Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zikat

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jogos kérdés lenne: miért bukott el egyet? De nagy bajok nem lehetnek, ha a Gault Millau-ban is 18 pontos lett... És miért nincs akkor Michelin-csillagja? Nyilván ezt a kérdést se kerülheti el a szimpatikus séf tőlem, aki családi vállalkozásban működtetett Döllerer étterem…..
zikat 2015.10.17 18:54:34
Manapság már nem kapni ökörfarkat, mert ökör is alig van. Annak farka persze vastagabb, több a hús rajta, de én csak egy kisebb marhát lõttem a Fény piacon. Úgyis vendégek jönnek vasárnap, jó lesz levesnek. (Az elõzõ marhahúsleves úgy eltûnt, mintha nem is fõztem volna). Majd mindenki úgy…..
zikat 2015.10.12 16:29:06
@Andrass9: A lepiritott hust, zöldseget (együtt 1,5-2 kg)öntöm fel 2,5-3 dl vörösborral, majd amikor kb. a felere elfott, akkor öntöm fel olyan 2 l vizzel. A whisky talalas elott kerül bele, de csak modjaval, vagyis evokanallal adagolom hozza. (2-3 mindig eleg) Tenyleg isteni leves, ha megcsinalom es nem feledem lefotozom.
Továbbra is a kedvenc fõzelékem, sajnálom azokat, akik nem szeretik. A régi (immáron 25 éves) Börner V szeletelőm teljesen felmondta a szolgálatot. Még az is lehet, hogy öregebb volt, mert az USA-ban garázsvásáron vettem anno '90-ben. Eltört a középsõ merevítõje, emiatt a nyomástól függõ vastagságú…..
Blogkocsma Egy újabb igazi sólet 2015.04.26 07:00:00
Nem is tudom, mit ünnepeltem inkább: 1, Elkészült és beérett (és egy kicsit ki is száradt) a saját füstölésû kacsa, liba és marhahúsom, vagy 2, Kaptam a barátunktól, akinek dílere van, egy gyönyörû cserépfazekat A két esemény szerencsésen tudtam ötvözni egy fenséges vacsorában. Egy majdnem…..
zikat 2015.04.26 19:10:48
@Andrass9: Csodasan nez ki! Ra kene szannom magam mar!
Mi birkasonkat csinaltunk tavaly. (1 eves joszagokbol) Felet füstölve felet csak ugy pac utan szaritva! A csalad kette szakadt: volt aki a füstöles nellkülire esküdött, volt aki a vegere halalosan kiszaradt füstölt sonkat locsolgatta olivaolajjal es hangosan hümmmögött az elvezettol. :)
Szivesen olvasnam a füstolesi tapasztalataid. (mi pacso nelkül csinaltuk az egeszsegesseg jegyeben, igy amikor elkeszült napokig csak egyetlen hajszalvekony szeletet ettünk, hogy ha vakulgatunk, legyen idonk abbahagyni!:) Mennyit nevettünk... jo visszaemlekezni!)
zikat 2015.04.29 19:41:48
@Andrass9: CSak most olvastam a valaszod! Nagyon köszönöm a linkeket, akkor nincs mese muvelodünk!
Köszi meg egyszer!
zikat 2015.04.29 19:56:04
@Andrass9: most jol olvasom, hogy nyarspolgar is pacso nelkül csinalta a kacsamellet?
Blogkocsma Tojásos nokedli 2015.03.25 07:00:00
Péntekre és hétfőre szabadságot vettem ki, nagyon kitavaszodott, annyi tennivaló van a kertben, alig győzöm. Kellett valami étel, amit napokig lehet tárolni és én is megeszem többször egymás után. A kertben már nő a galambbegy saláta, meg aztán szedni is kell, mert a helyét folyamatosan ásom fel.…..
Már többször említettem, hogy nem vagyok híve a fõtt karalábénak - ez még ovodáskoromra datálódik vissza. Mostanság viszont gyakran teszek a húslevesbe, és meg is eszem belõle. Pedig egyszer már fõztem is levest belõle . Feleségem általában úgy jön haza, hogy levest keres, mert azt akar enni.…..
zikat 2015.03.23 19:32:56
@susztertangó: Huha, ugy latom valaminek a közepebe csöppentem!?
zikat 2015.03.25 23:47:24
@Kató néni: Te, en valytam es kesobb lattam, hogy tök helytelenül irtam. Mostantol vajok... nokent es pirulva, hogy felejtem edes anyanyelvem!
Tenyleg sajnalom!
zikat 2015.03.23 19:02:04
@zikat: hm, lehet juhtejet kellett volna irnom! :)
A világ legegyszerűbb spagetti receptje! Nápoly környékéről eredeztetik, a "spaghetti alle vongole" egyszerűsített változata. A recept még a carbonaranál is egyszerűbb, semmi faxni nincs vele, viszon fantasztikus az íze. Még az olasz férfiak is meg tudják főzni .) Feleségem spagettit tett fel…..
zikat 2015.03.20 16:48:16
@Andrass9: köszönöm a szives latast! Mar "ezer" eve olvaslak titeket. Azt hiszem innen talaltam ratok: pasztortuz.blogspot.hu/search/label/vend%C3%A9gl%C5%91
(en is ilyen vendeglorol almodozom evek ota)
zikat 2015.03.20 16:54:59
@Andrass9: Ja, es legközelebb tenyleg fagyassz le friss csilit, mert ehhez a tesztahoz szerintem pl. klasszisokat hozzatesz. (nekem a szaritott csilipehely amugy is valahogy "idegen" marad a legtöbb etelben. Olyan hartyaszeru marad a hokezeles ellenere is es ragos. De ez mar csak lehet bebeszeles.:))
Voltak már trófeák korábban is, de étkezőbe gyömöszölt zsiráf még nem Műemléklakás 1200-as években épült főfalakkal. Van ennél öregebb a magyar piacon? (im) Luxusvilla laptopozó kisgyerekkel Hegyoldalba kapaszkodó ház Veszprémben Nem tudom, ez hogy marokkói…..
zikat 2011.11.25 18:05:28
@mizie: sorrendben: mert terelnek, sumakolnak, tajekozatlanok, tehetsegtelenek es lustak.
En egy idoben vettem a faradsagot es a tegla lakasra szurt minden paneles hirdetest jelentettem az oldalon, neha meg levelvaltasba is bonyolodtam ingatlanosokkal, akik persze mindig csak tevedtek es soha nem szandekosan pakoltak a paneljüket meg csusztatott zsalus vackukat a tegla köze. Az en szememeben a leghaszontalanabb foglalkozas: a magyar ingatlanos!
Magyarországról Romániába átmenni nem volt nagy cucc, egy kicsit koszosabb, egy kicsit kátyúsabb, de nagy különbség nem volt, európai szintű szállásaink voltak stb. A Bulgáriába való átlépéskor még egy kicsit koszosabb és kátyúsabb lett minden, de ez sem volt vészes, pl.…..
zikat 2011.09.03 09:42:34
@kewcheg: "kardélre"? Ez meg hogy? Ilyen durva lett a nyolcker? :)
En meg nem hallottam Pakisztanban ilyen kardeles storyt, megeroszakolasert pedig halalbüntit osztogatnak... legdurvabb amit lattam taperolas volt, de az is csak hatulrol meg "szemmel megeroszakolast". :) Azt meg tul lehet elni. Mindket felnek!
zikat 2011.09.03 10:14:18
Nem jol tudod.Pl.:
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/pakistan/1401923/Punishment-rape-gang-face-death-penalty.html
Ez egy regi eset, de manapsag gyakrabban itelnek el ferfiakat megeroszakolasert. Szerencsere.
MC Markocsán küldte be az alábbi levelet: Az egész úgy kezdődött, hogy fájt a térdem. Erről beszélgettünk a Futóklubban, mikor odalépett hozzám és segítőkészen egy számomra ősinek tűnő gyógymódott javasolt: tegyek agyagot a térdemre amolyan borogatás szerűen, szépen…..