Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Willie Morgenthaler

143 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legkedvesebb barátaimnakTominak, Marcsinak, Julikának, Lacikánakés minden kedves kis olvasómnakszeretettel ajánlom ezt a könyvet Figyelem! Figyelem! Kedves Ifjú Olvasóim! Hosszú, fáradságos és kalandos utazásra indulunk. Jól ki kell nyitnunk szemünket, fülünket, hogy el ne…..
A muzulmán vallási és politikai vezetők fellépését sürgette a vatikáni Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa az iraki Iszlám Állam fegyveresei vallási és etnikai kisebbségekkel szembeni bűncselekményeinek elítélése és leállítása érdekében – írja az MTI. A Vatikán…..
A pápa augusztus 10-én telefonon köszöntött több mint harmincezer cserkészt. A fiatalok országos összejövetelük végén szentmisén vettek részt, amelyet Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke mutatott be a pisai San Rossore településen – közli a Vatikáni…..
A Heves megyei Ecséd határában, a Szentkút-völgyében álló Boldogasszony-kápolna felszentelésének tízéves jubileumán, augusztus 16-án ünnepi szentmisét mutat be Seregély István nyugalmazott érsek. A Boldogasszony-kápolna a hit új védőbástyája, menedék a mai világban…..
„Bátorság! Én vagyok, ne féljetek!” – augusztus 10-én délben, az Úrangyala elimádkozása előtt a Szent Péter téren elhangzott beszédében a pápa a vasárnapi evangéliumi szakaszhoz fűzte elmélkedését - tájékoztat a Vatikáni Rádió. Máté evangéliumának mai szakasza…..
A könyvben Kádár József (1911–1993) piarista szerzetes azon leveleit gyűjtötték össze, amelyek a Kalazanci Szent József által alapított rend magyarországi, illetve romániai tartományfőnökségének levéltári fondjaiban maradtak fönn, Budapesten és Kolozsvárott. A kötetet…..
"...aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok" (Márk 10:43) DISNEYLANDET SZOKTÁK úgy is emlegetni, hogy "a varázslatos ország". Az ott dolgozóknak egy dolgot mindenekfelett hangsúlyoznak: azt, ami a "varázslatot" viszi abba az országba. Mi ez? A szolgálatkészség! A…..
A Szentatya nagy aggodalommal követi a drámai híreket, amelyek Irak északi részéről érkeznek, és amelyek a védtelen lakosságot érintik. Különösen is a keresztény közösségeket sújtja a helyzet: menekülni kényszerülnek saját falvaikból az erőszak miatt, amely ezekben a…..
A hagyományoknak megfelelően a görögkatolikusok Miskolcon, a bencések Pannonhalmán augusztusban és szeptemberben tartják a papszentelést.   Papszentelés a Miskolci Apostoli Exarchátusban Orosz Atanáz püspök exarcha augusztus 6-án 10 órától diakónussá szenteli Urbán Ariel…..
Szabó Ferenc jezsuita a Vatikáni Rádióban futó sorozatában a családdal foglalkozó októberi püspöki szinódusra készülve a személyesség–szerelem–házasság témakörének kérdéseit tárgyalja a keresztény antropológia és teológia szemszögéből. A harmadik részt…..
Az új-zélandi püspöki konferencia a következő kéréssel fordult Ferenc pápához: hirdessen meg egy imavirrasztást Gáza és az egész Közel-Kelet békéjéért, a Szíria békéjéért a Szent Péter téren 2013. szeptember 7-én megtartott imatalálkozóhoz hasonlóan. A Vatikáni Rádió…..
Csedő István nem búcsúzik a tekerőpatakiaktól, csak elköszön. Nyugdíjba vonul, de bármikor, ha utódja kéri, visszatér misézni, Istent szolgálni. A Rómkat.ro anyagát közöljük. Már kiürítették a plébániát, első éjszakáját töltötte kedden új, gyergyószentmiklósi…..
Regényolvasás Napi sajtószemle 2014.08.04 22:16:47
Az augusztus 2-ai lapok szemléje A Krónika.ro Pápai bocsánatkérés a pünkösdistáktól címmel idézi fel, hogy első alkalommal látogatott el katolikus egyházfő egy pünkösdi közösséghez: Ferenc pápa hétfőn a dél-olasz Casertában élő pünkösdisták vendégeként bocsánatot…..
Regényolvasás MI A SZÜLŐ DOLGA? 2014.08.03 17:39:08
"Fiai azonban nem az ő útján jártak..." (1Sámuel 8:3) IDŐNKÉNT MINDEN szülőt kétségbe ejtenek gyermeke döntései és tettei. "Minden tőlem telhetőt megtettem, hogy rendesen felneveljem őket! Kudarcot vallottam szülőként?" A kudarc az élet velejárója - és a nevelés…..
Minden családnak azt kívánom, hogy fedezze fel újra a közös otthoni imát: ez ahhoz is hozzásegít, hogy megértsük egymást, és megbocsássunk egymásnak. May each family rediscover family prayer, which helps to bring about mutual understanding and forgiveness.Auguro ad ogni famiglia di…..
Havas Boldogasszony-nagybúcsút rendeznek az alsóvárosi ferences templomban augusztus első hétvégéjén (2-án és 3-án). Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont tájékoztatta szerkesztőségünket az eseményről. A búcsú programja szombat délután 15.30-kor ifjúsági…..
Szeptember 1-jén különböző felekezetekhez tartozó focisták játszanak Ferenc pápa kérésére Rómában. Messi, Zidane és Nagatomo már jelezte részvételét. Német katolikus portálok tudósítanak. A fociban mindenki hisz – ennek jegyében rendeznek Rómában szeptember 1-jén…..
Szent Joachim és Szent Anna a Boldogságos Szűz Mária szülei, a nagyszülők védőszentjei, Anna az édesanyák és az özvegyasszonyok védőszentje is. Az újszövetségi könyvek semmit nem mondanak Szűz Mária szüleiről, nevüket sem említik. Egy 2. századi apokrif könyv szerint…..
Egyre drámaibb az iraki keresztények helyzete, akik menekülni kényszerülnek lakóhelyükről az iszlám állam erőszakos előretörése miatt. Az UNICEF jelentése szerint a menekültek száma eléri háromezret – olvasható a Vatikáni Rádió honlapján. Különösen súlyos a helyzet…..
Meriam Ibrahim az olasz kormány segítségével elhagyta Szudánt, és az olasz külügyminiszter-helyettes kíséretében megérkezett Rómába – adta hírül a Famiglia Cristiana katolikus hetilap. KÉPGALÉRIA – klikk a képre! Meriam Ibrahimot – amint arról korábbi híreinkben…..
"Én hiszek az Istennek, hogy úgy lesz, ahogyan nekem megmondta." (Apostolok cselekedetei 27:25) ROBERT SCHULLER hajóúton volt a Korall-tengeren, amikor a kapitány bejelentette, hogy egy nagyon keskeny és veszélyes szoroson készülnek áthajózni. Legalább 9,5 m vízmélységre volt…..
2010-ben Haitit szörnyű földrengés sújtotta, amely 200 ezer halálos áldozatot követelt, és 3 millió embert érintett. A negyedik évforduló kapcsán Maria Vittoria Rava, a Francesca Rava Alapítvány elnöke beszélt tapasztalatairól a Vatikáni Rádió olasz adásának. A Francesca…..
Regényolvasás Éneklés 2014.07.25 17:55:57
“Aki énekel, felszabadulttá lesz, és elűz mindenféle nyugtalanító gondolatot, lemond a birtoklási vágyról, s nem csupán a testi hangot élvezi, de a szellem elevenségét is. Dávid próféta sem a nélkülözés miatti bánattól lesújtva, hanem minden testi szenvedélytől szabadon…..
Tartalmas hetet tölthettek az égervölgyi Perkupán a Műegyetemi Katolikus Közösséghez tartózó egyetemisták. Vasárnap ért véget az MKK, a Műegyetemi Katolikus Közösség egyhetes nyári tábora nem messze Aggtelektől, az égervölgyi Perkupán 135 egyetemista részvételével. A…..
A főpásztorok személyi és szervezeti változásokról döntöttek a papszentelések után. Az egyházmegyék híradását közöljük. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a következő személyi és szervezeti változásokról döntött az Esztergom-Budapesti…..