Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uukk

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága olvasók!Sosem gondoltuk volna, de eljutottunk odáig, hogy a blogunk már több, mint tizedannyit élt, mint Ádám meg én: csak augusztusban leszünk harminc évesek, az Appleblog viszont már ma átlépte a hármat. Felnőtt a kölök!A sztorit már többször leírtuk, de azért nagy…..
Tegnap a Libri sokkolt minket a 100 ezer forint alatti iPaddel, ma erre még rádobnak egy lapáttal. A Macveszem.com oldal promotálja magát egy hatalamas akcióval, aki ma 13 és 14 óra között adja le a rendelését egy iPadre, az alábbi árakkal számolhat:iPad WiFi 16 GB – 89.990 Ft…..
uukk 2011.02.05 23:20:42
@DeadBodiesEverywhere: najó de arról a 25 emberről semmit nem tudunk. Viszont ha átverés lenne akkor nem lehetne velük telefonon beszélni meg semmi.
Fantasztikus nap a mai! Igazából a holnapi lesz az, ma csak páratlan lehetőségünk nyílik arra, hogy kivételes alkalmat faragjunk a holnapból.Elmondom, miről van szó: február elsején ünnepli harmadik születésnapját az Appleblog (KonfettiTrombitaDobszóló). Ilyenkor érdekes…..
uukk 2011.01.31 16:31:29
Már hónapokkal ezelőtt észrevettem, de még vártam a megfelelő alkalomra és egy nyugodt, türelmes pillanatra, hogy nekiálljak táblázatokkal meg diagramokkal vacakolni. Mert a negyedéves jelentésekben mindenki csak az iPhone-eladások, iPad-eladások növekedésére koncentrált, meg a…..
Nem, nem kell törni hozzá a készüléket. A tegnapi Verizon sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a CDMA iPhone 4 egyszerre öt készülékkel is meg tudja osztani az internetkapcsolatát, és a hírek szerint a soron következő iOS-frissítéssel a GSM iPhone 4-ek is megkapják a…..
Hazai idő szerint este hatkor indul be a Mac App Store, a Mac OS X saját alkalmazásboltja. A cél, hogy ezentúl az asztali operációs rendszerre is ugyanolyan kényelmes legyen programokat választani, tölteni és telepíteni, mint a mobilkütyük esetében. A vásárlás előtt elolvashatjuk…..
Meghekkelték a legkisebb, érintőképernyővel rendelkező Apple-kütyüt, az iPod nanót is. James Whelton mélyült bele az iOS-nek tűnő hibrid operációs rendszer rejtelmeibe (állítása szerint a nano oprendszere az előző nano és az iOS között helyezkedik el félúton), és egy…..
Az AirPlay körüli érdeklődés, és az újító (általában jailbreak-elt) megoldások sokasága futurisztikus, már-már meseszerű érzetet kelt az emberben: mintha az Apple egy open szabványt adott volna ki, amiből most nekiállnak volna összekalapálni egy palotát a fejlesztők.Az Apple…..
uukk 2010.12.28 11:13:09
@DeadBodiesEverywhere: és ez csak az iPad-en játsza le, vagy apple TV-vel ki lehet rakni a TV-re is?
uukk 2010.12.28 16:39:47
@DeadBodiesEverywhere: mármint úgy gondoltam hogy iPad-on van airPlay gomb, és azzal stream-eli a videót az appleTV.
Aki esetleg nem lenne meggyőződve teljes szívből, hogy idén decemberben jó üzlet volt iPhone 4-et árulni, annak mutatok egy diagramot a iPhone-os Facebook alkalmazás felhasználóinak alakulásáról decemberben:Egyetlen nap alatt egymillióval több iPhone-ról (vagy iPod touch-ról)…..
uukk 2010.12.28 16:34:36
@Almipotter: mint eladás ha csökken is a többihez képest, internethasználatban, alkalmazásletöltésben (appstore), egyszóval használhatósákban még mindig ők a királyok!
Folytatódik fejlesztői interjúsorozatunk, ezúttal egy igen érdekes kezdeményezésre bukkantunk az AppStore-ban. Mesemasina néven indult egy csapat, ami magyar kortárs meséket (Zeke László írásait) juttat el az AppStore-ba. A mozgatható képek mellett híres színészek (Németh…..
A képet egy facebookos alkalmazással készítette nektek Nagy Laci (aka Addict), aki a Saatchi & Saatchival vett részt a T-Mobile-lal közös app fejlesztésében. Bár még néhány nap hátra van, előre is kellemes ünnepeket kívánunk ezzel a képpel, meg az alkalmazás linkjével,…..
uukk 2010.12.20 21:51:24
A Goldman Sachs elemzője egy diagramon egymás mellé tette az Apple negyedéves jelentései alapján a cég árbevételeit és operatív költségeit. Azt lehet leolvasni, hogy az árbevétel sokkal gyorsabb ütemben nő, mint a működéshez szükséges kiadások. Ennyivel gyorsabb, ni:Bill Shope…..
Tök jól alakul az Apple otthoni piaci részesedése, de azért még messze nem nevezhető a legnagyobb gyártónak: 12,2 százalékos súlyát ugyan már muszáj komolyan venni, de a HP meg a Dell jóval előtte jár. Sokan vitatják is, hogy az Apple részvényárfolyama megalapozott-e, de ha…..
uukk 2010.11.28 14:29:47
@Flood: pont hogy a minőség teljesen más egy apple gépnél mint egy nem apple gépnél. Bágyám vett pár hónapja egy laptopot 250ért: touchpadja szar, a rendszer rajta nem nekem való (winfos7), baromi vastag akksi áll ki belőle, béna a kijelzője, stb...
Erre itt van a macbook air, 200ért (bátyám is amcsiktól rendelte) amiben úgyanúgy nincs dvd-író, sokkal jobb rendszer van benne, 1 újjal ki lehet nyitni, az SSD miatt villámgyors...

Mondjuk itt az apple az olcsóbb, de világos hogy a jobb is, minőségileg.
S. Petra küldte át mailben ezt a tök érdekes hírt, ami a Digitimesra, a világ egyik legjobban értesült techújságára hivatkozva ír az iPad 2-ről.Ezek szerint alapvetően öt fontos változásra lehet számítani az első generációhoz képest, és ezek majdnem mindegyike valamilyen…..
uukk 2010.11.27 11:10:30
@Malachi: ha az iphone jailbreakelve van és rá van töltve a MyWi akkor használhatja az ipad az iphone mobilnetjét.
"A holnapi is csak egy nap. Amit sosem felejtesz el." Ezzel indul az Apple.com, a szlogen egy holnapi bejelentést hirdet. Az iTunes-szal kapcsolatban készülnek valamire, helyi idő szerint délután négy órakor érdemes frissíteni az oldalt.Ha összerakjuk a darabokat, sejthetjük,…..
Brékingszerű hír érkezett be vasárnap: a T-Mobile megkezdte a micro SIM-ek forgalmazását, szóval a legnagyobb magyar mobilszolgáltató felkészült az iPadek érkezésére. Az Apple tabletje nem hagyományos SIM-kártyát, hanem annak kicsinyített mását használja, és mivel a…..
uukk 2010.05.03 09:33:42
Kenderesi Norberttel, a BitKnights egyik alapítójával beszélgettünk arról, miért mehet jobban egy alkalmazás, ha drága, milyen hibákat enged át az Apple és miért kell megóvni a hülyéket a letöltéstől. Mióta foglalkoztok iPhone-nal? Tavaly február óta fejlesztünk iPhone-ra. A…..
Elég sok helyen felbukkant ez a videó, még a magyar blogokon is, de többen beküldtétek, ráadásul nekem is nagyon tetszik, és talán volt, aki még nem látta, hogy milyen egy rendes képeskönyv 2010-ben. Természetesen kell hozzá egy érintésérzékeny, nyomogatható, gyönyörű…..
Szuperaktuális Utazó iPhone-résszel jelentkezünk, a témát sehol sem lehet kikerülni, újra eltelt négy év, mentünk ikszelni. Az Appleblog persze a saját módján dolgozza fel a témát, azt a momentumot megörökítve, ahogy a későn kelők kénytelenek voltak utcahosszt sorban állni…..
Tisztelt Tulajdonosok ! Mit szólnátok egy tavaszi (május végi vagy júniusi) találkozóhoz ?tervezett program: helyszín: Budapest-cégbemutatás -- 15 perc-az upgradelt készülékeitek bemutatása - 45 perc-kötetlen beszélgetés- kérdések javaslatok összesítése…..
Appleblog iPhone OS 4.0 - Live 2010.04.08 18:25:00
Hétkor kezdünk. Nagyonnagyonnagyon messze már ne menjetek. Kicsit messze még mehettek. Én egy olyan brióst vagy mit kérek. Amúgy az event egy kicsit csúszik, lassan ültek le a helyükre a csávókáim. Steve Jobs kijött a színpadra. Ugyanúgy néz ki, mint mostanában mindig.…..
Kint vannak Facebookon a képregényes nyereményjáték nevezőinek munkái. Sajnos több képregényt is ki kellett zárnom, mert nem feleltek meg az előre leírt kritériumoknak. Vagy több mint 3 kockásak lettek, vagy nem az előre feltöltött képekből készítették el a képregényt.…..
Kaprinay Zoltánnal először az MTA-n találkoztam, amikor Ádámmal átvettük az Év blogja-kitüntetést az Itbusinesstől. A nevét persze már korábbról ismertem, aki egy kicsit is otthonosan mozog ebben a szakmában, hallott már róla, hiszen Zoltán ott volt a magyar online újságírás…..