Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mecséri

1 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szakított a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval, és lemondott az Újkorcsoportban betöltött ügyvivői posztjáról is Polgár Dóra - járt körbe a ropogós Népszabadság a Képviselő Funky szerkesztőségében, a sokat látott, füstös pulóveres öreg rókák pedig…..
Sikerült egy születésnapi túrát zsákolni, nagyon kedvező áron, 11 180 Ft-ért a retúr jegyet a június 1-2-i akcióban, tehát mindössze 5 nappal az indulás előtt! Természetesen Wizz Clubbal, pontokból. Régi vágyam volt Finnország, és mivel a téli menetrendben már nem szerepel…..
Johnny Herbert, a német volt csapattársa szerint a klasszis tudása már nem elég a fiatalok ellen. "Tény, hogy már nem ő a legjobb pilóta. Semmit nem veszített a képességeiből, csak az új generáció jobb nála. A győzelemhez szükséges tudásszint nőtt, ő már nem üti meg a…..
   Kerek egy éve érdeklődve látogattam el a néhai WestBalkánba szervezett, Budapest Fashion Week elnevezésű rendezvényre: vajh' hol tart a magyar divatszakma? Utána azt gondoltam, bár ne tettem volna – noha voltak árulkodó jelek, például hogy egy MySpace-oldal(!) az…..
mecséri 2011.05.09 19:44:58
@RavenLord: nagyon máshogy gondolom. mindig is irigykedve néztem, ahogy az osztrákok, bajorok, svájciak képesek büszkén viselni nemzetiségi öltözetüket ünnepeken, akár politikai eseményeken. miért ne lehetne a saját motívumkincsünket divatos ruhadarabokon úgy használni, hogy az ne magyarosch, hanem trendi legyen?
Ez nem ellentéte a kozmopolitizmusnak! A mai trend éppen az, hogy lokalitás az univerzálisban!
  Tágas belvárosi lakásban, ódon bútorok, hatalmas festmények és könyvrakások között, a szellem emberéhez illő enyhe rendetlenségben ül és magyaráz a világ dolgairól egy idős úriember, közelében egy hatalmas papagájjal. Ez az emlékem Csicsery-Rónay Istvánról. A…..
Biztosan emlékeztek a Budapest lehet a legmenőbb város a térségben című posztra, amiben a SzeBu városfejlesztési koncepcióját karoltuk fel, és továbbítottuk nektek a saját olvasatunkban. Azóta megtörtént az, amit blogokkal kapcsolatban ritkán tapasztalhatunk, és amivel az Egy nap…..
Óvodás homokozólapát-hisztin kívül semmilyen értelmes magyarázatot nem találok arra, miért tesz a II. kerület minden különösebb indok nélkül keresztbe egy fővárosi fejlesztésnek.  Fiatal, független közlekedésmérnök-hallgatók csoportja új megoldással állt elő, hogy…..
  "Szia Dá, Kicsit elkéstem ezzel, de talán ma délután még érdemes felrakni, ha gondolod..." - írta Attila az imént. Naná! Olyan remek ötlet, hogy nem is nagyon fűznék hozzá semmi, legfeljebb annyit, hogy csatlakozom hozzá én is: csáó minden anyukának!   Anyu,…..
mecséri 2011.05.02 08:31:11
@Konyvtaroslany: szia, ott van a listán a kossuth téri szobor, ha jobban megnézed, még a metró-felirat is látszik a háttérben a mozgőlépcső lejárattal.
Most, hogy kiderült, szeretett köztársasági elnökünk elszegődött a CBA reklámarcának, jut eszembe, mennyire fura, hogy az utóbbi időkben a köztévé Híradóiban akárhányszor esett szó húsvétról, csokiról, razziáról, netán ugye a jó magyar borokról, akkor az…..
mecséri 2011.04.28 16:30:04
@Takony_fősámán: Kedves Fősámán Úr! Meg foglak lepni: minden blog.hu-ra végződő blog az index csoporthoz tartozik, ők üzemeltetik ugyanis, nem véletlen, hogy az index főoldalának jobb hasábján rendszeresen ajánlott blogok 90%-a ilyen felület. Remélem, tudtam valami újat mondani...
mecséri 2011.04.28 16:32:37
@Takony_fősámán: igazolásul javaslom az oldal legalján, a jobb sarokban elolvasni a tulajdonos cég nevét. ezeknek a blogoknak főállású szerkesztői vannak, akik a fizetésüket az indextől kapják...
mecséri 2011.04.29 07:12:39
@szabóZ: Szia, nem értem, a kérdésed mire vonatkozik...Azt kérdeztem, hogy anno hasonló cikket miért nem írtatok, amikor az MTV minden kereskedelmi kérdésben Hardyt kérdezte meg úgy, mint most ezt a CBA-s okostojást. Mint oly gyakran a médiában, a kiegyensúlyozottságot, az egyenlő mércét és így közvetve a hitelességet hiányolom...
  Nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat tegnap Tónival és Kálmánnal a roma honfitársaink alapvető jogaiért tartott tüntetésbe, mely a kedd esti gyöngyöspatai verekedés apropóján szerveződött. Elsőként itt van az eseményről készült kis hangulatvideónk,…..
Urbanista Lerobbant a tesztbusz 2011.04.18 09:36:00
Nem megyek át BKV-figyelőbe, de egyre gyakrabban kapok buszteszteredményeket. Legutóbb a wifiről küldtetek hírt, most Attila írt villámposztot egy kis ma reggeli lerobbanásról:Szia Dá,Mai észlelésem: átmeneti rossz hír a 86-os vonalán tesztelés alatt álló új EU-s busz…..
 Vagy Nagyfater, vagy nem. Szerintem legyen "nem ismert" megjelölésként. - írta Dénes, aki elárulta azt is, hogy "nagy fotós volt az Öreg, de a munkássága sajna elveszett". Ez a kép mindenesetre megmaradt. És megmaradtak azok a földszintes házak is a Retek…..
mecséri 2011.04.15 13:06:41
@svenJazz: bizony ám! te emlékezel jól! a Mammut 1 villamos felőli sarkán pavilonerdő volt, annak egyik beülhetős kis helye volt, tán az első ilyen Pesten, a pizzéria. Hernádi Judit törzshelye is volt, aki a környéken lakott, még Másik Jánossal láttam egyszer ott kajálni... Egyébként hasonló pavilon-erdő volt a Kálvin téren a Korona Szálló telkén... hátha valaki talál arról is fotót...
A hamburgersorozatunk eredményhirdetése után talán az volt a legsikeresebb írás az Egy nap a városban blogon, amikor a Szeretem Budapestet mozgalom integrált városfejlesztési koncepcióját ismertettük. Több, mint 75 ezren olvastátok az írást és tízezer facebookos like is érkezett…..
Tippelgettünk itt nem is olyan rég, hogy mi a legjellegzetesebb szag Budapesten, hát tessék a franciák kitalálták. Igaz, egyelőre elképzelésünk sincs milyen lesz az a bizonyos illat, de hamarosan megtudjuk. Mint a Borsa írja:  A francia Histoires de Parfums cég speciális…..
mecséri 2011.04.05 09:34:48
@Equinoxe: semmi gond ezzel, örülök, hogy Budapestnek csinálnak reklámot, csak azt vetettem fel, hogy a fővárosnak, mint más településeknek van önálló rendeletük arról, hogy a nevet, ami igenis brandérték, hogyan lehet engedéllyel használni. Ma egy pólóra, táskára feliratot csak engedéllyel lehet feltenni Barcelonában és Londonban is, mert ezzel komoly bevételeket lehet realizálni.
mecséri 2011.04.05 09:40:49
@PassageInTime: ez nem magyar hozzáállás, ez nemzetközi elv! minden város komoly befektetéseket eszközöl annak érdekében, hogy egy brandet felépítsen, aztán vannak vállalkozók, akik ezen kaszálnak. A Sziget vagy a Veszprémi Kézilabda Klub, ezetleg a Fesztiválzenekar sem lenne boldog, ha valaki holnaptól úgy gyárt emblémás ajándéktárgyat, hogy nem fizet royalty-t a tulajdonosnak. Gondold el, ha holnap nyitsz egy McDonald's vagy Starbucks üzletet anélkül, hogy fizetnél a jogtulajdonosnak, milliárdos kártérítést fizettetnének veled.
mecséri 2011.04.05 11:01:19
@PassageInTime: nem keveri senki sem, de a termékek nevének jogvédelme az egész világon egységes, függetlenül attól, hogy fogyasztási cikkről, kultúráról vagy városról van szó.
  A japán atomkatasztrófa kapcsán talán egy fokkal nagyobb figyelmet kapott újra az 1986-os Csernobil-i atomerőmű katasztrófája.   A környék kihalt lett, hiszen az embereket kitelepítették vagy elmenekültek, a természet pedig lassan, de biztosan visszahódítja a…..
Rengetegféle köztéri lámpa van Budapesten. Igaz nem ártana, ha legalább kisebb városrészeken belül egységesítenék az arculatot, de ha az egész várost nézzük, én nem vagyok ellene a tarkabarkaságnak, ha már egyszer a fővárosunk építészete is ilyen. Az Urbanista rendszeres…..
mecséri 2011.04.05 07:55:24
@loláb: természetesen nem lenne jó az erőszakos egységesítés. de az mégsem jó, hogy jelenleg a Margit-híd budai hídfőjénél más lámpa van a felújított hídon, az alsó rakpart északi és déli oldalán, a felső rakparton, a Bem téren, a Germanus Parkban, az Árpád fejedelem úton és az abba torkolló kis utcák mindegyikében. Csak ha ott, 100-200 méteres távolságban összeszámolod, van vagy 7-8 féle különböző lámpatest. Ahogy Gergő írja, egy köztéri utcabútor hasznosan válhat egy város vagy városrész jellegzetes védjegyévé, aminek segítségével akár térkép nélkül is tudod, hogy épp hol jársz.
   Szörnyű idők; padlógázzal közlekednek a fideszes kultúrfasisztákok szerteszét. Nem elég, hogy már nincs szabad sajtó, nem elég, hogy a színházi és tévés kultúrkampfban elesett modernek száma durván meghaladja a tűrhető szintet, most még ellehetetlenítik,…..
Mandiner blog Óóó Magyarország 2011.03.22 07:01:00
   ..
mecséri 2011.03.22 10:24:21
@whiterose: ez a minipark az igénytelenség és a vendéglátás tisztességének lenézése. az az ország, amely ilyen formában mutatja meg saját értékeit, az ne költsön országmarketingre, turisztikai kampányokra, spotokra, óriásplakátokra, mert még nagyobb szégyent hoz ránk. ebbe beletartozik a tömegközlekedésünk állapota, a nyelvtudásunk hiánya, a vasútállomásaink állaga, az aluljárók, utcák és homlokzatok állapota, a lehúzós taxisok tömege, a morc, mosolytalan eladók és pénztárosok hada. erről írtam reggel... szerintem érthető voltam.
  Miután Zulik kollegával együtt oszlopos tagjai vagyunk az Akik szerelmesek Gyurcsány Ferencbe, és életükben legalább egyszer vásároltak Élet és Irodalmat nevű Facebook-csoportnak, természetesen ott volt a helyünk a volt miniszterelnök pénteki évértékelőjén.   Az…..
Bevallom nálam nem verné ki a biztosítékot, de közszolgálatilag továbbítom Tamás levelét a Margit híd oszlopainak fura réseiről.Tisztelt Urbanista! Hátha ti ki tudtok deríteni valamit egy dologgal kapcsolatban, ami remélem nem probléma, de egy kicsit mégis gyanús.A Margit…..
Az elmúlt két évtizedben divattá vált az, hogy külföldre rohangálnak bal-, és jobboldali újságírók, publicisták, azon megszentelt oknál fogva, hogy külföldi elítélő véleményekkel támasszák alá itthoni politikai kritikájukat. Hogy e veretes hagyomány mikor alakult ki,…..