Regisztráció Blogot indítok
Adatok
contemplator

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nervus ajánlotta nekünk saját blogján megjelentetett posztját - nervus.us.to , eztúton is köszönjük-, amelyben egy "képzeletbeli" egyházi gimnázium hétköznapjaiba pillanthatunk be. A liberális iskola engedékenységére panaszkodó olvasóink, most megismerhetik a …..
contemplator 2010.03.16 14:03:01
@kolbászoszsömle: Könyörgöm Zsömle! Nem eszköztelen egy pedagógus még ma sem. Csak nem alkalmazza ezeket. Miért?
1. Meg sem próbálja. Tehetségtelen, kényelmes, beletörödő...
2. Megpróbálja, zátonyra fut igazgatón, szülőkön stb. Feladja.
Egyszerűbb keménykedni, törvényt sérteni. Ja és várni azt, hogy a felsőbb hatóság megoldja a helyzetet.
contemplator 2010.03.16 16:11:27
@Cartman (ex Cartman): Hmmm... Meggyőző érveid vannak. Az Arizona-program működik itthon valahol? Valóban egy tanárnak rendelkeznie kell a döntőképesség tulajdonságával. Sőt, még időt is kell hozzá biztosítani. :)) Azért bíztatásként Woody Allan szerint a tesitanárok vannak leghátul. :))
Lion_heart: az igazgatód egyszerűen továbbhárította a problémát az önkormányzati/állami fenntartású középiskolákra. Ez az amiről korábban írtam: struccpolitika.
contemplator 2010.03.16 13:47:28
@Cartman (ex Cartman): Van fegyelmezési eszköz. Csak az igazgatónak, a szülői munkaközösségnek, diáknak partnernek kéne lenni benne. S tudom, itt írod majd a tanmesét az igazgatóról, aki az iskolaszék, önkormányzat, fenntartó, politika hálójában vergődik. Ez veszett el. Főleg a szülő-pedagógus együttműködést hiányolom. De vallom, rátermett pedagógus kezelni tudja a helyzetet. S ellenben veled (előbi kommentjeidx alapján, nemcsak ezen a poszton), úgy látom, erre alkalmatlanok ma a pedagógusok (tisztelet a kivételnek). S itt felmerül a tanárképzés, egyetemi képzés minősége, amit a legújabb poszt próbál feszegetni.
Prinz Dani önálló posztban válaszol a kommentekben felmerülő kérdésekre, meglátásokra, nem mintha olyan sok ellenvélemény merült volna fel a tegnapi poszt kapcsán, de Dani szerint maradtak a tisztázandó részletek.Miután elolvastam a hozzászólásokat, amik a cikkemhez érkeztek,…..
contemplator 2010.03.14 15:44:08
@matyi10: Valóban fontos a szülői minta. Hivatásom kapcsán foglalkozom az olvasáskutatással, s látom, hogy ez nemcsak egy-két éve probléma. Kevesen olvasnak, például az orvosok körében is maximum a szakirodalom jöhet szóba, sokszor még az sem. Ha a gyereket Harry Potter-en keresztül lehet olvasásra nevelni, akkor azzal kell. Utána majd jöhet a "Pál utcai fiúk" világa. Ugyanis a gyerek a ma él, tudja mi a korosztálya bestsellerje, elsődlegesen azzal foglalkozik. Nem lehet évtizedekre olyan kánonokat betartani, aminek nincs értelme.
Még egy dolog zöldborsó védelmében a történelem kapcsán. A gyerek ötödikben olyanokat tanul a görögök kapcsán, mekkora volt a kronoszi palota négyzetméterben. Közben matekból még nem is vették a területmértékeket. Tehát számára értelmezhetetlen a palota nagysága. Szóval az poroszos, tekintélyelvű út elég nagy korrigálásra szorul/szorult, hozzányúltak, sajnos átgondolatlanul.
contemplator 2010.03.14 16:02:18
@NDT: Igen. Könnyen befogadható szöveg, amíg pl. Jókai egy mai gyerek számára nem. De ez így volt a 19. században is, amikor Jókai volt a Tvájlájt, s egy 18. századi (nézz meg egy Ányos verset) már neheézkesnek számított. Hagyjuk az "ezek a fiatalok" szlogent. Mondom, előbb kapassuk rá őket az olvasásra egyszerűbb/mai mondanivalókkal, legyen szövegértés, hogy utána értelmezni tudják Jókai húszoldalas tájleírásait.
A bűnözésnek is van közgazdasági elmélete. Nem meglepő módon azt állítja, amit a tan mindig, vagyis hogy a bűnelkövetést racionális mérlegelés előzi meg: bűnözünk, ha az elkövetés várható haszna meghaladja a büntetéssel járó várható kényelmetlenségeket. A modell…..
Eléggé össze kellett zsugorítanom a térképet, de szerintem így is le fog jönni a problémám.Szóval az LMP mindenkit szeret, és mindenkihez van egy kedves szava. Próbál minden rétegnek olyat mondani, amitől azt mondjuk, hogy csak rátok akarunk szavazni. A száraz tények azért mást…..
contemplator 2010.02.11 11:27:58
@mittu_domain: Hmmm... Rossz az elvárásod. Inkább dolgozzon az ország érdekében, mint nyalakodjon. S ha dolgozik, nem sajnálom tőle a pénzt.
S gondolj bele, a "királyságomat egy lóért" elv vezetett odáig, hogy a pártjaink olyan és annyi ígéretet tettek (2006-ig), amelyek az egész kampányt röhejessé tették. Idén azért nincs ilyen dömping, sőt, azt sem tudjuk, mi a fenét akarnak csinálni, ha kormányra jutnának.
Végre valami megmozdult, illetve annál több is történt: Mit ígérnek? néven pont egytucatnyi közgazdász szövetkezett arra, hogy a választási hajrában rendet tegyen, és bölcs homlokú honatyáink felelőtlen hazugságait programjait a lehető legobjektívebb módon értékeljék,…..
contemplator 2010.02.01 12:33:10
@Táncolj Törő!: Várjál, a nyugdíjasok akár az ország egy nagyon összetett réteg. Nemcsak szoci van köztük, hanem sokkal szinesebb a kép. De elszomorítalak, még ilyen egészségügyi ellátás mellett is nő a várható élettartalmunk, lehetsz te is nyugdíjas. Csak azt akarom mondani, nem a nyugdíjasokat kell szidni, hanem azokat a pártokat, aki nem kínálnak nekünk megoldást, bár már annyi pénzt öltek e témában mindenféle tanulmányra.
contemplator 2010.02.01 12:43:41
@tölgyes: És a korszerűtlen ipari szerkezet, a bujtatott munkanélküliség, az elképesztő privatizáció (amit emlegetett is). De ezen már nem lehet segíteni, megtörtént. A Fidesz által emlegetett elszámoltatás is csak az elmúlt ciklusra korlátozódik, pénz meg nem lesz belőle. A jövőről meg nem beszél, pedig arról kéne.
contemplator 2010.02.01 12:53:55
@Táncolj Törő!: Fene tudja azt a 70%-ot. Én a környezetemben mást tapasztalok (vidéki kisváros). Pont azt hiányolom a közbeszédből, hogyan lehet javítani az adóterheltségen, annak mi az ára. Valami értelmes programot, de ha látom a célt, még a nehézségeket is megértem. A választás már mindjárt itt van, de a pártoktól még csak ötletelésre futotta.