Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tippcsi

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Policity Mi lesz Bajnaival? 2011.10.04 19:47:00
Gyurcsány Ferenc koncepciós per elé néz. Vagy: Gyurcsány Ferenc bűnös. Lényegtelen. A parlamenti kétharmad elvette a mentelmi jogát, Polt Péter pedig a Legfőbb Ügyész. Ez a lényeges. De Gyurcsány van akkora bűvész, hogy ebből előnyt fog kovácsolni magának. De mi lesz Bajnaival?…..
Tippcsi 2011.10.05 14:00:15
@B-rocker: Az Országgyűlés választotta miniszterelnöknek, ahogy előtte is az összeset, pl. Boross Péter, és az utána következőt is.
Tippcsi 2011.10.05 14:11:20
@kiskályha: Az öszöd ibeszéd idején kevesebb, mint két éve volt ME, milyen 8 évről beszélsz?
Rekordgyanús behajtási kísérlet: az OTP mintegy 10 évig kamatoztatta a naiv ügyfél felszámolt számláján "fennmaradt" összeget, majd egyszercsak kiadta egy behajtónak. A legszebb, hogy se telefonon, se személyesen nem találták a tartozást, csak a nagyonsokadik ügyintéző…..
Tippcsi 2011.09.28 15:48:50
@Csokis: A felszólítás nem meghosszabbítja, hanem megszakítja az elévülést. Egyébként szerintem is nyasgem a behajtónak a fentebb leírtak miatt.
Az alábbiakban elolvasható a teljes őszödi beszéd. Annak minden mondata. Nem az a kiragadott négy-öt, hanem az egész. Vastagítottam azokat a részeket, amelyeket most akár Orbán Viktor is elmondhatna. A vastagított részbe zárójeles megjegyzéseket is tettem, ahogy szerintem…..
Tippcsi 2011.08.31 15:59:57
@nyiihihii: Bajnai soha nem volt felszámolóbiztos
Tippcsi 2011.08.31 16:07:34
@Lencsés István: 2002-benez történt, és 2014 is el fog következni, nagy kár, hogy még 2,5 év van addig
Tippcsi 2011.08.31 16:24:11
@nyiihihii: Ezek szerint a felszámoló és a tolvaj szinonímák Nálad. Akkor remélem, felszólalsz Vityeszék azon terve ellen, hogy egy állami felszámoló cég szabadon magához vonhatja bármelyik futó felszámolást. A Te logikád szerint állami tolvajbandát hoz létre a jelenlegi garnitúra.
2011. évi CXV. törvény a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentõségû gazdálkodó szervezetek csõdeljárásának és felszámolásának különleges szabályairól és az azzal összefüggõ törvénymódosításokról
Rákócziék párizsi bordélyháza után jutott eszembe (szegény fejedelmünk neve valahogy mindig a rosszlányokhoz kötődik), hogy hát száz éve Budapesten is volt jó néhány ilyen intézmény. De vajon mi lehet ma ezekkel az épületekkel? Én a magam részéről egyet ismerek, melyről…..
Tippcsi 2011.08.22 14:25:25
@quiche: Akkor talán az utca neve sem lehet véletlen.
Varánusz Úton a béka segge alá 2011.08.17 05:33:00
Időnként hajlamos az ember azt gondolni, hogy ahol most vagyunk attól már nincs lejjebb. Aztán jön egy olyan nap, mint a tegnapi, és politikai elitünk jóvoltából villámgyorsan kiderül, hogy de, nekünk a bányászbéka segge alja tulajdonképpen emelet. Ám csüggedni nem kell,…..
Tippcsi 2011.08.17 17:02:06
@MACISAJT: megtudhatnánk, ha feloldanák a titkosítást. Csak azt ne válaszold erre, hogy a jogszabályok miatt nem lehet, mert ez mostanság nem szokott akadályt jelenteni.
Béla hitelestül szerette volna lepasszolni autóját, mert már nem bírja a részleteket. Igenám, de az új vevő sem szeretné, ha aztovább emelkedne, viszont fix törlesztőre csak a régi tulaj jogosult:Én is egy vagyok a hülyék közül, akik svájci frank alapú hitelre vették az…..
Tippcsi 2011.08.16 13:23:25
@Lakatos Gábor: jól tudod, csak azokra a devizaalapú kölcsönökre vonatkozik, amelyeknel lakóingatlan a biztosítéka.
Autó-, plazmatévé-, nyaralás-hitel nem játszik.
Szuper ez a Munka Törvénykönyve tervezet (?), főleg, hogy olyan remek szakember az egyik szerzője, mint Pethő Róbert, aki mellesleg tíz éve a Tesco megbízott munkajogásza. A következő Munka Törvénykönyvét meg biztos a szakszervezetek írják, paritásos alapon, nem?  Dr.…..
Tippcsi 2011.08.10 14:51:26
@lyken: Mit köteles a munkáltató 3 évig fizetni?
Tippcsi 2011.08.10 15:02:57
@Seduxen: lykentől még nem kaptunk választ, de huncut_katától igen. Ha esetleg lyken nem ért vele egyet, várjuk a megfelelő hivatkozást a Munka Törvénykönyvéből, vagy a vonatkozó adójogszabályokból.
Olvasom, hogy Szájer József és Kovács Zoltán helyreigazítja Szíjjártó Pétert. Pedig ő Orbán Viktor szája, tehát nyilván azt adta tovább, amit a miniszterelnök mondott neki, mint felmondandó ostobaságot a visszamenőleges büntetésről, amellyel Medgyessyt, Gyurcsányt és Bajnait…..
Tippcsi 2011.08.10 13:53:46
@gumo1: De az 500 Mrd bizony nagyon is kér enni.
Az önmaga és a világ által generált adósságválságban lassan fulladásos jeleket mutató Orbán-kormány szánalmas kísérleteket tesz arra, hogy befeketítse, a nyomor, a pusztulás időszakának tüntesse fel Magyarország 2002 és 2010 közötti történelmét. Ezért az aláíbbiakban…..
Tippcsi 2011.08.08 17:12:18
@széll kálmán: a külkereskedelmi adatok EUR-ban vannak ,abból milyen árfolyam hatást szeretnél kiszűrni? Arra vagy kiváncsi, hogy hogyan alakult kínai jüanban?
Tippcsi 2011.08.08 17:16:34
@Tedat: Egy tételben loptak el 2.500,- Mrd Ft-ot, egyáltalán nem maradnak el az elődeiktől, sajnos.
A társasági adóból ömlik majd a pénz a csapatsportágakba. Dőlhetne a lé a többibe is, de az elnökök a sötét oldalt képviselik.  Az adótörvények, a többi között a társasági és osztalékadóról (tao.) szóló jogszabály módosítása nyomán a cégek társasági…..
Tippcsi 2011.08.08 17:05:33
@Behajtó70: Ha lesz olyan kihívójuk, akit az adott sportág többsége támogat a következő tisztújításon, akkor kénytelenek lesznek elhúzni. Addig is, az öt látványsportág nagyon elégedett lenne, ha közel olyan sikeresek lennének, mint az úszás és a kajak-kenu.
Ritka alkalom, amikor profik mérik össze erejüket a jogi pr-küzdelmekben; most pont egy ilyen eset bontakozik ki a szemünk előtt. A magyar televíziózás egyik legismertebb, legtapasztaltabb arca és a második számú országos kereskedelmi televízió (korábbi munkahelye) nyitott frontot…..
Tippcsi 2011.08.05 12:10:16
@rozsger: Elég baj, hogy nem járnak. Ha úgy érzik, hogy jogtalanul rúgták ki őket a munkahelyükről, akkor igenis menjenek bíróságra. Szerintem aki értelmes, az megy is. Vágó is ezt érzi, ennek adott hangot. Annyivalmásabb a helyzet, hogy a jogi útra terelést nem ő kezdte, hanem a másik oldal. Nyílván nem hagyja annyiban, ha egyébként úgy érzi, hogy igaza van. Aztán majd a "független" magyar bíróság dönt. De ne hányjuk már a szemére, hogy pereskedik, amikor őt perelték be.
Sajtóhírek szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomhoz köthető szigetes tüntetést a rendőrség tegnap betiltotta annak nyomán, hogy a tüntetők az időpontot augusztus 1-ről, augusztus 9-re akarták módosítani. (A TASZ-nak nincs hivatalosan tudomása a tiltó határozat tartalmáról azon túl, ami a…..
Tippcsi 2011.08.04 13:09:52
@G_P: Szerintem, ha a HVIM felkéri a TASZ-t, hogy képviselje az által indított jogieljárásban, a TASZ el fogja vállani, de fogadatlan prókátort nem akarnak játszani. A jelen ügybeli jogi véleményük mindenesetre teljesen megegyezik a példaként említett esetben képviselttel.
      „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.” Miközben  a banki hitelkárosultak megmentésének a korábbi nyilatkozatokhoz képest igencsak soft…..
Tippcsi 2011.08.04 11:24:58
@Con Storm: Szegény betétesek eléggé el lesznek keseredve, ha bevezetik a kamatszedés tilalmát. De hát így jártak, nem volt kötelező odaadniuk a megtakarított pénzüket egy banknak sem. Adhatták volna azoknak, akik lakást, autót és plazmatévét akartak venni hitelből. Most senkit nem zavarna a CHF árfolyam.
Tippcsi 2011.08.04 11:36:01
@fkarpati: Nem azért nem vehetsz fel CHF alapú hitelt, mert most bukna bank, hanem azért, mert jelenleg olyan jogszabályi kötöttségekkel lehet csak felvenni, hogy nincs ember, aki megfelelne neki, és olyan tőkelekötést igényel a banktól, hogy nem éri meg neki. És igen, a bank olyan szemét, mocskos kapitalista intézmény, hogy ami nem éri meg neki, azt nem csinálja.
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
Az előző posztban szó volt a politikai kommunikációról, a kommentekben meg is kaptam az obligát választ, hogy az egyenlő a hazugsággal. Ezt majd egyszer egy külön írásban megpróbálom tisztázni, most csak azért idézem fel, mert tegnapról mára virradóra egy egész kontinensnek…..
Tippcsi 2011.07.22 14:12:21
@==T==: És melyik az a magyar államadósság, amit nem devizában kell fizetni? A 30 milliárd dollár, amit azért vettünk fel 7,5 %-os kamatra, hogy ki tudjuk fizetni a 3 %-os IMF-hitelt?
A Jobbik parlamenti képviselőjéről Zagyva György Gyuláról ismert Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistái tüntetést szerveznek a benzinárak ellen. A „fiatal magyarok” nem találtak más helyet erre a tüntetésre, mint a Sziget Fesztivál…..
Tippcsi 2011.07.20 15:51:15
@Borenbukk: szerintem is ez lehet a megoldás. A lefoglalt hely legyen az övék, de hogy oda hogyan jutnak el, az már más kérdés. Teleportáción kívül szóba jöhet még pl: helikopter, ejtőernyő.
 Történelmi csúcson a svájci frank. És bár a kormány időről időre előáll egy-egy frankhiteleseknek szóló mentőcsomaggal, az elemzők azt állítják, sehogyan sem tudnak jól járni a devizahitelesek. A frank bődületes ereje a legtöbb kísérletet kudarcra kárhoztatja.…..
Tippcsi 2011.07.13 11:59:54
@malacz69 eurofanyalgó:
Jó az ötleted, ráadásul a hajdani PSZÁF vezér, akinek az elnöksége alatt kialakították és engedélyezték a CHF alapú hitelkonstrukciókat, az egyben a jelenlegi PSZÁF vezér is, tehát nem kell messzire menni érte.
Tippcsi 2011.07.13 12:04:40
@malacz69 eurofanyalgó:
Minek ehhez link, nézd meg a költségvetési törvényt. Utána gondolj bele, mennyi lenne a kamattámogatás, ha nem alakították volna át, utána pedig nem szüntették volna meg. És ez az összeg túlnyomó részt a bankok zsebébe vándorol.
Tippcsi 2011.07.13 12:07:11
@Vödör:
Amikor én vettem fel deviza alapú hitelt, választhattam, hogy Ft-ban kérem-e a folyósítást ésörlesztést, vagy devizában.
Magyarország ma visszaszerezte a fővárosát - mondta Orbán Viktor, és ez volt az a pillanat, amikor az addig visszafogottan nézett miniszterelnöki beszédre már csak oda kellett figyelni. Mert normális ország normális miniszterelnöke ilyet nem mond. Budapest eddig nem fideszes volt,…..
Tippcsi 2010.10.04 12:50:30
@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Anyámat nem hívom nyuggernek, de a Barom az, aki nem tud egy összetett mondatot értelmezni.
Pörgess egy kicist vissza, kérj segítséget valakítől, aki elmagyarázza Neked, hogy én nem a budapesti kórházakról írtam. Segítségképpen: "a Budapesten kitalált számú ágyakat". Szövegértelmezés!
A Te anyádat sem hívom nyuggernek, de a gyereke nagy baromnak tűnik.
Tippcsi 2010.10.04 13:17:28
@erdelyik:
kösz a meghívást, de az nem olyan egyszerű. Elszármazott celli vagyok (ez részben Téged igazol, bár a celli munkaköröm megszűnése éppen a 98-ban bekövetkező változások idejére tehető. Nem mondom, hogy direkt az összefüggés, de ha megvalósul a kávémeghívás, levezetem Neked, hogy található). Viszont azóta is figyelek a szülővárosom helyzetére.
Szerintem a két kórház között elsősorban az döntött, hogy Szombathely volt a kiindulás, aztán húzogatták az 50 km sugarú köröket. Egyébként a celli kórházban is jelentős felújítások voltak. Nem tudom, hogy melyik volt a jobb, szerencsére egyikben sem kellett igénybe vennem a szolgáltatásokat. Könnyen lehet, hogy a sárvári modernebb, mert a cellit már több mint 100 éve alapították.
Szerintem celliként teljesen akceptálható vélemény, hogy Sárvár ne Cell rovására oldja meg a maga kórház problémáját. Ha tényleg ügyes a polgármester, nem lesz ezzel gond. Mint ahogy az meg nem Sárvár problémája, ezért nem is kell vele foglalkoznia, hogy a celli kórháznak mekkora az adóssága. Ja és a kórházak leosztásánál ne az idegenforgalmi teljesítmény legyen a szempont. Hidd el, a holland és német nyugdíjasoknak teljesen megszokott az, hogy 20km-t kell utazni, mentőzni, ha ne adj isten hirtelen kórházba kell vinni őket, mert felment a vérnyomásuk a termálvízben ücsörögve.
Tippcsi 2010.10.04 17:58:38
@erdelyik:
Úgy érzem, kicsit elmentünk Sárvár-Cell rivalizálásba, ami szerintem nem célja sem az eredeti blog témájának, sem a mi polemizálásunknak.
Celldömölk, illetve korábban Kiscell, Nemesdömölk és Pórdömölk történelméről majd személyesen. Hidd el, én is jártam már Sárváron, de még nem találkoztam kb nyolcszáz éves templomrommal. Cellben van ilyen, és ha Sárváron is, nagyon szívesen megtekintem.
Ami kórház ügyben tuti: a kettő közül az egyiket mindenképpen bezárták, pontosabban átalakították volna. Nyilvánvaló, hogy nekem a mostani verzió jobban megfelel, mint ha fordítva történt volna. Neked a másik verzió tetszett volna jobban, ez normális. De: ne néhány ezer embernyi különbség döntse el, melyik marad meg, melyik nem. A pontosság kedvéért: feltételezem, hogy a sárvári 16000 fő a közigazgatásilag hozzá kapcsolt településekkel együtt annyi. Cell lakossága ebben a kategóriában 13000, nem olyan nagy a differencia.
Továbbra sem gondolom, hogy egyetlen egy politikus akarata tudott volna győzni, ha egyébként mindenki más döntéshozó az ellenkezőjét akarta volna.
Megismétlem, amire már céloztam: ha a jelenlegi garnitúra csak részben beváltja az ígéreteit, akkor hamarosan már nem kell a sárváriakat Cellben gyógykezelni.
Egyébként az utolsó bejegyzésed utolsó bekezdése és a zárójeles megjegyzésed teljesen ellentmondanak az eredeti bloghoz írt legelső hozzászólásodnak. Én pedig elsősorban arra reagáltam a legelső hozzászólásomban.
Ha igazad van abban, hogy Cell csak Sárvár után kullog, akkor teljesen elvárható, hogy ne minden Sárváron összpontosuljon, Cellben meg megszűnjön. Ugynolyan hiba lenne, mint mindenben Bp-et fejleszteni a vidékkel szemben.
Abban azért biztos lehetsz, hogy egy jóérzésű celli nem Sárvárhoz képest határozza meg, hogy jó-e az ami Cellben, Cellel történik, vagy sem.
Bízva abban, hogy már sikerült Cellből visszaevickélned azon a borzalmas állapotú úton, kívánok Neked ma estére kellemes pihenést, egy finom kávét - egyelőre az én társaságom nélkül - a továbbiakban pedig jó egészséget (sose kelljen megtapasztalnod, hogy melyik kórház a jobb), és minden jókat.

U. i.: ha netán egyszer összejön a személyes találkozás, és bemutatkozom Neked, előre bocsátom, hogy a nevem közlésekor nem akarlak majd cinkelni, tényleg úgy hívnak.
Gulyásdemokrácia Fico-Orbán 2010.05.13 12:24:19
Robert Fico egy népnemzetieskedő populista barom, és ezen a tényen nem változtat az sem, hogy egyébként Orbán Viktor is. Ez azonban önmagában még nem lenne baj, csak éppen tehetséges politikusok mind a ketten, akik tudják, mi kell ahhoz, hogy sokan szeressék őket a maguk…..
Tippcsi 2010.05.13 16:06:36
@ChatMan: 23 millióról volt szó, ami persze szintén erős túlzás volt. Viszont megkérdezheted az olaszokat, spanyolokat, görögöket, hogy mit tudtak kezdeni azzal a 4,5 millióval, akik rájuk szabadultak. Egyébként sem a válaszomnak, sem a Te rosszul idézett válaszodnak semmi köze az eredeti felvetéshez. Mint ahogyan a benzin és az euró árának sem a regnáló miniszterelnökhöz. Ha így lenne, Feltó lenne a legfaszább miniszterelnök, hiszen 2008. nyarán 230 volt az euro.
Tippcsi 2010.05.13 16:31:06
@ChatMan: Gondolom, nem szándékosan értetted félre amit írtam. Arra céloztam, hogy ha nem is 23 millióan, de valódi veszély az, hogy a románok (itt a román nemzetiségű román állampolgárokra gondolok) igenis elárasztoták Európát, sőt Izraelt is (de mielőtt még valaki más irányba vinné, gyorsan leírom, hogy ennek a fél mondatomnak semmi köze az arab-izraeli könfliktushoz) tehát a Megyó féle riogatást lehetett túlzónak nevezni, de a későbbi események igazolták, hogy nem volt teljesen alaptalan. Szerencsénk volt, hogy nem nálunk csapódtak le, mert máshol többet lophattak, és könnyebben boldogulnak azokkal a nyelvekkel.