Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kibajono

66 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reggel, bar sutott a nap, elegge rossz kedvem volt, ez a filmcim ugrott be valahonnan, es gondoltam, csinalok egy listat. Kozben azert megtalaltam az elveszett jokedvem morzsait, es csinaltam egy listat arrol, mit szeretek benne. Csak a miheztartas vegett, hogy legyen pozitiv es negativ is...a…..
kibajono 2014.06.22 20:01:19
@Guadalupei Szűz: a 25 mbps ami tt elerheto varosszerte, szerintem nagyon lassu :) nem Dublinban lakom, a countryside lenyegesen kulonbozik a fovarostol. Idojaras: csak a telrol tudok nyilatkozni, akkor majdnem minden nap esett. Ahol lakom, osszvissz talan 8 busz van, max. 10, es nem megbizhatoak. Villamosrol nem is almodok... Pont nem a sunyizos magyar kategoriaba tartozom, es a szakmamban mindenkit en tanitok, mivel nem rendelkeznek azzal a tudassal, ami kell ide. Jol keresek, de a jo fodrasz itt 120 euronal kezdodik! Ami 50 euro, az olyan is....es egyebkent fozok magamra, mivel etelallergia miatt nem ehetem meg, amit a boltban arulnak ;) remelem, kielegito a valaszom. Semmi nem lehet csak rozsaszin vagy csak fekete, mindennek vannak pozitiv es negativ oldalai.
kibajono 2014.06.23 00:02:01
@Guadalupei Szűz: nincs Tony es Guy (noi husszu haj vagasa festese 50euro???meg buszjeggyel is megeri akkor Dublinba menni vagatni). Voltam tobbszor hosszabb idore business miatt Dublinban-nem tetszett maga a varos sem, es akkor az ido es minden korulmeny ellenem jatszott ezek szerint. :)Ez az en szubjektiv velemenyem, amit leirtam. Ezert van a blogom- hogy elmondjam a velemenyem a helyrol, ahol elek. Az, hogy neked Dublin a megfelelo es tokeletes varos, a te szubjektiv velemenyed, amit en megertek es elfogadok, sot, orulok, hogy megtalaltad almaid varosat, nem oktatlak ki, hogy marpedig az nem ugy van, hisz mas emberek vesznek korul, mas a szakmank (velhetoen), mas a hatterunk es legfokepp teljesen mashol elunk. :) szep estet!
kibajono 2014.07.01 20:32:30
A választ tartok tőle a mai poszt végére sem kapjuk meg, azt azonban ígérhetem, hogy Kibajono mai posztjából az biztosan megtudhatjuk, hogyan lehet állást kapni Magyarországból Írországban, lesz szó a beilleszkedés nehézségeiről és arról is, hogy milyen Budapest után egy Győr…..
kibajono 2014.07.01 11:55:20
@Babette.: sosem mondtam, hogy nem jo az angolom. Elnezest, ha felreertettel, annyit mondtam, az a 3. nyelvem, nem 2., es a nemetem annak idejen jobb volt egy picit, de mind angolul, mind nemetul bonyolitottam le targyalasokat, es barmikor valtottam gond nelkul a 2 nyelv kozt. Nemetet tanultam 16 evig es hasznalom napi szinten, angolt pedig 8 evig es hasznalom napi szinten. Itt a kulonbseg.
kibajono 2014.07.01 12:01:48
@nezzazegfele: Amikor egy komplett megoldast kernek egy problemara, azt hivjak STAR- interjunak, Magyarorszagon nem igazan hasznalatos, csak amennyiben Assessment Centerben folyik a kivalasztas, de akkor sem teljes mertekben olyan modon, mint amit itt tesznek. STAR a Situation, Task, Action, Result szavakbol jon, kompetencia-alapu interjutipus. Vagy feldobnak egy problemat (ez esetben a szituacio adott), vagy neked kell vazolni egy problemat amit megoldottal. Itt arra kivancsiak, mennyire jo a problema-felismero es -megoldo kepesseged, mennyire vagy kreativ. Remelem, tudtam segiteni.
kibajono 2014.07.01 14:56:04
@Aye aye: koszonom a kerdest. Igen, van mozgas, sot, neha kicsit sok is a megbizas, jobban elvezem, mint a vallalati oldalon az ugykodesemet.
Koboldwhisky Miért éppen Alaszka? 2014.06.24 18:25:21
Sokan kérdezték, hogy mi történt, miért jöttem ki, hogy indultam el, mik voltak a nehézségek... itt egy (jaj, hadd legyek száraz zsurnaliszta) "hiánypótló írás" (amiből még csak kiscsilliárd van az internyeten), miért jöttem ide. Hogy miért hagytam el Magyarországot? Szerintem…..
"A magyar ember szereti a hasát. Szeret főzni, és nagyokat enni." Ezzel a megállapítással teljes mértékben egyet kell , hogy értsek, és mint gasztromán, kötelességemnek éreztem, hogy egy kicsit szót ejtsek az élelmiszerekről, és arról, milyen alapanyagokból készítek el egy jó…..
Koboldwhisky Agybaj 2014.05.07 18:52:58
Avagy kalvariam a felfujhato matracokkal es a kanapeval, ami valojaban vendegagy. Hugomnak ajanlva. Meg januarban kezdodott minden…bekesen, boldogan toltottem napjaim, egy kis munkahelyvaltas okozta stressztol eltekintve, amikoris kitalaltam, en most kiutaztatom ide a kiccsaladot. A szot tett…..
Koboldwhisky Egy honap osszegzese 2014.04.24 20:46:40
Megint eltelt egy honap, megint lusta diszno modjara nem irtam, most potolom, es kepek is majd jonnek. Az a helyzet, hogy ebbena honapban nem sok mindent csinaltam, szerveztem a kiccsaladom erkezeset. Mert az egesz Horvath familia meglatogatott, ugy am! Szerintem kb. 12 eves korom ota nem voltunk…..
kibajono 2014.04.25 11:14:42
@Sznuky: hahaha kepzelem, es mit meselt? :D :D :D
Urban gardener Màrcius :) 2014.03.02 13:58:24
Hétfön minden föld alà került, aminek ott a helye, sajnos akkora edényem nem volt, amibe a szomszédaim pakoltam volna, pedig megérdemelnék, ìgy maradtam a zöldségeknél.  Az eredmény 1 hét alatt: kikelt a borsó, a pipacs, a krumpli dugja ki a fejecskéjét, a koriander és a rukkola…..
 Az itteni ido sajatossaga, hogy az eso akkor esik, mikor en munkaba megyek/munkabol jovok/vasarolni mennek/elmennek setalni. Komolyan nem tudom elhinni, hogy itt valahogy az idojaras az en kimozdulasomhoz igazitja magat…jo, lehet persze mondani, hogy itt mindig esik, de egyebkent nem! Csak mikor…..
Kicsit ùgy érzem magam, mint mikor a hohohohorgàsz beköltözött panelba-hiànyzik a hobbim, na. És mit csinàlt ö? Horgàszott a kàdban. Ùgyhogy én is ültetek a lakàsban. A feladat adott : hideg-és sötéttürö, ehetö növények termesztése...ehhez segìtségemre volt a Valeyrac…..
...pontosabban Fokkiniàban, ahogy az orszàgot becézem. Nemhiàba hallgattam, az utóbbi idöben azt sem tudtam, fiù vagyok-e , vagy làny...a sztori az az, hogy munkahelyet vàltottam, ennyit bìrtam vàllalati oldalon, nemzeti érzelmü emberek közt, mikromenedzselve. Az mikromenedzseljen…..
Koboldwhisky Teszkóóóó 2014.01.18 17:13:36
Egyre többen kérdezték, mégis, mennyibe kerül itt ez meg az, milyen árak vannak, és általában csak így körülbelül, érzésre tudtam megmondani, mi mennyi. Namármost, ma elmentem a Tescoba, és csináltam egy átlagos bevásárlást, amiből én jóideig megleszek, mivel nem szoktam 2…..
Koboldwhisky Magyarorszag... 2013.12.23 15:58:21
Nagyon regota nem irtam ide (viszonylagos a nagyon regota, de na…), ugyhogy most potolnam a hianyossagomat, de most nem Irorszagrol szeretnek beszelni. Ugyanis 2 hete eltoltottem egy hetet Magyarorszagon, es hihetetlen, mennyire megvaltozik rovid ido alatt az ember szemlelete, mennyire konnyu…..
Koboldwhisky Hungry Hungary 2013.11.21 17:40:21
El kell, hogy keseritsek mindenkit, nem mindenki tudja, hogy Magyarorszag a vilag kozepe, es jobban teljesit, mint 8-10-20-30 eve….a nagy atlagnak goze sincs, honnan jottem, ez gyakran nagyon vicces szituaciokat eredmenyez. Gondoltam, megosztom veletek, eddig miket hallottam vissza innen-onnan,…..
Koboldwhisky Hogyan légy trendy 2013.11.16 19:10:01
Ma kimerészkedtem nappal az emberek közé, ami nem túl gyakori részemről, inkább elvagyok a kis lakásomban, és meg kellett, hogy állapítsam, otthon a fiatalok nagyon konszolidáltan és decensen öltözködnek az itteniekhez képest (természetesen tisztelet minden kivételnek). A mai…..
Koboldwhisky Free wifi 2013.11.09 19:39:13
Naszóval, hát az úgy kezdődött, hogy végül lettek kábeleim az ááámítógépemhez, aztán be tudtam üzemelni, mert azért így tápkábel nélkül kicsit nehézkes volt funkcionáló gépet összepakolni korábban. Akkor kitaláltam, hogy mi lenne, ha filmeznék. És elindítottam a…..
kibajono 2013.11.16 13:09:10
@Pickles: Köszönöm szépen! :)
Koboldwhisky Unalom van. 2013.11.15 16:22:47
Meg egy kicsi van hatra a munkaidombol, unatkozom, igy gondoltam, ide poszt-tolom a kepemet (poszt-tolom,hehe, olyan humoros vagyok, hogy az hihetetlen, mokatablettat ettem ebedre). Az utobbi idoben (nagyon sok erdekes dolog tortent velem) semmi nem tortent velem, mert lenyegeben dolgoztam,…..
1. A "Szep idonk van!" kifejezes akkor hasznalatos, mikor csak szimplan hideg es sotet van, de nem nyalkas-esos minden. 2. Van ize az eteleknek, bar ez a zoldsegekrol nem mondhato el. 3. Bar mar 2 honapja itt vagyok, nem voltam meg egyetlen pubban, sot, sconet sem ettem meg. Meg black puddingot…..
1. A “Szep idonk van!” kifejezes akkor hasznalatos, mikor csak szimplan hideg es sotet van, de nem nyalkas-esos minden. 2. Van ize az eteleknek. Nincs ize a zoldsegeknek. 3. Bar itt lakom 2 honapja, nem voltam meg egyetlen pubban sem, es scone-t sem ettem meg. 4. Ertem a helyiek…..
Koboldwhisky Restart 2013.11.07 17:20:48
Ismet eltelt egy eleg hosszu ido, ami alatt nem posztoltam, mert kisse osszecsuszott az eletem, ha lehet ezt mondani. Nem is tudom, hol kezdjem… Szoval, a munka teren minden jol megy, bar neha agyhalalt kapok, es most raadasul raallitottak szellemi mass recruitmentre, ami pont ugy nem az en…..
Koboldwhisky Ajaj... 2013.10.29 23:09:28
Hat az ugy volt....nem kertelek, bedaraltak az esemenyek, na...nem is tudom, mikor irtam utoljara, es mi volt az akkori tortenes, de az utobbi ket hetben sokminden alakult. Ettem nagyon finom aranygaluskat peldaul. Es orosz turo rudit. Es gulyast. Meg rajottem hogy itt a gulyas az a porkolt. Meg…..
Koboldwhisky Egy honap-osszegzes 2013.10.13 13:42:44
Nagyon gyorsan elrepult ez az egy honap, ugyhogy ugy gondoltam, csinalok egy kis osszegzest, tetszik-nem tetszik, benyomasaim, erzeseim. Pozitiv benyomasaim: arrol az orszagrol beszelunk, ami kiskorom ota az almom, szoval, kicsit elfogult vagyok, de szeretem az emberek segitokeszek, kedvesek,…..
Koboldwhisky Irish I were drunk 2013.10.07 22:47:02
Ezzel a cimmel el is sutottem elso ir szoviccemet, amit NEM en talaltam ki, guglin talaltam.  Es hogy miert ez a cime a dolognak? Mert reszegen talan jobban elviselnem ezt a tempot. Nem tudok elfoglaltnak latszani egyszeruen, ha nincs munkam...Pontosabban, lenne, de nem nagyon vagyok tisztaban…..
Koboldwhisky Cork 2013.10.05 00:10:42
A mai lebogesem utan ugy gondoltam, vegzek egy kis kutatomunkat, es utananezek a varosnak, amiben lakom, meg igy alapbol a kornyeknek, ugyhogy egy kis tudomanyos-ismeretterjeszto rovat kovetkezik, akit nem erdekel, ne is olvasson tovabb... Szoval. Ugye nem nagyon kell magyaraznom, hogy jelenleg…..
...de ne fussunk ennyire elore. Hetfon nagyon hetfo hangulatom volt, nem is volt kedvem semmihez...a tegnapi nap sem sikeredett tul jol, egesz nap dideregtem a hidegben (sovany vigasz, hogy nem csak en faztam, az irek is :)), meg esett is rendesen, amihez mar ernyo kellett, igy dolgozni sem volt…..
Koboldwhisky Nemnyugodt napok 2013.09.28 20:44:57
Na nem kell semmi rosszra gondolni, csak egyszeruen bedaralt a munka, sok hataridos munkat zuditottak ram, DE sikerult megcsinalni, ugyhogy, innen is buksisimi magamnak (ontomjenezes off). Csutortokon megcsinaltattam vegre a bankszamlamat, akkor tudtam csak, valamint rajottem, hogy a szakacsok a…..