Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tappancsmama

152 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köszönöm, hogy megtiszteltetek eddigi figyelmetekkel, de befejezem ezt a blogot ma. Remélem Nektek is olyan nagy örömöt okozott régi, elfeledett verseket, meséket, mondókákat olvasni az oldalamon, mint nekem. De ne aggódjatok, ugyan ennek az oldalnak a feltöltése lezárul, de az új…..
aprotappancs Nadányi Zoltán: Anyu 2010.04.08 15:51:00
Tudok egy varázsszót, ha én azt kimondom, egyszerre elmúlik minden bajom, gondom. Ha kávé keserű, ha mártás savanyú, csak egy szót kiáltok, csak annyit, hogy: anyu! Mindjárt porcukor hull kávéba, mártásba, csak egy szóba került, csak egy kiáltásba. Keserűből édes,…..
 Villásfarkú fecskemadár, jaj de régen várunk! Kis ibolya, szép hóvirág, kinyílott már nálunk! Fátyolszárnyú kis méhecskék zúgva-döngve szállnak. Cifra lepkék, kék legyecskék ide-oda járnak. Rózsa, rózsa, piros rózsa nyitogatja kelyhét; itt a tavasz, lessük,…..
aprotappancs Április 2010.04.08 15:17:00
  György-nap előtt, ha nem esik, György-nap után sok is esik. Hogyha Vitálisz didereg, Tizenötször lesz még hideg! Áprilisnak szárazsága, Jó gazdának bosszúsága. Áprilisnak nedvessége Fáknak termőképessége. ..
 Hollós Mátyás királyunk országa nem a naplopók, nem a gondtalan restek országa volt, de nem ám: az az idő se' katonát, se' polgárt, se' urat, se' parasztot, se' kisembert, se' nagy embert nem engedett ellustulni. Örökösen tomboltak a vérontó hadak a határokon, a…..
 Ment, mendegélt az országúton Mátyás király, amikor a szegény népnek a baját, a panaszát kereste. De csak a jó isten maga tudta, hogy az a gyalogos utazó Mátyás király; senki emberfia a tarisznyás, botos vándorban a hatalmas királyt meg nem ismerte volna.…..
Ha még több anyáknapi verset szeretnél olvasni nézz be az új oldalamra,http://aprotappancs.ucoz.com/ folyamatosan töltök fel verset, mesét,mondókákat, köztük anyáknapit is..
aprotappancs Reggel óta tanakodtam 2010.04.01 14:43:21
 Reggel óta tanakodtam, mit mondhatnék teneked? Olyan szépet gondoltam ki, Elmondani nem lehet. Nem leltem rá szavakat, még verset sem találtam. Minden, amit elmondhatnék, itt van egy szál virágban...
aprotappancs Anyukám szeretlek 2010.04.01 14:36:25
 Anyák napján Téged virággal köszöntelek, és csak annyit mondok: Anyukám, szeretlek! Anyukám szeretlek, virággal köszöntelek, mint a gyönge gyökér a jó anyaföldet Gondoztál nap, mint nap aztán évről, évre. Tanítottál dalra, szóra, szívre szépre. És ma anyák…..
aprotappancs Anyák napjára 2010.03.29 21:35:36
 Ha én nagy leszek, Te kicsi tiéd lesz a babakocsi Én dolgozom, Te játszol várat építsz, fára mászol Leviszlek a játszótérre, lepkét kergetni a rétre, Boltba is én megyek, veszek tejet, kenyeret, banánt is mert szereted. Hazaérek, ölbe veszlek, úgy szeretlek úgy…..
aprotappancs Gyertek oda is :)) 2010.03.28 14:39:00
Elindítottam a honlapomat, ahol ezt a témát folytatom, bővítem, amit itt elkezdtem. Még feltöltés és áttöltés alatt áll, de remélem, hogy oda is benéztek és azt is megkedvelitek amint kész lesz. Várlak oda is benneteket. aprotappancs.ucoz.com..
 Bújj ki, bújj ki Napocska,emelkedj fel magosba!Olvaszd fel a havat, jeget!Melegedjen felnőtt, gyerek! ..
 Ne félj, ne félj!Múlóban már a tél. A nap, a naplassan erőre kap. Remény, reményragyog az ág hegyén. De még, de mégtartja magát a jég. De már, de márripeg-ropog, akár az ablak üvege,ha labda töri be. ..
 Nyusziéknak sok a gondja.Nyuszi bácsi egyre mondja:- Azt se tudom, hol a fejem!Feleségem, lányom, vejemsegítenek, mégse győzöm.Itt a hagymahajat főzöm.Festék fortyog a fazékban,ebben piros, abban kék van.S lesz sárga, zöld, piros...Tessék, a bajszom is csupa festék!Hozd…..
 - Hegytető, te hófehér,mondjad, meddig tart a tél?- Megmondhatom én azt néked:míg a tavasz fel nem ébred...- Szürke téli fellegek,hol alszik a kikelet?-Túl az óperenciákon,ibolyából vetett ágyon...Zúzmarás ág, mondd meg azt,ki kelti fel a tavaszt?- Három szellő…..
 Nagy part alatt kis patak,kis patakban kis halak.Álmodik a kis patak,megálmodja a tavaszt.Kis patak, nagy patak,megálmodja a tavaszt.- Patak vagyok, csobogó,mikor leszek nagy folyó?Akkor leszek nagy folyó,mikor elolvad a hó.Csobogó, csobogó,mikor elolvad a hó. ..
aprotappancs Fecske Csaba: Március 2010.03.26 14:51:44
 Huss tél,fuss,füttyents március!Rikkants rigóvidáman:élni jó!Hó szaladjon,rügy fakadjon,zöldüljön a rét,kölyökszél hordja szétszántó-vetők víg énekét! ..
aprotappancs A folytatás... 2010.03.25 14:44:00
Elindítottam a honlapomat, ahol ezt a témát folytatom, bővítem, amit itt elkezdtem. Még feltöltés és áttöltés alatt áll, de remélem, hogy oda is benéztek és azt is megkedvelitek amint kész lesz. Várlak oda is benneteket. aprotappancs.ucoz.com..
 Márciusi délutánkivirult a tulipán.A fagyos szél ránevet:olyan jó a föld felett?Sajnálja az alkonyat:húzd összébb a szirmodat!De ő vissza mégse lép,tudja dolgát és helyét,s noha minden még kopár,mint ringó piros pohár,melyet harmat csöppje tölt,eget, földet…..
 Köszöntünk szép kikelet,Ragyogjál a föld felett.Áraszd meleg sugarad,Hozzál termő szép nyarat.Epret, mézet, szép virágot,Embereknek boldogságot. ..
 Felmászott a nyúl a fára,Csizmát húzott a lábára.Kalapot meg a fejére,Ne süssön nap a szemébe. ..
aprotappancs Orgona ága... 2010.03.24 14:07:18
 Orgona ága, barackfa virága.Öltözzetek új ruhába,anyák napja hajnalára,illatosan!Zúgja az erdő, susogja a szellő.Üzenik az ágak, lombok:légy te mindig nagyon boldog,Édesanyám! ..
aprotappancs A folytatás.... 2010.03.23 13:45:00
Elindítottam a honlapomat, ahol ezt a témát folytatom, bővítem, amit itt elkezdtem. Még feltöltés és áttöltés alatt áll, de remélem, hogy oda is benéztek és azt is megkedvelitek amint kész lesz. Várlak oda is benneteket.aprotappancs.ucoz.com..
 Gyorsan jött és ment a nyár;virágpapucsban szaladt,telerakta gazdagon a gyümölcsöskosarat.Szélcipőben jött az ősz,fázós fák alatt osont,míg a gazda szüretelt,lepergett a sárga lomb.Hócsizmában jött a tél,nagy pehelybatyut cipelt;megcsúszott a tó jegén,fehér lett a…..
 Szürkül a hó, csepeg az eresz:Az öreg Tél más szállást keres.Pajkos napsugarak nevetnek.Hírnökei a kikeletnek.Kergetőznek a virgonc szellők:Lobognak az asszonyi kendők.Csörren a jég, rabon a bilincs.A dermedtségnek már nyoma sincs.Éled a folyó, nyújtózkodik.Nem fedi…..