Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Friplifrapli

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mainframe's Happy Place Népirtás 2011.05.18 15:41:00
Most olvastam, hogy egy ruandai népirtással kapcsolatos tárgyaláson négy arcnak 81 évet osztottak ki. Azonnal az volt az érzésem, hogy ez pont lófaszra sem jó.Az ilyen népirtásos helyzetekkel az a baj, hogy nyilván mindenki mutogat maga fölé, hogy ő mondta, és ilyenkor nincs olyan…..
Ez volt ma bedobva a ház összes postaládájába. Én nem értem, te hátha...
Friplifrapli 2011.04.27 10:33:52
Most olvasom, hogy a Hit Gyülekezete (akik nálam stabil második helyen vannak a feketelistán a Szcientológusok után) történelmi egyházzá válhat az újabb ügyes-okos Fideszes reform nyomán, aminek - kapaszkodjatok - az volt a célja, hogy az üzleti célból alakult kisebb vallásoknak…..
Friplifrapli 2011.04.05 10:12:37
@Heorogrim: Utánanézek, a hármas felosztás az tuti, a feltételrendszerben kezdek kicsit elbizonytalanodni, az maximum hasonló, de tuti nem ugyanez. Gyanítom, akkor erőteljesebb hangsúlyt fektettek a történelmi hagyományokra, pl. a nevezetes, vallásügyi dokumentumokat (pl. tordai országgyűlés), melyik uralkodó, mit, mikor, hogyan ismert el... Meg hát akkoriban azért nagy szerepet játszott ugye az is, hogy melyik magyar nemesi család épp melyik egyházat részesítette a kegyeiben.
Friplifrapli 2011.04.06 15:49:48
@Mainframe: Vááá, a spagettiszönyes részt épp nemrég láttam, de a diszkordiánusok azok miből is jönnek?
...és ezt a kreatív újrahasznosítási módot találtam ki hozzá...
Friplifrapli 2011.03.28 10:28:07
@Mainframe: Ja, hogy az egy zombilegó. :$ (Nekem csak békebeli figuráim vannak.) Csak azért írtam, mert abban vannak ilyen kettészakadt, cafatolt tetemek...
Mainframe's Happy Place Sírnivaló 2011.03.23 11:36:00
...hogy a Wikipediát böngészve kíváncsi lennék egy-két dologra magyarul is (például hogy tudjam, hogy hívják az adott, általában szótárakban nem előforduló dolgot magyarul), és azt látom, hogy a szócikkek 90%-a olyan nyelveken elérhető, mint a tömegek által beszélt gael vagy…..
Friplifrapli 2011.03.23 14:45:41
@Mainframe: Ugyan. Profin északolsz és keletelsz, meg ismered a lengőkaros rásegítést is, nem érhetne meglepetés. ;)
Feladvány még nem volt a blogon, de kitaláltam egyet, amolyan Mainframe-eset (=hogy beledögöljetek, olyan nehezet). Elképzelhető, hogy lesz folytatása is, újabb megoldandó dolgokkal, de egyelőre ez a definit feladat jutott az eszembe egyik nap, midőn egy számot hallgattam. Tehát:Van…..
Friplifrapli 2011.03.07 14:28:21
@Mainframe: Nah nagy nehezen azt hiszem megszületett (bár szerintem az nem a hivatalos klip, amit néztél hozzá). Szóval ha jól tippeltem, ez egy cseles feladvány, ugyanis a bevágásban végül nem mutatják, mitől döbbentek meg az emberek. Ha helyes a megfejtésem, akkor jelezd itt, és előadóval-számcímmel-linkkel bizonyítom, hogy nem csak blöfföltem. :P De lehet, hogy csak vaksi vagyok, Tamás hozzászólása alapján viszont azt hiszem, mindenképpen jó nyomon járok...
Friplifrapli 2011.03.07 15:56:26
@Mainframe: Okés, megvan. A megddöbbenés tárgya, hogy Hitler egyszálegyedül sétálgat az utcán, és kirakatot nézeget. Jár a pont? :D (Nem volt ez olyan nehéz... :P)
Most olvasom (indexen, hol máshol), hogy megtalálták a Coca-Cola szigorúan őrzött titkos receptjét, amit széfben tartanak, amit ninják, kalózok és Chuck Norris őriznek, amit összesen mindig csak ketten tudnak, és ők sosem utaznak egy repülőn, és tavaszi napéjegyenlőségkor…..
Friplifrapli 2011.02.16 14:56:57
Nem értem, miért jó egy boltot elnevezni egy random keresztnévvel. Mindenki látott már ilyet: Ági virág, Olivér optika, és amit ma láttam, és végleg megíratta velem ezt a posztot: Gabi papír. Ezzel kompenzálják, hogy ők nem egy lánc tagjai, így nem írhatják ki a bolt neve…..
Mainframe's Happy Place Hard Candy 2011.01.04 01:47:56
Hard Candy (2005) - Még jóideje, a megfelelő bejegyzésben ajánlott nekem főnyomott fedőnevű kollégánk egy vagon filmet, melyek egy részét csak most listáztam be, és kezdtem el megtekinteni. Konkrétan ezért a darabért simán jár neki a hónap olvasója díj. Szóval ha még jársz…..
The Runaways (2010) - Életrajzi film Joan Jettről és első zenekaráról, a Runaways-ről. Elsősorban azért néztem meg a filmet, hogy megnézzem, hogy alakít Dakota Fanning normális felnőttszerepben (bár itt is 15 éves a történet szerint, ugye...). Nagyjából korrekt volt, mint ahogy a…..
Ha itt kapirgáltok kicsit, akkor garantált a szórakozásotok akár egy egész délutánra. Az van ugyanis, hogy ilyen sokpénz/perc áron hívható telefonos jósok és gyógyítók vannak itt összegyűjtve egy hasznos, fényképes, jellemzőket felsoroló listában. Olyanokon ne akadjunk le,…..
Friplifrapli 2011.01.07 08:49:48
Én csak ennyit mondanék:
mindennapi.hu/cikk/mindennapi-gazdasag/torlesztes-helyett-imadkoznak/2010-12-22/881
A kolléganőm küldött levelet is, mert valami pasas emailben kezdte terjeszteni, hogy hogyan kell helyesen imádkozni. Pl. nem csak azt kell belemondani, hogy az adósságtól szabadíston meg Isten, hanem azt is, hogy a terheitől is. Tök világos szerintem, mert még a végén Isten csak a tőkeösszeg törlesztése alól oldoz fel, a kamatokat meg nyögheted...
Mainframe's Happy Place Black Swan 2010.12.28 18:18:00
Black Swan (2010) - Na, ennek durván a hatása alá kerültem, pedig a témája elég távol áll tőlem: balettel foglalkozik, azon belül pedig a Hattyúk Tava premierének előkészületeivel. Ha ezt a témaválasztást így külön vizsgáljuk, akkor egyrészt már ismert a dolog (hogy a…..
Így a geocaching- és steampunk-szilveszter után, és a már-már szokássá váló társasjátékos szilveszter előtt úgy érzem, meg kell ragadnom az alkalmat, hogy felhívjam az embertömegek figyelmét:Az ünnepi körlevelek, valódi és e-cardok, facebook-kiírások annyira feleslegesek,…..
FB-n most a médiatörvény-tervezet ellen kell tiltakozni üres, fehér avatárral. Ez az az ügy, aminek egyik oldala mellé sem tudok odaállni, mert a tervezet nyilván megvalósíthatatlan, csak kell a kormánynak valami faszverés, amire majd 4 év után lehet mutogatni, hogy ezt is…..
Friplifrapli 2010.12.19 10:22:59
@Heorogrim, @Mainframe: Nem tartom jó ötletnek. A szegény, egyszeri troll csak nézné, vakargatná a fejét, zavartan horkantgatna, aztán végül nem csinálna semmit, mert nem tudná, ilyen helyzetben mi lenne az adekvát trollkodás. És az nekünk nem elég szórakoztató. :D
Az a fajta ember, aki odamegy a zebrán való átkelési szándékot jelző gombhoz, majd miután gondos megfigyeléssel konstatálja, hogy már meg van nyomva, világít, meg minden, újra megnyomja.Nem értem (és ennyi erővel a "Nem értem" sorozatba is kerülhetett volna, de ez volt…..
Mainframe's Happy Place Pope Joan 2010.12.01 14:42:00
Die Päpstin (2009) - A film egy érdekes témát dolgoz fel, miszerint egyes források alapján sejthető, hogy volt egy pápa az i.sz. 9.sz.-ban, aki valójában nő volt. Az ő életéről szól a film két és fél órában (!), a születésétől  haláláig. Értelemszerűen elsősorban…..
Friplifrapli 2010.12.01 21:04:03
@Mainframe: Lökött :P
Csak hogy ne keveredjetek itt a bőség zavarába, két, nálam döntős dal közül kéne választani, amik ráadásul pont kevésbé ismertek. Végülis a slágereik is jók, de azokat szélsőségesen szétjátszották mindenhol. De objektíve is jobban bejönnek nekem ezek: 1. Jefferson -…..
Friplifrapli 2010.06.19 20:40:59
@Heorogrim: Hát ja. Ééééés, már csak a Kispolszkira való tisztelettel is be kéne venni.
@Mainframe: És megvanmegvan, a Harleys and Indians annyira nem szétjátszott, de sztem teccős.
Friplifrapli 2010.11.30 08:59:58
@Heorogrim: Aztán nem ám ennek hatására elaludni a volán mögött, azt az oktatók meg a kocsik sem szeretik...
Itt ez a hír, miszerint "liberális értelmiségiek" írtak Szalai Annamáriának, hogy a kuruc.infot márpedig be kell tiltani, meg kell szüntetni, el kell hallgattatni.Idéznék a cikkből:"A Szabad Emberek Magyarországért elnevezésű liberális párt honlapján megjelent…..
Mainframe's Happy Place Halloween 2010.10.31 16:59:00
Akárhogy is nyafog a fél világ az amerikai ünnepek begyűrűzése ellen, én ma este bizony bevizsgálok egy steampunk-industrial bulit a Tűzraktérben. Később élménybeszámoló és képek, attól függően, mennyire sikerül bebaszni (ami annyira nem szokta segíteni az…..
Friplifrapli 2010.11.06 13:38:53
Itthon sajnos azt tapasztalom, hogy a stand up comedy egyet jelent a Showder Klubbal, pedig hát az ehhez elég sovány, igazából. Pedig vannak ott egész jó tehetségek: Bödőcs Tibor, Hadházi László, Kiss Ádám, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán és Beliczai Balázs, a többiek…..
Lassan annyit jövök már Bill Maherrel, hogy jogdíjat fog kérni tőlem a fickó, és igaza lesz. Egy műsorában azt mondta, hogy őt mindössze annyi különbözteti meg az általa kevéssé kedvelt konzervatív politikusoktól, hogy ő nem akarja az ízlését törvénybe foglaltatni.Mondom…..
Nem értem, hogy miért használ bárki sokszorozott _mássalhangzókat_. A sokszorozott magánhangzó rendben van, elnyújtást, kiáltást utánoz (ld. "neeeeeeee" vagy "iiiiiiigeeeeen?"), de mi jár annak a fejében, aki leír olyanokat, mint "ne nézzzzzzzd", vagy…..
Friplifrapli 2010.10.06 17:47:50
Augusztus 20. kapcsán sokan verték magukat, hogy mennyire kell ez a hagyományos nemzeti ünnepünk, az okokat meg magamtól is ki tudom találni, szokásos demagóg töltelékszavak, mint az összetartozás, a nemzettudat, hazaszeretet és hasonlók. De valahogy nem érint meg az érzés, szent…..
Köntörfalak (2010) - A sokak által kedvelt Tesó rendezőjének, Dyga Zsombornak az új filmje. Az első dolog, ami feltűnhet rajta, hogy stílusában abszolút más, mint a Tesó, ez ilyen kamaradráma (3 szereplő, 1-2 vázlatos helyszín). Látni semmit nem fogunk, megtudni is csak annyit,…..
Friplifrapli 2010.09.27 21:26:46
@Heorogrim: Ó, az emelt szint még énnekem...
@Mainframe: A pózer/sznob kifejezést rám nézve kérem "csóró/lejmoló"-ra javítani... :D
Jól indul a hét, ha egy alapvetően fos könyveladós site idióta, baszatlanpicsa-szindrómában szenvedő, magas lóról beszélő üzemeltetőnőjével kell leveleznem. Ennek nyomán az alábbi levelet küldtem a Homárnak, remélem kiteszik:Tiszteletem, Kedves Homár!Régi olvasótok vagyok,…..
Friplifrapli 2010.09.15 17:35:56
@Mainframe: Úgy tűnik, olyannyira nem érdekli őt az ügy (mert hát ő szarik a társadalmi elvárásokra, a te véleményedre meg aztán pláne), hogy a Homárt bújja, hátha feltűnik ott, aztán amikor nem, még inkább nem érdekli, ebből következően még vesződik is azzal, hogy ír neked... lám, ide vezet a totális közöny... Elárulok egy titkot: mit is mind azért írunk kommenteket, mert le se sz*runk Téged :D:D:D