Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vezso

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
Vezso 2010.03.03 14:49:57
@mavo:
Nem is ez a bicskanyitogató, hiszen valóban aláírja az ember, hogy megértette az árfolyamkockázatot és ennek tudatában ír alá. Azonban az én frank hitelem kamat szép folyamatosan 3,6%-ról 5,5-re nőtt eddig és gyanítom nőni is fog. Miközben a svájci alapkamat csökkent.
Természetesen a bank ezt megteheti, most, hogy a kihelyezések ebben a pénznemben gyakorlatilag megszűnnek még inkább megteheti. És ez a baj, hogy megteheti akár mekkora mértékben.
Azon gondolkodtam, hogy vajon azzal lehetne-e hatást gyakorloni a bankokra, ha én is élnék a jogommal és mondjuk 60 napig nem fizetnék. Mindezt egy jól megszervezett mozgalom keretében pár ezer másik adóssaal egyetemben.

(Szerencsér nekem nem okoz gondot a hitelek törlesztése azzal együtt, hogy tudnám hova tenni azt a pénzt.)
Mit érdemel az a cég, aki önjelölt művészként csodálatos jégvirágokat varázsol a kocsim szélvédőjére az általa előállított/forgalmazott, -19 fok dermedésponttal reklámozott szélvédőmosóval, -4 FOKBAN???? Örök kérdésként feszeng bennem az a TÉNY, hogy mióta gépjármű…..
Vezso 2010.01.28 12:06:08
@sas25: Bocs, hogy bele vau, de ezek áltudományos magyarázatnak is gyengék. Mi az, hogy a tartályban -19 fokon fagy meg, a csőben meg hamarabb? Ha -19 fokon fagy, akkor -19 fokon fagy függetlenül attól, hogy hol van, vagy mennyi van egy tömbben. Időben hamarabb befegy a csőben, de csak -19 fokban.
Az alkohol a csőből hova párolg el? Ahhoz kell egy üres (levegővel, gázzal töltött) tér. A csőben ilyen tér nincs, vagy nem nagy. Mivel a rendszer többé-kevésbé zárt, a tartályban valóban párolog egy kevés, de amikor eléri az alkohol parciális nyomása a maximumot, akkor ez a párolgás megáll, ami nem mellesleg -19 fokon nem olyan vészes.

Úgyhogy az adott mosó nem teljesíti a ráírtakat. Pont. Nekem is volt már ilyen, a mostani eddig még bírja a hideget. Nem kell gagyit venni.
Vezso 2010.01.28 12:08:49
@sncf: Ez igaz, az alkohol jóval gyorsabban elprolog, mint a víz.
(96%-osnál tisztább alkohol is létezik, csak nem desztilálással állítják elő, hanem kémiai reakcók során:)