Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vigyázzonnanmajdén (törölt)

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Utasbiztonság 2012.08.08 08:40:10
Péter Érdről tartott Budapestre, amikor a beérkező vonat elrobogott a várakozók előtt, majd az állomás után kb. 200 méterrel megállt. Itt várakozás után visszatolatott, s felvette az utasokat. Beküldőnk nem érti, hogy hogyan alkalmazhatnak ilyen mozdonyvezetőt, ráadásul a…..
Antal egyik reggel arra ébredt, hogy albérletbe adott lakásában valaki ottfelejtett egy UPC-előfizetést, amit ő fel sem tud mondani. A UPC csak a szerződő féllel hajlandó tárgyalni, aki nyilván nem fog jelentkezni tartozása kifizetése miatt:Másfél szobás lakásomat kiadtam…..
vigyázzonnanmajdén (törölt) 2011.02.17 23:30:18
@Zabalint: Engem már nem győzködnek. Csak nézett kerek szemekkel az ügyfélszolgálatos csaj, amikor mondtam neki, hogy akkor hoznám a dobozokat, meg egyéb ketyeréket...
"hát de miért, meg hogy???"
Mondom azért, mert másik szolgáltatónál fele pénzért ugyanezt kapom.
"de mindjárt megnézzük, hogy milyen lehetőségek vannak..."
Mondom ne fárassza magát, nem kell a szolgáltatás.
Egyébként meg pár hete telefonon felhívtak a júpiszitől... kis telemarketing. :)
Mert hogy hú meg há... Kérdem tőle: a jelenleginél tudja olcsóbban kínálni ugyanazt ami van nekem?
"hát... most utánanéztem és sajnos nem..."
Akkor? Miről is beszélünk? :) Klikk...
Új-Zélandon száguldoztak nagyjából 100 kilométer/órával ezek az őrült longboardosok az autópályán, az egyik forma ráadásul mezítláb tette mindezt. A rendőrök annyira nem értékelték.  ..
vigyázzonnanmajdén (törölt) 2010.08.29 16:43:11
Álmozdonyvezetőt fogtak a MÁV belső ellenőrei - írja a Blikk. A férfinak volt mozdonyvezető egyenruhája, sapkája, sőt, még táskája is, csak jogosítánya nem. A Blikk információi szerint ennek ellenére többször is szállított utasokat.A Blikk úgy tudja, hogy a csaló hónapok…..
vigyázzonnanmajdén (törölt) 2010.01.29 12:42:18
@Selkath: A saját embereivel sztem mindegyik tisztában van. Az más kérdés, hogy vannak az "odatévedő" (más szolgálati helyről érkező) mozdonyvezetők. Azt nem lehet elvárni senkitől, hogy a fél országot személyesen ismerje.
Pedig elég sűrűn van ilyen eset...
"Menj el X állomásra az Y mozdonyért, aztán onnan meg a Z vonatot viszed Kiskunpitypangig"
Ilyenkor az ember csak oda megy az "ablak elé", aztán azt mondja, hogy ez meg ez vagyok a felvigyázó/mozdonyirányító azt mondta hogy itt van ez és ez a gép.
Persze ilyen esetben nekem még soha nem volt gondom. Nem kértek se jogsit, se születési anyakönyvi kivonatot. Viszont azt tudták, hogy menni fog valaki azért a mozdonyért.
Eddig nem kértek... de ezek után valószínűleg fognak.

Köszönjük Emese...
vigyázzonnanmajdén (törölt) 2010.01.28 22:39:59
@Adani: Persze, hogy nem hallottál vezetésről. Ki lenne az a hülye, aki bevallja, hogy bűncselekményt követett el? Mert ugye, ha olyannak engedi át a vezetést, akinek semmi keresnivalója ott és még jogosítványa sincs, akkor az már a "Vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése" című dolgot lazán kimeríti. Én se vallanám be. Na jó a barátnőm már vezetett... :)))

Egyébként én 12 éves koromban ültem oda először "önállóan" a kontroller mögé. (értsd úgy: az öregem a baloldalról figyelte, hogy mit hogyan csinálok) De az ő fizikai beavatkozása nélkül vezettem. Ez már elég régen volt, csak azért merem leírni. Azóta én is ugyanezt csinálom nap mint nap. A fiatalkori "svarc" utazásoknak sok hasznát vettem, hiszen gyerekkoromtól "tanultam" mozdonyt vezetni. Mire a tanfolyamra kerültem, csak az utasítások voltak "új dolgok". :)

De félreértés ne essék. Ettől függetlenül az eset elég felháborító. Főleg, ahogy a "jóember" még előadja magát, hogy márpedig ő vezetett.

A mozdonyvezetés nehézségeiről meg csak annyit: nyugdíj előtt álló (több mint 30 év mozdonyszolgálat) kollégákat is sokszor megviccel a technika.
Az tény hogy nem nehéz vele elindulni, már ha tudja az ember, hogy hogyan kell megindítani. De megállni ott ahol szeretnéd és ahol kell, (nem ott, ahol sikerül) na az már egy kicsit furfangosabb dolog.