Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saihulud

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Általában mindig a pasi dolgai válnak közössé, a nőké valahogy nem. Bizonyos beállítottságú kérdéseknek pedig mindig ugyanaz a sorsa” – Posztolónk feltette egyik barátnőjének a kérdést, hogy összeköltözzön-e a párjával úgy, hogy tudja, neki kevesebb tartaléka van. A válaszon elkattogott…..
saihulud 2022.02.01 17:30:02
@_Amatőr_: Az anyatej nem alapvető élelmiszer? Nem tartozik a rezsicsökkentés vagy árcsökkentés alá? :D
MagyarTarka Hajkoronavírus? 2021.12.17 20:25:03
A koronavírus egyesek szerint maga a harmadik világháború, ami szinte minden területen felmérhetetlen károkat okoz az emberiségnek.  A legsúlyosabb pusztítást talán mégis a lelkekben okozza? A napokban fodrásznál jártam. Nem azért mert közeledik a karácsony, hanem mert eltelt a szokásos idő és…..
saihulud 2021.12.19 21:00:24
Ez az automata pénztárgépes dolog nem lehet, hogy nem eléggé user friendly. Pl. többször megáll nyomtatás közben a szalag és ezt hiszik már végzett. A kijelzőn pedig nincs visszajelzés erről. Én most figyeltem meg az egyik boltban, hogy a kijelzőre kiírták, hogy kérjük ne húzza ki a blokkot amíg a gép nem végzett a nyomtatással és a végén kiírta, hogy most már elveheti a blokkot. Arra célzok, hogy nem biztos, hogy az emberek hülyék, vagy idegesek. Csak a pénztáros akinek megnövekedett a munkája egy rossz design miatt elromló gépektől ideges.

Amúgy pedig nem túl nagy meglepetés, hogy az emberek megőrülnek 2 évvel a koronavírus kitörése után. Infláció, megszűnő munkahelyek, csődfelé táncoló vállalkozások, egyszóval létbizonytalanság. Másrészt alapvető emberi dolgokban vagyunk korlátozva: kézfogás, ölelés, puszi, a többi ember arcát, mosolyát se látjuk a maszk miatt. Néha nem mehetünk oda ahova akarunk, amikor akarunk. A szociális kapcsolatok és a létrejövő gondolat, érzelem, információ- és energiacsere korlátozott. A gyerekek generációit tesszük ezzel tönkre. Ha még eltart 2-3 évig ez a húzd meg-ereszd meg 4-5 év kiesik mindenkinek az életéből. Ha ovis, alsós, felsős, gimis, egyetemista, vagy a munka világába lép éppen, vagy a házassághoz keresne társat, fontos szocializációs mindennapi "apróságok" maradnak el. Szölő-gyerek-házastárs-unoka-baráti stb. kapcsolatokra is hatással van. Ennek a lelki részét csak nagy tudatássággal lehet szerintem kezelni, amire az emberek nagy része nem annyira képes. (És ezt nem kritikaként értem, ez még viszonylag rendbe lévő embereknek is egy extrém nehéz dolog szerintem.) Szóval nincs mit csodálkozni, hogy lassan mindenki megőrül.
 A középkor népszerű témája a filmeknek és a sorozatoknak, mozgóképen gyakran jelenik meg a korszak. Ám a látványosság és a filmes hatás kedvéért gyakran olyan megoldásokat is használnak, amelyek rendkívül távol álltak a mindennapi valóságtól. Tíz középkorral kapcsolatos gyakori filmes klisét…..
Lassan, de biztosan a magyar sörgyárak is felfedezik, hogy a világon annyi, de annyi komló van, hogy annak bizony se szeri, se száma. Mondhatnánk azt is, hogy ahány komlóültetvény, annyiféle komló, ám nem akarunk a túlzások hímes mezejére lépni. Tény, hogy Brit szigeteken a láger sörök intenzív…..
Sok fontos kérdés van az életben, némelyik egészen mély filozófiai, de a „Te mennyit nyomsz?” kérdést nehéz überelni. Pedig mennyivel több információt adna a „Oszt felhúzni fel tudod-e magad?” kérdő hangsúlyú információ szerző verbális közlés. Ami egyébként nem is annyira egyértelmű kérdés, mert sok…..
saihulud 2016.06.30 14:39:31
@CoolKoon: Ajánlom ezt a könyvet, vagy a youtube csatornáját/facebook oldalát. Szokott a bodybuilding.com-ra is írogatni.
www.libri.hu/konyv/al_kavadlo.rudra-fel.html
saihulud 2016.06.30 14:49:44
@Fj0d0r: Azért nincs túlragozva. Vannak emberek akik pl. gyerekként nem mozogtak. Nekik pl. 30-40 évesen nehezebb felnőttként elkezdeni mindenféle mozgást. Illetve a csajoknak köztudottan lassabban/nehezebben megy a húzódzkodás megtanulása. (Ez nem mindenkire vonatkozik, pusztán statisztika.)
A Captain America: Civil War végre itt van. A film megnézése után pár nappal, úgy érzem kezd leülni bennem a sok információ és a hatalmas élmény. Egy abszolút SPOILER-es kritika következik, tehát ha láttad a filmet olvass tovább, ha nem akkor mentsd el a cikket későbbre. De addig is, olvasd el mire…..
CinemaTop10 Top 10 képregényfilm 2016.03.23 18:18:49
A héten Batman Supermannel karöltve beveszi a mozikat, hogy egy újabb gigászi szuperhősfilmmel gazdagodjon a világ. Idén Deadpool már bizonyított, és lehengerelt mindenkit. Reméljük, hogy ez a két titánnak is sikerülni fog, és nemcsak azért, mert jól cseng a nevük, hanem mert egy remek filmet…..
saihulud 2016.03.24 13:18:11
Sokszor találkozom egymásnak ellentmondó véleményekkel arról, hogy ki is dönt arról, hogy melyik nem is dönt arról, hogy lesz-e párkapcsolat köztük vagy sem. A nők is és a férfiak is mondják a magukét, és persze védik a mundér becsületét. De vajon kinek van igaza?..
saihulud 2016.03.09 16:25:50
@V.János78: Elég sajnálatos a dolog, esetleg a következőkön gondolkodj el:
-Sportolsz-e illetve sportosan nézel-e ki? Ez egy olyan dolog amin megéri csiszolni több okból is. Kinézet, önbizalom, egészség, társaságot ismersz meg. Pl. ha elmész jógázni, ott garantáltan többségben lesznek a csajok. Vagy lemész tök idegenek közé tánctanfolyamra. Ha hetente találkozol csajokkal, egy pár alkalom után beszédbe elegyedhetsz velük és puhíthatod őket és van testi érintkezés is.
-Vannak-e hobbijaid? Tudsz-e lelkesedéssel beszélni ezekről? Hobbi szinte bármi lehet. Tanulhatsz fotózni, járhatsz túrázni, elmehetsz egy jobb agyféltekés rajztanfolyamra. Ez tartalmat is ad, személyiséget fejleszthet és ezáltal is találkozhatsz emberekkel. Illetve egy randin is érdekesebb leszel ezektől.
-Van-e elég pénzed? Egy nőnek tudnia kell, hogy számíthat-e arra, hogy 10 év múlva se kopik fel az állatok.
-Nem vagy-e túl válogatós. Ha átlagos vagy, akkor vagy elkezdesz foglalkozni a külsőddel -> sport, vagy adj lentebb az elvárásokból.
-Nincs-e valami kommunikációs gondod. Ezeken személyiségfejlesztős, csajozós könyvek segíthetnek. figyeld a szavaidat-mondataidat, testbeszéded-mozgásodat-tartásodat. Ha nincs önbizalmad, próbáld meg eleinte eljátszani, nem eltúlzottan, csak kicsit.
Sokan abban a téveszmében élnek, hogy „a sorkatonaság embert/férfit farag a fiatalokból”, és hogy „a mai fiatalemberek” – felteszem itt a 18-20 évesekre gondolnak – „azért olyan puhányok, mert nincs sorkatonaság”, stb. Már tucatszor leírtam különböző fórumokon és…..
A Forbes 2015-ös, tévés kereseti listájának első 15 helyezettjéből 11 a tévés sitcomok világából érkezik, élükön Jim Parsonsszal, a The Big Bang Theory egyik főszereplőjével, aki 29 millió dolláros fizetést mondhat magáénak. Második helyen áll a szintén ebben a sorozatban…..
saihulud 2015.08.26 17:11:19
@kerekes pereces: Az első rész első percében megjelenik a szomszéd lány akibe Leonard belezúg. Mire számítottatok? :) Egy huszonévesek életéről szóló sorozatban néhány évad után be kell jönnie a korosztályos dolgoknak is, különben túl steril és hiteltelen lesz. Pártalálás, munkahelyi sikerek és sikertelenségek.

Engem inkább az zavar, hogy már szinte nincs geek-téma amit ne szedtek volna elő az évek alatt. Nincs Star trek/wars, marvel, dc, robotok, dr who, zombik, pc-s játékok, konzolok, paintball, gyűjtői tárgyak, comic con... Már szinte mindent kiveséztek.
..
saihulud 2015.02.10 21:09:36
@Secnir: Annó az egyetemen azt tanították, hogy az MTA hivatalos álláspontja szerint a külföldi rövidítéseket magyarul kell kiejteni. Pl: IBM = ÍBéEm.
Nemrégiben az egyik csodálatos diétámhoz jött egy komment, hogy agyatlan lufi vagyok, mert mi body-sok csak felfújt puhányok vagyunk. Az egész csak átverés, mert erő meg sehol. Meg egyébként az egész banda puhány, és akkor már a poweresekről ne is beszéljünk, mert az a…..
saihulud 2015.02.05 23:55:13
@Brix: Nekem úgy tűnik, hogy aki 5-10 évig űzi a street workout-ot, az genetika ide vagy oda, arányos spártai harcos lesz 20 darab különböző edzőgép nélkül is. :)

Illetve nagyon sok edzőtermi srácot ismerek akiknek egy csomó egészségügyi problémája van és nem is mondható se esztétikusnak se funkcionálisnak. Lehet, hogy ez az edzőhiánynak is betudható. Sokan csak nekiállnak ész nélkül edzeni.

A body building szerintem olyan mint a csontsovány női modellek. Egyszerűen nem néz ki jól, de akinek a szeme azt a világot szokta meg, az annak a világnak a szabályai szerint pontoz. Persze ízlések és pofonok. Mindenki csinálja amihez kedve van. Én még csak kezdő vagyok és bízok benne, hogy néhány év alatt street workout-os tudásom és kinézetem lesz. ;)
Az a keserű igazság, hogy Ridley Scott ezt a filmet nagyon eltolta. Nem kicsit, nagyon. Olyannyira, hogy még a mester hozzám hasonló tisztelői is csak álmélkodni és sűrűn sopánkodni fognak majd az alkotást nézve, miután az nem egyszerűen több sebből vérzik, de úgy rossz, ahogy…..
saihulud 2014.12.11 00:01:35
@adt: "A másik, hogy jön ide a Gladiátor?" - Szerintem érthető, hogy a rendező másik nagysikerű történelmi filmjéhez is hasonlítják, hogy aki arra számít, hogy hasonló lesz, az ne reménykedjen benne.
2perc Mi túléltük 2011.11.16 21:21:00
2perc.blog.hu..
Omar Ortiz ..
saihulud 2011.12.19 18:37:27
Belsőség Köszi, gyökér! 2011.12.16 18:18:00
Ma egy kicsit később értem be a szerkesztőségbe a megszokottnál. Jó mentségem volt: Károly kutyámmal állatorvosnál voltam, ami nincs is annyira messze a lakásunktól és a szerkesztőségtől, de annyira éppen, hogy autóval kelljen menni. Szinte végig a szentendrei úton. Az idő…..
saihulud 2011.12.16 23:51:32
@Mohawk: Inzulinért a jeans clubba. :D
„A roma kisebbség tagjai ma nem egyenlőek a törvény előtt, a megkülönböztetésük mindennapos, nem egyenlőek a munkaerőpiacon, az oktatásban, az egészségügyben, az igazságszolgáltatásban, a rendőrök szemében” – sorolta Dénes Balázs, hogy mit jelent a gyakorlatban, hogy ma Magyarországon az egyes számú…..
saihulud 2011.12.16 16:03:05
@VoB:
Úgy bírom a sok jogvédőt. Mi lenne ha ők alkalmaznák őket, ha ennyire bíznak a beilleszkedési képességeikben?
A magyar élelmiszeripar további pozícióvesztés elé néz, részben a "hard diszkontok" további térnyerése miatt, hiszen ott igen alacsony a magyar termékek aránya.A magyar élelmiszeripar az EU-csatlakozás nagy vesztese - fogalmazott előadásában Raskó György,…..
saihulud 2011.12.07 13:34:59
@barumka:
Gondolom még véletlenül sem kóstoltatok budget (spar) kukorica vagy gomba konzervet. Majdnem ehetetlen. Azóta nem szeretek saját márkás cuccokat venni. Lehet, hogy egy jobb termékeket is gyártó cég csinálja, de tuti, hogy nem ugyanazt teszi bele.
(A szerző a Nézőpont Intézet elemzője.)A valutatartalék a „a nép vére és izzadsága, amit arra használnak, hogy megmentsék belőle a falánk és lusta görögöket” – háborgott egy kínai blogger a pekingi kormány európai kötvényvásárlási tervei miatt. A…..
Mint arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, a Veszprémi RC csapata nem utazott el az Országos Serdülő Bajnokság (OSB) hatos döntőjére, Kaposvárra. A versenykiírás vonatkozó szabályozásának értelmében ez a felnőttek szereplésére is hatással lehet. Az egyesület…..
90 G-Play – Gengszter korszak 2011.05.14 14:30:00
Év: 1996 A napsütéses 90-es évek egyik árnyékos foltjára emlékezünk ma, ahol a térfigyelőmentes közterületeken Szicíliánál is durvább maffiaháború dúlt, fekete bálnamercikkel, szőkülő HTO-val, hátlövéses rendőröngyilkosságokkal, fütyülő golyókkal és robbanó…..
saihulud 2011.05.15 14:54:55
@Dzsoni Kráncs: Vörös ötezres. LOL