Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomi52

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Srácok, az van hogy nagyon kikészített már a Win10. Eleve nekem csak egy 2 GB RAM-ot tartalmazó Acer laptopom van, és ehhez alapból hozzá volt a 8.1-es 64 bites Windows. Első bekapcsolás felemésztett vagy 5 percet mire minden rendesen felállt. Aztán mire épp kezdtem megszokni a csempés kinézetet meg…..
tomi52 2016.03.29 13:56:15
@registraal: Úgy érzem, valamiért roppantul sértve érzed magad, amiért nem mindenki ájul el imádott winow$odtól. Esetleg Micro$oftos vagy?
Persze ha játszol, vagy akinek játékra kell a gép, annak tényleg win kell. De szinte mindenki másnak jó lenne a linux is, csak nem ismerik. Meg a szomszédnak is az van, nekem is az kell. Feltételezem, az emberek kis hányada használ olyan programot, aminek nincs megfelelő alternatívája linux alatt.

- Nem ismered, vagy csak régen láttad a linuxot. Az átlag felhasználónak semmi szüksége a terminálban való pötyögésre. A haladó userek meg azért használják, mert jól tudják, hogy sok dolgot sokkal könnyebb elintézni egy rövid parancs sorral, mint 30 darab kattintással.

- A gyártóknak nem igazán érdeke, hogy az emberek linuxot használjanak. Új win verzió, megint erősebb gép kell, megint el lehet adni az új gépeket.
Bár... töredelmesen bevallom, nemrég beszereztem magamnak egy "új" gépet, ez már 2009-es. :)
Ezzel a "pocsék" linuxal már az is előfordult, hogy kijött az új verzió, szebb volt, többet tudott, és még picivel gyorsabban is ment ugyan azon a gépen. Ezt a borzalmat!

- Én wint a 3.0-ástól kezdve használtam, a DOS-hoz képest nagy előrelépés volt. A kedvenc winem az NT 4.0 volt, csak aztán nem tudott USB-t, így került mellé linux is. Az utolsó win amit használtam, az XP volt, akkor még két dologra nekem sem volt jó a linux: a fényképező gépem RAW képeinek átalakításához, és microcontroller fejlesztő rendszerhez. Ma már erre is van megfelelő linuxos program.

- A körülöttem élő laikus felhasználók: feleségem gépén linux fut, ő volt mellettem az első a családban. Aztán a unokanővérének is az lett, majd a 80 plusszos mamájának is. A frisítéseket is meg lehet szépen oldani távolról.
Feleségem 30-as lánya benyalt egy zsaroló vírust, akkor váltott linuxra, tetszik neki. Feleségem szintén harmincas fia még tartja magát a winhez, mert "az a jó", és a haveroknak is az van, ezért csak félévente kell újrahúzni a gépét a vírusok miatt. Legutóbb már azt mondta, talán ő is megpróbálja a linuxot, ha megint besz@rik a gépe.

- Gyakori érv a win mellett a gyári támogatás. Nekem nem jött be. Dolgozó koromban kétszer fordult elő, hogy segítséget kértem az itteni Micro$ofttól, nem tudtak segíteni. Még az adott problémáról sem hallottak.
Ha az ember nem csak az alap dolgokat használja, időnként belefut a linuxnál is problémákba. De eddig a fórumokon mindig akadt hozzáértő segítség.

Egyszóval kár ócsárolni a linuxot, ma már sokszor tán még egyszerűbb is, mint a win. Az emberek döntő többségének remekül megfelelne, csak hát ez ingyen van, ebben nincs akkora busines, nem cél, hogy ezt sokan használják.
tomi52 2016.03.29 16:23:59
@Luighi: Ez mind megy a linuxon, használom ezeket. Kubuntut használom, a család tagjainak gépeire is azt raktam.
Hétről hétre olvashattuk a különböző vállveregető vagy szemöldökráncoló kritikákat a faktorokról, megákról és csillagokról, én kicsit máshogy állok be ebbe a sorba. Sokkal szívesebben írom le, lelki szemeim hogyan látják egy soha adásba nem került tehetségkutató…..
Talán egy éve lehetett, hogy Geszti Péter rendesen odanyilatkozott a magyar rap-nek. Sokan támadták őt emiatt, és csak nagyon kevesen vették a fáradtságot, hogy elgondolkozzanak a szavain. Nekem szerencsém van ezzel a műfajjal, mert az első találkozásaim igen pozitívak voltak vele,…..
Néztem ezt az óriásplakátot, néztem, és próbáltam magamon egy restartot nyomni, mert olyan szinten lefagytam a piros lámpánál, hogy csak heves dudaszóra voltam képes visszaszerezni az irányítást a testem fölött. Hozzá vagyok szokva a szar reklámokhoz, a kényszeredett…..
Az előző svéd-magyaron még csak gumicsizmás parasztok voltunk, legalábbis a meccset felvezető vicces kisfilmekben, ma este viszont a svéd tévések arról adtak tanúbizonyságot, hogy halvány segéd fogalmuk sincs arról, mi történik tőlük délre, vagy egyszerűen csak szarnak az ilyen…..
A plázaépítés elsősorban biznisz. Azt, hogy az építtetőnek miért, azt gondolom nem kell magyarázni. Viszont az önkormányzatoknak is az. A plusz helyiadó bevételeken túl napjainkban egy pláza idegenforgalmi látványossággal is felér. Az ismerősi körömben tartott nem…..
Az alábbi levél igazi kincs, Tamás írta egy szekszárdi biciklibelsőről, és az egyik leghangulatosabb írás, amit 2010-ben kaptunk. Jöjjön tehát a csodás panasz, amit kizárólag a lendületes stílusa miatt rakunk be, hiszen a konkrét ügyről elég hézagos információkat közöl:…..
Könnyen előfordulhat az, hogy Vona Gábor mentelmi jogának felfüggesztésével kezdődik az erre illetékes bizottság munkája. Hiszen szabálysértést követ el a Jobbik elnöke, ha a parlamentbe a betiltott Gárda egyenruhájába grasszál be. A szélsőjobbos vezér még akkor is megszegi a…..
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
tomi52 2010.02.25 11:31:47
Április 1-ején lessz a születésnapom, már nagyon készülünk rá meg szerintem vmi meglepi buli is szerveződik de nem akarom elrontani hiszen az enyém. Ebből az alkalomból rendeznek megint egy országgyűlési népszavazást amire már előre eldöntöttem hogy minden képpen elfogok menni…..
A költözés előtt jól elterveztük, hogy milyen kellemesek lesznek a téli estéink, csak állunk az ablakban, csodáljuk a hóesést, élvezzük a romantikus perceket, ahogy a hangulatos falusi fények hópelyheken keresztül megvilágítják kertet amint csendesen, belepi a hó. Mennyivel…..
Korábban már esett szó a Zepter International nemzetközi nagyvállalatról, most ismét velük foglalkozunk. Olvasónk mesél élményeiről és arról, miért nem lesz soha Zepter ügynök. így olvasva a blogot, én is tennék egy rövid észrevételt! Nos valóban, én is…..
tomi52 2009.05.11 11:02:30
@testdrive: Ha már kritizálsz....

"Nem szoktam más helyesírását kritizálni, de ez szintaktikailag és szemantikailag is kicsit káoszosra sikerült.

Azonban eltudom képzelni, hogy mi mehet ott.(kevés tényt említ meg, nem ?)"

"eltudom képzelni" helyesen: el tudom képzelni
mert "elképzeled", és nem "eltudod"!

Amúgy igazad van :)
Tisztában vagyok vele, hogy a világon viszonylag sok olyan - szakállas - vicceskedési lehetőség van, amellyel nem illik humorizálni, vagy azért mert fárasztó és blőd, vagy azért, mert bizonyos - nem egyszer technikai - feltételek, körülmények folytán egy kérdést nem lehet…..