Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eduso

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zöld Film Avatar, az ökofilm 2010.01.02 11:16:00
James Cameron legújabb filmjében a kék színű na'vik harcolnak az ember zsoldosokkal a Pandora nevű holdon. Az akció dús mozi scfi-fiként indul, aztán fantasy lesz, a 3D-s látvány mellett pedig kevés szó esik róla, hogy az Avatar tulajdonképpen egy ökofilm. Ha lecsupaszítjuk a…..
Eduso 2010.02.04 12:55:12
Szia mindenkinek, aki olvassa ezt!
Nem olvastam el az összes hozzászólást, és nem gondolom, hogy mindenki el fogja olvasni az enyémet. Köszönöm mindazoknak, akik elolvassák.
20 éve nem voltam moziban. Ez idő óta az AVATAR az első film, ami arra késztetett, hogy elmenjek moziba. Ezért a férjem x-edik szülinapi ajándéka az volt, hogy a családomat elvittem az AVATARRA. Nem 3D-ben láttuk, mégis nagyszarű élmény volt.
aztán a minap megvettem egy "Bors" nevű napilapot. Abban pedig azt olvastam, hogy egy bizonyos Kocsis Ferenc bakikat talált az AVATARban.
Akkor lássuk ezeket a bakikat:
1, "A filmben látható távolságból rázuhant volna a Pandora és a többi hold is a gázóriásra."
Nem vagyok csillagász, de ezt a távolságot a film alapján megbecsülni szerintem nem lehetséges, és az okfejtés nélkülöz minden tudományos alapot. Talán az illető úrnak gyakrabban kellene néznie bizonyos tudományos dolgokkal foglalkozó TV-csatornákat. Meglepő dolgokat tudhatna magáénak, ha így tenne.
2, "Annak ellenére, hogy a Pandora egy gázóriás körül kering, a sok hónapos kalandozás alatt egyszer sem volt napfogyatkozás."
Ez nem egy tudományos és ismeretterjesztő film, ezért ez számomra abszolút lényegtelen.
3, "Nem derül ki, mire jó a lebegő ásvány, amiért komoly katonai erőt vetettek be."
Helló ember! Ne csak nézzed, hanem lássad is a filmet. Az ásvány nem azért lebeg, mert akar, hanem azért, mert így demonstrálják, hogy mennyire értékes. A film szempontjából pedig teljesen mindegy, hogy miért annyira értékes az emberi fajnak, mert egyáltalán nem ez a lényeg.
4, Furcsa, hogy a na'vik nyilakkal szállnak szembe a helikopterekkel, ahelyett, hogy felülről kőzáporral tennék tönkre a rotorokat."
Mi is ebben a furcsa? A na'vik fegyvere a nyíl. Miért akarnának más eszközt használni, amikor azt tarthatják a leghatékonyabbnak? Te sem akarnál ballisztikus rakétát használni, ha van atombombád, és meggyőződésed, hogy az hatékonyabb. Do you that me?
5, "A na'vik között nincsenek öregek, fogyatékosok, sebesültek és túlsúlyosak."
Te ember! Nézzed már meg rendesen a filmet!!!!
Kíváncsi lennék én arra a na'vi-ra, aki ilyen életforma mellett túlsúlyos tud lenni, és járókerettel száll fel egy sárkány hátára. Ki mondta ennek az embernek, hogy nem csak az emberi faj jellemzője a fogyatékosság? Minden tiszteletem a fogyatékossággal élőké, de az AVATAR nem egy természetfilm, ami bemutatná a Pandorán élők mindennapjait. Az nem tudható, hogy mi a helyzet az öregekkel, hiszen a film nem ennek bemutatására jött létre. Egyetlen "temetés"-jelenet mégis látható a filmben, ami szerintem éppen elég információt ad a na'vik életviteléről. Aztán meg vannak bizony sérültek, akiket valami oknál fogva a bakivadász nem volt hajlandó észrevenni.
6, "A fejlett haditechnika ellenére nem harci robotokkal, hanem emberekkel indulnak hódításra a földlakók (megjegyzem: Földlakók), és biológiai fegyver sem vetnek be."
Te drága okos ember! Honnét a fenéből tudod, hogy a biológiai fegyver nem károsítaná-e azt a fontos ásványt, vagy nem tiltokkák-e be oly sok földi használat után?
Nem vagyok hadvezér és nem értek a hadviseléshez, de gyanítom, hogy a gyalogság arra használatos, hogy elvonja az ellenfél figyelmét a fontosabb csapásmérő fegyverzetről. Ez egy undorító emberi csel, amit tetten érhetsz itt a földi háborúkban. Akkor miről is beszélsz?
7, "Hadászati szabály, hogy a bevetésre küldött bombázókat vadászgépek biztosítják, a filmben viszont erről "megfeledkezett" a parancsnok."
Aki nem csak nézte, hanem látta is a filmet, az ugye észrevette, hogy van egy hatalmas repülőgép, ami a rengeteg bombát hordozza, és van egy csomó helikopterszerű képződmény, amik a bombázót kísérik, és rakétákkal védik. Akkor most megint miről is beszélünk? A haditechnikus Kocsis Ferenc úr megfeledkezett arról, amit nem csak nézni, de látni is kellene.

Még annyit, hogy a bakivadászok állítólag "rákattanatak" arra, hogy a főszereplő jobbkezes, ha lőfegyvert használ, és balkezes, ha nyilat.
Itt jön a képbe a nevelőapám, aki a jobb kezében fogta a kanalat, ha evett, de balkézben fogta a kalapácsot, ha be kellett verni egy szöget. Ez ám a baki!!
Sosem jutott eszembe számon kérni a nevelőapámat, amiért így tett, mert számomra ez teljesen normálinak tűnt.
Irigylésre méltóan tökéletes környezetben élhet ez az állítólagos Kocsis Ferenc, aki ennyi szörnyű bakit fedezett fel az AVATAR-ban. Én boldog vagyok, hogy nem tökéletlen környezetben nőttem fel, mert így megtapasztalhattam sok-sok ellentmondást, és képes voltam megérteni az AVATAR című film lényegét. Sajnálom azokat, akiknek ez nem sikerült, és inkább bakikkal tarkított filmként élik meg mindazt, ami inkább felhívja a figyelmünket arra, hogy jobban kell vigyáznunk Földanyára, mert Tőle függ a létezésünk.
Köszönettel: Eduso