Regisztráció Blogot indítok
Adatok
több szemmel többet látni

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A XXI. században talán már nem kellene olyan butaságokon gondolkodnia a vezetőinknek, hogy egy, a valláson alapuló oktatási rendszert hozzanak létre. Ez az egész kereszténység dolog egy végletekig túllihegett valami, amit a legkevésbé sem szabad kötelezővé tenni, de még…..
több szemmel többet látni 2010.12.09 11:15:05
sajnálom a cikk íróját, mert minden jel szerint nem ment át neki a kereszténység lényege.
amit a pedofil papokról írt, valóság, de nem kéne az egész keresztény társadalmat 1-2 eltévedt ember alapján megítélni - akik mellesleg megkapják méltó büntetésüket, és akikre mi sem vagyunk büszkék, de akiket nincs jogunk elítélni vagy utálni, mert mi sem vagyunk tökéletesek (hasonlóan feltételezem a cikk írójához, aki ennek ellenére pálcát tör felettük.)
egy keresztény sem tökéletes, épp ez a lényeg, ahogy egy ember sem az. de törekszik rá, és nem emberi mérce alapján teszi mindezt, ami akármilyen jó, csak relatív lehet.
érdekelne, mit tart a kedves cikkíró az agykontroll-ról.
meglátásom szerint a Bibliában egy csomó a pozitív gondolkodás iskolájával rokon vonás van, sőt, szerintem az egész pozitív gondolkodás valahol egész biztos a Bibliában gyökerezik. nekem az a tapasztalatom, hogy a zen-nel, a pozitív gondolkodással és az összes többi "ártalmatlan" irányzattal senkinek semmi baja. persze a büszkeség nagy úr, és mindenkinek nehéz elismerni, hogy nem jó ember, hogy akárhogy is szépíti, önző és csak magára gondol, az ösztönei vezérlik...arról már nem is beszélve, hogy magát megmenteni nem képes. plusz nyilván ezek az előbb említett egyéb irányzatok jönnek-mennek, míg az egyház több, mint 2000 éve áll. nyilvánvaló, hogy nagyobb veszély az emberek "független" gondolkodására, mint bármi más.
ja, ha már függetlenség: paradox, de szerintem mi vagyunk a szabadok! az Istenünk által felállított korlátok megvédenek minket - még magunktól is,és többé nem a vágyaink, ösztöneink rabjai vagyunk, hanem szabadok szeretni! - mert az egész kereszténység a szeretetről szól.
vagyis vigyázat, aki azt hiszi, attól, mert nem hisz semmiben, pont attól szabad, az nagyon nagyot téved! saját vágyai, önzése, stb. rabja.
így az is, aki hiszi és állítja, hogy ő nem hisz semmiben: ez is tévedés, önmagában hisz! – a különbség csak az, hogy csalódni fog.
birka-lét: ha a kettővel fentebbi állításból indulok ki, ez is parttalanná válik, hiszen ezek szerint mi mindannyiann birkák vagyunk, csak más a pásztorunk.
a többi vallással én nem mosnám össze a kereszténységet, kicsit behatóbb tanulmányozása után az ún. világvallásoknak belátható, hogy ez különbözik az összes többitől (a többi abból indul ki, amit az egyes embernek kell megtennie ahhoz, hogy "üdvözüljön", az Újszövetség óta ezzel szemben a kereszténység arra épül, Isten mit tett az emberiségért, ill. az egyes emberért.
szintén nem hasonlítanám a kereszténységet, melyben az egyház a sok tökéletlen törekvése ellenére azért mégsem a háború és az erőszak mellett teszi le a voksát (illetve a múltban elkövetett hasonló cselekedeteiért nyilvánosan (II. János Pál révén) nyilvánosan bocsánatot kért) egy öngyilkos merénylők által képviselt a kezdet kezdetétől tanait nyíltan háborúval hirdető vallással.
végül, de nem utolsósorban a komment szerzője egy extravertált, nyitott valaki, aki sokat látott és a pszichológiában is jártas. olyan valaki, aki magát gondolkodó embernek tartja (mellesleg ebből is él, márhogy gondolkodik) a cikk írójával pedig szívesen találkozna, ha másért nem, hogy az egyszer hallhassa, hogy valójában mi ennek az egésznek a lényege.