Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szávuly Zsolt

23 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feltámadás.... Üres a sír húsvét hajnalban! ©pintizsuzsi..
  Bódi László (beceneve Cipő; Ungvár, Szovjetunió, 1965. május 3. – Budapest, 2013. március 11.) magyar rockénekes, zeneszerző, dalszerző, a Republic együttes alapító tagja, énekese és frontembere, a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legsikeresebb zenésze,…..
A világ legeslegszebb képe! Egy tökéletes kép összhangja... ..
Ez nem "tücü-tücü"... ..
LábnyomokÁlmomban MesteremmelTengerparton jártam, s az életemNyomai rajzolódtak ki mögöttünk:Két pár lábnyom a parti homokon,Ahogy Ő mindig itt járt énvelem.De ahogy az út végén visszanéztemItt-amott csak egy pár láb nyomaLátszott, éppen ahol az életemPróbás, nehéz volt,…..
Találsz egy csontvázat… Nézed… Lehet, hogy elszörnyedsz, de minden esetre kíváncsisággal tölt el… Elgondolkodsz… Valaha azok a csupasz csontok se voltak különben, mint te, vagy más ember. De már azt se tudod róla megállapítani, hogy férfi volt-e vagy nő.…..
        Az egész valamikor július közepén kezdődött… Arra gondoltam, hogy (mivel már úgyis ilyen modern világban élünk) meglepem magamat egy okos-telefonnal születésnapomra. Neki is fogtam szétnézni erre-arra, hogy milyen kínálat van.…..
Egy kis nosztalgia… Egy iromány, amit még 2003-ban írtam."Egy napom a tükör másik oldalán Egy reggel, mikor felébredtem valami szokatlan tűnt fel nekem. Mintha minden fordítva lenne. Felöltöztem, reggeliztem és elindultam az iskola felé, és az volt nekem a furcsa, hogy…..
„Nincsen rossz álom. Mert amikor álmodunk: azt jelenti, hogy még élünk. A halottak nem álmodnak, mert hiszen ők már mindent tudnak. Tehát a legrosszabb álom sem jelent egyebet, mint azt, hogy még nem léptük át a halál néma kapuját; tennivalónk, elfoglaltságunk van a…..
  Apolinario Chile Pixtunnak már elege van a maja naptárból kiolvasott 2012. december 21-i világvégével kapcsolatos kérdésekből. Vége lesz a világnak, vagy sem? - teszi fel a kérdést a Discovery is. Természetesen nem - állítja az idős maja indián. "Tavaly jöttem vissza…..
Irak: 143 milliárd hordónyi olaj, 120000 halott; alig több mint egy millió hordó egy életért. Líbia: 44 milliárd hordónyi olaj, még egyelőre számoljuk a halottakat, a számadást majd később adjuk.             Mit jelent a…..
Végre, nagy nehezen újra nekifogtam dolgozni… Tavalyi munkahelyemre vettek vissza. Így ismét járom az országot keresztül-kasul. Éppen a napokban történt, hogy Nagyváradra kellett mennem, de útközben Kolozsvárra is árut vittem, így oda is bementem. Mivel a furgon hátsó…..
December közepe volt. Este. Ültem az ablak mellett egy széken és néztem ki az ablakon, hogy milyen szépen hull a hó és lassan mindent beborít fehér ártatlansága. Egyszer csak eszembe jutott, hogy jó lenne megnézni egy filmet. Le is ültem a számítógép elé és elkezdtem böngészi…..
1.      1. Mindenkinek volt munkahelye!2.      2. Bár mindenkinek volt munkahelye, mégsem dolgozott senki!3.      3. Bár nem dolgozott senki, a terv mégis 100%-ban teljesítődött!4.      4. Bár…..
Nemrég olvastam egy cikket, miszerint Európában (talán) Románia az egyedüli ország, ahol azokat tekintik munkanélkülinek, akik nyilván vannak tartva a Munkaügyi Hivatalnál és munkanélküli segélyt („sommer-pénzt”) kapnak. A cikk továbbá azt is írta, hogy azok, akiknek…..
Mi az élet? Ez a nagy kérdés, ami minden embernek eszébe jut élete során legalább egyszer… „Egyszer megszülettünk, ezért majd egyszer meghalunk…”, ahogy a népszerű dalban is van… De akkor miért élünk? Egy bizonyos célért? Ami talán a halál? És ami…..
Szávuly Mihály-Zsolt blogja Ősz 2010.09.13 11:55:00
Ősz           Ősz… A táj leveti zöld ruháját és tarkába öltözik. Ha ránézünk a mezőre csupa sárga és barna szín váltja fel az erős zöldet, ha az erdőre nézünk, az meg valósággal elkápráztat… Sárga, barna,…..
Van olyan, aki nyugodt, hallgatag,Jól kezelhető, néma rab.De akad olyan, aki megvadulHa börtönébol nem szabadul:Megy a műsorNézed az életem;Majom a ketrecben.Igen,Ráznám a rácsotDe nem merem;Majom a ketrecben.De nem szabadulhatBörtönöm őre sem;Majom a ketrecben.SzívemAnnyiszor…..
     "Lomha szelek indulnak lefelé a völgyeken, az ég kacagó, végtelen azúrsivatag... be' jó is élni! - Elfeledni a sírást, mely már beleévődött mélyen a szívünkbe, elfeledni a fájdalmas nosztalgiákat: a madártalan, mosolytalan fekete erdőt... Nem igaz,…..
Hogy elkerüljük a másnaposságot, a legegyszerűbb megoldás: NE IGYUNK!!! :D Persze az ember sokszor ha kell, ha nem mégis iszik: ha öröme van azért, ha bánatos, akkor azért. És gyakran megesik bárkivel, hogy kicsit elszámolja a poharakat, vagy az üvegeket és ezután következik majd…..
  A Mount Everest (másképpen: Csomolungma, Sagarmatha) a legmagasabb hegy a Földön, a Himalája hegység része. Csúcsán halad át Kína és Nepál határvonala. A hegy 8848 m magas, és évente 4 milliméterrel nő. Tibeti nevének (Csomolungma) jelentése: a Föld istenasszonya.…..
Szávuly Mihály-Zsolt blogja Ötzi 2010.02.04 19:40:00
A Hauslabjochi ember vagy közismertebb nevén Ötzi, a jégember egy kb. 5300 éves gleccsermúmia a neolitikum végi, illetve a rézkor idejéből, amelyre 1991. szeptember 19-én Olaszország és Ausztria határán, az Ötz-völgyi-Alpokban, Hauslaubjoch közelében, 3210 méter magasságban…..
Fujifilm FinePix S5800, egy hagyomány folytatása emelt pixellel    A Fujifilm digitális kamerái közül mindig is nagy népszerűségnek örvendett a vásárlók körében a belépő szintű S szériás kategória. Ennek a kategóriának a legújabb tagja a FinePix S5800. A…..