Regisztráció Blogot indítok
Adatok
verlaz

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasgattam ezt a a”Rendőrrel akartak kivezettetni” című blogot és mosolyogtam. Ez is valami? A fiamat egy életre elintézték. Az eset a következőképpen zajlott. Alhasi fájdalmak miatt beutalták az érettségi előtt álló fiamat a korházba, ahol vakbélgyulladást…..
verlaz 2010.06.26 14:55:15
@kvadrillio: 1etértek. Ez egy többlépcsős, többszereplős folyamat. El kell indulnia.
verlaz 2010.06.26 14:05:53
@Alapvető élelmiszer: Mi lehet a felszín alatt?
Elmondom. Politika. Panamák. Korrupció, bűnözés, munkahelyi terror. Fejétől bűzlő hal. Mint mindehol máshol, ahol az az intézmény nevének vége, hogy kórház v. klinika. Óriási pénzeket nyúl le a felsővezetés, akiknek fizetése amúgy is több százezer forint, nem csinálnak semmi érdemlegeset, de kitüntetik őket a ó munkáért, mert politikusbérencek. A jó beosztottak azt csinálják amik mondanak, mert az ő embereik. Az osztályono belül pedig olyan hierarchia van, hogy az hihetetlen. Ha valaki leírná, hogy valójában mi folyik, konkrétumokkal, akkor ezt kinyírnák, vagy minimum nevetségessé tennék. Az osztályvezető és még néhány főorvos a mindenható, nemcsak szakmai, hanem mindeféle értelemben. Amit ők mondanak az van. Hiába, hogy Te nem értesz egyet velük. Lehet, hogy lett volna valaki, aki szegény Nagymáté Hannának adott volna antibiotikumot, de ugye nem rendelhette el, mert valaki ezt nem engedte meg neki, szakmai vagy döntően gazdasági megfontolásokból. Ma a nincs pénz elve megy. Senki, ismétlem senki nem kapja meg Magyaroszágon a neki járó legmagasabb szinvonalú ellátását. Nem csak a fizetés nevetséges összege és a borítékok elfogadásának kényelmetlensége frusztrálja az orvosokat, hanem az is, hogy képtelenek a munkájukat végezni. Ha tudod, hogy ezt vagy az kellene adni, de nem adhatok mert nincs rá pénz. Vannak szakmai protokollok, de nagyrészt nem engedik, hogy etartsd őket gazdasági megfontolások miatt. Nincs pénz drága antibiotikumra, műszerre, eszközre. Ki mondja, hogy nincs pénz. Hát az igazgatás, a kontrolling. Az osztályvezető pedig félti az állását, a praxisát ezért ő is meg akar felelni a felsőbb elvárásnak, hogy semiből gyóygitson és lehetőség szerint háritson el minden problémát. Hidd el, hogy nagyon kevesen vannak akik próbálnak tenni is valamit is. De nem engedik, nem hagyják. Akiknek elege lett az már elment. Aki jó szakember volt és volt lelkiismerete már elment, vagy feladta és belefásult és inkább becsukja a szemét és száját. Hidd el megértem a rossz indulatot és a gyűlöletet, mert az orvostársadalom nagyrészének az az érdeke, hogy a jelenlegiparaszolvencia és zavaros rendszer maradjon. Ezen munkálkodnak folyamatosan. Hiszen ők vannak döntésképes, lobbipozícióban. Ők jól élnek. Ők vannak ajnározva, mert ő az a főorvos, akit minden beteg egymásnak ajánl és akinek szép autója, jachtja és palotája van. Ő tölti be a posztokat a kórházakban és dönt sokmindenről. Nem az autót, a jachtot és a palotát irigylik a többiek, hanem átlátják a helyzetet és abból van elegük, hogy nem hagyják őket normálisan tenni a dolgukat.
Ők azok akik az állami egészségügyet magánendelésnek tekintik és használják. Ők azok akik munkaidejükön túl is dolgoznak a "magánbetegükön" és mivel egyedül sok eljárást nem lehet megcsinálni ezért utasítja / kényzeríti a beosztottjait, hogy márpedig nekik is dolgozni kell, nekik már ingyen. És mi a kulcsszó. Mert a beteget el kell látni! Igen ám, de a beteg el lenne látva, mert van ügyelet, van olyan orvos akinek ott kell lennie éppen akkor, de ezeknek az éppen választott műtétben kell asszisztálniuk, mert a főorvos operál és egy nap neki minnél többet meg kell operálnia, közben a sürgősségi esetek várnak és arra hivatkoznak, hogy nincs műtő, meg más sürgősségi esetet operálnak. Azért dolgoznak töb száz túlórát a beosztottak, mert kényszeritve vannak. Miért nem emelik fel a szavukat? Mert rajtuk kivül a többség a jelenlegi rendszerben érdekelt és ilyen kusza körülméynek közöt könnyen megy a megtévesztés és az elbizonytalanítás. Ezek mindennaposak.
Van pénz higgyétek el.
Konkértan a dél-pestiből hallottam, hogy az aneszteseknek nem fizetik ki a túlórákat, de, hogy legyen több anesztes már 2 magáncéget biztak meg kemény pénzekért és órabérért, hogy este 8-ig menjenek a műtétek. Ott dolgozik egy mágán anesztes zsíros pénzért, azért, hogy miközben a többi anesztesnek nem fizetik ki a túlórájukat. Elképzelheteed milyen feszültség mehet ott. A magáncég meg ugye órabérben van és ezért húzza az időt, igy már 1-1,5 órás betegcserékre panaszkodnak. Egyébként keress rá más kórházakra is. Azoknál is lesz bőven mit találni. Az igazgatója a dél-pestinek Gerő Gábor, aki Gerő Ernő (aki Kádárral és Apróval karöltve behivta '56-ban az oroszokat) egyenes ági leszármazottja, jelenleg is a kommunista politika és vezetés hű szolgája. Ez mindent elmond az intézményről. Csak egy a sok közül. MInden új gép és eszköz beszerzésénél mindenhol ez megy:
www.demokrata.hu/heti-hir/tizszeres-haszon-0
verlaz 2010.06.26 14:18:34
@Dr.laikus PhD: plusz lehet visszaforgatni zsebekbe belőle.
Egy igaz történet a magyar egészségügyről! Febr.10-én reggel megérkezek a lányomhoz vidékről B.p.-re, ahol egyetemistaként lakik egy XI. ker. albérletben. Hasmenése van napok óta, s ebből adódóan hozzájön egy kis nőgyógyászati probléma is. Hívom a körzeti orvosát, akihez a…..