Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Margo35

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ősszel neked is minden vasárnap délután az a program, hogy eltakarítod az udvaron heverő hatalmas avartakarót? Kellemes napsütésben még nem is olyan rossz dolog, de mit szólnál, ha az egész melóval néhány perc alatt végezhetnél? Az emberi leleményesség újabb gyöngyszemére…..
hogyvolt 24 7x18 – 1:00-2:00 2011.08.23 12:30:00
Éjjel 1 óra van, normális emberek ilyenkor dugnak, isznak vagy alszanak, de a 24 szereplői csak most ébredtek fel igazán. Természetesen Jónás körül forgott a történet, aki nem a cethal gyomrában van, hanem a rohadt állatjának most már rakétára szerelt prionja van. Jack a…..
hogyvolt 24 7x13 – 20:00-21:00 2011.07.14 12:30:00
20 óra van. Félidőben vagyunk, és egyelőre nyitva van a történet, nem tudni, mit akar főgecink, aki nem más, mint Jonas Hodges, ismertebb szerepében Angelina Jolie papája. Megtörtént az elképzelhetetlen, fogságban az amerikai elnök. Dzsuva tábornok legyakta a Fehér Ház…..
Margo35 2011.07.14 18:02:22
@Rambaldi: valami gáz volt, ez teljesen biztos. Az előző részben mutatták is egy pillanatra a gázpalackokat. + Bill a levegőbe lőtt, elég nehezen tudna C4 felrobbanni egy függőleges lövéstől, hacsak Jack nem a plafonra applikálta... Egyáltalán felrobban a C4, ha belelőnek? Ez valahogy kimaradt a középiskolai kémia anyagból. Az, hogy mit keres egy fehér házi bunkerben több palack metángáz, nekem sem világos, biztos otthagyta valaki feledékenységből.

Billért kár volt. G...ci forgatókönyvíró David Emerson után a második kedvenc szereplőmet nyírja ki, követelem, hogy monnyon le! Szerettem a színészt, olyan karakteres azzal a hófehér fejével.

A magyar hangok borzalmasak. Az elnökasszony kb. 3x olyan idegesítő ezzel a hanggal, mint kellene, John Voight magyar hangjától meg konkrétan a falat kaparom.
Egy gyakorló nyelvtanár levélírónk posztja az iskolai nyelvoktatás problémáit tárja elénk. A hibákat nem elsősorban a diákok motiválatlanságában, hanem sokkal inkább a nyelvtanárok felkészületlenségében, illetve az alacsony óraszámban látja.Kedves Ellenőrző Blog,Gyakorló…..
Margo35 2010.08.18 15:44:18
@oraculum_dixit: Isteni ötlet!
Csökkentsük a történelem órák számát, úgyis arról híres a magyar 50 alatti korosztály, hogy tisztában van azzal, hogy mi történt (pl. Magyarországon) az elmúlt 50-100-150 évben. Úgyis mindenki tudja, hogy a holokauszt egy zsidó összeesküvés volt, vagy hogy 56-ot azért verték le az oroszok, mert azt hitték Szuezben vannak, vagy Szaddámnak tömegpusztító fegyverek voltak még a WC-jében is stb. Minek megismerni a történelmi események mögötti okokat?
Csökkentsük a fizika órák számát, nehogy egy 18 éves meg tudjon különböztetni egy földeletlen csatlakozót egy földelttől, és lehetőleg villanyszerelőt kelljen hívni, ha fel kell szerelni egy csillárt.
Kémia? Tök felesleges! Úgyis minden magyar középiskolás tudja, hogy mi történik, ha ecetbe sütőport öntünk, vagy tudja, hogy mit jelent az, hogy nátrium-benzoát van a konzervben.
Biológiai ismeretek sem kellenek senkinek, különben ki venné meg a "DNS-fiatalító" arckrémeket, azt sem kell tudnia egy mai középiskolásnak, hogy mi a különbség egy génkezelt és génkezeletlen növény között, a klónozást meg úgyis megismeri a filmekből...
De sorolhatnám még a "felesleges" tantárgyakat: magyar irodalom? Ki az ördögöt érdekel, hogy Jókai mit vartyogott össze 150 évvel ezelőtt? Különben is a magyar középiskolások szeretnek olvasni és James Joyce vagy Eszterházy van a párnájuk alatt...
Művészetek? Úgyis minden középiskolás múzeumba és képtárba jár szabadidejében és Bartókot hallgat az Ipod-ján...
Földrajz? Tudja a GPS, hogy hol van Gyula...
Prinz Dani újabb írásában pontokban összefoglalva fejti ki bővebben az oktatásunk hiányosságait, hibáit és a hibák későbbi következményeit. Nagyon szemléletesen tárja elénk a magyarországi kisebbségek helyzetén keresztül azt, hogy az iskola nem látja el az állampolgári…..
Az iskolai lopásokkal szemben mindenki tehetetlen, a diákok szétszórtak és nem vigyáznak az értékeikre, a portás gyakran tehetetlen, a tanárnak pedig se ideje, se eszköze megoldani ezeket a kellemetlen helyzeteket. Jó ötletnek tűnt az Iskola Rendőre kezdeményezés, de ahogy…..
Ellenőrző Tanári túlkapások 2010.02.13 09:49:27
Egy rövid kommentet szeretnénk kiemelni a tegnapi posztunkra érkezett reakciók közül, nagyon sokat elárul a magyar oktatásban uralkodó állapotokról. Szilágyi Erzsébet Gimnázium, Budapest: Egy tanárnő fegyelmezési módszere ollóval belevágni a diák hajába. Év: 2009-2010…..
Margo35 2010.02.13 19:39:24
@Krumpli Bogart: Én tényleg nem értem, mi a probléma. Törvény szerint a gyerek 18 éves koráig A SZÜLŐ FELELŐS A GYEREKÉRT. Ez a kötelessége. Ha nem tudja ellátni (pl. biztosítani, hogy a gyerek eleget tegyen iskolakötelezettségének), akkor az tényleg a GYIVI dolga. Talán a "befolyásolhatatlan" kamasz is meggondolja, hogy mi a jobb: bejárni az iskolába, vagy állami gondozásba kerülni.
Ha úgy gondolod, akkor lehet lobbizni a nagykorúsági korhatár leviteléért. Lehet pl. 16 éves korban nagykorú a gyerek. Keress egy képviselőt, aki kezdeményezi a tövénymódosítást.
Margo35 2010.02.13 20:16:39
@Krumpli Bogart:
"Csak éppen, ha a haverjának szüksége van rá, vagy a barátnőjét kell hazakísérni, akkor lógni fog. Amit én helyeslek (csak nem mondom neki)."

Amit nagyon rosszul teszel. A magyar TÖRVÉNYEK szerint 18 éves koráig iskolaköteles. Az iskola házirendje szerint tanítási órák alatt az iskolában kell tartózkodnia. A törvények betartása NEM kedv kérdése! Ha pedig megszegi, akkor viselje a következményeket. És ha a szülője nem tudja megértetni vele, hogy iskolába járni KÖTELEZŐ, és lógni nem szabad (ami viszont az ő KÖTELESSÉGE, mármint megértetni ezt e gyerekével), akkor azért meg viselje ő a következményeket.
A félévi bizonyítvány/értékelés sok családban vezetett konfliktushoz, levélírónk is egy ilyen problémát oszt meg velünk. Esetében a tanító néni negatívan értékelte a lánya öltözetét és frizuráját, ami a kislányt és a szülőket is megviseli.Kedves Ellenőrző!Egy…..