Regisztráció Blogot indítok
Adatok
c_de_berzsián

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megmondóembernek lenni jó! Pláne akkor, ha liberális az ember, mert így ugye rendre figyelmen kívül lehet hagyni az igazságot. Továbbá a liberális mindenhez ért, mindent mindent lát, és természetesen mindenről van mértékadó véleménye is. Az örökké szivárványszínű…..
Újabb zseniális javaslat a "szerezzünk pénzt bárkitől, csak ne az IMF és az EU legyen" akcióterv keretében: kibocsátunk úgynevezett letelepedési államkötvényeket, s aki 250 ezer euróért vesz belőlük, rögtön jöhet gyönyörű országunkba életvitelszerű tartózkodásra. 70…..
Kezdjük rögtön egy fontos megállapítással: Az ÁSZ jelentés a BKV-ról az ügyészségen landolt, reméljük lesz belőle nyomozás, mert most már tényleg elég volt, hogy D. Gábor éli a boldog budakeszi nyugdíjasok életét. A jelentés a következőt állapította meg: 2002-2010…..
c_de_berzsián 2012.01.30 15:47:20
@tobias2: Bingo!
minden város, ahol van helyi tömegközlekedés, ugyanilyen joggal, nem? Én is erre gondoltam.
meg még - az úly tv-k szerint - gyakorlatilag bármilyen helyi adó szedhető, vagy mi.
Mondjuk én eleve ott elb-tam, hogy nincs devizahitelem, így nem vagyok ügyfele ennek a rendszernek.
Biztos jogos lesz ez a sarc is, mint a négynapos autópályamatrica megszüntetése. Most mehetek 10 napig.
Az is milyen szívás lesz, ha mondjuk 31-én megyek a nyomorult fővárosba, és elsején jövök haza. Húszezer....
Tényleg kíváncsi leszek ennek a kommunikációjára, elvégre határtalanok a lehetőségek.

SeGabi meg majd megvédi az ótómat.
Esetleg a pénztárcámat?
Végül a hűtőszekrényemet is.
Hú, micsoda ... még szerencse, hogy mindez megszorítások nélkül történik.

"ÁLLÍTSÁTOK MEG AZ ORSZÁGOT! KI KAROK SZÁLLNI!"
Nemzeti érzelmű fogyasztók szívesen vásárolnának hazai terméket a külföldi helyett, hogy ezáltal is támogassák a nemzet felvirágzását. Gyakran kerülnek azonban szembe azzal a problémával, hogy nem is olyan könnyű eldönteni, hogy mi is a hazai termék. És a legtöbbször nem is…..
Dúl a vita, hogy jó volt-e a Moszkva teret átnevezni (pontosabban, visszanevezni). Nekem Cseh Tamás Széna tere jutott eszembe. ,,Ég a tér, látom, hogy ég, ég a Széll Kálmán tér,... A Hattyú utcán én úgy megyek azóta naponta át,itt feküdt el sok tízezer, s nem nézem a…..
c_de_berzsián 2011.05.01 12:03:18
@Kicsi Kacsa: Ez meg melyik téren van?
:))
c_de_berzsián 2011.05.01 13:35:39
@Fölk Elek:
Mindig ez van... :(

A tatárjáráshoz képest az ötvenes évek maga volt a megváltás... ugyan már!
A történet eredetileg a látszatintézkedésekről szól (szerintem). Ugyanis összemérhető a "boldogsághatása" annak, hogy Széll-téré válik a moszkva, mint hogy Bemondja a tévé, hogy mennyivel nőtt az életszínvonal.
Hogy választott képviselőink (na jó: a bpestieké) ilyen "forradalommal" töltik a munkaidejük akárhány percét. Ez nem égető probléma, pedig abból is van elegendő. Az urak ott felettünk (hej, ebből a perspektívából nem nagyon előnyös a látványuk) ugyanazzal a lendülettel bírságolják a homikat, mint ahogy Széllé teszik Moszkvát. És, egy kicsit áthallásosan: szabadon főzzük a pálinkát is.

Egyébként mi a különbség, hogy a vasfüggöny miatt nem tudok külföldre menni, vagy mert nem telik rá?
Édesebb-e a gazdasági kényszer, mint az ideológiai-politikai?
c_de_berzsián 2011.05.01 13:53:08
@Kicsi Kacsa: "Mindenki megnyugtatására nevezzük át a teret Agyagbánya térre. "

És a tervet is: Agyagbánya-terv.
:O)
Félrefordítások Kihullás 2011.04.09 14:58:00
Zoltán beküldése az aktualitása miatt kerül ki soron kívül:Mai (április 4.) MTI a japán fukusimai erőmű körüli eseményekkel kapcsolatos hírében ez a gyöngyszem:"A magyar Országos Atomenergia Hivatal honlapján olvasható tájékoztatás szerint az egyes prefektúrákban…..
Most hogy egyre másra változnak az utcanevek ("elvisz a szabadság szele") eszembe jutott a címben szereplő első kérdés, ami régóta foglalkoztat. Bár a válasz szerintem egyértelmű "nem", egy tanárom váltig erősködött az egyetemen, hogy a 40-es, 50-es években…..
Gábor helyettünk is elnézést kér ezért a posztért, de nincs mit csinálni: Elnézést az óvodás humorért, de azért vicces, hogy az ASKO bevallottan szart árul.  ..
Régóta fogalmazódnak már bennem e sorok, s végül a pontot az i-re az tette fel, mikor barátom a dunai pecázás közben egyszer csak összepakolt, elővette telefonját, tárcsázott, majd közölte a hívott féllel, hogy eladó a rakós szettje mindenestől, és a láda is. Őszintén…..
A halottak napi hosszú hétvégén szokás szerint sok volt a baleset, de úgy tűnik, október 31. áll a dobogó felső fokán. Aznap sajnos akadt halálos kimenetelű is jó hosszú pályazárral, de kerestünk az M7-esen cserbenhagyót is. Ez utóbbiból duplázunk most, ugyanis Ági is azon a…..
c_de_berzsián 2010.11.07 20:36:32
c_de_berzsián 2010.11.07 20:53:53
@Leadfoot: Na, szerinted? Egyébként nem biztos, hogy annyi volt. Ezek az új autók "programozottan" törnek, hogy ezzel megvédjék a bent ülő emlőst.
Az autópályán annyival rosszabb a helyzet, hogy alapból nagyobb sebességek mellett a kisebb "hibák" következménye is súlyosabb lehet. Egyébként meg az elv ugyanaz. "Leszarom a szabályt, az a birkáknak van kiírva)".

Tudod, amíg valaki nem képes felfogni, hogy a közlekedés egy társasjáték, ahol nem csak ő lép, hanem a többi közlekedő is, amíg nem hajlandó elfogadni, hogy neki is igazodnia kell, addig nem lenne szabad az utcára engedni. Gyalog sem. Vannak erre elmekórtani intézetek.
Ez egy olyan volt, hogy a hülye nyuggerek minek álltak a buszmegállóban. Nem lett volna semmi baj, ha maradnak otthon.
Már több éve, hogy barátomnak a mesekönyveinek megírása után segítek és nyomdakészre szerkesztjük a kis mesekönyveit. Az egyik mesekönyv szerkesztés után az üveges könyvszekrényében megláttam két redőnyös tolltartót. Megdicsértem, hogy milyen jók és megemlítettem, hogy…..
c_de_berzsián 2010.10.16 22:17:37
@cso zsi: Átnevelés... nekem nem úgy tünt.
"Ki balkezes?"
jelentkeztem.
"Tudsz jobb kézzel rajzolni?"
Tudtam. Eldőlt a dolog. mondjuk én élveztem, anyámék annyira nem, mert az eredmény igen ronda volt (és maradt).
Igaz, inkább "kétkezes" voltam.