Regisztráció Blogot indítok
Adatok
edina.

2 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mi generacionk produktuma ez a fajta parkapcsolat. Ahogyan az angol mondana, no strings attached - just seeing each other. Regisztralsz Tinderre. Megismered. Te mosolyogva belemesz. Hisz ez nem csak szex! Elvisz vacsorazni. Hazavisz. Kavet csinal neked reggel. Tudja a kutyad nevet. Telik az ido es…..
Tudod, a klise a masik felrol. Aki valahol a vilagban eppen hamburgert eszik es kozben rad gondol ugy, hogy nem ismer. Akivel ugyanazokon a vicceken nevettek, akivel ugyanakkor szerettek felkelni es befejezitek egymas mondatat. Akivel tokeletes az elet. Szerinted letezik, mar Tolsztoj es Radnoti is…..
Határátkelő Ki hol vásárol? 2015.05.10 06:49:00
Miközben az eheti blogajánlóhoz válogattam a posztokat, és nézelődtem a blogokon, megakadt a szemem a London Budapest Metro egyik posztján, és arra gondoltam, milyen érdekes lenne ma arról (is) beszélni, hogy ki hova (és mikor…) jár vásárolni. A cél persze nem feltétlenül a…..
Miután a tegnapi poszt kapcsán elég sok kérdés merült fel, szerzője, Dóri nekiült és megírta Angliába kerülésének történetét, én pedig arra gondoltam, azzal a lendülettel ma közkinccsé is teszem. A történet nem most játszódik, hanem még az uniós csatlakozás előtti…..
Mai szerzőnk, Edina kicsit más elképzelésekkel vágott Londonnak, mint a legtöbben, ő ugyanis a nonprofit szektorban szeretett volna dolgozni. Mint kiderült, igenis van értelme erőt és időt fektetni a jótékonysági munkába, mert ezen keresztül akár jó állást is…..
edina. 2014.04.08 14:32:28
@Pink Petsch: abszolut negligaljatok a tenyeket es a cikket amit feltettem arrol, hogy ez a 'par szazalek megy csupan jotekonysagra' dolog egy baromsag?
edina. 2014.04.08 16:26:43
@Pink Petsch: egy kicsit lemaradtam, de tudom h nem a szemelyem ellen mentek a kommentek, csupan a civil szervezetek kapcsan irtam amit irtam
Ma folytatom a gasztrosorozatot, péntek lévén hátha valakinek még segíteni is sikerül a hétvégi főzőcskézés előtt. A mai két történetet egy komoly alapprobléma köti össze: hogyan találjunk nem sós túrót (ez elvezet egészen a Túró Rudi kérdéshez, de ezt most nem…..
Tegnap azt ígértem, hogy egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok, ígéretemhez híven ma itt az „ellenposzt”, melyben Egy boldog magyar nevű szerző arról ír, szerinte miért is jó ma Magyarországon élni, és miért nem jó elmenni. (A tegnapiak fényében kíváncsi…..
Az elmúlt hónapok egyik kiemelt témája volt a nyugati (elsősorban az angol és a német) sajtóban a bevándorlás korlátozásának igénye, főleg annak kapcsán, hogy január elsejétől a román és a bolgár állampolgárok is korlátozás nélkül vállalhatnak munkát az Európai Unió…..
Külföldön is előfordul, hogy a főnök megpróbál visszaélni hatalmával és ellenszolgáltatást vár azért, hogy „jóban legyenek". Nem könnyű ezeket a helyzeteket kezelni, miként az Edina mai írásából is kiderül. Már csak az a kérdés, hogy jön ide a szakáll? A kép…..
A mai poszt elé elöljáróban annyit: aki rózsaszín mesét vár az angliai raktáros munkáról, az ne olvassa el. Aki szeretné tudni, milyen órákat 4 fokra hűtött hangárban melózni, az igen. Mint Béla írja: ez nem élet, csupán létfenntartás és vegetálás heti 200-250 fontért,…..
Nem csak munkával, és tanulással, de önkéntesként is ki lehet jutni külföldre, bár kétségkívül, erről ritkábban szól a fáma. Bálint viszont – miután három hónapig nem talált munkát Magyarországon – úgy döntött, megpróbálja. Így került ki Katalóniába, ahol…..
Egy egészen durva történetet osztok meg ma veletek, melynek írója és elszenvedője, Annamária, akinek egy szép nap az az ötlete támadt az Egyesült Államokban, hogy egy évre Magyarországra költözik a már ott született fiával, hogy a gyerek is megismerhesse édesanyja hazáját és…..
Arra gondoltam, a tegnapi poszt után maradjunk az egészségügynél, csak Svájcból ugorjunk át Dániába, és nézzük meg, milyen egy nővér élete északon. A történet persze ennél bonyolultabb, hiszen Ennike régi álmát teljesítve Erdélyből költözött először Magyarországra, de…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor egy ideig Angliában éltem, akárhányszor Magyarországra utaztam, és megkérdeztem a környezetemben élő magyarokat, hogy mit hozzak, amikor visszatérek, szinte mindig mindenki valamilyen ételt kért. Természetesen a Túró Rudi volt mindennek…..
Egy egészen érdekes történetet kaptam a minap, hiszen szerzője, Szabi tulajdonképpen nagyon érintőlegesen szereplője volt a legutóbbi angliai posztnak is. Úgy érezte, szívesen megosztaná történetét veletek, így született meg a mai poszt. „Az én történetem 2010…..
edina. 2013.11.12 15:42:41
@Muscari: a tanarosra nem emlekszem. Kozgazdasz, marketinges, kommunikacios, rendezvenyszervezo, akarmi. Nyilvan en ebben a cipoben jarok es azert erdekel, hogy masok hogyan jutnak elore, mi a taktikajuk.
edina. 2013.11.12 15:44:41
@London2009: ez erdekesnek hangzik! A mester dijat hogyan oldotta meg? Mert h arra nincs diakhitel. Azert kerdezem, mert en is gondolkozom mesterben, de rettento draga es nem tudom milyen reszben lehet scholarshipeket nyerni. // Kedves @Hataratkelo, betennel a torzskommentelok taboraba? Thanks.
edina. 2013.11.12 16:31:27
@33621: nem :) bp-rol erkeztem.
Milyennek látszik a mai magyar valóság Spanyolországból? Hazalátogatva pedig kívülállónak érezheti magát az ember, kiszakadva az otthoni körülményekből, már egy sor dolgot nem hogy nem ért, fel sem fog – írja mai szerzőnk, Gyula Sándor, aki saját megfogalmazása szerint…..
Ma olyan helyre megyünk, ahová elég ritkán jut el a blog: az úti cél Finnország, kalauzunk pedig Feri, aki családjával már három éve él. Sok minden kiderül ma, amellett, hogy mennyire veszíti el az ember Magyarországgal a kapcsolatot ennyi idő után, egészen addig, hogy mit reagál…..
edina. 2013.10.10 22:44:22
@Aropa: igen, en is olvastam, de erre nem megoldas, hogy irtjak a kutyakat. Ez egy abszolut unintelligens es embertelen valasz, ami csak egy erosen visszamaradott tarsadalomban tortenhet meg. El tudod kepzelni, hogy hasonlo tortenik Londonban vagy Amszterdamban? vagy Finnorszagban? Menhelyek, ivartalanitas - ez a humanus es fejlett tarsadalmat abrazolo megkozelites. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a csotanyt a kutyahoz hasonlitod?
Azzal kezdem, amivel a mai poszt szerzője is kezdi: alighanem komoly indulatokat kavar majd a mai írás, de én fontosnak tartom, hogy a határátkelés ezen vetületéről is szó essék. Eperke Svájcban dolgozik, prostituáltként a testéből él. Természetesen senkinek sem javaslom ezt az…..
Anglia a lehetőségek országa, ha van időd, türelmed, pénzed kivárni. Ha van két referenciád és minimum fél év gyakorlatod. Ha van elég önbizalmad és nem adod fel – írta Kata a története elé (amihez képeket is küldött, amiért köszönet!). Az idő persze nem abban az…..
Előre szólok, hogy hosszú lesz a mai poszt, de feltétlenül érdemes végigolvasni, mert nagyon érdekes szemszögből, nagyon érdekes tapasztalatokkal világítja meg Sámán (akinek előző írását itt olvashatjátok) az angliai munkavállalás tapasztalatait. Mintája 27 emberi sorsot,…..