Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzsinci

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy a gyors "hazaruccanás" Berlinbe...Érdekes, hiába lakik ott a családom, hiába fűz régi viszony Berlinhez, mégsem annyira otthonom, mint TudjátokMelyikVáros. Nem áll rá a szám. A lényeg az, hogy hirtelen felindulásból visszalátogattam.Szóval Berlin. Épp kezdtem…..
Szeretem a Berlin-Budapest vonatot. Egészen kicsi kori emlékek fűznek hozzá, amikor utaztunk az Apuval, és ő egész éjszaka csak mesélt, és mesélt, és mesélt. Helyekről, történetekről, történelemről...és én hallgattam. Aztán hipp-hopp megváltozott a rendszer és felmentek az…..
Nem tudom, mondtam-e már, de új kedvenc spanyol szavam van: BURBUJA. Ami annyit tesz, szappanbuborék. Soap bubbles. Seifenblasen. <3 A (szögedi) boszorkányok (bruja) játéka…..
Élveztem a lágy napsütést, ami finoman melegített, amint átértünk a határon. A sugarakból a távolban körvonalazódott a bazilika. Sóhaj. Egy évvel ezelőtt hihetetlen boldogságban kezdtem el felfedezni a Retiro parkot és az új életemet. Azóta lett a vasárnap a kedvenc napom - és…..
Zsuzsinci 2011.01.23 14:54:33
TÚLÉLTEM! A négynapos családi hétvégét, elvágva a világtól. :) Fele is bőven elég lett volna, de azért rendben volt. Túráztam derékigérő hóban a meredek tengerparton, láttam fagyos tengert, számos gyönyörű ajtót, a világ legnagyobb teáskanna…..
Lucía, a spanyol kolléganőm, fotográfusom a lapnál - az egyetlen akire barátomként tekintek, napokon belül visszaköltözik Madridba. Több mint egy évig próbálkozott megszeretni Berlint, de csak visszahúz a szíve. Valahogy megértem.Lucía néha DJ Zapataként szeli az éjszakát.…..
Mióta Berlinbe érkeztem, minden nap írhatnékom támad a tömegközlekedési eszközökön szerzett tapasztalataimról. Van bőven... ma például egy 14 év körüli részeg lány lehányta a cipőmet. A történet egészéhez még az is hozzátartozik, hogy mindez délelőtt 10 óra 7…..
Nem, ez nem a tegnapi 14 órányi zárt irodaajtó előtt és szerkesztőségben eltöltött rabszolgamunkámra vonatkozik... Tényleg tegnap volt "halottak napja", amit itt első Advent előtti vasárnap tartanak.Carmen nénikém hónapok óta mondogatja, hogy figyeljem csak, 21-e…..
Elérkezett végre a nagy nap! Már nincs más hátra, csak felszállni az Indiába tartó repülőre, és már ott is vagyok Rádha és Krisna kedvteléseinek helyszínén. Már nagyon vártam ezt a napot, hetek óta vágtam a centit, de az idő nagyon lassan telt. Igazából már évek óta…..
Hideg van. Nagyon hideg. Októberben még nem volt szerencsém Berlinhez, de állítólag ez itt sem normális.Soha nem értettem, mire jó egy darabka fonál a vádlira csavarva, csak kövérebbnek látszik tőle a láb. Csizma ideiglenes hiányában kezdem felfedezni a lábszármelegítő…..
Spanyolországban minden, Oszlóban a "fizetőgép"...de hogy még második szülőföldemen is érjenek ilyen meglepetések! A német praktikusság nem ismer határt... Ahhoz, hogy beréjek a szerkesztőségbe, a következő vár rám: először is egy időjárástól és…..
Ugyanis jön a 2010-es projekt harmadik része: Madrid és Oslo után egy újrabb főváros, Berlin. Hosszú lenne leírni, hogy mi vezetett ide. Ez volt a terv második, legbiztosabbnak tűnő része. Aztán persze minden máshogy alakult, minden borult... Utácska pedig már Spanyolország után…..
Kedves szülők, barátok és ellenségek!!!Túléltem!!! Ugyan a folyónak azon a szakaszán történt a baleset, ahol mi is voltunk, de közülünk senkinek nem esett baja. Életemben nem féltem ennyire, de az biztos, hogy felejthetetlen élmény volt - és Armando vigyázott ránk.…..
Két hétnyi nemalvás és megfesztett munkatempó után kész a kutatásunk. Vagy legalábbis prezentálható állapotban van :)..
Zsuzsinci 2010.07.22 10:51:46
Vagy sajtkaramell. Egy hete kerülgetek egy barna izét, amit a sajtok mellett van, ugyanolyan lap formátumban. Megkóstoltam, és édes, karamellíze van. Egy mellékíz miatt nem nyúlok hozzá többet, de azért érdekes. (Vigyázat, mint sok minden más, ez is a kecskéhez kötődik!)..
Ma táncolni akartam menni a helyi és svéd Couchsurferekkel, de végül győzött a hajmosás kényszere… Később Veronicával elindultunk felfedezni a környéket. Az épületekben kezdtük, hiszen még azokat sem jártuk végig. A magyar lányok mondták, hogy az én épületemben…..
  240 oldalnyi olvasni való után édes álom…. Majd szaggatott berregés!!! Ez a tűzjelző! 05:30. Megdörgölöm a szemem és kiugrom az ágyból. Nincs idő készülődni, csak egy kendőt terítek magamra. Mondták, hogy várható egy tűzrendészeti vizsga, de természetesen nem…..
Eredetileg 4-kor el akartam kezdeni a kiköltözést. Lakótársam azt ígérte, addigra visszajön és lerendezzük az anyagiakat. Most 7 óra is elmúlt már. Se kép, se hang. Közben változott a terv is. Látva hogy mi gyűlt össze (egy nagy bőrönd, két nagyobb hátizsák, egy nagy…..
Zsuzsinci 2010.06.16 09:28:58
Az időjárás idő nincs velem. Megszívtam én is, az összes utamon, és az engem látogatók is. Most például az édesanyám, Heni barátnőm és a férje, Nawesh. Tegnap még 34 fokban sétáltunk a család német felével, este már 14 fokban és hideg szélben vittem el a bringát…..
Granada szerepelt Spanyolországban az első számú céljaim közt. Mégis majdnem utoljára került rá sor. Nagyon vártam... talán ezért is csalódtam eleinte! De végül az eddigi egyik legemlékezetesebb utam lett!Természetesen esőben indultunk... Már lassan megszoktam, hogy amikor én…..
Csinálta krémest. Ugyan nem kaptam mindent hozzá, és normális habverőm sincs, de így is finom lett. De nem ám én ettem meg az egészet! Így a meztelentekerés előtt azért mertem csinálni, mert abédre is hivatalos foltam (ahol csupa olyan tipikus spanyol ételt készített…..
Zsuzsinci 2010.06.04 12:49:22
Chrissel sok problémánk volt az elmúlt időben. Igen, a kezdetek óta. De mostanában több, már hetek óta, a számla-mizéria óta nem is beszélünk egymással. (Aki nem tudja, summa summárum: kicsit nagyobb összeget szeretett volna tőlem kicsikarni, mint amit a számlák mutattak. Lehet,…..
Zsuzsinci 2010.05.14 14:19:53
@szciklon: juuuuuj :) de végülis a lényeg a lényeg :)