Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Padlásszoba

13 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Történt egy csudás téli napon, hogy megfáztam. Ebben ugye semmi extra nincs, hideg van, aki meg csupasz seggel alszik hát ne csodálkozzon. Húztam, halasztottam a dolgot, de ma muszáj elmennem doktor bácsihoz, mert kisza kisza kiszakad a tüdőm. Ebben sincs semmi izgalmas. Nade. Ugye…..
hogyvolt X-faktor 2x17 - 9. döntő 2011.12.12 04:00:00
9. döntő az X-faktorban, és a Top4, amiből Top3 lesz az est végére, hova halad az idő ilyen gyorsan? El sem hiszem, hogy ez már a 9. hétvégém a show-jegyzetelés-hogyvoltozás rutin jegyében, már úgy hozzám nőtt ez a dolog, a végére meg tisztára szentimentális leszek, ha nem…..
Padlásszoba 2011.12.12 17:24:08
@porthosz: Há' végülis mindig eldöntik (ők vagy a nézők), hogy ki jusson tovább is ki essen ki, lehet, hogy ezért döntőzik nagy erőkkel. :DD
Mondjuk én minden nap döntőzöm a közértben, hogy zsemlét vagy kiflit vegyek-e, meg otthon a fürdőszobában is, hogy habfürdőzzek vagy zuhanyozzak. :D Döntő az egész világ, juhé! :D
Kedves Olvasók!   Az előző munkahelyemről szeretnék több érdekes történetet megosztani veletek.A munkahely egy kisvállalkozás volt, de ez ne tévesszen meg senkit, csinos kis összeg volt a bevétel, a főnököm aranyórát hordott és a háza drága perzsaszőnyegekkel volt…..
Boros Lajos a Saty-Rock nevű egyszemélyes zenekarával 30 éve énekelte a "Ne dőlj be" című számot, aminek a refrénje közben hanyatt vágta magát a színpadon és mint egy hintaló, úgy dőlt be minden "nedőljbe" közben. Szeretnék most én is bedőlni és úgy…..
Padlásszoba 2011.12.08 10:31:14
Kezdeném úgy a kommentet, hogy nem vagyok MLM-es, alkalmazotti fizetésből élek beosztottként egy teljesen hétköznapi irodában. Ennyi. Csak a miheztartás végett. Mindemellett Medwe posztját ismét blőd, demagóg faszságnak tartom, nem nagyon értem, milyen változás történt az ember életében, de egyre nagyobb hülyeségeket posztol és a szomorú az, hogy ehhez megtalálja a megfelelő közönséget is (mire jó az internet...). Mondom, nincs közöm az MLM-hez, csak magát a posztot nézem önmagában.
1., "A hálózatszervezők megérezték a balexagot* és elkezdték megdolgozni az ismerőst.
Ő egy darabig ellenállt, majd győzött benne a kapzsiság és a megcsillantott meggazdagodás, a munka nélkül, mások robizásából beszerezhető jövedelem, a világméretű terjeszkedés ígérete, a jónevű hálózattagok és a luxusautóval érkező, skatulyából kihúzott szervezők személyes példája miatt beadta a derekát és aláírta a belépési nyilatkozatot." - Már bocs, ki kényszerítette őket, hogy bárhova is belépjenek? Pisztolyt tartottak a fejükhöz, hogy muszáj nekik? Nem felnőtt, önállóan gondolkodni képes emberekről beszélünk? Ja, hogy nem... akkor a rossebbért kapnak személyit meg szavazati jogot is...
2., "meggazdagodás, a munka nélkül" - ez konkrétan hazugság, igen, mint sokunknak, nekem is van MLM-es ismerősöm, még ha én nem is csinálom. És bizony baromi jól keres vele. Nem irigylem tőle, van, aki alkalmas erre a fajta munkára, van, aki nem én nem vagyok, szóval mit irigyeljem. De azt láttam, hogy mennyit dolgozott vele, míg eljutott arra az anyagi szintre, ahova, és azt állíthatom, hogy a legtöbben inkább sírva futnának el annyi meló elől, amit ő ebbe beletett a saját, "normál" munkája mellett minden este/éjszaka. Ügyes volt, kitartó és megcsinálta, nem ekét, hanem gratulációt érdemel, még attól is, aki ezt nem vállalja be (pl. én, meg itt jó sokan mások).
3., "A jóbarátra visszatérve.
Úszik az adósságban, ő is felvette a devizahitelt. ... A jóbarát indult a bankba, hogy kiveszi hatszázezret." - Rajtam kívül senki másnak nem tűnt fel, hogy aki úgymond úszik az adósságban, annak baromira nincs a bankban csak úgy 600e ft kivehető pénze??? Na, innentől viszont nem csak simán demagóg a poszt, hanem csúnyán hazug is, legalább erre kéne legközelebb figyelni. Ja, mielőtt valaki beleköt: akinek devizahitele van és úszik az adósságban, az újabb hitelt sem tud felvenni semmilyen banktól 600e Ft értékben...

Medwe, lassan kampány indul azért, hogy ne írhass a neten, komolyan. De végülis ez se hülye dolog, hiszen a negatív reklám is reklám, mint tudjuk, legalábbis a te blogodnak. Ugye, mégse akkora hülyeség ez? :D
Ízetlen Monty Python-jelenetbe fordult Editék szülinapi zsúrja az ElevenParkban. A 4-re kért tortáról félóránként kiderült, hogy nincs se epres, se feketeerdő, hogy aztán a megvadult gyerekeknek n6-kor szilvatortával tömjék be a száját. Előtte még érkezett felajánlás torta…..
Padlásszoba 2011.11.17 16:28:52
@CatMother: Egyébként nem bírtam ki, akkora ostobaságokat írsz, hogy legalább a délutánomat felvidítottad, úgy röhögtem rajta. :D
"Sport?" - Segítek: fakultatív sportot ki kell fizetni (karate, úszás, akármi). jó, ha szerinted minden szülő rögtön milliomos is, hogy mondjuk a hét minden napjára tudjon egy ilyet fizetni a gyereknek. Nem fizetős sportok: futás, foci a téren ésatöbbi. Majd megnézlek, mikor a 8 éves fiadat 4-5 órára lezavarod januárban esőben a térre focizni. :D Vagy lehet, hogy úgy gondoltad, hogy otthon ugrálókötelezzen a panelban leverve a csillárt és dobogjon az alsó szomszéd nagy örömére? :) Úristen, de sötét vagy...
"Normális esetben nincs rá igénye." - Még jó, hogy te is abszolút igénytelen voltál gyerekkorodban és sose jutott eszedbe még az osztálytársad játékát/könyvét se magadénak tudni. Te vagy a világ 8. csodája és egyben a legfegyelmezettebb gyerek is voltál valószínűleg, kár, hogy nem ezen a bolygón töltötted a gyerekkorodat.
"Én igyekszem minél kevesebbet, nem tetszik a többi bentlakó. " - Maradjunk annyiban, hogy ez mindannyiunknak hasznára válik. :D
De legalább szereztél egy jó délutánt nekem, annyira kellett röhögnöm, szóval már megérte.
Padlásszoba 2011.11.17 16:31:02
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Oké, gyerek előtt mindenkinek nyilván vannak szép (?) elvei a gyereknevelésről, ez rendben is van, csak ne akarja már itt úgy előadni, hogy majd megmondja a tutit úgy, hogy még 24 órát nem töltött gyerekkel sose.
@estrella negra: Egyetértek!
Padlásszoba 2011.11.17 16:34:12
@Padlásszoba: Na, léptem, gondolom CatMother nagy örömére, további jó elméleti gyereknevelést mindenkinek. :)
Ha máshol nem is, legalább CatMotherként anyának hiheti magát. :D
Nem akarok hinni a fülemnek! Őszintén remélem, csak rosszul értettem Zám Tibort, a Best Reisen ügyvezetőjét, amikor az egyik rádióban azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai közül többeknek nem volt utasbiztosítása, ezért nekik ki kell fizetniük a kórházi…..
Érdekes tanulmány röppent fel a minap, ami megerősítette a Homárt abban a hitében, hogy az influenza elleni vakcinákat a hajunkra kenhetjük:Az influenza elleni oltás egészséges felnőttek esetében alig csökkenti a tüneteket, és nem mutatható ki, hogy fékezné a szövődményeket,…..
Padlásszoba 2011.10.27 17:06:49
@_Zsoo: Na, pont az ilyen tudálékos hozzászólásokról írtam az előbb.
"Igaza van"... "megvilágosodik minden" - hát, örülök, hogy megvilágosodtál, csak azt nem értem, miért olyan nehéz vajon úgy fogalmazni, hogy szerinted meg hogy a te jelenlegi ismereteid szerint. És főleg úgy, hogy a te szemléletedhez ez áll a legközelebb, ezért ezt vallod.
Aki ugyanis ellenkező "bizonyító erejű" cikkeket olvas, az meg amúgy "világosodik meg" és szerinte meg annak "van igaza".
Segítek: a köznép felé publikált cikkek alapján egy laikus (értsd: mindenki, aki nem virológus) SOHA nem fogja tudni eldönteni, hogy melyik verzió igaz, ugyanis k*vára nem értünk hozzá. Még akkor se, ha szeretünk abban hinni, hogy de igen. De nem, nem vagyunk virológusok, se kutatóorvosok (legalábbis jó részünk nem az). Csak és kizárólag az alapján tudunk dönteni, hogy a mi életszemléletünkbe melyik verzió passzol bele jobban, ezáltal melyik oldal "tényeinek" és "tudományos cikkeinek" hiszünk inkább. Ennyi, ezt jobb, ha elfogadod (már ha te nem vagy épp virológus és nem ez a szakterületed, amit kötve hiszek).
Szóval tényeket kijelenteni ebben a témában laikusként teljes hülyeség, megvilágosodásról meg igazságról meg mégnagyobb. Ez van. Itt a "pórnépból" senki nem tud ebben a témakörben megvilágosodni, mert gőzünk sincs, hogy működik ez valójában, csak hisszük, hogy az, amit mi igaznak tartunk, az úgy is van. Én hiszem az oltás hasznosságát, te meg nem. Ennyi. De ettől még lövésünk sincs, hogy kinek van igaza. Már bocs.
Ui.: Az egész komment visszavonva, amennyiben vírusokkal foglalkozó kutatóorvos vagy.
Nu, elkezdjük a férfi-rémálom műsor, a különböző lagzikat bemutató Négy esküvő hogyvoltozását, mert alapvetően egy nagyon vicces realityről van szó, amin, ha nem vesszük véresen komolyan, kiválóan lehet szórakozni. Az első rész hogyvoltja technikai okok miatt (elbasztam az…..
Padlásszoba 2011.10.26 11:36:19
Hát ez marha jó volt, nagyon röhögtem rajta.
Eszembe jutott, hogy én sose akartam férjhez menni, ehhez képest mégis (mostmár férjuram volt az első, aki mellett rájöttem arra, hogy ez az intézmény akár lehet jó is). Igaz, volt egy pár alapszabály amit lefektettünk esküvő előtt.
1., Nincs az az isten, hogy hónapokig szervezzük. Max. 4 hét (végül ennyi lett).
2., Semmi fehér habos-babos-tortalány ruha és semmi fekete szmoking.
3., Semmi sose látott rokon vagy egyéb kolléga/bárki udvariasságból. Viszont szűk család és a legkedvesebb barátaink. (velünk együtt 35 fő - nekem már ez is határeset volt)
4., Ohne műlagzi/zenekar/kötelező éjféli töltött káposzta ésatöbbi. Nyilvános helyen táncos buli, és mindenki azt eszi, amit szeret, az igen.

Már lassan minden meghívott barátunk hippiesküvőnek hívta, utána viszont azt mondták, sose voltak még jobb esküvőn, ahol semmi nem volt kötelező és percre beosztott, hanem végre kötetlenül jól érezte magát mindenki. Mi is, mert nem kellett semmi szervezős marahaságon paráznunk és a családi vagyon sem úszott el.

Értem én, hogy mindenki különböző és van, aki a "nagy napról" álmodozik 10 éves kislány kora óta, de engem ezzel a világból ki lehetett volna üldözni. És nem, nem ez volt életem "legszebb napja", ha ez lett volna, valószínúleg kardomba dőltem volna, hogy ennél már nem lesz szebb, mondjuk mikor a gyermekem születik, vagy ha ez volna a legszebb, akkor innentől akkor már minden csak szarabb volna. :D Életem egyik legemlékezetesebb napja volt, egy óriási buli amin fantasztikusan éreztük magunkat gyomorgröcs nélkül és azóta is csak egyre szebbek a napjaink együtt. Mert akinek csak az az egy nap számít, annak a kapcsolatnak már baromira mindegy szerintem.
Padlásszoba 2011.10.26 12:05:46
@ladyandhenk: Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de azt hiszem, valahogy 200e körül (ebből asszem 35e eleve az önkoris adminisztrációt meg az anyakönyvvezetőt kifizetni). Úgy, hogy volt szép ruhám nekem is, csak épp nem fehér (azt nem lettem volna hajlandó felvenni amúgy sem), hanem egy olyan, amit bármikor máskor is hordhatok alkalomra, volt szép csokrom is, az sem csilliárdokért, volt torta, csak nem nyolcmillió emeletes és volt a ebéd + bulifogyasztás is, de ahogy írtam is, nem kötelező menüsorral. Szóval a "hagyományos részek" valahol megvoltak (torta, csokor, kaja, táncos buli), csak közel sem úgy, ahogy azt szokták vagy "illik" vagy nem is tudom, hogy fejezzem ki. Hanem rendhagyóan, de számunkra (meg úgy tűnik a többi résztvevő számára is) tökéletesen. Ja, nekünk egy volt a fontos: hogy profi fotós legyen, párom imád fotózni, szóval a képek fontosak voltak (soha meg nem nézendő, polcon porosodó videó nem készült). Ismerősök közt szerencsére volt profi fotós, így kaptunk sok szép, szintén nem hagyományos (beállított) képet. Azokra is azt kaptuk visszajelzésként, hogy milyen jó, hogy ilyen képek lettek és nem az itt kamerába néz, ott kötelezően csókolózik stb. képek. Úgyhogy én azóta tudom, hogy tök jó buli és meghitten szép is lehet egy esküvő és nem kell anyagilag beleroppanni. És még valóban jól is érezheted magad rajta. Csak rajtad múlik. :)
Padlásszoba 2011.10.26 12:09:59
@Silent Bob: Ebben egyáltalán nem hiszek. :) Ezen kívül ordas bunkóságnak tartanám, ha mondjuk a barátnőm, aki anyagilag nincs túl jól eleresztve, azért érezné magát kellemetlenül az esküvőmön (vagy el se jönne), mert nem tud minimó egy húszast odacsúsztatni nekem, csak hogy visszajöjjön a másfél milkás esküvőm ára. Egy esküvőn arra blazírozni, hogy majd utólag a rokonok/barátok által vissza lesz finanszírozva (amibe esetleg ők belenyekkennek), az parasztság. Ettől parasztlagzi? :D
Egy igen tanulságos történetet küldött Eszter az Office Deponál meghosszabbított notebook-garancia érvényesítéséről. Olvasni is fájdalmas, ahogy terhesen hónpokon keresztül küzdött, először, csak hogy megnézzék a gépét, aztán hogy kicseréljék a merevlemezt, aztán hogy…..
Padlásszoba 2011.10.24 16:21:54
Na, én meg már unom a posztolóekézőket, de kurvára. Mármint abban az esetben, ha a posztoló nem hülye. És itt nem volt hülye, nem hagyta magát, utánajárt minden létező fórumon (forgalmazó, HP, fogyvéd stb.)és nem hagyja lehúzni magát.
A nagy empatikus készséggel rendelkezőknek pedig egy kis segítség: a terhesség/várandósság/nevezzük bárhogy is nem, nem kifogás. A posztoló baromira nem is használta annak. Ez egy állapot, ami gyönyörű, csak épp amikor az embernek folyamtos hányingere és lábdagadása és haskeményedése van mondjuk, akkor még mellette pont kurvára nincs kedve ilye marhaságok miatt még rohangászni is és igen, normális ügyintéző, akinek van egy kis agya és minimális empatikus készsége, az ezt igyekszik figyelembe venni. (tudom, én vagyok a naiv, a BKV-n is pont leszarják, hogy átadják a helyet...). És hogy miért nem a posztoló férje rohangált? Talán mert neki van egy 8-10 órában végzendő fix munkája, ami mellett nem tud napközben (merthogy kizárólag így vannak nyitva az ilyen helyek) idióta ügyintézőkkel hadakozni, hanem dolgozik. Meglepő és mulatságos, az emberek 80%-ának olyan munkahelye van, hogy nem tud elkéredzkedni fél éven keresztül laptopra hivatkozva napközben ügyintézni. Jé. Posztolót fikázók közül senki nem lakik Magyarországon?! Halló, ez itt a nagy magyar rögvalóság, kifizetsz egy rakat lóvét amiért szart kapsz, aztán te rohangálj utána és oldd meg magadnak ahogy tudod egészségi állapottól függetlenül.
Az iPhone sikerét mások is próbálták kiaknázni. Ki az aki odaad 100 ezer forintot egy vadidegennek, aki azt állítja, hogy majd visszajön egy telefonnal? Jelentkezzen!Van egy pasi V. Tamás a neve. Több módon húzza le az embereket. Az egyik hogy iPhone beszerzést ígérve átveszi a…..
Padlásszoba 2011.10.06 12:23:29
@CatMother: Esküszöm, néha komolyan megrémülök az emberektől...
Padlásszoba 2011.10.06 12:31:48
@CatMother: Tudom, písz, láv, empati, na de mégis mindennek van határa. :-)
Szerintem kár volt megszüntetni a Mónika sót. Addig legalább lekötötték magukat és nem a Homárra posztoltak.
Padlásszoba 2011.10.07 11:19:59
@Csokis: Jaj, ne már, most komolyan... Nem arra gondoltam, hogy valaki olyan hülye legyen, hogy egy kamu papírfecnire ad pénzt, de ezt szerintem te is tudod.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Padlásszoba 2011.09.16 15:21:10
Sosem írtam még kommentet erre a blogra, de mivel most baromira felhúztam magam, ezért nem bírom ki, hogy ne írjak... Őszinte leszek, az összes kommentet nem bírtam végigolvasni, csak az első néhány hülyét, de az is elég volt.
1., A posztoló NEM írta le, hogy mennyit keres. Sehol nem írta, hogy rossz volna a jövedelme és nem volna képes eltartani két gyereket! Amúgy meg pont senkinek nincs köze hozzá, hogy mennyi a jövedelme, mert nem EZ a téma. BÁRMILYEN jövedelemnek a 60%-a kevésnek tűnik az illetőnek, hiszen megszokott egy életszínvonalat, abból élt, abból gazdálkodott addig (rohadtul indifferens, hogy az egymillió volt vagy százezer), most pedig annak a feléből kell plusz egy szájat is etetni/ruházni/ellátni stb. Igen, aki gyereket tervez, az ezt számításba veszi (mielőtt jönnek az okos kommentek, hogy ezzel előre kell számolni). Szóval igen, számolunk vele előre, de ez nem azt jelenti, hogyha nincs gáz és hónapokig tudok keresni még 100%-ot (mert akarok is és tudok is még dolgozni), akkor fasza volna helyette inkább 60-at és kényszerből otthon dekkolni.
Ami a munkakörülményeket illeti: azok az okosok, akik azt írták, hogy ezzel semmi gond nem lehet, valószínűleg olyan pasik, akik még nő közelébe se szagoltak soha, nem hogy lett volna terhes feleségük. Ami nem feltétlenül baj, csak tegyék már meg, hogy akkor kommentelnek, ha előbb utánaolvastak, mivel is jár az.
Autóban ülés egész nap: amúgy is vizesedő végtagok, visszér és fájdalmas aranyér (lehet röhögni az ostobáknak, az is gyakori terhesség alatt), hányinger, sőt napi többszöri hányás mellett üljön 10 órát az autóban, aki itt hőbörög emiatt. Csak próbálja ki egyszer nyugodtan.
Testi épség + higiéniai problémák az ügyfeleknél: segítek, a kismama kb semmilyen gyógyszert nem szedhet a 9 hónap alatt, akármi is történik vele. Ha influenzát kap és 39 fokos láza lesz, akkor sem, meg ha eltörik a lába és adnának neki véralvadás gátlót, az sem. Ezek szélsőséges példák ugyan, de ha hányadék a vécé valami putritelepen, ahova mennie kell, "normális" állapotban is simán összeszed az ember bármi szart, a terhesség 9 hónapja alatt ennek a rizikója pedig többszörösére nő. Fasza dolog volna összeszedni bármi fertőzést, amit aztán persze sehogy nem lehet gyógyítani, mert gyógyszert, ugye, nem lehet... Homeopátia hajrá, ami viszont nem mindenhol elérhető.
10-11 óra munka + hétvégi ügyelet: ugyan, kedves nagypofájúak, próbáljátok már meg úgy menedzselni, hogy már van egy kisgyereketek eleve (posztolónak van, ha jól értem), róla gondoskodjatok, menjetek időben érte oviba/bölcsibe (nem mindenhol van ám nagymama segítségnek), vásároljatok, főzzetek, takarítsatok, ja, és legyetek top fittek, mert az ember lánya a férjének is szeretne ugye tetszeni, plusz házaséletet sem ártana élni néha. Ja, meg néha levegőt venni se... Mindezt úgy, hogy közben várod szeretettel a második babádat, rosszul vagy, hánysz/vizesedsz/álomkóros vagy stb.
Úgyhogy kéne gondolkozni, mielőtt valaki okosakat kommentel, vagy legalább megadni az esélyt magának, hogy lesz valaha egy terhes felesége, akinél látja, hogy ez hogy zajlik, mielőtt pofázik.
Ja, ha agresszív volt a hangvétel, bocs, csak kicsit elegem van abból már, hogy végre van egy normális, nem lógni, hanem DOLGOZNI akaró posztoló, akinek óriási bűne, hogy mindemellett normális családot is szeretne és egészségesen viselni a terhességét. Hogy rohadna meg az ilyen, tényleg, ahelyett, hogy lógna és a többieken élősködne, holott az volna megszokott...
Padlásszoba 2011.09.16 16:16:03
@kékzöldfekete: Persze, számszakilag igazad van, de én nem ebből az aspektusból írtam, hogy totál indifferens. :) Ha végigolvastad, akkor látod te is, hogy más megközelítés miatt írtam így, nem a számadatok miatt, de amúgy igen, igazad van, persze, ez az aktuális jogszabály.
Amúgy meg már lenyugodtam :-), mindig arra jövök rá, hogy kár kommentelni, aki nem akarja látni, hogy mi van, az úgyse fogja, aki meg itt szentségel, hogy mit "kényeskedik" egy állapotos nő, az úgyse fogja fel, hiába is kommentelünk neki bármit. :-)
Persze, nyilván van olyan is, aki onnantól, hogy megtudja, babát vár, egy szatyrot sem hajlandó megemelni, pedig egészséges, de véleményem szerint a mai anyagi körülmények közt a túlnyomó többség olyan, aki igenis akar dolgozni (hiszen örül, hogy van munkája) ameddig csak lehet, nyilván értehető módon tenné ezt úgy, hogy mindemellett egészséges is maradjon és a meglévő családját + a babát is tudja menedzselni.
Már tudhatnak valamit, amit mi még nem, mert alapból 240 forintos árfolyamon váltják az eurót a Mekiben. Ennél csak az jobb, hogy egyáltalán nem tudnak visszaadni, azaz az 1,04 eurós szendvincs 2 euróba kerül:Azzal az érdekességgel kapcsolatban írok, hogy a MC Donald's …..
Judit első és vélhetően egy ideig utolsó utazási irodás kalandjából kiderül, hogy mindehol minden szoba a tengerre néz, "de a közvetlen tengerre való kilátást egyes esetekben természeti vagy építészeti képződmények akadályozhatják." Azt hiszem ebbe a fél mondatba…..
Padlásszoba 2011.09.06 16:18:57
@McZozo: Még valamiben segítek, ha legközelebb Londonba mennél. :) Kérdezd meg, hogy mennyi pontosan ugyanaz a jegytípus (természetesen ártípus is) a Heathrow-ra és mennyi a Gatwickre. És láss csodát, más lesz az ára. A Heathrow-ra menni ugyanis drágább illeték szempontjából, mert más a fentartási költsége (az utánad való takarítás, a takarító nénik fizetése a mitttoménmi), mint a Gatwicknek. Tehát a Heathrow-n több illetéket fogsz fizetni, mintha a Gatwickre mennél. Jé.
Padlásszoba 2011.09.06 16:27:36
@McZozo: Igen, én aztán tényleg nem érveltem és nem írtam le a való szakmai helyzetet a fenti vagy 10 hozzászólásomban. :D
Na, akkor segítek, mégegyszer bekopizom, hogy mit írtál, ne magyarázd felére. "Amugy meg ne mondja mar nekem senki, hogy egy adott legitarsasagnak mondjuk magyarorszagrol mas a repteri illeteke mondjuk a bahamakon mint ugyanannaka legitarsasagnak mondjuk becsi indulassal ugyancsak a bahamakon. Ez hulyeseg. mert az akciok masokok de az illetekeknek semmi koze ahoz hogy honnan mesz. " - Szó szerint arra válaszoltam amit írtál, úgyhogy köszönöm, az én együgyű idegenforgalmis agyam érti, hogy ebben a szakmában miről van szó, te meg nem nagyon, ez nem baj, csak tovább nem koptatom a billentyűzetet, mert kár érte. Mindenkinek további szép estét és jó vitatkozást, csak úgy zárómondatként megkérdezem: a pékkel is vitatkozol, hogy márpedig a bajor rozskenyérbe szerinted hány deka liszt kell vagy ott képes vagy elfogadni, hogy az az ő szakmája és ő ért hozzá? :D
Padlásszoba 2011.09.07 17:35:59
@McZozo: Elmondom neked, hülyeséget írtál, csak már nincs kedvem leírni, hogy miért. :-)
@fkarpati: Megjegyzem: nem. A reptéri illeték nem változik irodánként. Ez sem vita téma, ez így van, és pont. Az már más kérdés, hogy néhány utazási iroda azt akarja beadni az utasnak, hogy nála több a reptéri illeték, pedig csak a saját tranzakciós díjával nyomja meg az árat. Ez az adott iroda egyéni átverése, szóval mégegyszer: nem, a reptéri illeték nem más irodánként. Ennek egy oka van, amit a fentiekben kb ötcsilliószor leírtam már: az illeték nem az iroda pénze. És pont. Ez sem vita téma.
@min: Én nem tájékoztatok senkit semmilyen nyaralóútról, mert hál 'Istennek a mi irodánknak nem ez a profilja, nem lásztminitbe utazókat szolgálunk ki és nem nyaralósokat. De kiszolgáltam már olyanokat is, és köszönöm a tanácsot, tájékoztattam az utasaimat. Ja, várj: T.Á.J.É.K.O.Z.T.A.T.T.A.M. :D Tudod, minden szakmában vannak simlisek és szarul dolgozók és mindenhol vannak, akik tisztességesek. És ez utóbbiak érthető módon kurvára unják amikor rendkívül nagyvonalúan egykalap alá vonják őket az előbbiekkel. Gondolom ez a Te szakmádban is így van.
Régen volt szó a homeopátiáról. Pedig az áltudományok, az álorvoslás és az alternatív gyógymódok királya igazán több szót érdemelne. Nemrég jelent meg egy cikk, melynek szerzője Peter Fisher homeopata és amely valami "plauzibilitási elfogultság"-ról beszél. Szinte azonnal válasz is érkezett, Steven…..
Padlásszoba 2011.08.29 17:18:35
@stark: Szóval akkor a saját gondolatmeneted követve a következtetés már mégsem tartod olyan logikusnak, ugye? :D
"Nekem is két rokonom meghalt orvosi kezelés alatt rákban, az egyik 78 éves volt, a másik 92... :D" - Örülj neki, és ezzel rohadtul nem példálózz. Nekem az egyik 25 volt, a másik közel 40... Szerintem ne versenyezzünk. :(
@Nazareus: Én nem tiltatnám be... Bocs, nem jó ember találtál meg a pikírt megjegyzéseddel. :D
Padlásszoba 2011.08.29 17:46:52
@kéne egy nick:
"Az meg a kutyát nem érdekli, hgoy 35 év múlva minek milyen hatása lesz....Igen, hülyékkel teli a világ. Itt vagy például te mintapéldának." - Ezt jól összehoztad egy kommentbe, ezek szerint te egy hosszú távon, felelősségteljesen gondolkodó ember vagy. :DDD De tudod mit? Inkább ne is legyen szükség rá, hogy te 35 évre előre gondolkodj, remélhetőleg neked addigra már nem kell. :D
"A homeopátia ugyanez a kategória, bűnszervezetben elkövetett csalás és szélhámosság.
Hát ezért." - Remélem hallottál már a gyógyszermaffiáról és a gyógyszerlobbik mögötti pénzekről, és arról, hogy utánuk is bizony nyomoz a rendőrség több ügyben is. Vagy az véletlenül elkerülte a figyelmedet, gondolom... :D

@stark: Ehhez csak annyit lehet már hozzáfűzni: Támogatom a pólókészítést, rád férne.

További szép estét és jó gyógyszerszedést mindenkinek, akinek az a szíve vágya, de legyetek kedvesek nem olyan prosztó parasztok lenni, hogy azt higgyétek, istenek vagytok, akiknek joga van belepofázni mások életébe.
Padlásszoba 2011.08.29 17:47:52
@ritmikus csimpifon: hagyd, hülyébe kár. Én is mentem, valahogy jobb dolgom is van estére ennél.
A Budapesti Közlekedési Központ tette ki honlapjára azt a tervet, ami szerint várhatóan majd átalakítják a környéket. Engem nem dob fel különösebben, hogy a Finta Stúdió is részt vett a munkálatokban, és a renderelt képeket elnézve sem áll még össze egységes koncepció a…..
Padlásszoba 2011.08.29 11:47:32
Nekem minden egyes köztérrel/parkkal ugyanaz a gondom van. A látványtervek gyönyörűek. Mostanában sokszor még a megvalósításuk se rossz. De:
- Ha fű van, hagyják kiszáradni/kutyaszarosodni/összeszemetelni
- Ha szép díszkő van, jönnek az általam csak táposoknak nevezett gördeszkás, kilógó alsógatyás jövő reménységei és két hónap alatt atomjaira törik
- Ha szökőkút van, kutyák fürdenek benne meg hajléktalanok.
- És abszolút természtesen, mindenhol szeméthegyeket hagyunk.
Nekem az az érzésem, hogy sajnos építhetnek bármilyen szép tereket és közparkokat (építsenek is, jó volna még több), mi magunk vagyunk azok, akik összehányják és nem becsülik őket semmire. A belvárosban dolgozom, abszolút a legközepén, pont a Bazilikával szemben. Az utóbbi években szemmel látható volt a városszépítésre való törekvés (abba most nem megyek bele, hogy kinek az érdeke és mennyiből, az most nem ide tartozik). Az utcák, a villamosok átrendezése, az új fák ültetése, a gyepesítés, új apró szökőkutak, mindtől szebbek lettünk/lennénk. De pl. anno az Erzsébet téren csináltak egy tök jó, fiatalos parkot szép díszburkolattal és sok vízzel. Ami lett belőle: táposok által szanaszét tört kövezet, minden este szeméthegyek, cigarettacsikkek a gyepen és reggelre olyan húgyszag, hogy nem lehet keresztüljönni a parkon hányinger nélkül. Belváros közepe, minden turista aki kijön az ötcsillagos hoteljéből, ezt szagolja elsőként. De nem csak ők, mi is, pedig miénk a város.
Deák tér: no komment, nincs is mit hozzáfűzni a dzsuvás padokhoz és egyebekhez. És ez csak két példa, számtalan volna még.
Úgyhogy nekem sosem a kezdeményezéssel, még csak nem is a kivitelezéssel vannak általában problémáim. (Mondom, az most nem téma, hogy miből és milyen érdekeltségnek megfelelően.) Hanem a saját embertársaimmal, akik jól megoldják, hogy a legszebb park is ocsmány legyen fél év után. Sehol ilyet más országban nem látni, még tőlünk keletre se nagyon.
Sajnos az a tapasztalat, hogy azok a parkok/terek maradnak szépek, amiket éjszakára bezárnak és amiket őr vigyáz. Ez a szomorú igazán.
Padlásszoba 2011.08.29 16:10:16
@satho: Hehe, na, rég nevettem ekkorát, mint most. Nem rajtad, félre ne értsd, de szerintem te még sose láttad ezeket a "sportos" fiatalokat. Egy egészséges kinézetű sincs köztük, 25 kiló mindegyik, egyik kezében a cigi, másikban a sörösdoboz (ofkorsz, utána eldobja a csikket is meg az üres dobozt is), két szatyrot a piacról nem bírna hazavinni, apám a maga 70 évével jobb kondiban van. mint ők. :D Gyere ki egyszer, nézd meg a bandákat, érdemes, esettanulmány mind. A deszkájukat elbírják, mást nem nagyon. És mondom ezt úgy, hogy én nem egy megkeseredett öregember vagyok, hogy bezzeg a mai fiatalok, hanem egy 32 éves sportolni szerető lány. De ezek táposak mind, néd meg őket nyugodtan.
Amúgy ami a burkolatot illeti: nem értem, miért úgy kéne tervezni egy köztéri díszburkolatot, hogy ki kellljen bírnia naponta, kb. 20-30 ezer ütést/csapódást egy tárgytól... Mert jelenleg ez történik, nem csoda, hogy nem bírja, nem erre van tervezve, hanem arra, hogy gyalogoljanak, babakocsit toljanak rajta és bírja a fagyot meg a meleget. Nem extrém sportokra tervezték és szerintem nem is arra kellene tervezni őket továbbra sem. Egyébként meg az ERzsébet tér túloldalán levő térre (nem tudom, mi a neve) terveztek a táposoknak ugratót és egyebeket, pont azért, mert észrevették, hogy szétcseszik a rendes teret. Meg is lepődtem, hogy jé, ilyen gyorsan reagálnak odafent, hogy leesett nekik. És csináltak tök jó pályát kb. 20 méterrel odébb nekik. Az eredmény nem az lett, hogy táposok áthúztak volna oda, hanem konkrétan ott is megjelentek, vagyis megduplázódott a számuk ahelyett, hogy hagyták volna a parkot és a normál teret és átmentek volna 20 m-rel odébb, ahol nekik alakították ki a helyet. SZóval ennyit a "sportos" fiatalokról. :D
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Padlásszoba 2011.08.19 11:51:18
A posztoló is hülye, meg az itt kommentelők közül is néhány. Már bocs.
Kedves kommentelők, az MT szerint a szabadság 3/4-ével a munkáltató rendelkezik, 1/4-ével rendelkezik a munkavállaló. Ami, ha 45 év feletti (már pedig kötve hiszem, hogy a posztoló annyi volna, szerintem sokkal fiatalabb), akkor azt jelenti, hogy 30 nap alapszabija volna, amiből 7,5 nap szabival rendelkezik saját maga, a többivel nem. De ahogy írtam is, kötve hiszem, hogy a posztoló 45 év feletti, vagyis az alapszabija biztos, hogy sokkal kevesebb, mint 30 nap, tehát nem is 7,5 nappal rendelkezik maga, hanem valószínűleg még kevesebbel, talán max 5 nappal. És ahogy írta, ők 3 hetes szabit terveztek, vagyis az minimó 15 nap kivételt jelent, amiből ő 5-tel, ha rendelkezik. Ennyit arról, hogy "köteles" a munkaadó kiadni a 3 hetet egyben neki...
A másik, hogy pont senkinek semmi köze hozzá, hogy mennyiből mennének 3 hétre nyaralni. Ha megtehetik, hogy 2 millából menjenek külföldre, az az ő dolguk, ha nem Balatonra akarnak menni, szintén az ő dolguk. Prosztó parasztság emiatt valakit ekézni.
A posztoló meg azért hülye, mert ahogy jónéhányan már leírták odafent: hinni a templomban kell, nem a főnöknél. Főnöknek minimó 15 nappal a tervezett szabi előtt (de ha lehet, jóval korábban) írásban leadni a kérelmet és meg is várni, míg írásban reagál is rá. Oszt kész.
Amúgy meg a főnök is hülye, mert a betegszabinak pont semmi köze az éves rendes szabadsághoz. Illetve annyi van, hogy neki valószínűleg rohadtul fáj, hogy addig is helyettesítenie kell a betegszabin levőt, aki nem termel. Ami viszont pont senkit nem érdekel, otthon feküdni betegen nem szórakozás és kész.
Padlásszoba 2011.08.19 15:32:03
@popocatepetl: Hát ez jó, ez volt a nap poénja nekem! :D
"előre beelegyezett egy háromhetes szabadságba (amire nem köteles), akkor nyílván nem számolt azzal a fránya plusz 2 hetes betegeskedéssel." - Betegséggel szoktak előre számolni? :D Tudják előre az alkalmazottak és a főnökök, hogy Kis Gizi október elsején eltöri majd a lábát, Nagy Béla meg december közepén influenzás lesz? :D Drága, betegséget senki nem tud előre kiszámolni és senki nem tehet róla, betegnek lenni fos dolog, nem szórakozásból megy az ember betegszabira. És ha egy főnök nincs tisztában azzal, hogy igen, bármelyik alkalmazottnak bármikor törhet el keze-lába, lehet lázas vagy kerülhet vakbélgyulladással kórházba, akkor az nem csak simán hülye főnök, de még alkalmatlan is a posztjára, azzal ugyanis számolnia KELL, hogy ilyen bármikor bekövetkezhet a beosztottak között. És azzal is számolnia KELL, hogy ha ez bekövetkezik, akkor át kell tudni azonnal szervezni a munkát/embereket, hogy ugyanúgy zökkenőmentesen mehessen tovább a munka. Mégegszer mondom, ez nem extra kívánalom, enélkül NEM ALKALMAS a főnöki pozíciójának betöltésére.
Hát, komolyan, ma jól megnevettettél, köszi. LOL
Azt tudjuk, hogy az Országház új díszkivilágítást kap, az épület korábban soha nem látott pompával tükröződik majd a Dunán. Teljesen egyformán világítják meg az épület egyes részeit a folyóra néző oldalon, szemben a korábbi kupola-oszlopsoros megvilágítással. Az Urbanistán megjelent fotók…..
Padlásszoba 2011.08.18 13:45:23
@Stock: ??? Szerintem kezeltesd magad, arról nem is beszélve, hogy ez a stílus nem sűrűn volt jellemző az itt kommentelőkre eddig. Amúgy nem nagyon értem, hogy találtál rá egy (részben) városszépítésről blogra, ha ennyi minden fáj neked ezzel kapcsolatban. Vagy ha már sikerült ide találnod, minimum tanulj meg olvasni, az a legtöbb embernek már 7 évesen megy... Igaz, a szövegértés a legtöbb felnőttnek se. Bírod ezt a mondatot értelmezni vagy kellene hozzá magyartanár (tudok benne segíteni, ha kell)? "... megtanultam differenciálni, hogy mi az, amivel szétlopják az ország vagyonát, amin nem keveset lehetne spórolni, és mi az, amire érdemes volna költeni."
Na, a magam részéről tényleg kiszálltam, aki nem tud olvasni, annak nem lehet írni, ez igaz.
Padlásszoba 2011.08.18 14:47:09
@Stock: Oké, akkor remélem ezt is sikerül értelmezned: szakadj le rólam és az "egyszerű lelkemről", te szerencsementes troll. Pufogtasd nyugodtan a közhelyeidet a cirkuszt és kenyeret dumával, menj tüntetni a Parlament elé, hogy drága a világítás, menj az aluljáróba és gyűjts aláírást, ahogy írtam is, szervezz csoportokat és menjetek személyesen is felszedni az új járólapokat a belvárosi utcákon, és visszaönthetitek helyettük a betont, döntsd le az új kandellábereket és rakd vissza a régieket (az újakat természetesen vidd el a MÉH-be, mert az is pénz) és visszaönthetitek helyettük a betont, de ha gondolod, felőlem lemászhatsz az aknába és magad elzárhatod a szökőkutak vizét is. Egy a lényeg: szakadj le rólam és éld ki az összes frusztrációdat valahol máshol, leginkább valami szakembernél. Ennél magyarabbul írni nem tudom. Ha te tényleg akkora hülye vagy, hogy azt hiszed, ezeken úszik el az ország pénze, nem pedig azon, hogy kétnaponta kompletten lecserélik a gépkocsiflottát meg adócsalnak és fiktív szerződésekkel oldják meg amit lehet és haverokkal, megszűnő csaló cégekkel, alvállalkozókkal, feneketlen pénznyelő cégekkel (BKV, MALÉV stb.) intéztetik az ország ügyeit, akkor meg egyszerűen csak végtelenül ostoba vagy, akkor pedig ne kommentelésre használd a netet, hanem olvass hírportálokat. Igazi hülye...
Padlásszoba 2011.08.18 16:03:18
@Stock: "fáj az igazság? :) úgy látszik valami nagyon betalált..." - Ennyire ne bízd el magad, nem attól vagyok ideges, hogy bármi betalált volna, hanem attól, hogy érthetetlen hülyével vitatkozom. :) A kettő közt erős különbség van. :D
Egyébként abban az egyben egyet tudok érteni veled, hogy tényleg egy hülye vagyok én is, hogy annak ellenére, hogy többször leírtam, veled nem érdemes és abbahagyom, mégis újra és újra felveszem a kesztyűt. Erre nincs mentség, maximum az, hogy nehezen fogadom el, hogyha valakinek nem megy a szövegértés. De mivel csak magamat idegelem, beléd meg kár, ezért ebben tényleg hülye vagyok.
"bár sztem még jobban fogok, akkor amikor elmeséled, hogy miért nem viszi mínuszba az egyenleget egy 600 000 000 Ft-os világítás csere szemben egy ugyanolyan összegű autóflotta vásárlással?!?! " - Mondom, szövegértés, de ehhez már tényleg magyartanár kell. A különbség ott van, hogy mindenhogyan elverik a pénzt. Mindenhogyan mínusz lesz, megvan? Ezen lehet hőbörögni, de ha azt hiszed, hogy nem verik el mindenképpen, akkor vagy végtelenül naiv vagy, vagy olyan hülye, mint amilyennek a fentiekben tituláltalak. Szóval igen, nagyfiú, mindenképpen elverik a pénzt. Ez ellen lehet tiltakozni, fel lehet háborodni, de ez Hungary, ez van. Tessék reklamálni a megfelelő helyeken. Viszont tény, azt a pénzt ígyis-úgyis elköltik, ez nem esett le? Ami nem mindegy, hogy olyanra verik-e el, amiből neked a büdös életben semmi "hasznod" nem lesz (azért az idézőjel, mert nem anyagi haszonra gondoltam, hanem élvezeti értékre), vagyis megveszik maguknak a 85 milliomodik vadonatúj autóflottát, amibe te soha be nem teheted a seggedet, vagy teszem azt, jelen esetben megcsinálnak egy gyönyörű épületnek egy gyönyörű díszkivilágítást, amiben te is gyönyörködhetsz és jól tud esni. Mert a pénzt el fogják költeni mindenképpen, és ha már elverik, legalább olyanra verjék el, amiből valamennyi ide, a prosztó prolinak is jön. Igen, a szökőkút és társai. Pontosan. Ha eddig nem esett volna le, akkor segítek: úgyis mindent veled/velünk fizettetnek meg. Az autóflottájukat is, meg a díszkivilágítást is. És nem arról szól a történet, hogy ha nem csinálják meg, akkor ezzel az összeggel spórolnának! Te tényleg ezt hiszed? Szegény... Mert rohadtul mindegy, ha ezt nem csinálják meg, elköltik másra, amiből te pont nem fogsz semmit látni. Ebből legalább látsz! És igen, azt is te fogod megfizetni, meg én. Meg a gépkocsiflottájukat is. Capisi?
Amúgy meg ha a díszburkolat visszabontós analógiát nem érted (analógia szó jelentésének nézz utána), akkor tényleg magyartanár. Tudod, a díszkivilágítás analógiájára a díszburkolat, a közparkok és szökőkutak, érted, hasonlat. Ha azt se tudod, hogy mi akkor tessék a neten nyelvtanórákat venni.
Annyi ideje tart a huzakodás, pereskedés, erőfitogtatás, hogy lassan teljesen elfelejtjük, miként néznek majd ki a 2-es metróra érkező új szerelvények. Mert hogy érkezni fognak, az most már biztos: óriási késéssel, jó pár kellemetlen pillanattal a hátunk mögött, de az ügy…..
Naiv ügyfél bemondásra kötött biztosítást értékeire a Generalinál, aztán amikor betörtek hozzá, kiderült, hogy az ékszerekre mégsem kötött.A társasház, ahol lakom biztosítót váltott. Javasolták, hogy a lakók is tegyék ezt. Vesztemre átpártoltam a Generalihoz. Egy…..
Padlásszoba 2011.08.11 14:04:01
@Nindu: de, mindenkit vertek már át és mindenki volt már hülye. a különbség annyi, hogyha pl. otthon észreveszem, hogy lejárt szavatosságú cuccot vettem, akkor 1., nyilván rohadt gyorsan anyázni kezdek 2., közvetlenül utána gyorsan befogom a számat, mert bár a közért szemét volt, hogy ilyesmit kirakott, én meg pont voltam olyan hülye, hogy nem néztem meg a dátumot. mindenesetre nem próbálok a homárra írkálni, hogy még sajnáljanak is és nekem adjanak igazat. Az persze igaz, hogy jogos volna az alapelvárás, miszerint minden szolgáltató/vendéglátó/satöbbi becsületes, amíg viszont mindez utópia, addig ésszel él az ember. És főként megtanul olvasni nagyon hamar, legrosszabb esetben 7 évesen.
Padlásszoba 2011.08.11 14:06:58
@Padlásszoba: Ja, a másik: a homáron szereplők 99,9%-a nem 80 éve feletti nyugdíjas, aki már a hamut is mamunak mondja és bármit az orra alá dughatnak, szerencsétlen úgyse tudja elolvasni, mert már nem lát.
Úgyhogy azt a fajta kifogást, hogy "én azt hittem, hogy", "nem olvastam el, mert" és társaikat nyugodtan felejtsük már el, mert unalmas. Hinni tessék a templomban, a szerződéseket meg elolvasni. Oszt kész.
Naiv ügyfél 140 ft/chf árfolyamon vett fel lakáshitelt az Erstétől, és nem érti, miért számolnak fel még ilyenkor is 10 ezer forint kezelési költséget. Sokkal misztikusabb, hogy a törlesztőrészletek általában sokkal durvábban emelkednek, mint ahogy azt az árfolyamkülönbség…..
Padlásszoba 2011.08.10 17:18:58
@Agyalap: Te tényleg egyáltalán nem érted...
"Még mindig azt mondom, hogy az esetek legfeljebb 1%-ában bukhat a bank - akkor sem nagyot." - Miért kéne buknia bármennyit is??? Neki az a dolga, hogy bebitzosítsa magát minden eshetőségre. Mondom mégegyszer, ha tudsz fizetni, kamattal, ha nem tudsz fizetni, fedezettel. Már bocs, de ha te munkanélküli leszel, akkor neki miért kéne bármit is buknia? Ez nem karitatív szolgálat. Ő kölcsönt adott, amit neked vissza kell fizetni (kamatostul) így vagy úgy. Amúgy ez az része nem értem, miért baj. Ha te, mint privát személy, kölcsönadsz Józsi bácsinak 10m forintot, és Józsi bácsi munkanélküli lesz, akkor legyintesz és azt mondod, á, akkor inkább mégsem kell vissza a 10m, mert nem tud fizetni?
Padlásszoba 2011.08.10 17:41:55
@kissandor: Áááá, komolyan, mondom, ma kész, mi van, front??? Ez most tök nem hitel téma, amiről írtál, de ha már kevernéd a szezont a fazonnal, csak hogy írhass...
Fogd már fel, hogy igen, az is a te döntésed, hogy a bankhoz viszed a pénzed! Miért viszed oda? Miért utaltatod oda a fizetésed? Azért, hogy kapj egy kis kamatot. Vagyis a haszon reményében. Holott a párna alatt is tarthatnád, ja, hogy akkor egy fillért se kapsz utána? Hát igen, ez így van. Csőd se viheti el a pénzedet, de kamatot se kapsz utána. A TE döntésed, hogy bankba teszed-e (ennek minden nyereségével és veszteségével, kockázatával) vagy nem. Nem másé, felejtsük már ezt el! Vagy te nem vagy nagykorú, döntésképes ember, téged irányítanak?
És épp a fenti ok miatt szokott belenyúlni az állam a dologba: hogy ha csődközeli helyzetben van egy bank (bármilyen ok miatt), nehogy a te kis megtakarított pénzedet soha ne lásd viszont, vagy legalább részben lásd viszont. Ami ugye a te választásod volt, hogy odaviszed. Cseszd meg, utánad miért nyúlna, mikor azon senki más nem veszít? Ha egy bank bukik, több tízezer ember bukik. A bank VÁLLALKOZÁS, te meg MAGÁNSZEMÉLY vagy, nem érthető a különbség? Egyébként meg (szigorúan nézve) az állam nem is volna köteles a bank alá nyúlni, ha csődben van. Ha teljesen objektív akarnék maradni, azt mondanám, a te befektetési kockázatod része a csőd. Ja, hogy amikor nyereség (kamat) van, akkor nem probléma a kockázat senkinek? Miért?
Padlásszoba 2011.08.10 17:43:43
@hagyma: Ez odatetted rendesen. :D