Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karikázó

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Skizotéria Előre nézve 2010.01.29 08:00:00
Eredetileg a feljegyzéseimet szerettem volna megosztani hasonló helyzetben lévő családokkal. De úgy érzem túl nőtt rajtunk ez a blog. Túl sok családot érint a skizofrénia, vagy valami egyéb pszichés betegség, túl sok kérdés maradt válasz nélkül. A jegyzeteket nagyjából…..
Karikázó 2010.01.29 12:24:24
@fényeske: Köszönöm. Ennyit szerettem volna, hogy emeljük ki, hogy a statisztikák szerint is vannak, akik különböző idő elteltével, gyógyszerek mellett _valóban_ teljes életet élhetnek, sőt, nemcsak a statisztikák szerint, én legalább egyet ismerek :) Sok mindentől függ persze, hogy ezt mennyi idő alatt, és kik érik el.
(Egyébként nem véletlenül "ugrottam" erre a korábbi mondatodra, sajnos a háziorvosunk is felvetette, hogy neki "be kéne vonatnia" a jogosítványát. Szerencsére nem tette meg, de ezek miatt védekezésre voltam kénytelen berendezkedni.)
Őszintén szólva egy skizofrén beteg, aki szedi a gyógyszereit, ha tényleg jól van, kevésbé veszélyes, mint aki nem az. Ha objektíven nézzük, nem tudom, mikor válhatok egyszer csak pszichotikusssá, míg a testvéremmel kapcsolatban biztos, hogy nem válhat azzá a gyógyszerek jóvoltából
Karikázó 2010.01.29 13:08:07
@fényeske: Nézőpont kérdése, szerintem a belinkelt statisztika pozitívan is értékelhető. A skizofrénia egy démonizált, és egyértelműen gyógyíthatatlannak bélyegzett betegség. Ehhez képest ez a statisztika azt írja pl., hogy a betegek negyede tíz éven belül _meggyógyul_, másik 25% sokkal jobban lesz és képes önálló életet élni. Ez már a betegek fele. És a hozzátartozók nagyon sokat tehetnek azért, hogy az ő betegük ebbe a 50%-ba tartozzon. Ettől függetlenül mi is átéltük, mennyire magunkra vagyunk hagyva a helyzettel