :-) Még gyűjtöm a bátorságot, hogy szigorú szemeid elé tárjam egy Szabadság hidas képemet :-)

Egyébként pont a Te eseted indított a kérdés megírására... Mert tényleg minek "tolakodjon" oda az ember ugyanazzal a képpel, amit már egyszer kimoderáltak az adott gyűjteményből? Most még megjegyezhető, de néhány hét múlva ki fog emlékezni arra, hogy honnan "szórták ki"? Ezt most mindenféle felhang nélkül, szimpla kérdésként írom.

Szerintem egyébként minden gyűjtemény-adminnak joga van olyan szempontokat figyelembe venni a gyűjteményében, amilyeneket ő jónak tart.
A húsvéthétfőmbe már sajnos nem fért bele a szavazás elkészítése, úgyhogy csak most, egy fél nappal később kezdődik az eheti verseny, ennek megfelelően május 2-án délig lehet majd szavazni. Örülök, hogy VanZan még egy képe bekerült és külön köszönöm mindnyájunk…..
kreashot 2011.05.17 10:30:35
Hurrá! Beszéljünk az alapfogalmakról! :-) Tényleg örülök, nem ironizálok...
Hozzáteszem: saját tapasztalatom, hogy hiába olvasom el ezerszer és mondják el milliószor a "szentháromság" (rekesz, záridő, ISO) összefüggéseit, ha nem gyakorlom különböző témáknál és különböző fényviszonyok között, sosem fogom megtanulni. Mint az autóvezetés: a tanfolyamon megtanítják az autó kezelését, de csak sok-sok száz/ezer balesetmentes km után mondhatja az ember, hogy tud vezetni...

@tacsifoto: A fényképezőgépekhez adnak használati utasítást. Elolvastad már? (Csak érdeklődöm, nem kötözködök...)

Más: kéne valahova egy rubrika, ahol jelölhetné a kép készítője, hogy hol tart képzettségben, akarja-e fejleszteni a tudását, érdeklik-e technikai észrevételek. Így csak azok kap(hat)nának építő szándékú kritikát, akiket ez nem zavar. Vagy ez h.lyeség? :-)
kreashot 2011.05.17 21:56:46
@bollaeszter: Nem azonos időben olvastam a hozzászólásokat és írtam a magamét, úgyhogy bocsánat, nem akartam "feltalálni", amit írtál, hanem egyetértek, támogatom (a címkét is és a cikket is el fogom olvasni) :-)
@tacsifoto: Mivel már írtak Neked, nem ismétlem őket :-) Azért volt érdekes számomra, hogy nem tudod kezelni a gépet, mert valahol azt írtad, "diáztál". Ez csak az előhívásra vonatkozott, a képkészítésre/fényképezésre nem?
@Mityu: Erről eszembe jutott drága oktatóm, amikor azt mondta a járda széléhez álláskor, hogy "lassíts, jó, most állítsd párhuzamosba". Én: "Ok, de mit mivel?" (Ekkor ültem másodszor autóban úgy, hogy vezettem.) Oktató: "A kereket a járda szélével." Én: "???? De nem látom egyiket sem az autóból, akkor hogyan?" :-) Azóta sem tudok egyből beállni a járda mellé, pedig gyakoroltam már párszor :-) De a fényképezéssel más lesz! Addig "nyektetem" a gépet, amíg olyan képet nem készít, amilyet akarok! :-)

Nekem az "Auto" program bejött a komponálás megtanulásához, akarom mondani: gyakorlásához :-)
kreashot 2011.05.18 09:52:57
@Mityu: Nem elektromos a tükör és mivel könnyűsúlyú vagyok, ezért a másik két, általad javasolt "érzékelő" sem nyom túl sokat a latba :-( Ahol gyakorlok, ott nem zavarok senkit, ha meg olyan helyen vagyok, megkérek valakit, hogy álljon be helyettem - így a probléma megoldva :-)

@tacsifoto: Jaaa, már értem! :-) Nekem a tavaly vásárolt kompakt gép volt az első, ezért nincs összehasonlítási alapom. Igen, ha így vesszük, a sok tekergetés miatt már nem is beszélhetünk pillanatképről, csak percképről :-))
Sok kreatív fotót kaptunk a falra múlt héten, amiből ez a szép válogatás jött össze, amit a szétszórt blogger elfelejtett tegnap délben kipublikálni. Ezért elnézést, fogadjátok szeretettel és szavazásra izzított mutatóujjakkal a múlt heti tizenkét kedvencet. KEDVENC MÚLT…..
 Az indexen már végigpörgethettétek őket, de attól, hogy a címlapon volt a szett premierje, a blogról sem maradhat le.Ez a 30 fotó az a 30 fotó amit a fotósaik a legjobb 2010-es képeiknek tartanak és tőletek a legtöbb kedvencet kapta. Végignézhetitek őket itt a blogon, a…..
kreashot 2011.01.13 09:51:03
Január 1-jétől Magyarország fél évig az Európai Unió soros elnöke. A magyar kormány ezzel egy óriási lehetőséget kapott, hogy helyreállítsa megtépázott reputációját. Ehhez azonban előbb változtatnia kell politikáján. Mi a soros elnök feladata? Először is érdemes…..
Gratulálunk annának a hét képe helyezésért, bejött neki a Mátyás templom! ..
 Nagyon erős mezőny lett a héten, az első helyezettnek közel 30 kedvence van, a témák kreatívabbak az átlagnál (különös tekintettel a piros-fehér-zöld fotóra), úgyhogy elismerésem mindenkinek A múlt héten ezt a 12 fotót imádtátok:   Evaneni38: Hid syracusa:…..
Újabb hét, újabb szavazás! Az előző heti nyertes nmb, most is erős (bár photoshoppolt:) képpel indult, de a múlt héten kedvencelt fotóim közül sokat viszontlátok a listában - jók vagytok :) Az újonnan indulóknak mondom, hogy az Indafotófal egy olyan hely ahová naponta egy jó…..
Mai nappal bevezetjük az Indafotóra a facebookos Like/Tetszik gombot. A gomb az egyes képoldalakon, az albumok oldalain és a fotósok profiloldalán jelenik meg, lehetőséget adva egy-egy gyors lájkolásra.   A facebook friss fejlesztése, hogy minden Tetszik gombhoz rögtön kommentet is…..
2007. november 6-án, azaz 1000 napja indult az Indafotó, az Index fotómegosztó szolgáltatása. Az első generációs Fotónak még egész más ruhája volt - ahogy a beharangozó cikkből is láthatjátok - és azóta sok új funkcióval is gazdagodott, gondoljatok csak a rejtett és titkos…..