Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vackorntc

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GABO SFF Asimov Robot-sorozata 2015.05.26 09:58:23
A könyvhétre jelenik meg Isaac Asimov Robot-sorozatának harmadik kötete, A Hajnal bolygó robotjai. A klasszikusnak számító sci-fi krimisorozatban Elijah Baley nyomozó egy robot segítségével göngyölíti fel a rejtélyes bűneseteket, és közben Asimov lenyűgöző jövővíziója is…..
Az Amerikában tonnaszámra gyártott háborús filmek nagy részének legnagyobb hibája, hogy csak az egyik oldalra koncentrálnak. Csak az a fontos, hogy az ellenséges német tisztet pár tulajdonsága alapján megutáljuk, esélyt sem adva a színésznek a karakterárnyalásra, így aztán a…..
SF.blog SF és Nobel II. 2010.04.12 13:57:00
A SCI FI Wire 8, Nobel-díjra érdemes SF írót nevezett meg a fájdalmas igazságtalanság jelképeként, akik legalább annyira gazdagították irodalmi kultúránkat, mint Frans Eemil Sillanpää (1939), Eyvind Johnson (1974) vagy Wisława Szymborska (1996). Bizonyára még rengeteg író…..
vackorntc 2010.04.12 22:37:51
@Thresher: Nem szabad elfelejteni, hogy komoly tömeghatásuk van és lehetséges jövőképeket vázolnak fel.(Az, hogy technikailag mi valósul meg az más kérdés.) Különbözőségükre való tekintettel én Abe Kobot, Asimovot, Bankset vagy Gibsont tudnám elképzelni díjazottként...(Nem mindegy, hogy mi jön be, nem örülnék Gibsonnak, és annak sem, ha utódaink beregadnának a naprendszerben, mert az a biztos sorvadás és felörlődés.)
H2SO4 Hány éves a radír? 2010.01.29 21:58:00
Többen pezsgőt bontottak az utóbbi időben a radír vagyis inkább a mesterséges gumi születésének 100 éves évfordulójára. A radírok úgy felöntöttek a garatra, hogy nem tudták elmesélni, hogy ki volt a szülészorvos világrajöttüknél. Egyes, igen precíz, de sörkedvelő…..
vackorntc 2010.01.30 16:22:34
@Scribent: Goodyear és Hancock egymástól függetlenül fedezte fel a természetes kaucsuk kénnel történő vulkanizációját (térhálósítását). A térhálósítás(háromdimenziós struktura, ami nem oldható...) tette lehetővé a gumitermékek (abroncsok stb.) gyártását és széleskörű elterjedését. A radírnál is jó, ha van egy ritka térháló, de szerintem a nyerskaucsuk is képes a grafit eltávolítására. (A nyerskaucsukot a gumifa nedvéből nyerik és már az indiánok is ismerték. A kaucsuk állítólag egy kecsua szó, valami olyat jelent, hogy a fa könnye...)