Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viccboncmester

17 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiapadhatatlan humorforrás a beszéd értelme és a beszédmód közt feszülő ellentét, főleg, ha ilyen gyorsan előbukkanik. Agresszív kismalac bemegy a boltba: - Kérek egy türelemjátékot... de kurva gyorsan! Gondolom, kirakni is gyorsan kirakja, ha máshová nem, a szemetesbe...
Körülbelül négy éve történt az ominózus eset, minek következtében könnyedén meg is halhattam volna. A következő volt a forgatókönyv:Nem éreztem magam valami jól, nehezen kaptam levegőt, így meglátogattam háziorvosomat, aki egyébiránt legjobb barátom édesapja, nagyon jó…..
viccboncmester 2010.04.18 11:56:59
@Katibácsi: Elbeszélünk egymás mellett. Nem arról van szó, hogy ne lenne szép/etikus dolog a beteget korrekt módon tájékoztatni, hanem arról, hogy az beteg az előismeretei korlátozottsága és a szituációban betöltött elfogult/sokkolt helyzete miatt, nem tud mit kezdeni ezekkel az információkkal. Ha egy közlekedési baleset után, borzalmas fájdalmak közt kábultan fekve, vértől bedugult orral dünnyögve kell arra válaszolnod, hogy a 61%-os javulási rátájú műtéti eljárást kéred-e, amelyikben 27% a fertőzéveszély, de 44%-ban a betegek akutan jobban lettek tőle, miközben hosszútávú kilátásaik 11%-kal csökkentek és szedniük kellett életük végéig egy szert, amelynél 5%-ban májelhalás következett be, akkor KÉRED EZT A MŰTÉTET VAGY NEM????!!!
(Márpedig a korrekt információ tanulmányokból, mérésekből, statisztikákból pontosan idéz, nem általánosan mesélget. Az a baj, hogy *ilyen* bonyolultságú információ még a szakembert is próbára teszi - és sajnos az élet pontosan *ilyen* bonyolult.)
viccboncmester 2010.04.18 12:05:13
@szomorutojas: Az, h az orvos/eü-személyzet hanyag/bunkó/részeg stb, kétségkívül megengedhetetlen.
Az, hogy a "betegnek nincs felelőssége", viszont butaság: a beteg saját SORSÁVAL felel a szituációban mutatott együttműködési készségéért, fegyelmezettségét, a diagnózis/kezelés iránt tanusított bizalmáért. Az okos egészségügyi biztosítók figyelnek is erre, hogy a felelőtlen/hanyag/nem együttműködő betegnek jól megemeljék a biztosítási díját vagy akár fel is mondják a biztosítását.
 Gyorsan átpörgettem egy jó adag viccet a vicc.net-en, és az alábbiakat tudtam meg férfiakről és nőkről. A kettő közül az egyik fajta: szexmániásbutacsúnyamindent összerúzsoznem tud autót vezetninem szűzcsalfaházasan nem akarja a szexetkövérnem ért a műszaki…..
viccboncmester 2010.02.10 06:50:53
@WToma: Bocs, feletoma :)
 Beront a szőke nő a PC-boltba:- Tegnap este óta kétszer kellett újraraknom a Windows-t: lassan kezd elfogyni türelmem!..- Mi a gond?..- Szerintem az alaplap bugzik: lehetetlen, hogy nem tud lekezelni két SATÁ-s vincsót!..- Oké: hozza be, megnézzük. Még valamiben tudunk segíteni?-…..
Az elmúlt 6 évben megszámlálhatatlan orvos-beteg találkozót láttam vagy vizsgáltam meg én is beteget. Nem egyszer fordult elő, hogy nem igazán volt felkészülve a beteg, ami nagyban nehezítette a pontos kivizsgálást, tanácsadást. Egy amerikai ortopédus most közölt egy listát,…..
 Ezt most tényleg csak azoknak ajánlom, akik mindenre elszántak, vesztenivalójuk nincs... Utazik a vonaton a nyuszika. Meglátja, hogy száll fel a medve és a róka is, ráadásul pont mellé ülnek le. A róka szólal meg:- Szevasz, nyuszika!Nyuszika nem válaszol. Néz ki az…..
Vicc a boncasztalon Pogácsát? 2010.02.01 22:30:00
 Korábban már elismerően ámuldoztam, mi minden fordulat belefér egy kis négysorosba: most jöjjön egy másik csodamű!..Két pogácsa beszélget:- Képzeld, jelentkeztem egyetemre!- Tényleg? És felvettek?- Á! Egy pogácsát?!.. Ezt a viccet sokat ismerjük, de érdemes a…..
viccboncmester 2010.02.02 22:36:51
@whanna: Hej, hej, hejj!.. ;) Nem eszik azt olyan forrón!.. ;P
viccboncmester 2010.02.03 16:24:01
@whanna!: Helyes a válasz. Részletesebben küldöm priviben. A vicc cuki: thanx! :)
 Bizonyos szempontból elérkezettek látom az időt, hogy elkezdjem primitív mondatokban összefoglalgatni, hogy mi a f*-t röhögünk is itten. Arról lesz tehát szó, hogy egy-két szóban szedem össze azt, ami a viccboncasztalon a széttrancsír után mint csontváz megmarad. Amit…..
Vicc a boncasztalon Félreért 2010.02.02 09:23:00
 Elérkeztünk egy klasszikus poén-hatóanyaghoz: ez a félreértés. Számtalan vicc, irodalmi és filmjelenet bazíroz a szereplők kommunikációs bonyodalmaira. (A magyar filmek egy része is előszeretettel tematizálta ezt a problémát a késő-kádárizmus fellazuló hangulatában:…..
 A gyagya vicceknek igenis helyük van: ha betiltanák őket, még tüntetni is hajlandó lennék, hogy ne tegyék. (Ez az egyetlen politikai cél egyébként, amit ilyen odaadással tudnék támogatni.)A vicc maga általában egy klasszikus fejlövés: az idegrendszer elköszön, mi…..
lázálom Bodies - a kiállítás 2008.06.16 14:41:00
Ming egy átlagos kínai fiú volt. Kína legsötétebb mélyében élt, ahol a levegőt jobban szennyezte a fatüzelés, mint az autók, ahol nem voltak toronyházak, ahol ismeretlen dolog volt a mikrocsip. Ming falujába a civilizációnak nem sikerült betörnie, a legmodernebb készülék, egy…..
viccboncmester 2010.02.01 21:14:19
@WToma: Édesmindegy. Gondolj a Kínában rólunk írt sztorik faktuális korrektségére: valószínűleg maga a gyalázat. Az ember örülhet, ha a neve nem az, hogy Gyulai Kolbász :)
viccboncmester 2010.02.01 20:57:26
lázálom Kutya az esőben 2007.08.23 23:27:00
Esett. A gyenge szél alig térítette el a zuhanó vízcseppeket a függőleges pályáról. A kutya az ajtóban ült, orrát egyenesen előreszegezve nézett ki a világba. A férfi elgondolkozva bámulta, miközben kezei megálltak a billentyűzet fölött. „Milliók vágynak a…..
viccboncmester 2010.02.01 21:05:39
 Egészségügyi viccekből kétfajta van. Az egyiken a betegek nevetnek - a másikon az orvosok. Bemegy az orvos a beteghez:- Egy jó meg egy rossz hírem van. ("Könnyed stílus, optimizmust sugall..." - gondolja amaz.)- A rosszat, Doktor úr!.. ("Legyünk túl…..
viccboncmester 2010.02.01 20:52:23
@WToma: Nálad pont, tényleg egy picit túl van mesélve. (A viccet kopipéjszteltem, de lényegében én felelek érte, beismerem.) Most ki is vettem erre föl az uccsó sorból az "erre" szót: így talán jobb, tömörebb.
Egyénként úgy képzelem, hogy ha az ember jó lemélyített hangon mondja azt az utolsó "beszartam"-ot, talán kárpótol mindenkit a szájbarágás kellemetlenségéért... :) Tenta-tinta!
 Most jöjjön valami olyan, ami hallatán (olvastán) mint a 10 viccéhes ujjamat megnyaltam. Remek a dramaturgia, végletekig ökonomikus a terjedelem/röhej-arány, kiváló termék:Két barát beszélget:- Hallottad? A Kovács anyósa belesett a kanálisba.- Szegény asszony!- De időben…..
 Vannak olyan viccek, amik lényegében túl jók, ahhoz csak viccek legyenek. Talán egy szélesen hömpölygő filmdrámába valók vagy valami olyasmibe, ahol több nyomot hagynak, még akkor is, ha maga a nettó röhögésfaktor nem olyan borzasztóan magas. A következő is ilyen.Az…..
viccboncmester 2010.01.31 17:00:56
@WToma: Köszi, h írtál. A népszerűtlen viccmesélőnél csak a visszhangtalan blogíró szánalmasabb... ;) Esetleg küldhetnél vmi viccet, amit nagyon csípsz: majd jól felboncolom! :)
viccboncmester 2010.01.31 21:49:26
@WToma: Én elképesztően kevés viccet ismerek és azok is nagyon régiek. Amiket itt boncolgatok, azokat a webről keresgetem össze. Az abszurdot is előveszem majd, mert azt komálom, csak hibája, hogy az embert elhagyják a barátai (legalábbis a csajok közül 10-ből 10), ha ebből a típusból többet is mesélget :)
  Külön tudomány a rossz vicc.Egy vicc számtalan sebből vérezhet el: egyik legkézenfekvőbb, ha rosszul mesélik el - egy jó előadó viszont egy vérgyenge viccet is ehetővé varázsolhat.További lehetőség, ha maga vicc valamely elemi struktúrális hibától szenved,…..
viccboncmester 2010.01.31 21:45:54
@WToma: Gyorsan utánanéztem a bilgécespoklosnak: tényleg pocsék az arány :)
 Mai zárásként nézzünk egy cukit. Jómagam nem vagyok már kisfiú, de például az "Egy bogár élete" c. DVD-ből megismert szimpatikus rovarhangulat egy darabja máig a szívem csücskében ragadt. Van valami bizonyos viccekben, amitől a vázlatos, sekélyes szereplők egy…..
 Az összmagyar kultúrkincs legértékesebb darabjai közé tartoznak a nyuszikás és az aggresszív kismalacos viccek: ezeken mindig szívesen nevet az ember, hisz saját magáról, saját hülye kis, primitív indulatairól olvashat szórakoztató, finoman távolságtartó formában. Ha…..
 Most jöjjön valami örökzöld: a nemi dolgok. Egyből két remek példát is találtam:Két barát beszélget:- Próbáltad már a telefonszexet?- Egyszer, de a lyukak túl kicsik voltak. Egy anya meg a lánya jelentkezik a cirkuszigazgatónál. Az igazgató előbb a lány…..
 Na, nézzünk egy "felszáll a köd"-típusú viccet. Azért "felszáll a köd" a vicc, mert ahonnan az indító problematikára koncentrálva mi nézzük a cselekményt, eleinte minden rendben van. Ám a szereplők furcsán viselkednek, furcsa dolgokat mondanak, s mikor…..
Vicc a boncasztalon Öt sebész 2010.01.30 12:23:00
 Egy sebész barátom (talán pont a hatodik.. :P) alig 2 perce küldte nekem emailben az alábbi viccet, pedig sejthetné, hogy nem örülök az ilyen "csomagoknak", hiszen ezekre soha nem kapott még választ tőlem.Mielőtt a Recycle Bin-ben helyezném örök nyugalomra, megosztom…..
Vicc a boncasztalon Blognyitó 2010.01.30 11:28:00
 Annyi a vicc, mint a tenger. (Annyi a rossz vicc is, mint a tenger.)Jómagam ritkán nevetek viccen, inkább csak elmosolyodom, de szívesen elemezgetem, hogy mitől is mosolyodtam. Elemezgetni mindazonáltal vacak vicceket is fogok: boncasztalra jó az is.A viccboncmester munkája…..