Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lósi

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a radikalizmus (gyökerekhez való visszanyúlás), mely a természetből meríti forrását sokkal mélyebbre nyúlik önnön eredetében, mint a nemzeti radikalizmusnak hívott gondolkodás. A nemzeti radikalizmust átmeneti megálló a forrásunkat kereső úton. A természeti…..
Lósi 2010.03.08 21:58:36
@CsibaKata: Én kérek elnézést! Értem én az igyekezetet és én sem megbántani akartalak. Ideológiailag szép is, de a gazdaságnak vannak saját törvényei és ez az én kis családi gazdaságomra is ugyanúgy vonatkozik. A helyi termelők támogatása falun, kis közösségben működhet, de városban tapasztalatom szerint nem. Itt a piacon a kutyát nem érdekli, hogy én szegény vagyok, de ennek ellenére támogatni akarom a gazdákat, csak azt nézik, meg tudom-e fizetni a kiírt árat. És én ráadásul alkudozni sem tudok. Vagy tudok valamiért fizetni, vagy nem.
Igen én is hallottam olyan kis falvakról ahol a pogármesternek köszönhetően olyan közösséget tudtak kovácsolni ahol egy új gondolkodásmód, hozzáállás alakult ki az emberek többségében és az egymás segítése eljuttatta oda a közösséget, hogy nincs szociális segély, munkanélküliség. Ez vajon mekkora csoportnál műdödőképes? Vagy a szellemi vezető személye a meghatározó, aki általában összefogja ezeket a közösségeket? És ha ő nincs, vagy jön valaki akinek "más" az elképzelése? Az emberi gyarlóság miatt eleve összeomlásra van ítélve.Ha jól emlékszem már Madách is hasonlókon törte a fejét. A részletekben vannak különbségek, de a nagy kérdés ugyanaz.

Nem ellenetek vagy ellened vagyok, sőt!
Tisztelem a küzdelmeteket amit elkezdtetek. Olyan szép is lenne! De én hitetlen kutya vagyok!

Ez az ember tragédiája élőben. Mi is volt a vége?
Lósi 2010.03.08 22:05:05
@hulyeinformatikus: Ki beszélt itt pártokról vagy kormányokról? Te tudod értelmezni azt amit olvasol?
Lósi 2010.03.05 23:05:56
Szóval jól gondoltam, hogy csak prédikálsz mint a jóllakott papok. Ez tömény dogma amiről te beszélsz. Látom az élet nem érdekel, nem alacsonyodsz le a pór néphez. Csak az az igaz ember aki egyetért veled. Ez a FIDESZ alapismérve. A felsőbbrendűségi érzés nem vall bölcsességre. Te tudod. Ja és a "szerény körülmény" az még azért nem a szegénység. Nézz utána ma mit jelent szegénynek lenni Magyarországon és hogy hányan élnek így. De akkor még mindig csak a statisztikát látod. És közben mit érzel? Nekik mit mondasz?
A minőséget emlegetted, pl az öltözködésben. Vegyük meg a jobb minőséget, mert az nem megy olyan gyorsan tönkre és ezzel globálisan nézve energiát takarítunk meg. Megmondom mi az igazi megtakarítás. Az, hogy a turkálóban vásárolt ruha már legalább második gazdája vagyok, a gyermekem meg ki tudja hanyadik és még én is tovább adom, mert van aki örökölje. És ezért még fizetek is, támogatva a magyar gazdaságot, a magyar kereskedelmet (ebből visszapörög az államnak is egy kis pénzmag).
Ha te ma a pécsi kertvárosban bio gyümölccsel tudod a fizetésedből etetni a gyermeked, akkor neked erősen besegít valaki anyagilag. Innentől pedig miről beszélgetünk?

Kábeltévé. Te is abba a kategóriába tartozol aki tévé ellenes? A gyerek se nézze. Érezted már azt amit az a kisgyerek aki az óvodában (vagy suliban) kiközösítettnek érzi magát (és ez az érzés örökre beleivódik) mert gőze sincs róla, hogy a társai miről beszélnek mikor a tévében látottakról beszélgetnek. Na ennél az érzésnél befizettem a kábeltévére. A saját gyermekemmel tolok ki. Az arany közép mindenben a célravezető út.
És te honnan internetezgetsz? Munkahelyről? Vagy otthon is előfizeted? És a lakásod kaptad, örökölted vagy egy élet spórolásával szerezted meg?
Szóval milyen réteget akarsz te ma Magyarországon megszólítani? És szerinted én egy embert az alapján ítélek meg, hogy melyik médiában mondott okosakat? Én ezeknek már nem dőlök be.Ehhez az én életem rövid. Azért sok sikert.

Az ajánlószelvényem nektek adtam, gondoltam az esélyt megérdemlitek, de a stílusra figyelj oda!

Üdv!
James Cameron Avatar című filmje átütő siker, sem kritizálni, sem dicsőíteni nem kívánom ebben a bejegyzésben, részint, mert felesleges (megtették mások), másrészt, mert az lmpecs blog nem egy filmkritikai szemle. Mégis, van keresni valója a filmről gondolkodó írásnak a hazai…..
A Lehet Más a Politika Baranya megyei szervezete élő szívvel demonstrál a radar mentes Tubesért. Vannak olyan helyek a világon, ahol a helyi közösségek nem elég figyelmesek, éberek vagy gyorsak ahhoz, hogy a közvetlen környezetükben történő külső beavatkozásokat és…..
Lósi 2010.02.01 21:39:18
@lasponya: Teljesen egyetértek a lokátorról alkotott véleményeddel, bár én nő vagyok és tényleg nem értek a honi légvédelemhez, ezért a szakértők véleményét sem kérdőjelezem meg kapásból.
Üdv!
Lósi 2010.02.01 21:44:15
@skyfox: Hajrá skyfox! Ez tetszett!