Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zln.

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Illik/nem illik kérdésben valószínűleg nem fogja annyira kiverni a biztosítékot a Nagymező és az Ó utca sarkára tervezett bővítés, mint a Clark Ádám téri aranyfog. A korábban ideálmodott koronához képest (ó Istenem, mennyi fogászati szakkifejezés) is jóval…..
zln. 2010.02.02 16:36:05
@airdace: Inkább vegyes érzéseim vannak.

Őszintén szólva az összkép az, ami nem tetszik. Nem érzem, hogy a régi és az új rész egységet alkotna, összetartozna. Valószínűleg nem is ez volt a cél. Én úgy gondolom, hogy a közérthetőség általában erény (egy hotelnél egészen biztosan). Közérthetőség alatt most azt értem, hogy ránézek és tudom, hogy a két épület egy funkciót foglal magába. Itt ez hiányzik.

A régi épület ráépítésével pedig az a bajom, hogy azzal, hogy a meglévő épület egységes szürke, a ráépítés pedig színes/csillogó, az utóbbi elnyomja, alárendeli az előbbit. Mintha csak kényszerből hagyták volna ott a régit. Nem túl őszinte.
  http://bit.ly/aDsr1f Egyre inkább úgy néz ki hogy sírni fogunk, mert megvalósul a Clark Ádám téren az utoljára nyilvánosságra került bénaság - pittyegte a Városképp bloggere a Nol linkjét, ugyanis eldőlt: ez a bal oldali képen látható épület fog megvalósulni…..
zln. 2010.01.29 15:01:36
@mcs: Igen, viszont az akkori tucateklektika az összképet nézve létre tudott hozni egy viszonylag sokszínű, izgalmas környezetet, még ha az épületek egyenként nem is képviselnek különösen nagy építészeti értéket.

A mai tucatról sajnos még ez sem mondható el, a mai döglött és unalmas sorba rakva is döglött és unalmas lesz.

Lehet, hogy pont az készteti az építésztársadalom egy részét arra, hogy megpróbáljon az aranyfoghoz hasonló 'egyedi' szörnyületet alkotni, hogy régebben 'minőségit' kellett tervezni ahhoz, hogy valaki kivillanjon a tucatból, ma már elég 'meghökkentőt'.