Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jootsjool

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Cigányok ideje 2011.05.04 08:41:00
  „Nem is utolsó nép ez az én cigányom: Tűz van bennök, uram, hogy szinte süt, ragyog...” (Arany János: A nagyidai cigányok)   Most, hogy megismerkedtünk a rasszista vizelés tényállásával – sajátos magyar ízt adva ezzel az etnikai konfliktusok évezredes…..
jootsjool 2011.05.04 16:29:22
@Mr. Rustical: teljesen jogos - természetesen nem az államra gondoltam, hogy majd ezt az egészet összefogja meg pénzeli. Az volt ugye eddig a gyakorlat...
A civileknek és az egyházaknak kéne koordinálni nyilván, csak ehhez jelen pillanatban semmi pénzük nincs. Azok a szervezetek működnek, amiket az állam támogat - ez persze így nem túl civil...
Most csak annyit lehet tenni, hogy amit erre szán az állam, azt ezeknek a szervezeteknek adja oda és ellenőrizze hogy mire költik, de ne dumáljon bele - pl. az alapján hogy mit lehet felmutatni 4 éven belül...
Önkormányzatokkal az a gond, hogy átpolitizáltak - innentől semmi esély hogy értelmesen dolgozzanak a problémáikon... Egyébként ez az ő hatáskörükben mehetne, de így inkább nem.
A muszlim integrációs pénzek pedig összehasonlíthatatlanul többet érnek (Hollandia, UK, de nem Franciao.) mint a romákra fordított összegek nálunk. Ott azért rájöttek, hogy nem lehet halogatni, mert csak egyre súlyosabb lesz. Persze nyugaton ez városi ügy, nálunk meg kb. 60%-ban vidéki, ami sokkal nehezebbé teszi a megoldást. Sajnos.
jootsjool 2011.05.04 17:19:16
@Mr. Rustical: így.
jootsjool 2011.05.04 15:27:28
A cikkben sok jó ötlet van, halkan jegyzem meg hogy ezek egyik fele az 1961-es MSZMP határozat, a másik fele meg a nyugati szociológusok által behozott közösségépítés szellemiségét tükrözi. De nyilván azért, mert ezekben is volt valami jó, valami működő.

A szociológusokról szóló utalás elég egyszerű... - ahol ugyanis történik egyáltalán valami érdemleges, ott a szociológusok azért vastagon benne vannak.
pl:
www.gyerekesely.hu/index.php
Akik csak "elméletben" tudnak hozzátenni a témához (szegény jogvédők tényleg elvesztették a fonalat az utóbbi években), azok elméleti ismereteikre támaszkodva mondják azt, hogy:
- a szegregáció hosszútávon nem megoldás - nem mindegy, hogy 6, vagy 18 évesen találkozunk először...
- a gárdák és hasonlók megjelenése nem megoldás - biztos hogy frusztrációt és agressziót szül mindkét oldalon (amúgy ezek a csoportok nyilvánvalóan tele vannak kopaszokkal, nem értem miért kell ezt letagadni - ez sem tesz jót senkinek)
- a mélyszegénység okainak felszámolása nem merülhet ki a "segélycsapok" elzárásában és a rendfenntartó erők felturbózásában, mert ez tüneti kezelés
Ezekben speciel igazuk van, de hiába a sok elméleti okosság, nulla pénzből csak ennyire lesznek képesek - ez pedig nem használ semmit ez tény...

Azért a "kor" mellett (lol) meg lehet nevezni néhány konkrétabb felelőst is:
- pol. elit: nulla hozzáértés, nulla érdek a megoldás mellett, a problémát nem nevezik nevén
- média: csak a szenzáció - semmi törekvés a valóságos együttélés példáinak bemutatására
- kisebbségi politikusok: saját érdek mindenek felett
- előítéletes emberek (mindkét oldalon) - mert nem az alapján fog válogatni, hogy ki a "rendes" és ki nem az.
- szkinyók - hál' Istennek ma már velük azonosítják a magyarokat - most már külföldön is...
- bűnöző kisebbségiek - nagyjából annyira ártalmasak, mint a neonácik - velük azonosítják a romákat
Mindenkinek van ebben dolga és igen, a megoldás hosszú idő és az első eredményszikrákhoz is több évtized kell. Nem, nem négy év - ez pedig ugye nagyon nagy baj...
Röviden:
- közösségi házak, terek minden településre
- sok-sok szakember (szocmunkás, eg. fejlesztő, pszichológus, pedagógus, (mező)gazdasági szakember és nem, nem politikus)
- Óvodák mindenhova
- profi, motivált romákra felkészített tanárok és EÜ szakemberek
plusz amik a cikkben vannak.
Újabb budapesti szórakozóhely ellen indít hadjáratot egy belvárosi önkormányzat. De most nem a szocialisták, hanem a Fidesz. A West-Balkán tragédiát meglovagolva akarják bezáratni a Tűzrakteret. Itt viszont nem csak egy kocsmáról, hanem egy összművészeti centrumról is szó van.…..
Komolyan mondom, néha sírni tudnék kormányunk kommunikációjával kapcsolatban. Nem is sírni, inkább zokogva fejelgetném a falat.Nem, most nem a médiatörvényről szeretnék említést tenni, sőt még csak nem is a kormány közvetlen kommunikációjáról. Hanem a jelenlegi kormányhoz…..
„Nyomják”  Seszták Ágnes írt egy nagyívű publicisztikát a pénteki Magyar Nemzetbe gyakorlatilag azon siránkozva, hogy a jobboldali sajtó nem fog össze, pedig ha összefogna és valaki ezt az összefogást pénzelné, az 1, növelné a szeretet, az összefogás és a…..
Nem tudjuk, ez kinek a műve. Nem is számít, majd kiderítjük, ha abbahagytuk a röhögést. Addig is köszönjuk babarumnak és az ő tumblr-jének. ..
jootsjool 2010.06.15 23:48:36
Kár, hogy nem nyertünk, de még jobb, hogy nem veszítettünk!Holnap természetesen diadalénekben szövegezzük meg a teljesítményt, de most futva futunk megtekinteni csoportellenségeinket és -barátainkat (Braz és Népikorea), hogy reggel még okosabb bülbülszavakkal ecsetelhessük az…..