Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Buccaccio

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre megkezdtük az ötödik évadot! Első alanyként rögtön egy anti-mérföldkő követezik. A filmért köszönet Terror Dzsoninak! ..
Nos, ez is megtörtént. Annyi hülye figyelmeztetés után a youtube letörölte a profilunkat, és ezzel együtt minden egyes videónkat.Fura, de engem valahogy nem vágott mellbe a hír. Őszintén szólva a tököm tele volt már a youtube állandó cseszegtetésével. Most már legalább nem…..
A negyedik évad zárásának apropóján visszatekintettünk a múltba, és összeszedtük azt a tíz filmet, ami a legnagyobb hatást gyakorolta ránk. Jó szórakozást! ..
Kis késéssel ugyan, de itt a harmadik és egyben utolsó The Roller Blade Seven bemutató. Hát mit mondjak, nem volt könnyű menet, de azért sikerült a végére érni. Jöhet a Szamuráj Útja! ..
Buccaccio 2010.10.12 22:31:07
A Roller Blade Seven baromi jó film... Lehetett volna, olyan ember kezében, aki tud is filmet rendezni.
Észrevételek:
1, Sorter! Use the Force! Ne hagyd, hogy úrrá legyen rajtad a Sötét Oldal!
2, A film harci jeleneteit egy terhes anyuka is jobban eljátszotta volna, aki a 9 hónapban van és hatos ikreket vár. Komolyan, ilyen két lábon járó mozgássérülteket én még életemben nem láttam, pedig már én is láttam jó pár fekália filmet...
3, A harci jelenetek koordinálása kb. egy 3 éves gyermek szintjén van, aki a szintén 3 éves testvérével a piros vödörért birkózik a homokozóban.
4, az operatőri munka és a vágás körülbelül annyira profi szintű, mint egy mesefilm-szinkronizálás egy kőkemény orgia kellős közepén.
5, a szövegek, amiket hallani lehet majdnem Tolkien-i mélységekbe ível!!! Már ha fejjel lefelé olvassuk a könyvet.
6, Aki egy ilyen filmre pénzt ad, azt nem elmegyógyintézetbe zárnám (ez már a betegek számára is megalázó), hanem megnézetném vele a filmet, hogy új irányt adjon a pszihológiának, mint Szuper-Deviencia.
7, Aki ezt behozza az országba, vagy egyáltalán terjeszti, azt is pszihológiai elemzésnek vetetném alá, mint Emelt Szintű Szuper-Deviencia tipikus esetét.
8, Aki ezt a Sorter-elemzést többször is megnézi, az nem Szuper-Deviáns, hanem olyan magas fokra emelte az önkínzás fogalmát, hogy Isten - az illető halála után - azonnal a Nirvánába küldi II. Jézus néven, azért a megalázó szenvedésért, amit itt a földön emiatt a retek miatt érte.
Nem Sorter, hanem a film miatt.
Ennyi. Tömören. Hali!
Íme a bemutató, amiről már a liveban is beszéltünk, a CigaretteBurns csapat Yor - The hunter from the future című kétrészes videója. A videó nagyon szórakoztató, vicces, és hát maga a film is brutálisan sz*r, szóval kiváló kritikát kaptunk. Reméljük, jövőre is találkozunk…..
Buccaccio 2010.10.12 22:07:11
Hát először is elnézést kérek mindenkitől, mert jó ideje nem jelentkeztem, de most megpróbálom pótolni a hiányzást!
Először is gratula a CigaretteBurns-nek, hogy ők is a fejüket adták a rosszfilmek és mozitragédiák elemzéséhez!
A Yor - aki Yor végzi dolgát - alapvetően nem sokkal rosszabb film, mint számos más akkori alkotás. Sajnos az Egyesült Államokban úgy látszik erre volt - és van - igény. Emlékezzünk a Terminators-féle Hollywood-i nézők elleni terrorra. Hiszitek, vagy sem, de Hollywood csak nem akar ezekből a sz*rokból kifogyni! Nem vagyok egy filmrendező, de amiket ezek a magasan kvalifikált urak és (ne adj Isten!) hölgyek leművelnek, azt szerintem a filmművészet alpári meggyalázása (Uwe Boll egy Isten ezekhez képest! Pedig azért ő sem semmi!). De térjünk vissza Mr. Yor-ra. Nos, a videó nem volt rossz (elvégre az első, csak így tovább!) és egy-két jó geg (a kezdő zenére való együttes fejbillegtetés) igazán ütős volt. Ezen a fejbillegtetésen úgy röhögtem - ez nem vicc! - hogy folytak a könnyeim!!! Nem tudom, ki találta ki, de ütött, mint a 30mm-es gépágyúlőszer (mármint találatnál).
És bár ez csak a kezdet, csak nyugodtan toljátok a poént, mint Sorter és Blacksheep.
Mellesleg - ezt nekik is írtam - ha akartok még igazán sz*r filmet kikritizálni (bár már magam is gondolkodtam egy saját videó-összeállításon!) akkor javaslom a Tűzvonalban és a Sivatagi Vihar 2 filmes DVD-szemetet. Ha érdekel, el is küldöm, mert megvan (csak annyit, hogy az egyikben a Terminátor 2-ből - IGEN, JÓL OLVASTÁTOK!!! - míg a másikban a Vasmadarak-2-ből vannak jelenetek bevágva!). Utóbbiban Daniel Baldwin (!) a főszereplő, ami azért is gázos, mert bár általam nem éppen kedvelt színész, de ilyen sz*rban a helyében még akkor sem szerepeltem volna, ha egy 357-es Magnumot nyomtak volna a fejemhez...
Egy szó, mint száz: Yor - pláne a régisége miatt - közel sem olyan gázos, mint ezek!
Amúgy sok sikert a továbbiakban!
Buccaccio (ejtsd: Bukkákkió)
Mielőtt megnéznétek a videót, ajánlom a figyelmetekbe egy Nickelodeon-os rajzfilmekkel foglalkozó blogot! Én annyira sose rajongtam a Nickelodeonért, de az tény, hogy volt pár rajzfilmjük, amit még ma is szívesen elnézegetnék. És akkor jó szórakozást a Cápasrác és Lávalány…..
Baaad Movies Évzáró - 2009 (1) 2010.01.22 10:47:00
Íme 2009 kedvencei és anti-kedvencei, persze teljesen szubjektíven, csakis a saját véleményem alapján! Hamarosan összedobok egy kicsit lazább listát is a kedvenc jelenetekről, alakításokról, satöbbiről is, de egyelőre maradjunk csak a filmeknél!Top 10, amiket a legjobban szerettem:…..
Buccaccio 2010.01.30 08:23:36
A Gran Torino egy nagyon fergeteges film lett humorral, az emberi értékek felsorolásával és a tragédiával. Basszus, a filmet többször megnéztem és el kell mondanom, hogy rég láttam ilyen mélyreható filmet! Nemhiába, egyre inkább az a véleményem, hogy Clint Eastwood nem csak a Colt, hanem a kamera mögött is jól teszi a dolgát.
A Zombieland szerintem nagyon ütős lett, Woody Harrelson pedig nagyon jól adja a gyermekien bekattant mészárost (ld. a vidámpark-részt)! Aki a zombi-írtástól majd elélvez. Fergeteges! Én a moziban nagyon jól éreztem magam, végre egy olyan film, amire az utóbbi időkben megérte kiadni a pénzt!
A Star Trek azért nem tetszett, mert a William Shatner alakította Kirk kapitányt mindennek el tudtam volna képzelni, csak annak nem, hogy egy kiskan dúvad legyen! Én elhiszem, hogy az Egybesült Állatokban menő a kőkemény, bőrdzsekis, macsó James Dean kan, de basszus, muszáj ezt pont egy sci-fiben??? Már csak az verte volna jobban ki a biztosítékot, ha a Star Warsban Anakin Skyw. lepedőakrobata spr*ccbajnok lett volna, aki két (fény)kardcsapás között legalább 25 nőt kielégít! Ne már... Hol van az a régi jó udvarlás (pl. Birodalom Visszavág Han-Leia effektus)? Én megértem, hogy új szelek fújnak, de akkor is. Tudjátok, régi vicc:
- Szia. Hazakísérhetlek?
- Meg hát!
vagy:
- Haza??? Itt helyben!
Becstelen Brigantyk: nem láttam a filmet, de igazából nem is akarom. Már tele van a hócipőm a sok német/náci leírtásával! Annyira idegesít, hogy őrület! Főleg, hogy a német katonák 99%-a ultrabirodalmi-féltaktikai lúzer! Kérdem én a filmkészítőktől: hogy a ****-be tudták ezek a lúzerek végigverni Európát??? És ha az amcsik nem segítik meg a ruszkikat (és az imádnivaló, tök édes, aranyos, okos, kedves, jólelkű Sztálint), akkor valószínűleg a ruszkiknak is kampec! Sajnos nagyon kevés realisztikus, átgondolt, profi alkotás van e téren (ld. Elitalakulat, ami gyöngyszem, illetve a Ryan közlegény megmentése sem rossz, pedig azt a zsidó származású Steven Spielberg rendezte, de meglepő módon a németeket is nagyjából úgy ábrázolta, ahogy kell. Követendő példa!!!). Mellesleg Rommelről is csinálhatnának filmet, igazán megérdemelné, annak ellenére, hogy propaganda-figura lett belőle (Hitler kedvenc kirakatbábúja), hírneve megérdemelt és még a szövetségesek is (!!!) messzemenőkig tisztelték! Szóval téma van, de kiaknázásra vár...
District 9: nem tetszett. Őszintén, ha megjelenne valahol egy hi-tech kultúra, a fegyvereikért és a cuccaikért biztosan kitörne valami helyi háború (az amcsik, a ruszkik és a kínaiak között biztosan, mert akié a tech, azé a főnyeremény). Ha meg nem tudják felhasználni, akkor a sok-sok macskakajáért biztosan zsoldba vették volna a rákokat, hogy ők daráljanak! Szóval még jó pár ellentmondás és átgondolatlanság van a filmben! És még egy: ahogy bántak az idegenekkel (pl. tojások elégetése, stb.), hát hogy is mondjam... MENNYIRE EMBERI! Igen, ilyen sz*rháziak vagyunk. Ilyen képmutató, de szinte végletekig aljas lények. Hatalom = megtehetem, tehát meg is teszem! Jaj, csak vissza ne lőjenek...!!! Mintha pár haveromat hallanám, vmi katasztrófa hallatán: Kit érdekel...??? Hjaa, kérem! Hát igen. Úgyhogy vannak jó és igencsak elkeserítő momentumai a filmnek. Azok jól sikerültek!
Pláza Ásza: gázos. Két székrekedés között is jobbat rendezek. Pedig nem is értek hozzá.
Szállító3: a filmet nem láttam, de pontosan olyan lehet, mint a legtöbb Homowood-i alkotás 2.,3., 4. 100. stb. része: gyenge, a saját felépített világának az ellehetetlenítése, meggyalázása, bőrlehúzás. Garantálom, hogy a fűrész ikszedik részét is tinik nézik meg, mer' sikk! Mi va'? Még nem láttad? Fúúúú....
Na igen.
Hát egyelőre ennyit összegzésként.
Maradok tisztelettel: Buccaccio
Íme a negyedik évadunk első bemutatója, mely ugyan eredetileg a második lett volna, de majd be lesz pótolva az elhalasztott meglepetés is! ..
Buccaccio 2010.01.28 20:07:14
T. Beneg! Nem azt mondtam, hogy jobban tetszett a Szupersuli az Avatárnál (hm, bár ki tudja :))) Az Avatárnál kérlek két szempontot vegyél figyelembe: 1, a látvány nem minden. Elhiszem, hogy szép, meg villog, meg csillog, meg robban, meg látvány, de történetileg, hangulatilag hol jön egy T2-höz vagy T1-hez (ennél nagyon komoly Noir-os hangulat volt, ami nagyon kevés filmben látható!) vagy - a kedvencem - az Aliens-hez??? Ezek mind J. Cameron filmek és baromi jók! Valamennyit csomószor láttam és bármikor megnézem őket újra, meg újra! Ne aggódj, ezt az Avatarral nem fogom megtenni! Látvány ide vagy oda. 2, az Avatar egy dologra koncentrált és azt be is töltötte: a jövő mozgóképeinek előfutára. Ha egy kalandfilmet láttam volna az Avatarból, hogy kicsi Johnny leesik és egyedül marad az erdőben, majd egy duplamagas csaj megmenti ezer meg ezer veszélytől, megannyi látványos helyet bejárva, összecsapva ellenséges törzsi tagokkal, szörnyekkel, arra azt mondtam volna: Oké, ez így 100-as! Sőt, a végére, hogy a pici srác elviszi utána őt a Földre, hogy csodákat mutasson, még az is belefért volna. De ne haragudjunk! Egy rakás kék párducember szembeszálljon egy rakás Hi-Tech kütyüvel felszerelt katonával... És győzzön... Persze az más kérdés lett volna, ha Kicsi Johnny felnyom egy fegyver/lőszer/robbanóanyag-raktárat és a sárkányokról azzal dobják le a támadó légierőt. Arra azt mondtam volna, hogy ok. Nigériában se dárdával dobálják le a tankokat... De a kedvencem a hatlábú orrszarvú-pörölycápa roham volt! Az oké, hogy a kézifegyverek lövedékeit a vastag bőre/szarurétege megfogja (való életben a kafferbivaly fején lévő szarv még a 7.62-es NATO lőszert is megfogja!), na de a Mech-ek legalább 20mm-es gépágyúját... Ennyire ne szálljunk el. És itt van a tolókocsis főhős ( Én személy szerint Sam Worthingtont megkedveltem a T4-ben, bőven lekörözte még Bale-bácsit is, de ez a filmben nem éppen a legjobbat hozta ki magából)! Nem számít neki, hogy a saját bajtársait írtja, meg löveti agyon, stb. Nem. A Na'vigátorok aranyosak, szépek, stb. segítsük őket. Egy ember, aki gyökeresen megutálja a saját népét, csak úgy. Velük szemben elfelejt minden empátiát. Mert a saját bajtársaid nagyon gonoszok! Azért mert... A fizetésükért kénytelenek végrehajtani a parancsokat. Fúúú, a mocskok! Pedig csak a fejeseket kellett volna elkapni, stikiben. Szóval lehet, hogy neked ez non-plusz ultra, de én - bármennyire is fáj - kitartok a véleményem mellett. Tisztelem a tiédet is, de értsd meg: nem vagyunk egyformák! Egy-egy pofont mindannyian másként reagálunk le! Én az Avatár nevűt nem nyelem le. Sorry.
Maradok tisztelettel: Buccaccio
Buccaccio 2010.01.29 06:41:01
Sajnos BlackSheep igazad van! Divat a lenácizás! Egyfajta védőburok, amit azért mondanak, nehogy eltérhessen az ember véleménye. A "szegény" zsidókról pedig annyit: nem csak a "mighty" zsidók szenvedtek a 2. világháborúban!!! Nézd meg a Vörös Vihart például. Nem egy nagy film, de a momentumai eléggé megrázóak! És el kell mondanom, hogy nem minden német katona ölt örömmel zsidót! Ez egy nagy félreértés, sőt agitálás! Sok nem SS-tag megrökönyödött amint kiderült a megsemmisítés! A fronton harcoló katona miből tudhatta, hogy Auswitz-ban mi megy? Propaganda. Mert miért is hazudna a kormány??? Javaslom megtekintésre a Tom Cruise féle Hitler elleni merényletes filmet (Sorry, a címe nem jut eszembe). Mellesleg a nagyapám 3,5 évet húzott le a gulágon. Hidd el, az sem lehetett poén. És még egy: nem az a lényeg, hogy zsidó, nigger vagy cigány valaki, hanem az, hogy mit tud felmutatni. Lehet, hogy a legjobb barátod történetesen ez vagy az.
Sajnálom, hogy az Avatarról alkotott véleményem ily heves indukciókat váltott ki... Nem utolsó sorban láttuk a filmet, de amint a filmben mondja, hogy a Na'vik és a Pandora együtt harcol. Oké, hogy nem a Na'vik vezették a pörölyfejűeket, de mégiscsak egy oldalon harcoltak. Mellesleg nem az a gondom, hogy a kevés mech nem tudta megállítani őket, hanem az hogy egyet sem tudtak lelőni (én legalábbis nem láttam)!!!És zárásként (minden indulattól mentesen): minden élet egyformán fontos, függetlenül attól, hogy értelmes-e vagy sem! Minden csak nézőpont kérdése.
Sajnálom, hogy erre sor került BlackSheep és a többiek, de azt hiszem, hogy muszáj volt ezt elmondanom.
Maradok tisztelettel: Buccaccio