Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Praktékás

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..
Praktékás 2014.02.07 00:24:22
@DocBulywood: A féltett újságokkal kapcsolatban: van 2 féle könyvscannerem is, ha gondolod - és összehozzuk - akár be is lehet scannelni roncsolás nélkül.
Amúgy a post-hoz - kellemes és ismerős dolgokkal találkoztam, bár én nem játékosként, hanem "komoly" használóként találkoztam annó ezekkel. C64-el kezdtem, BASIC, majd rövidesen gépi kódú programozással.
Igaz, hogy nem játszottam, de a fiaimnak veszegettem a PCFormat nevű újságot, amiről még nem ejtett szót senki, bár az már 2000-es évek. Ebből van még egy gyűjteményem, mi több a CD-ik, majd DVD-ik is megvannak! Ezeken meg néha én nosztalgiázok. Megtartottam egy gyári IBM PII. Desktop gépet nagy- és kisfloppy olvasóval, WIN98-al, meg szintén őrzöm (bár néha még használom) a szintén IBM notebookomat Win98 alatt.
Apropó: emlékszik még valaki az "Alaplap"-ra? Na nekem még van belőle 1 darabom és CD-m is.
Fontos, hogy nem szabad kiszámolni, mennyit költ az ember egy-egy évben autóra-motorra. Engem viszont akkor is érdekel, ha egyszer már belefutottam egy csúnya összegbe, amikor a Mazda MX-5 eladásakor egymásra raktam a szerviz-munkalapokat, és kijött, hogy csak tervszerű megelőző…..
Naiv játékos hiába ment el több meghallgatásra, Gundel Takácsék fejvadászai elfelejtették behívni forgatásra. Talán majd ősszel: Nem könnyű Talpon Maradni! Igen, az M1 népszerű vetélkedőjéről van szó. Mivel otthonról,  a tévét fél szemmel nézve is könnyedén…..
Praktékás 2012.05.18 00:22:18
Régi vetélkedős vagyok, mi több nyertem már tévévetélkedőn és rádióban is. Igaz, akkor a casting inkább a tudásról szólt. Az első vetélkedő, amin részt vettem és nyertem, az a "Lehet egy kérdéssel több?" című volt. Ami akkoriban -1979- nagyon nagy szó volt; a városunkban akkor 4 színes tévé volt összesen, az enyém lett az 5. Aztán voltam még néhány nevezetesen; ültem én is a híres "villamosszékben" az Elmebajnokságban és így tovább. Sőt, tévés és rádiós 1. vetélkedőkön is szerepelhettem, ami azért már akkoriban is meghívásos volt. Egyszóval "Egris" voltam.
Ez azt is jelenti, hogy az utolsó - Melyiket a 3 közül? című tévés nyitóműsor óta (90-es évek eleje) egyetlen válogatóra sem hívtak, pedig jelentkeztem többször. Olyan, mintha indexen lennék. Persze nem dőlök emiatt a kardomba, de érdekes.
A legutóbbi éppen ez a potyogós játék volt, ahol "kikosaraztak". És mivel? Azzal, hogy 110 kilónál nehezebb vagyok, tehát már alkalmatlan is egy kvízjátékra.
Nem véletlen tehát, hogy ebben a műsorban magas és "testes" emberek nem nagyon tudnak virítani.
Mint régi és nyertes vetélkedős azért sajnálom, hogy - főleg a kertévéknél - a karakter, a dráma, a fazon sokkal fontosabb a tudásnál. Valójában valami kis tudáspróbával (izgalomfaktor) megspékelt reality showk készülnek. Nagyon gyakran a sötétség propagálására.
Kár, hogy ez a látványközpontúság elrontja az imponáló tudás és/vagy logika izgalmát. Igaz, "érdekes" embert könnyebb találni, mint tudással rendelkezőt. Emiatt pedig már ennek a vetélkedőnek az élharcosa, a főnyereményt elvivő sem lett hír. Mi még annak idején - mint a mesebeli szegény legény - kicsit hősök lettünk, mert a semmiből indultunk, "nagyot dobtunk" és utána ugyanúgy hazatértünk. Csak közben valami tisztelhetőt, sokaknak jelentőset tettünk a világ szeme láttára.
Az ORFK vezetője „a szükségesnek ítélt esetleges további intézkedésekre” megküldte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak a Tv2 Napló című műsornak a tetten ért kukoricatolvajokról forgatott, mint utóbb kiderült megrendezett, riportjával kapcsolatos…..