Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Checkedpanther

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Carpe diem 2010.11.13 10:01:00
„Csak el ne mulaszd, hogy elébb háromezerszer egymás után kileheld magadból az Úrtól való átkozott lelkiismeretet” (Lautréamont: Maldoror Énekei)  Sokféle bűn van és e bűnöknek sokféle rendszertana. A hét főbűnről beszélek, melyeket Nagy Szent Gergely…..
Agyvihar A szerek a fejedben 2010.05.13 22:10:00
Az egyik nap éppen arról olvastam, hogy megint tüntetett a Kendermag Egyesület a könnyű drogok legalizálásáért, amikor eszembe jutott, amit Jon Kabat-Zinn (akinek az egyik magyarul megjelent könyvét a múltkor belinkeltem) írt erről a témáról. Ez egy másik könyvében volt, ami…..
Checkedpanther 2010.05.15 13:00:54
@blogíró: Ja hát mer' Neked van energiád ilyesmire, mivel nem szívja le azt az örvényektől való távolodáshoz szükséges folyamatos kapálódzás. :) Én egyelőre örülök, hogy néha kibukkan az orrom a vízből.
Persze nagyon úgy tűnik nekem, hogy mindenkinek le van osztva valami szép kis feladat amit meg kell oldani. Jól ki van ez találva. :)
Checkedpanther 2010.05.20 16:43:59
@benjaminbalazs:
Hát igazad van eléggé cimbora. Nekem mondjuk ilyenkor egyértelműen a suliról egy jól kidolgozott kreativításölő, kiscsikókat robottá gyakó valami jut eszembe (jó, akadnak kivételek, de mondjuk látszik is, hogy egy Waldorf típusú rendszert ahol azért független és nem annyira sérült egyedeket termelnek ki szívesen le is gyalulna a rendszer).
Én nem tudom ezt úgy magyarázni, hogy ne lássak ebben tudatos rombolást. De ez már mondjuk nem annyira a poszthoz kapcsolódik, inkább valami ilyesmi:
www.culturalcreatives.co.uk/2010/03/12/system/

Nem azt mondom, hogy a tanárok az elnyomó rendszer kiszolgálói, inkább csak olyat, hogy az a rendszer amelyet felépítettek nekik és amelyiktől nem nagyon lehet eltérni, az nem támogatja annyira azokat a tanárokat, akik valóban a tanítás és a gyerekfejlesztés puszta öröméért dolgoznak (tegyük hozzá ha kevesen is vannak mindenki tud ilyen embert a múltjából jó esetben előkaparni).
A genyábja/gyengébb jelleműje meg nagyon jól érzi magát ebben a rendszerben, mivel azért az alá-fölé rendeltség, a büntetés, a tekintélyelvűség (amely egy művi dolog ebben az esetben is - mert miért kellene egy alkoholista tanárnőt aki pofozza a kölyköket tisztelni) mind átélhető. Hát ja...
Kara kán Őskolája idiTóta 2010.04.03 11:06:00
Így ünnepekkor a szélsőliberális értelmiség egy részét a nyavalya töri, hogy valami kompromittálót írhasson a római katolikus egyházról, de minimum a kereszténységről, vagy a vallásról. A kereszténységet támadók egyik díszpéldánya idiTóta W. Árpád, ez a szellemi…..
Szokták mondani, hogy amikor az embert valamilyen nagy sokk éri, például autóbalesetet szenved, akkor úgy érzi, mintha az esemény pillanatában lelassulna az idő, és olyan apró részleteket is meg tud figyelni, amiket egyébként képtelen lenne. Nemrég egy dokumentumfilmben láttam…..
Checkedpanther 2010.03.22 11:37:15
@blogíró: Jaja, simán lehet, hogy így volt, persze vissza sem tudtam adni a szavait, csak fura volt, hogy éppen akkor tegnap ért ez az infó.

De egyébként most olvasok egy könyvet (Tenzin Wangyal Rinpócse - Az álom és alvás tibeti jógája), ahol a ficak azt fejtegeti, hogy ha az életünk 1/3-ában az alvás közben ha nem tudunk tudatosan részt venni, akkor mégis hogy a bánatban várhatjuk azt, hogy meg tudjuk határozni a halálunk időpontját, körülményeit és a biztos ki és átjutást.
Ja tényleg. Hogy? :) Vagy kellene?
Kíváncsi vagyok a módszerre.

Ugye ezt már lenyomták egyszer a Tudatos álmodás könyvben nyugatiak számára is fogyasztható formában (mondjuk ez a könyv is ilyen lesz), de elég részletesen fejtegetni a test elhagyását, a koronacsakra nyitogatását, estébéestébé... Szóval én nem vagyok ennyire szkeptikus. :) (ami nem biztos, hogy jó persze)
A héten olvastam arról, hogy amióta van net, azóta sokkal szétszórtabbak vagyunk, és a cikkben meg is szavaztatták az olvasókat arról, hogy ők is kevésbé tudnak-e fókuszálni, amióta a net beköltözött az életükbe. A legtöbb válasz igenlő volt, és belegondolva a dologba én…..
Checkedpanther 2010.02.11 09:15:12
@blogíró: Ezzel nagyjából én is egyetértek, nem különösebben érdekel a módszer, vagy a megfelelő helyre érkezés útvonala, inkább a tényleges átemelkedés / kikapcsolás / elszakadás / egységérzet / satöbbi.
Nekem még fura az egész, nemrég kezdtem el (kb. 1 éve), az ember vigyorogva mászkál egy egész más világban ahol minden lépés új.
Szerintem a spirituális dolgok amúgy jönnek a tapasztalattal. Mivel kiderül, hogy a módszer jó és hatékony, az ember továbbmegy és ott már azért abban a lecsendesedett állapotában "rájön" olyan dolgokra, amelyeket egy nagyon materialista ember (mondjuk mint én voltam) eléggé ezoterikus maszlagnak tartana.
Csak mivel a személyes tapasztalás (ami nélkül ez az egész egész egyszerűen nem érthető olyan ember számára aki nem vette még a fáradságot, hogy kipróbálja és gyakoroljon) ezáltal egy csomó dolog feltárul és az ember a saját "szemével" látja.
Szóval érdekes dolgok ezek, én nagyon jól elvagyok ezekkel. :)
A kínai Qigong dolgok (en.wikipedia.org/wiki/Qigong) meg amúgy is egy csomó mókás és hétköznap használható dolgot kínálnak, nem kell mindenféle nagy spirituális irányba elmenni annak akinek nincsen egyelőre gyomra hozzá. Energiakeringetés a metrón, Qigong járás közben, ilyenek
Checkedpanther 2010.02.14 09:53:24
@Pimander: Tetszik amiket írsz, ha lesz egy kis időm elmélyedek majd a blogodban is, érdekesnek (pont nekemvalónak) tűnik.
@Blogíró: Igen ez most nagyon megy, hogy ha a kritikus tömeget eléri egy bizonyos számú tudatos ember megjelenése akkor ez meg ez lesz. Ugye főleg ez az amiért bizakodónak tűnnek a már említett Kulturális Kreatívok is.
Ehhez tartozik ha nem is túl szorosan, hogy tegnap akadtam össze egy csoporttal "tökvéletlen" kószálás közben akik zenéltek meg összekrétázták (velem együtt) a teret. Egészen szívcsakranyitogató érzés volt. :))
www.reclaimlove.org/
Hosszabb idő után újra belefutottam a Simply Noise oldalába, és kellemes meglepetés volt, hogy a fehér zaj mellett már rózsaszínű és barna zajt is sugároznak. Az én fülemnek a szélfúváshoz hasonló barna zaj a legkellemesebb, a fehér és a rózsaszínű zaj arra emlékeztet,…..
Checkedpanther 2010.02.01 12:03:26
Ha még nem írtam volna (nem, most regisztráltam emiatt) imádom a blogod.
Én magam az alábbi dolgokkal szoktam az agyam robbantani (némi növényi rásegítéssel ez mélyebb is tud lenni, de ez most nem tartozik szorosan ide...)

www.teslasoftware.com/
www.youtube.com/watch?v=UasTg-yxPaM

Nagyon sokfélét csinált ez a cég, én majdnem mindet megvettem (1 fontért hozzá lehetett jutni egy 3 az 1-ben csomaghoz).

Van fehér, rózsaszín (na ezeket nem tudom nagyon hallgatni), de a barnát imádom.
Mellette jó alacsony frekvenciás búgás. Power nap-re és akár alváshoz is kiváló. Beállítod, hogy kilépjen a programból mondjuk 2 óra múlva. Addigra igen nagyot szenderegsz.
Nagyon bejött.