Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sellocske

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ország cserbenhagyása (mert a külföldre vándorlás a jelen helyzetben gyakorlatilag egyet jelent a haza cserbenhagyásával) önző érdekek, anyagiasság, kicsinyesség, kishitűség, egyéni ambíciók miatt teljesen elfogadhatatlan, sőt lélektani aspektusból nézve az egyéni kudarc…..
sellocske 2012.11.05 12:19:26
Mielőtt valaki hülyeségeket ír, legalább tájékozódna pl. arról, hogy a könnyebb út-e - az otthoni ellehetetlenítés után - a sokak számára egyedüli lehetőséget jelentő külföldre "kivándorlás". Amúgy kikérem magamnak a többi mellett ezeket a sorokat: "Véleményem szerint tehát ti nemcsak önzőek vagytok, hanem gyávák is. Az önzés bizonyos fokig létfenntartásunk szükségszerű velejárója, a túlélés biztosítéka. Ki ne akarna magasabb életszínvonalat saját magának? Az igazi magyar ember azonban képes önzőségét korlátozni, ha a közösség érdeke úgy kívánja. A közösségtudatú állampolgár a saját és a közösség – ami ebben az esetben az ország – sikerességét, vagyis a kollektív sikerességet próbálja növelni, míg a önző viselkedés olyan egoista motivációval bír, amely összeegyeztethetetlen a közösség működésével." Milyen "magasabb" életszínvonalról beszélsz kedves (?) blogíró? Van fogalmad arról, hogy mivel vádolod azokat, akiknek a szívük szakad bele, hogy távol a hazájuktól, szeretteiktől, emberfeletti erőfeszítéssel próbálnak tenni azért, hogy (gyakran szó szerint értve) életben maradjanak, és tudjanak például enni adni a gyerekeiknek? Többek nevében merem állítani, hogy felháborító amit írsz, mert sokan vagyunk. akik nem örömmel és kalandvágyból szálltunk fel túl az 50 éven a repülőre, otthagyva a szívünket és a lelkünket a határon túl. Tudod vajon, hogy mit jelent, amikor nem láthatja valaki, hogy nő fel az unokája és nem ölelheti át a fiát, vagy a férjét legalább a születésnapján, esetleg karácsonykor? Amúgy az írás engem rendesen az agymosott kommunista ideológiákra emlékeztet. Orbán Viktor pedig mi elől menekülne most? A milliós fizetés, a földjei, házai, a jólét elől? Lehet, hogy tévedek, de én úgy gondolom, ő nem az országot, hanem magát nem akarja cserbenhagyni. Kíváncsian várom ott lesz-e majd a szeretett hazájában, a szeretett népe mellett, amikor nem miniszterelnökként ünneplik, hanem kérdőre vonják (?), hogy sok más párt politikusával együtt mit tettek ezzel a valóban csodálatos és jobb sorsra érdemes országgal és az ott élőkkel. Akik közül addigra még többen kivándorolnak. Kívánom, hogy a blog írója és a hasonlóan gondolkodók soha ne tudják meg mit jelent, ha olyan helyzetbe kényszerítik, amiről most ilyen pökhendien, vagy egyszerűen csak tudatlanul ír, mi pedig, "kivándorolt magyarok" átélői vagyunk.
A mai írás körül alighanem ismét lesz némi vita, mivel Kockabogaras szembemegy az általánosan elfogadottnak vélt nézettel (az egyszerűség kedvéért hívjuk sztereotípiának...), mely szerint az angolok lusták lennének és azt állítja, a magyarok túl sokat panaszkodnak és…..
sellocske 2012.09.26 13:15:51
@doctorgoa: "Az empátia kezd kihalni az emberekből, de nem csak nálunk probléma ez, az egész világ szenved ettől." Ami a legszomorúbb, hogy azokból az emberekből is, akiket legalább a hitük erre, és a valódi segítségnyújtásra kellene, hogy indítson...
 Gyermeknevelési és oktatási intézmények felügyeleti szerve. Független és pártsemleges intézmény, mely közvetlenül a parlamentnek jelent. Fennhatóságuk alá tartoznak a regisztrált dadáktól kezdve az állami és alapítványi iskolákon keresztül a felnőttképzéssel…..
Úgy tűnik, múltkori beszámolóm az iskoláról, ahol tanítok, többeknek is kedvet csinált az angliai tanításhoz, sokan kértek, hogy írjam le, mi szükséges ahhoz, hogy valaki magyar tanári diplomával külföldön tanítson. Szerencsére (mivel Magyarország EEA tagállam) nem túl…..
 Az alábbi cikk szerint levetítették a Makk Károly folmet Keszthelyen. Én meg úgy tudom, hogy a DVD nem készült el akkora, és helyette más filmet láthattak akik ott voltak. Akkor most mi van?Amúgy idén nem volt valami jó híre a keszthelyi programnak, lehet, hogy kicsit jobban…..
sellocske 2010.02.03 21:24:42