Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tulilla

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha panaszkodom, mindig kiderül, hogy van rosszabb is, és amit lejtőnek hittem, az volt a fennsík. Szóval jól vagyok, hála Istennek. Nincs halálos nyavalyám, csak néhány nem örvendetes. Indul az álláskeresés új hulláma, mert befejeztem az Örkény-pályázatra a darabot (ez nagyon…..
Színház.hu 3000 2010.07.19 17:50:00
Nem sok érdekes történik a színpadon ebben a 40 fokos melegben, a színházak becsuktak, a nyári zenés-ráncos többsége lehangoló, és idén sajnos a zsámbéki műsor is kifejezetten gyengére sikerült érdektelennek tűnik számomra 1-2 kivétellel. Éppen ezért kiváló apropó egy friss posztra blogon az, hogy…..
 Öcsém két gyerekének a keresztelője sem volt más, mint szokott lenni az ilyen: két fehér ruhás tündérke, sírás, mászás, befogadás, plébános, keresztelés, szentmise. Lehetett volna talán más is, de végül mégsem az lett. Mindig furcsa élmény nem vallásos embereket…..
  A blog.hu-nak van egy olyan kategóriája, hogy énblogok. Telitalálat. Egy ismerősöm minap azt mondta a blogírásra – miközben maga is ír blogot -, hogy ez voltaképpen pusztába kiáltott szó. Valóban, az igazán értékes blogokat alig olvassák, főoldalra nem tudnak kikerülni, hogy többen olvassák,…..
Pihentető délutáni programnak pont megfelelőnek tűnt Hegedűs D. Géza felolvasószínháza - az előadásra leginkább a nevek, pontosabban Láng Annamária és Hegedűs D. neve vitt be, az alapanyag pedig Závada Pál szövege volt. A lényeg itt különben utóbbi lenne, a szereplők - Láng Annamária, Hegedűs D.…..
Sólyom Bátor blogja Filmnapló 9. 2010.06.10 18:13:00
2046      (2004)        2005.05.01.német-francia-kínai-hongkongi filmdráma    ( feliratos )Furcsa hangulatú, helyenként giccsbehajló, néhol szürrealisztikus filmkísérlet: unalom, pátosz és sok egybefolyó kínai arcú…..
tulilla 2010.06.11 11:09:45
  Móricz Zsigmond Barbárok című írásában elmesél egy nagyon egyszerű történetet. Van egy juhász, akinek van egy nyája és két kutyája, akihez odajön két másik juhász nyájastul, kutyástul, megöli ezt a juhászt, ellopja nyáját, és megöli a kutyáit. Elkapják talán csak az egyiket, a bíró halálra ítéli,…..
Amiatt, hogy Cseppkével minden nap más szót választunk ki, amit minél többször kell használnunk, kerülünk humoros helyzetekbe. A mai szavunk a bunda volt. Cseppke remekelt. A legváratlanabb pillanatban kérdezte meg, hogy este csináljon-e bundás kenyeret, és még volt előtte valami, amire már nem…..
  Antall József tisztességes ember volt, ezt nem szokás vitatni. Nem volt jó politikus, ahogy a kormánya által végrehajtott feladatok is kívánnivalót hagytak maguk után. Még azt is el tudom képzelni, hogy nem nyúlt le semmit. Horn Gyula nem tisztességes ember. Sem múltja, sem karaktere nem vall jó…..
 Az Unicum új reklámja – ami szerintem euró milliókba került – frenetikus, már-már utolérhetetlen. Lendület, sportolók szelik egy nagyváros utcáit keresztül, hol medencévé, hol jégpályává változtatva az aszfaltot, hol lovasok viharzanak keresztül a…..
Sólyom Bátor blogja Figyelem 2010.05.07 17:41:00
Egy barátom tegnap este üzenetet küldött nekem telefonon, hogy mégsem tudunk ma délután találkozni, mert kórházi vészhelyzet van. És ha ő azt mondja, akkor az is van. Mindazzal együtt, amivel egy kórházi vészhelyzet jár, szakított időt és figyelmet arra, hogy értesítsen.…..
Sólyom Bátor blogja Mese 2010.04.21 07:00:00
 A gyerekek nem szeretik, ha okítják őket. La Fontaine-t nem szeretik, Aiszóposzt sem sokkal jobban, de Benedek Eleket igen. Ahol az olló beleszeret a gyűszűbe, azt nem, ahol gyermekarcú tündérek segítenek a napnak és a szélnek, ott aztán kiakadnak, merthogy a tündérek hatalmas…..
Sólyom Bátor blogja Pénz 2010.04.10 18:50:00
 A pénzzel nincsen gond, egy eszköz, ami megkönnyíti a cserét. A baj a pénz árával, és a pénzt áruba bocsájtó bankokkal van. És azzal, hogy messze fedezet felett bocsájtanak ki pénzjegyeket. Nem érdemes hitelt felvenni. Annyit jó tenni, amennyit meg tudunk tenni önerőből, barátaink, családunk…..
tulilla 2010.04.15 08:00:17
 Testvéreim, feleim, atyafiak, palócok,   A magyar szürkemarha megdörmedt, tagjait csikkantotta, venyélés után immár tovább nem mattyog. Elég a sok csocsolázásból, itt az idő a roggyanásra. Már nem elég nagy marhabelünkből betyárkörtét rázogatni a vörösbegyre, most betakartuk nagy…..
tulilla 2010.04.15 07:59:58
Hogyan számolsz? Járul-e térélmény ehhez? Én lefelé számolok általában, és ritkán egymás mellé rakva, balról jobbra. Az egyik elmélet Susanna Durko, francia pszichiáter, elméleti szakember) szerint, mindez azzal függ össze, hogy írásunk balról jobbra és fentről lefelé határozza meg számunkra a fő…..
Civil szövetség: nem tudom, sosem láttam, hallottam sehol szlogenjüket, se semmit. LMP: Lehet másként politizálni? "Igen, lehet."" Ez a szlogen: Igen, lehet. És igazuk van, mert tényleg lehet, de ők sem fognak. Magukra húzták a zöldségeket beszélő, elembertelenedett természetimádókat, akik a saját…..
Azon egyáltalán nem lepődtem meg, hogy Zsótér idén is meghívást kapott a POSZT-ra. Az Örkény Színház társulatával készített Arturo Ui-ról csak jókat lehetett hallani, számítottam a pécsi szereplésre. Az sem szokatlan, hogy egy rendezőtől két előadást is beválogatnak, de…..
Életfélelem 2.0 Minek? 2010.01.17 22:54:00
Minek egy diploma ami semmire se jó? Minek a blog, ha nem olvassa senki? Minek a közösségi oldal ha nincs közösség? Minek a mobil, ha nincskit hívni? Minek a barát, ha nem elérhető? Minek szeretni, ha viszonzatlan? Minek harcolni, ha tudom, hogy nem nyerhetek? Minek az élet, ha nincs…..