Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzekelyG

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lehet, hogy újszülött vagyok, de nekem is új volt az a párhuzam, amire Edit hívta fel a figyelmemet. Lássuk, miről is van szó:     Kedves Dávid! Lehetséges, hogy ez csak "egy újszülöttnek minden vicc új" szituáció.  Ahhoz képest, hogy már sokszor…..
Rengetegen fordultak hozzám az utóbbi években azzal a problémával, hogy milyen zenét használjanak a bűvészműsoraikhoz. A következőkben heti két alkalommal fogok posztolni a zene választás fortélyairól. Láttál már filmet zene nélkül? Hát persze, hogy nem. Ennek az oka egészen…..
SzekelyG 2010.08.24 19:40:43
Nem igaz, hogy a produkciónak is jónak kell lennie, a zene a lényeg. Aki nem hiszi, itt a bizonyíték:
bennyhillifier.com/
Bármilyen szar, vagy szomorú, vagy borzalmas youtube videóból végtelenül vicces videót csinál ez a kis script.
Próbáljátok ki, akár egy ikerterhes kismama élve felboncolásást is végig lehet így röhögni!
Összefirkálták a HÉV-megállót Kaszásdűlőn. Nem is lenne ez nagy hír - állandóan firkálgatják az összes megállót -, de ez most speciel nagyon jól sikerült. Az óbudai "Itt Élünk" Egyesület kezdeményezése valósult meg augusztus elejére. Az ötlet tavaly jött,…..
SzekelyG 2010.08.18 00:42:40
@fakof:

giccs nem giccs,

Ha művészet nem is feltétlenül, de tisztességes iparos munka. Festett plakát, faszomtudja mi.
Nyilván nem a világ legfrissebb ötlete a kerület nevezetességeit felfesteni egy megállóra, de ez a cucc szemmel láthatóan nem is szeretne művészetnek látszani.

Ja, tudod mi még a nettó giccs? A "graffiti" - jelentsen bármit - 99,9999 százaléka, na az az.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy rendszeresen elhangzik a nyárspolgárság szájából, hogy hát a tag az ilyen gagyi, de a szép igényes graffiti, az azért elismerést érdemel, meg művészet, mert ilyen szép színei vannak...
Hát már eleve az, hogy "igényes" egy szájbabaszottul proli szó, eladom geci a szuzukimat, alufelni-sportkormány, csak igényeseknek!
Másfelől meg szép színes a keritörpe sapkája, meg amikor kékre-lilára verem a faszomat, na azok is szép színek.
Szóval az egész mondanivalómnak a szummázása csak annyi volna, hogy egy retek nagy nyomorult tirpák lehetsz te. Kár.
SzekelyG 2010.08.18 00:58:07
@fakof:

faszkiva, ez a kommented meg kimaradt.

A helyzet a következő:
Azok a hévmegállók szerintem kimagaslóan jól megtervezett, átgondolt szerkezetek. Szerintem az adott korszak dizájn-csúcstermékei közül az egy.
Márcsak ezért sem szabad csak úgy elbontani.

Az, hogy beázik, rohad, és hogy "igénytelen", pedig abból fakad, hogy magyarországon sok olyan ember él, amilyen te is lehetsz, aki annyit bír mondani csak, hogy ez szar, csinájják meg, dózerojják le, épíccsenek helyette másikat.

Akiknek alapvetően felesleges egy akármilyen perontetőt karbantartani, mert nem vigyáznak rá.

Nézz be egy akármilyen elegáns bérpalotába: biztosan van egy csomó lakó, aki összebassza a közös területeket, kábelcsatornában vezeti a kis úpécés drótját végig a gangon, feltöri a műemléki ház cementlapburkolatát, hogy áthúzza a szabadon vezettt gégecsövet, és kibassza a légkondi kondenzátorát a homlokzatra.
És akkor most ez már elég, hogy az ilyen megkeseredett emberek nyünnyögésére, mint amilyen te is vagy, lebontsuk a teljes belvárost, mert a sok paraszt nem vigyáz rá eléggé?

Ami épülne helyette, arra mi lenne a garancia, hogy 20 év múlva is friss és üde lesz?
SzekelyG 2010.08.18 01:04:13
@Goompah:

Látom nem jött át a mezsidzs.

Eleve ez a nyárspolgár nem ül be akár egy Mozart operára, pedig az ugyebár még szinte popműfaj.

Másfelől itt arról van szó, hogy az a fajta nyárspolgár, aki így örül a graffitinek, az azt tapsolja meg, hogy mondjuk Marcellina milyen szépen ki tudja énekelni a magas cét. És a figaró ugyebár nem ettől művészet, ha művészet.
Bo Heckl, lapunk elismert, Assange-díjas újságírója, szenzációs anyaghoz jutott, amit ezúton osztunk meg nagyra becsült olvasóközönségünkkel. Az alábbi fotó a Zandagort Kutató Intézet egyik új felfedezéséről készült, egy ismeretlen eredetű monolitról. Hogy a cikket miért…..
SzekelyG 2010.08.10 22:44:50
gratula. amúgymeg fakkjú, mert én meg megfejtettem tök függetlenül tőled, mert azthittem, hogy csak kamu. Illetve, amikor rádjöttem, hogy nem kamu, akkor nagyon mérges lettem, akkor már megvolt a "zandagort" szó, meg még pár nyilvnvaló betű, és nem pöcsöltem ki az egész sz9veget, hanme fődhöz vertem a billenytűzetemet.

Mivel úgy tűnt, hogy egyszerű betűcserés, és feltételeztem, hogy nincs megbuzizva, ezért én is elég hamar jó úton voltam vele. Aztán kb amikor már kész voltam a photoshopban kis piros vonalakkal elválalasztani a folyóírást karakterekre, és minden karakternek adtam egy latin betűs kódot is egy kockásfüzetbe, (mert akkor még azt gondoltam, hogy jól jöhet, ha valami programmal kell mókolni vele), na és kb akkor jött a megfejtés.
Először azt hittem, hogy csak poén, mert :D szmájli is ott volt a végén, meg új hajók, meg mert első blikkre nem stimmelt ránézésre a szövegkép, mert megkavart, hogy a szavak csak úgy bárhol el vannak választva a sor végén.
Az e és az a betűt besaccoltam, s e két betű alapján elkezdtem vadászni a zandagort szóra, és nagyon boldog voltam, amikor megtaláltam, és jónak tűnt, mert kielégített egy csomó egyéb feltételezést.

Hogy nem én vagyok a fasza gyerek, az akkor esett le, amikor észrevettem, hogy a poénnak hitt szövegben kétszer is szerepel az "előre" szó, csakúgy, mint ahogy kétszer is szerepel egy szó a folyóírásos kódban. Szépen elkezdtem összehasonlítani, és kb a harmadik szó után földhözbasztam a klaviatúrát.

Legközelebb valami nehezebbet, hogy én lehessek az első :)
  Az ember minden különösebb egészségkárosodás veszélye nélkül megihat naponta egy kis kupica barackot. Vagy szilvát, vagy cseresznyét, vagy körtét, vagy törkölyt, vagy Unicumot, vagy Jägert, vagy Becherovkát, vagy rumot, vagy vodkát stb. A hangsúly a "vagy" szócskán van.…..
SzekelyG 2010.07.29 19:26:26
@mcs:

akkor eltérhet az ízlésvilágunk, mert hirtelen nekem csak csupa fos ugrik be, néhány "vállalható", meg pár amolyan semmilyen, de zseniális most így hirtelen egy sem :)
Ja, meg megjelennek lelki szemeim előtt azok a pofátlan mértékben parasztvakító látványtervek, amikkel egy akármiylen zaha hadidról szóló füzetke tele van.

btw te mit szeretsz tőle?
SzekelyG 2010.07.29 20:34:49
@mcs:

hát engem valahogy a tűzoltóság és a pályaudvar nem érint meg különösebben,
mondjuk valszeg az is igaz, hogy 1990 környékén még nem volt annyi sok ilyen "erős hegyes" típusú ház, jó szúrós konzolos tömegekkel meg előtetőkkel, ami aztán elég trendi dolog lett egy időben, és emiatt aztán mindegyik mögé odalátam az öncélúságot, ha kell, ha nem.

A harmadik az tényleg nagyon megkapóan szép ezeken e képeken.
További pluszpont, hogy az alatt egész kevés szokásos-zahahadidos lendüetes színes vonalakból és foltokból álló "látványtervet" vagy mit tettek ki, amiktől én mindigis sikítófrászt kaptam :)

De azért szerintem egy kicsit egyfelől túl van csicsázva ez a ház is, másfelől pedig valahogy ez a fajta tömegformálás egy sokkal kisebb házat juttat eszembe. És lehet, hoyg épp emiatt, de a környezethez való viszonyát sem érzem valahogy elég erősnek.
Amúgy tényleg lenyűgözően jól néz ki, és remek kis design termék, csak valahogy úgy is érzem, hogy nem több annál. Mondjuk az sem biztos, hogy ez baj, meg én igazából nem értek túlságosan ehhez a "magasabb rendű építészethez"... :)

Aztán lehet, hogy az is közrejátszik a negatív hozzáállásomban, hogy utálom a zaha hadidoz, mert egy csúnya bányaló, és mert a híres meg sokat mutogatott házai között, meg a sztármunkásságának java része szerintem kurvarossz. Nagy wannabe-landmarkok, csicsás látványtervek, értelmetlen és öncélú fomrák
SzekelyG 2010.07.29 21:44:28
@csernozjom:
sajnos akkor ki kell ábrándítsalak, mert a nemzeti össztermék nagyobb része termelődik pesten, mint amennyi pénzt arányaiban itt elköltenek.

Ha esetleg pest közig. határain kívül eső területek kikiáltanák a függetlenségüket, akkor szerintem nem épp a bunkó pestiek húznák a rövidebbet, hogy így mondjam.
Szeged nem volt, hanem nincs. - mondta állítólag Ferenc József az árvíz sújtotta Szeged megtekintése után borzalmas magyarsággal. Mindenesetre az tény, hogy a város mai arculatához nagyban hozzájárult a Tisza kiáradása, hogy gyakorlatilag a semmiből kellett felépíteni a…..
SzekelyG 2010.07.23 12:49:32
@a fej nélküli ember:

Ha jólértem, akkor itt most egy amolyan típusterv-adagot próbálnak összegyűjteni, aminek eleve az a lényege, hogy maga a tervezés fajlagosan olcsóbb. Elvileg.
Másfelől meg egy jó építész nyilván olyan házat tervez az adott szituációban, amit olcsón meg is lehet építeni.
Harmadrészt egy ház építészeti értéke nem függ össze a bekerülési költségével. Ha így lenne, akkor a Dezeenen minden második post egy rózsadombi villáról szólna... Ehhez képest pedig 10 villából 9 egy nagy gőzölgő szarkupac, a maradék 10% jellemzően az "elmegy", a "megjárja", de maximum az "egynek jó" kategóriába esik
  Ez a különös kép Claus blogjából való. A rengeteg témát érintő blogger ennyit fűzött a képhez: elkészítettem a Roosevelt tér rekonstrukcióját. Megszüntettem az ún. "Elizélt palota" nevű ovjettumot és helyette odaépítettem a Gresham második szárnyát (föld alatti…..
SzekelyG 2010.07.09 13:52:38
@ehpkb5:
miféle egy elkényeztetett ocsmány kismajom lehetsz te, hallod...
Miféle köcsög elképzelés, hogy kritikából csak a dícsértetet, akinek nem tetszik, az inkább kussoljon?

Ha azzal jött volna, hogy ne duplázzuk meg, hanem inkább bontsuk le az eredetit is, hogy kiszabaduljon a bazilika, akkor is ezt mondanád? vagy arra már lehetne azt mondani, hogy szar?

Ez a véleményem, hogy ez egy szar.
Azt is odaírtam, hogy miért szar.
Ennél tartalmasabb véleményt nem lehet írni a témában.

Benned meg milyen tartalmas gondolat született?
Hogy odaböffented, hogy ez valójában egy ötletelés, fotosoppal, valamint hogy a tehénszar mindig a lapjára esik?
Elmész te a picsába...
IDDQD Ingyen Portalt a népnek! 2010.05.13 12:20:00
A tegnapi rajtad múlik, mennyire pénzes akció után jöjjön most egy teljesen ingyenes, ahol ráadásul a játék is ismertebb és népszerább picit. Május 24-ig ugyanis mindenkinek lehetősége lesz letölteni a Valve zsenijének csimborasszóját, a Portal című, a maga nemében…..
Előrebocsátom, hogy ez nem egy buzizós poszt lesz, úgyhogy a harcos homofóbok ne annyira örüljenek. Gyorsan lefutnám a kötelező köröket is: nekem nincs bajom a mássággal, közös megegyezés alapján szerintem mindenki azzal hál, akivel akar, továbbá biztos vannak meleg barátaim,…..
Van egy hely Európában, ahol még rendes, menetrend szerinti forgalomban járnak gőzmozdonyvontatta szerelvények. Igaz, egyre kevesebb vonalon, egyre kevesebb járat. A városka neve Wolsztyn (ejtsd: volstin), Lengyelországban (Nagylengyelországban) van, közel a német határhoz. A helyiek…..
SzekelyG 2010.05.12 01:30:47
@romesz:

bakker, vessél már egy pillantást a képre, és kiböki a szemedet, hogy nem szerkocsis gép :)
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..
SzekelyG 2010.05.11 17:26:44
@Circus:

nono, az tudható volt, hogy akár nagyon is elmászhat, hiszen történtek már hasonló dolgok a világban, csak amikor valaki felveszi a hitelt, akkor ilyenbe nem szeret belegondolni, és ezért nem mindenki kalkulálta bele. Wishful thinking.
Mielőtt felháborodna a tisztelt olvasó, nem káromkodtam. Blasztrakolásnak hívják ugyanis azt a felülettisztítási technológiát, melyet a Margit híd új acéllemezein alkalmaztak. Eredményeként pormentes, tiszta felület lehet kapni, ami feltétlenül szükséges a jó…..
SzekelyG 2010.05.11 12:53:19
@Fricy:

nekem "sörétezés" néven ismerős a technológia, és nem tűnik világújdonságnak.

Lehet, hogy ilyen fasza kis kompakt, porzsákos, környezetbarát tologatható gép nem volt mindig, de az, hogy újrahasznosíthatós kis acélgolyókkal kínálják meg a szerkezetet, már elég régen megy
Igaza volt Orbánnak. Valóban új világ köszöntött be a választások után. A vicc az, hogy ehhez neki maximum átvitt értelemben van köze. Az események önjáró cséphadarója elkerüli Viktort. Aztán, hogy ez jó, vagy rossz, majd az idő eldönti.A szocik előjöttek az Ingyen Csabi…..
Gondolom, a Bosozokunevű irányzatot senkinek sem kell bemutatni. Meghökkentő kipufogók, ordas szélesítések és leginkább méteres spoilerek jellemzik. Ám ennek is ki kellett alakulnia valahogy.  A Bosozoku egy japán szubkultúra, mely az 1950-es évekig vezethető vissza, amikor is a…..
Szívós spammelésükkel hívták fel magukra a figyelmet a nanobionikusok. Biztos bennem van a hiba, de nem szeretem az aktuálisan elcsépelt marketingdumát. Manapság minden cucc nano vagy bio, ez pedig mindkettő egyszerre, szóval, a maileket kitartóan töröltem. Ám Nanobionikus Elvira…..
SzekelyG 2010.05.02 15:15:30
@Csumpi Hálidéj:

Ez a baj ezzel a modern világgal:

Az embernek eszébe jut valami zseniális ötlet, de ha utánanéz, kiderül, hogy már rajta kívül 300 másik embernek is eszébejutott, és százan meg már meg is valósították, tíz cég pedig abból él.

Konkrétan a drágább budikat ma már szarfób bevonattal árulják...
Két éve áll dobozban a Blöff rendezőjének negyedik filmje. Mr. Madonna szerint a Revolver erősen a kabbala hatása alatt készült, és talán sosem kellett volna elkészülnie.Guy Ritchie-filmográfia: A Ravasz, az Agy és két füstülgő puskacső (1998), Blöff (2000), Hullámhegy (2002),…..
Egy jó ideje mondjuk, hogy a budai kerületek komoly villái talán egy cseppet túl vannak árazva. Tasnádi giccses villája annyiba kerül, mint d’Artagnan kastélya Franciaországban, a rózsadombi stricirokokó (a szóért hódolatunk Modoros blognak!) házak pedig drágábbak, mint a…..
Hollywood(land) feliratot 1923-ban Harry Chandler emelte, így reklámozva saját ingatlanfejlesztéseit, azóta azonban a filmipar szimbóluma lett. Most, majd 90 évvel később pedig ingatlanfejlesztők akarják lebontani. A területen egy chicagói konzorcium akar luxuslakásokat építeni. A…..
Ahogy már többször beszámoltunk róla, két évvel ezelőtt a Brit Kiropraktőrök Szövetsége (BCA) hitelrontásért beperelte Simon Singh fizikust, tudománynépszerűsítőt, több könyv íróját. Singh a The Guardian egy cikkében felhívta a figyelmet arra, hogy a negatív klinikai tesztek ellenére a brit…..
SzekelyG 2010.04.19 00:26:22
@wmiki:

Képzeld el, ha angliában lennénk, és a szkeptikusok olyan gecik lennének, mint a kirokuruzslók akkor veled a következő történhetne.

Idejönnél, elkezdenéd nyomni a hülyeségeidet, hogy a tudomány az hittétel, meg hasonlók, és ahelyett, hogy az a szegény bolond hraskó gábor leállna neked elmagyarázni a dolgokat, csak simán beperelnnek hitelrontásért. Mivel itt mindenféle hatalmas emberek is vannak, ezért még jó ügyvédre is telne.

Na most akkor neked kéne kurvagyorsan fogadnod egy nagyon jó ügyévdet, és bíróságra szaladgálnod, és nagyon alaposan felkészülnöd. Amennyiben nem sikerülne bebizonyítanod, hogy nem ronttodat a sz.t. hitelét az állításaiddal, akkor vesztesz, és szépen elviszi a behajtó a fejed fölül a házat, a szkeptikusok diadalmasan bejelentenék minden fórumon, hogy nekik van igazuk, mert téged még a bíróság is elítélt, és én még bele is taposnék a pofádba, amikor meglátlak az aluljáróban koldulni.

Még szerencse, hogy a szkeptikusok nem gecik, és nem csinálnak ilyesféléket. Ellentétben a kirokuruzslókkal.

Szerintem kibaszottul meg kéne becsülnöd azt, hogy nem kell attól félned, hogy a véleményed miatt itt megnyomrítanak. Felfogtad?
A következőt kaptam e-mailben a múlt héten: Recaro babaülés 68.000. Mi a bánat? Jók a menettulajdonságai vagy ötpontos (szívmegállító) biztonsági öve van? Erről jutott eszembe, hogy mennyire nem tudom megérteni az egész gagyi tuningtársadalmat. A kollégámnak van egy nagyon…..
SzekelyG 2010.04.17 17:09:24
@gergo:

pedig...

a sötétítés sajnos az esetek 99,9%-ban agyonbassza az autó formáját.

Valamivel jobb a helyzet a keréktárcsák terén, itt a júzereknek már bő 0,5-1%-a képes szép egyedi felnit választani, ami dob az összképen, és nem tönkreteszi azt.

Mondjuk már a felnimizéria is kevéssé érthető, mert a gyárban általában okos, tapasztalt, magas vizuális kultúrával megáldott dizájnerek választják ki, hogy az adott modellt végül milyen dísztárcsákkal, és milyen könyűfémfelnikkel dobják piacra.
Ebben ugye már eleve bele van kódolva, hogy kovács istván átlagparaszt kevés eséllyel fog jobb megoldást találni.

(Persze a lényeg nem az, hogy milyen szép, hanem hogy legyen különböző a többi kovács istván autójától.)

Továbbá mindenki bele van buzulva a peres gumikba és húszcollos tárcsákba, ültetésbe, pedig az autók egy jelentős részének a ballonos kerekek állnak jobban, és eltorzítja az ültetés.
Mondjuk nagyjából az össze mergára érvényes ez, és a bömösök javára is.
És mégis minden parasztnak mi az első dolga, ha szerez egy ilyen kocsit?

Hála istennek ezek a fogyastékos emberek csak elvétve találják be a volvót és a saabot, ez a két márka valahogy taszítja a debileket.
SzekelyG 2010.04.17 19:48:58
@Dövan:

tegyél be képet a kocsidról. :)
SzekelyG 2010.04.17 22:23:42
@gergo:

erről az "igényesen" kifejezésről mindig az jut eszembe, hogy vannak olyan országok, amik úgy szeretnék tudatni a pógárokkal, hogy mennyire fasza és demokratikus helyek, hogy még a hivatalos megnevezésükbe is beleteszik, hogy "demokratikus", esetleg "népi demokratikus".