Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stocktitan

240 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Minimális az esély a lakossági hitelpiac rövid távú felpezsdülésére – állítja az egyik legnagyobb hazai független pénzügyi tanácsadó cég, a Money & More. Hitelezési oldalon tartósan hiányzik a fizetőképes kereslet, ugyanakkor a lakosság körében egyre…..
Az Atradius által készített elemzésből kiderül, hogy a vegyipar gyógyszeripari szegmense könnyen az év favoritja lehet. Kihasználható ez a hazai két gyógyszergyáron keresztül? Megéri most Egis vagy Richter részvényeket venni?Az Egis 2009 augusztusában törte át a 18.000 forintos…..
Mintegy 10 százalékkal bővült az európai vegyipar teljesítménye a tavalyi évben, és 2011-ben is jelentős növekedésre számíthatunk az Atradius Hitelbiztosító legfrissebb elemzése szerint. Magyarországon a növekedés hasonló mértékű volt, és a jelek szerint 2011-ben is szép…..
Az Erste Group olajipari elemzéseÚgy tűnik, hogy egyhamar nem csillapodik a politikai instabilitás a Közel-Keleten, ami emelkedő olajárat jelent. A kérdés az, hogy az olajár emelkedése vajon újabb recessziót vált-e ki. A palagáz megrengetheti a világot, ennek pedig Lengyelország…..
Az Investing Answers amerikai befektetési portál január 7.-én igen érdekes szemszögből vizgálta meg az amerikai gazdaság helyzetét. Gyűjtésük 17 pontban foglalja össze azokat a sokkoló információkat, melyek gondolkodásra kell, hogy késztessenek minden befektetőt. 1.  A…..
A nyugodt körülményt és a kényelmet pedig a Williams-Sonoma bútorai jelentik számunkra. Szükségünk van egy komfortos székre, hogy pénzt kereshessünk, viszont pénzre van szükségünk, hogy egy kényelmes széket vehessünk. Puff neki, ördögi kör!A részvény 2010 októbere óta a…..
A technikai elemezés hittanóráján már-már dogmatikussá vált kijelentés nem vesztette el a létjogosultságát, hiszen a technikai elemzés a várható elmozdulások valószínűségével és a kockázat kézben tartásával kíván nyereséges eszközrendszerként funkcionálni a…..
Kedves Olvasó!A szokásos témáknál szárazabb, de mégis elengedhetetlenül fontos témával zárjuk a StockTitan Tőzsdeklub idei sorozatát. Az árfolyamnyereség-adó régi-új szereplő a befektetők életében. A szabályozása igen összetett és sokan fizetnek többet a…..
Érdemes lehet a portfólió elemei közé emelni a - kisebb korrekcióját követően - halmozott ellenállásához érkező Medical Properties Trust részvényét.   Terméktípus: CFD, részvény Terméknév: Medical Properties Trust Ticker: MPW:xnys Pozíció felvétel oka: ellenállás…..
A vagyonkezelő óriás július óta megállíthatatlanul tör felfelé az amerikai piacon.             A részvény mozgása kísértetiesen hasonlít a Celestica-ra, akár be is illeszthetném ide az ott leírtakat. Megjegyezném itt…..
Főleg ünnepi szezonban nem, amikor elárasztanak minket a csokoládé reklámok. Az üzenet, amit közvetítenek: szeretet, törődés = vegyél neki csokit! Én bizony vettem, és most pedig vissza szeretném kapni azt a pénzt. Kamatostul!Június óta a papír a 45 és az 51 dolláros…..
A technológiai szektorban jeleskedő vállalat a piac új csúcsra futását kihasználva törte át a majd' féléves ellenállását.Szeptember eleje óta rendületlenül emelkedik a nyomtatott áramkörök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó vállalat papírjainak árfolyama. Ennek…..
StockTitan Fogadj a befutóra 2010.12.13 15:14:00
Aki az igen markáns stop politikámat követte sajnos kimaradt a Qwest Communicaions szárnyalásából, mely az elmúlt négy hónap alatt 30%-os felértékelődést mutatott. Ez kissé elbizonytalanítható lehet, de a piacok újabb éves csúcsra törése mégis a vételre biztat. A…..
Cimborámat, Mátét - aki a technológiai szektor, azon belül is az informatikai és mobil fejlesztések megszálottja - a Nokia kapcsán a témáról faggatamStockTitan (ST) - Ki most a piacvezető az okostelefon piacon?K. Máté - (KM) - Globálisan még mindig a Nokia. (megj.:A symbian az S40…..
stocktitan 2010.12.08 00:44:50
@Horvath Kalman: Nem vagyok nagy telefonzsonglőr, ebben a kérdésben inkább Máté véleményét szoktam kikérni. A megkérdezése nélkül is tudom, hogy nála az Iphone a befutó. Mögötte a HTC és - az igen jó kritikát kapott - Nokia N8 következik.
StockTitan Kitörésre játszva 2010.12.07 14:51:00
Szakmai igazgatóként - ahogy azt már a Tanú című filmből megtudhattuk - az élet nem habos torta. Ez a bloggerségemen érződik is. Két cikk írása között a szokásosnál sokkal több idő telik…..
stocktitan 2010.12.07 23:32:56
@Horvath Kalman: Nagyon köszönöm a biztató szavakat. Örülök, hogy a blogom elnyerte a tetszésedet. Remélem, hogy a jövőben rendszeres olvasót és elégedett "felhasználót" tisztelhetek benned.

A Saxobank rendszere kiválóan használható, de tény, hogy nem az olcsó platformok közé tartozik. A Saxo mellett más rendszereket is használok, viszont elemzésre még mindig a Saxo-t használom a legszívesebben, mert a kezelőfelülete és a megjelenítés közel áll a szívemhez.

Jó olvasást, sikeres trade-eket kívánok!

StockTitan
Érdekes jelenség egy fordított fej-váll alakzat figyelhető meg a svájci frank forint keresztárfolyamán. Természetesen ez még nem validálódott jelenség, csupán a lehetőség adott. Amennyiben tényleg erről beszélhetünk érdemes egy komolyabb forint piaci korrekcióra készülni a…..
Nemcsak a sportolók emelkednek magasra a Nike Air csukáktól. A sportszergyártó árfolyama már húsz százalékkal magasabban pörög, mint a válságot megelőző szint és a folytatás is kiváló lehetőséggel kecsegtet.          Minden okunk…..
StockTitan A reklámipar gyönyöre 2010.11.18 14:44:00
Az Amerikából érkező kedvező makrogazdasági adatok, az élénkülés jeleit mutató gazdaság egyaránt a reklámcégek előnyeire válik. Ezt a hatást lovagolhatjuk meg a Lamar Advertising részvényvásárlásával.  A piaci bizonytalanság átmeneti fokozódása sem igazán hozta…..
StockTitan Mesés esés 2010.11.16 10:57:00
13%-os veszteséget voltak kénytelenek elszenvedni egyetlen nap leforgása alatt a Cisco Systems részvényesei a múlt heti gyorsjelentést követően. Tenni sem tudtak ellene, hiszen az esés 95%-a a szerdai záróár és a csütörtöki nyitóár közötti gap fomrájában zajlott le. Most…..
StockTitan A visszaadás öröme 2010.11.15 12:14:00
A piacok tartós fordulatától egyelőre nem érdemes tartanunk, de a korrekció még folytatódhat egy darabig, vélik hazai is nemzetközi elemzők egyaránt.A múlt héten lezajlott G20-as találkozó megint érdemi eredmények nélkül zárult, a hangulatot főképp az Írországgal kapcsolatos…..
StockTitan StockTitan tőzsdeklub 2010.11.12 16:41:00
  Kedves Olvasóm!     Igazán érdekes témát boncolgatunk a novemberi StockTitan Tőzsdeklubon. Nicholas Darvas magyar származású tőzsdemágus 1 millió dollárt keresett kezdeti 8000 dollár befektetésével. Az Ő nevével szokás párhuzamba állítani a…..
A gyors haszonra vágyók számára lehet érdekes a tengeri olajfúrás specialistája, amely tegnap nagy forgalom mellett törte át lokális ellenállását.    Termék típus: CFD, részvényTermék neve: Hercules Offshore, Inc. Saxobank ticker: HERO:xnys Pozíció felvétel oka:…..
Továbbra is a tőzsdei felfutás hívei közé tartozom. Úgy gondolom Ben bácsi amerikai jegybanki folyamatsorozata ugyan hosszútávon csúnya károkat és félelmetes következményeket fog okozni a világgazdaságban, de rövidtávon a havi 75 milliárd dollárnyi friss tőkeállomány a…..
Némi technikai szünet, mentális regenerálódás és jó néhány prioritásként kezelt céges teendőmet követően megújultan vágok neki a StockTitan projekt sikertörténetének továbbfűzéséhez.Megint kezdjük a szentimentális beköszönővel, mert nem titok engem a valódi értékek…..
Jelentős forgalom mellett éves csúcsára tört az Eatn Corporation részvényárfolyama, ami ezzel további utat nyitott a 2009 eleje óta tartó hegymenet folytatásához. Termék típus: CFD, részvényTermék neve: Eaton Corp. Saxobank ticker: ETN:xnysPozíció felvétel oka: lokális maximum…..