Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bzsk

25 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fröccs az mindig nagy és mindig fehér. És a Korcsmárosnak bármennyire úgy tűnik még is csak munka az, ami másnak szórakozás. Ilyen és ehhez hasonló világmegváltó gondolatokkal találkozhatsz, ha ezt a blogot olvasod. Kisváros, kis vendéglátóipari egység, nagy élet.…..
 Simon Wintermans ma érkezett Pécsre Essenből, s 5 nap múlva kerekezik tovább Isztambulba. A Pécsett élő holland eddig 3108 kilométert tett meg, s utazásnak nem a gyorsaság, hanem az élmény és kultúraközvetítés a célja. fotó:Márk Mirkó  Az utat és további…..
  Sokszínűség, multikulturális, programok – ez a három szó fémjelzi a mai, Európa Kulturális Fővárosa projekt kapcsán tartott sajtótájékoztatót. És három vallás: a keresztény, a zsidó és a muszlim jellemezte és jellemzi Pécs városát – ahogy arról a…..
  Nagykövetségek összefogásával az Európa Kulturális Fővárosa projekt jegyében rendezték meg az EuropeMania fesztivált Pécsen május 6-8. között. Az eseményről a gyors és rövid tudósítások itt.  ..
   Idén is figyelemmel kíséri az UnivPécs csapata a PEN-es történéseket. Újfent mikrobloggal jelentkezünk. Helyszíni tudósítóink sms-ben, mindössze 140 karakterben küldik a híreket, villáminterjúkat, amik szinte azonnal láthatóak is lesznek itt. Emellett igyekszünk…..
Menedék Hard die 2010.04.14 10:37:00
Szerintem nem kell kommentálni:..
Bzsk 2010.04.14 18:47:27
:D
  Nekem úgy érzem az egyetem befejezése után viszonylag könnyű dolgom volt. Mivel az egyetem alatt szinte végig dolgoztam valahol így nem volt nehéz hozzászokni a gondolathoz, hogy kvázi minden megváltozik. A társaimon sokszor a mai napig is azt látom, hogy ez okozza a legnagyobb…..
 Elképzeltük, hogy a választási kampány alapján egy-egy pártnak milyen szöveg állna a fiktív teásdobozán. Fogyasszák egészséggel!   Álljunk meg egy polgári szóra, kedves Barátaim!Az elmúlt 20 évben csak túláztatott, keserű teákat nyomtak le a torkunkon. Már…..
Univpécs teázó Lipton teatesztje 2010.04.08 17:50:00
 Eljött az idő, hogy megtudjuk ki milyen tea a lelke legmélyén! A Lipton vicces tesztje segít nekünk ebben! ..
  Egy másfélórás film stáblistával együtt, egy teljes kör a kettes uránvárosi és fehérhegyi megállója között, egyetlen egyetemi előadás az óra utáni összepakolással együtt, egy növényi eredetű hajfesték teljes hatóideje.Mindössze ennyi idő felérni Pécsről Pestre…..
  Kicsit újra gyereknek éreztük magunkat Mirkóval, a fotós kollégával. Gyerekeknek, akik egy titokzatos és rejtélyes épületet fedeznek fel. A rejtélyes épület az Opus 2010 fantázianevű Pécsi Konferencia- és Koncertközpont majdnem kész objektuma volt: a bokrétaavató…..
 Itt lesznek a színes emberek? - kérdezem egy lánytól a Kereskedők háza melletti téren, de sem ő, sem a francia úr, sem a lány, akivel megosztottam a fahéjas minifánkomat, nem tud semmit. Olyan kevés információnk van – mondja a legsegítőkészebb hölgy, akit tanárnőnek…..
  Végre-végre egy esemény, ami nem egy sötétöltönyös bevonulásával, lagymatag felkonferálással kezdődött, hanem Kodállyal.   Pannon Volán Zrt. Bartók Béla Férfikar ugyanis rögtön rázendített a Husztra. Mint Proustra a citromos madeleine, úgy hatott rám -hiszen…..
EKF Pécs 2010-UnivPécs Alázós 2010.02.19 11:29:00
       Hol a jegyük?- kérdezi a kapuban a lány ma este, miközben igyekszünk bejutni a Romhányi Aulába, a Világsztárok Pécsett sorozat újabb állomására, a Pannon Filharmonikusok estje Meláth Andrea mezzoszoprán, valamint Peter Mikuláš basszus énekes…..
  Kislánykorában sok mindent gyűjt az ember. Szalvétát, matricát, naptárat, zárjegyet, metró jegyet mindenféle vicik-vackot, amiket, mint értékes kincseket lehet rendezgetni, cserélgetni. Az én unokahúgom 13 éves és bélyegeket gyűjt.    Gondoltam, meglepem és…..
    Hónapok óta a Fishbone jut eszembe a Zsolnay gyárral szembeni ex-PEN-es helyszín rombolási helye mellett elbuszozva, majd közvetlenül az, hogy milyen jó lenne bemászni a Balokány fürdő egykori területére, majd az, kitől kéne engedélyt kérnem arra, hogy legalább a…..
 fotó:Csortos Szabolcs  Bárki Bármiben higgyen is, a hit és a vallás mindig megfoghatatlan egy picit. Ezért szükségünk van néha egy mankóra, sorvezetőre, hogy hitünk ne tűnjön el az ismeretlenbe.   „Az ikon egyszerre ábrázolja a láthatót és a láthatatlant,…..
  Cseh Tamás emlékest Pécsi Est Café 2010.01.29.   Eredetmítosz  Az úgy volt, hogy apás szülés lesz. Apu viszont művelődésszervező volt akkortájt a DOZSÓ-ban, 1986. október 23-án éjszaka pedig Cseh Tamás koncertet tartott ott. Én pedig megszülettem másnap…..
  Sajtótájékoztató a Csészényi téren (Pécs 2010 Infopont) január 26-án. Az utcán füstbomba robban. Újságírók hallgatnak, jegyzetelnek, miközben Szerecz Gábor, az egyik PEN szervező beszél arról, hogy most már biztosan legalább nyolc PEN diákrektor-csapat indul (az…..
 „Hadd szóljak most a szokásostól eltérően egy program, az Európa Kulturális Fővárosa Projekt érdekében is. Megtörtént az ünnepélyes megnyitó, és azt hiszem, valamennyien, akik kint voltunk a téren, átérezzük ennek jelentőségét, mégis azt látom, sok alaptalan…..
  "Jaja, Pécsen. Ez olyan szép ez itt, ezt látni kell. Csak annyi ember van itt előttem, mint a rossebb, nem látok semmit. Ki van ott? Az Erzsi néni? Most nem, nem érdekel. Te csak várj, míg felkel majd a nap, de te csak (énekel a mobiljába) Nem, hoztam magammal kaját,…..
   És te csak várj…    Az EKF hivatalos megnyitójának délutánján, január 10-én 16 órakor kezdődött el a Hotel Palatinusban, amelynek a hazai és nemzetközi sajtó is kiemelt figyelmet szentelt. Így történhetett, hogy miközben vagy 50…..
  Kiscsillag akusztik-EKF nem hivatalos megnyitó      Játsszuk azt, hogy az év nem 355 napból áll, még a 2010-es sem. Ezért játsszuk azt, hogy az évet nem január 10-én nyitjuk meg, kulturális fővárosostul, hanem már 1-jén. Vagy játsszuk azt, hogy ez a -9.…..
  Sötét volt, hideg, esett az eső, és már előre paráztam, hogy leöntenek pezsgővel, kiégetik cigivel a kabátom, ráugrálnak a lábamra és/vagy végigtapperolják a seggem, beletrombitálnak a fülembe és a végén még egy petárdát is rámdobnak, a zene meg ki tudja milyen…..
EKF Pécs 2010-UnivPécs Macskazaj 2009.11.30 19:33:00
  Balkán vagyunk, no, ne is kerteljünk, ám a Balkánnal csak a kapuja, az is igaz. Szóval a kapuból vagy a panel ablakából szoktuk mi otthonkában nézi, mi folyik ott délen. Valahogy így kezdődött december 31-én a Széchenyi téri koncert is.   fotó:Márk Mirkó  …..