Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoktolk

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vagyok focirajongó, nagyjából harminc éve az első meccsek, amelyeket végignézek (nem véletlenül), a válogatott mostani összecsapásai, fogalmam sincs, Storckot hol mennyiért jegyzik edzőként, elképzelésem sincs arról, mi fán terem a passzsáv, de néhány dolgot tudok cserébe. Egy háromszériás…..
zoktolk 2016.06.23 10:04:22
@yotta: Kicsit el van tévedve a kedves kommentáló, hogy hogyan is működik az állat es növényvilágban a kiválasztódás. Kegyetlen verseny minden egyes centiméterért vagy a következő étkezésért. Az emberek megtanulták kicsit másképp csinálni.
zoktolk 2016.06.23 11:56:35
@yotta: az összes itt elhangozott csak "emberi" definíció. A többi csak utópia.
A világot viszonylag egyszerű szabályok igazgatják, akkor is, ha ezeket a szabályokat sokan sokszor áthágják. Ennek ellenére a szabályok és törvényszerűségek évszázadok óta nem változnak. Nem változnak, mert ésszerűek, logikusak és hasznosak. Magyarország mégis úgy tesz, mintha nem léteznének, sőt…..
zoktolk 2016.02.03 13:56:14
@Laptop7712: Mellesleg megjegyzendő, hogy Angliában az iskolai képzés 16 éves korig tart. Tehát onnantól kezdve dolgozhat mindenki full time. Nem hagyta ott, csak nem tanult tovább. Tehát pont az mellett érvelsz, hogy a jó oktatással megszerzett tudást felhasználva akár nagyon fiatalon, nagy hozzáadott értékkel lehet vállalkozni és sikereket elérni. Hehe.
Amiről beszélsz az az enablement. Legyen lehetősége mindenkinek, akinek van hozzá késztetése/szerencséje, hogy alkothasson és ne legyen az állam a visszafogó tényező.
El tudod képzelni Magyarországon a "Branson story"-t?
Csak akkor ha apuci miniszterelnök.

@ HaFR: Jó a cikk. Jó irányba mutat.
zoktolk 2016.02.03 15:43:06
@BircaHang Média: Bocs, de tényleg. Te minek jársz ide?
Fizetnek érte, hogy beleköss mindenkibe? Ha ennyire nem tetszik, amit az oldalon olvasol, akkor menj és írd a cikkeidet tovább az oldaladon. Maradjanak azok itt, akik ugyanazon értékrend szerint képzelik el leélni az életüket. Ti meg majd kimehettek tüntetni ellene ha véletlen arra kerül a sor.
Menj zaklasd az MSZP-t meg a többi nagy pártot. Mi jól elleszünk nélküled.
Határátkelő U(k)gordjunk neki! 2015.09.16 06:44:00
Előre szólok, hogy sajátos stílusú poszt lesz a mai, szerzője, Gábor úgy fogalmazott, hogy részben a saját motiválására is írta. Én pedig kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá – szerintem érdemes végigolvasni. (A képekért ezúton is jár a köszönet.) „Nekiesünk, mint…..
zoktolk 2015.09.17 23:41:43
@wuaaa [nor]: Igen, ez évek óta megy. Ebből a sokezer képzettből, szerinted mennyi az, aki nem talált max 6 hónapon belül másik munkát magának? Én is dolgoztam HP-nál. Jó hely, de van jobb :).
zoktolk 2015.09.18 00:00:15
@gabuschka: Szerintem rettenetesen gyenge írás. Ezt a vázlatot ki kellett volna dobi, majd újra leülni és megírni még kétszer, és a 4. változatot elküldeni ide.
Noha az iskolakezdéssel kapcsolatos sorozat már véget ért, Digger írása azért fér bőven ide, mert szerintem az iskola és az oktatás örvén egészen másról, gondolkodásmódról, világlátásról, kultúrás különbözőségéről is szól. Ráadásul azt gondolom, hogy sok igazság…..
zoktolk 2015.07.15 19:28:37
@flash.gordon:
Mint minden területen, az oktatásban is fenn áll, a modernizálás kényszere. Jelenleg Magyarországon az 50-100 évvel ezelőtti tanagyagot és módszereket próbálják használni egy iszonyúan felgyorsult információs társadalomban. Vegyük például, mi történik ha egy honlap nem tölt be 8 mp alatt. Azonnal elkattintunk róla vagy frissítjük. Ha néhanap tv elé is ülök a reklámok alatt azonnal elkapcsolom, keresek már műsort.
A lényeg, amit szeretnék ebből kihozni az, hogy elavult módszerekkel akarunk tanítani elavult tanagyagot.
Mindenkinek ajánlom az alábbi Ted Ed videó megtekintését. Megdöbbentő!
www.youtube.com/watch?v=dk60sYrU2RU

El kellene jutni oda, hogy a modern technológiát nem tiltjuk, hanem használjuk.
Már most is ott tartunk, hogy egy-egy adat kikeresése nem tart tovább 30 mp-nél a netről. Adatok, amiket a tanulók többsége fél perc alatt felejt el. Minek agyatlanul magoltatni velük? Miközben nem tudnak érvelni, logikai következtetéseket végigvinni, előadni. Arról már ne is beszéljünk, hogy digitális analfabéták. Nyelveket nem beszélnek. Aki beszél, az magánórán tanulta. Minek tanítunk 14 éveseknek ógörög irodalmat. Mert az volt előbb? Komolytalan.
Inkább azt kellene megpróbálniuk, hogy alkothassanak. Mind szellemileg, mind fizikálisan.
Tegye fel a kezét az, aki az ógörög irodalom miatt kezdett el egy verset vagy akár simán egy blogot írni. Persze kell ismerni, de nem úgy és akkor, ahogy és amikor ma tanítjuk.

Miért kezdjük 8-kor az iskolát, amikor teljesen egyértelműen kimutatták a kutatások, hogy főleg kamaszkorban 10 előtt nem működik az agyuk. Felesleges a kötelező tesi óra, mert nem érdekli a gyerekeket. Helyette inkább a tömegsportot kellene előtérbe helyezni, olyan pedagógusokkal, akiket kiképeznek arra, hogy hogyan ismerjék fel a tehetséget.

A mai munkákat 95%-ban, amúgy is a munkahelyen fogják megtanítani. Olyan készségeket kellene adnunk gyermekeinknek, hogy sikeresek lehessenek a világban, bármivel is foglalkozzanak. Pl. nyelvtudás(ok); programozási ismeretek (no nem azért mert mindenki programozó lesz, de iszonyatos segítséget nyújtana az modern világban); gépírás; önéletrajz írás; vagy egy sima költségvetés, kamatos kamat kiszámítása, jogi alapismeretek és még sok hasonló. Biztosan mindenki hozzá tudna tenni, hogy mi lenne fontos 18 évesen. Aztán majd utána lehet tölteni a fejébe a sok szaktudást az egyetemen, főiskolán. Célzott felsőfokú szakképesítések kellenének. Egy jól képzett egészségügyi dolgozó ha kimegy USA-ba többet kereshet, mint egy közepes cég vezetője: 140-190k$-t is akár.

Van még millió kis dolog, amiről irhatnék, de már így is többet írtam, mint kellett volna.

Üdv,
A vesekő kialakulása viszonylag gyakori, a lakosság 2-3 százalékánál jelentkezik élete során – megfelelő vízfogyasztással azonban jó eséllyel megelőzhető. A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája szerint az urológiákra érkező betegek közül minden tizedik…..
Érdi Gergő a nap hőse. A Szingapúrban élő, 35 éves banki programozó sok vesződséggel járó, de annál szebb átmeneti hobbit választott magának: elhatározta, hogy visszafejti az Időrégész kódját, és ha már ott jár, meg is csinálja a pécés átlagjóska számára fogyasztható…..
zoktolk 2015.06.05 22:44:44
@Piszok Alfréd és a Matrózfröccsöntő Bt.: Pirates!ben ugyan mit már?
A Magic Candle, az igen. Fél Európányi bebarangolható terulet 1MBban :)
Mindenki tudja, hogy mi aztán tényleg sima, őszinte Fidesz-rajongók vagyunk, igazi civilek - ellentétben a mindig ugyanazt a párezres (ám annál hangosabb) rajongótábort felvonultató Millával és klónjaival - nem beszélve a számlaképes bloggerkollégák ezreiről. Úgyhogy ha valaki tiszta szívvel tud…..
zoktolk 2015.04.14 17:14:59
@tralalala: Száni??? Ez fájt. Nagyon.
Kell-e? Csak amennyire az élettől. Meg a levegőtől. Meg az apánktól. Ugyanis a kapitalizmus valóság. Csak a hozzá való viszonyunk változhat. A tőke, vagy tágabban magántulajdon alapú társadalom, amelyben a tulajdonát mindenki átfordíthatja befektetésbe (teszi tőkévé) akár…..
zoktolk 2015.03.18 10:59:44
@unionista: Azért ez egy eléggé béna példa volt. A nagyon erős platformon jót nevettem. 1. Ha kicsit körülnézünk a vállalti szektorban azért az esetek nem nagy százalékában használnak nyílt forráskódú szoftvereket, illetve ha igen, akkor azt is erősen specializáltan és természetesen jogvédetté téve a fejlesztésüket.
2. Azért azt nagyon kíváncsian figyelném, hogy ha azok az emberek, akik a nyílt forráskódot gondozgatják mit tennének, ha minden más is ugyanebben a szemléletben működne. Honnan fedeznék a megélhetésükhöz szükséges dolgokat. Gondolok arra, hogy például hányan választanák a szemétszállítást hivatásuknak ingyen, csupán mert az olyan jó móka.
Lássuk be a világ nem így működik.
Számtalanszor szembesülök vele, hogy milyen "kreatív" módon tudják emberek az erkélyüket, teraszukat elrejteni, lévén, hogy akármilyen kicsi is, szeretné mindenki, ha ez a lakásához tartozó terület egy kis intim zug lenne. Építészetileg és terveken gyönyörű egy hatalmas…..
zoktolk 2015.03.14 21:14:07
@NGabor: Teljesen egyet kell értenem. A mi erkélyünk telibe északra néz. Nagyon kellemes nyáron, de a legkisebb szél is összehordja a kint található tárgyakat a szélvédett sarokba. A burkolathoz annyit, hogy imádnám fa parkettával az erkélyt, de tisztítani... A lágyan fújdogáló szellő is telehordja finom fekete porral, nemhogy egy komolyabb vihar. A függőleges növényeken már sokat gondolkodtam, de akkor fel kellene vennem valakit, aki kijár öntözni, amikor nem vagyunk itthon.
A PKP, ha lassan is, erősödik, ezért nem érdektelen újra világossá tenni a politikai pozíciónkat. A PKP polgári konzervatív párt, tehát egyaránt szemben áll a mai kormányoldallal (az autokráciához bekötött járadékos burzsoázia politikai intézményrendszerével) és az ún.…..
zoktolk 2015.02.12 21:29:47
@Teng-Hsziao Gerzson: Üdvözlet mindenkinek! Régóta követem az oldalt, eddig csak passzívan.
A program, nincs program témában szólalnék meg. Mindkét oldalt értem. A Gerilgfx által megfogalmazottat és a párt oldalát is. Tényleg nem könnyű minőségi programot összeállítani, amire óriási szüksége lenne a párt által megcélzott szavazóbázisnak. Nem tartottam soha magam konzervatívnak, de amióta látom a bal és jobb oldal kifacsart magyar valóságát egyre inkább fogadom el magamról, hogy mégis csak ide kell helyeznem magam. Egyszerűen azért, mert itt találom meg azt, amit magamban elvárásként meg tudok fogalmazni.
Eme kis kitérő után, térjünk a lényegre. Lehet, hogy most óriási hibát követek el, de meg kell említenem egy olyan példát, amiből tanulnia kell a PKP-nak, hogy sikeres lehessen. Ez pedig a Bajnai által elindított mozgalom. Rengeteg tanulsága van annak, ami velük történt. Volt program? Volt. Megvalósítható és sikeres lehetett volna? Még akár az is. El tudták adni az embereknek? Nem. Jókor indult? Tökéletesen. Sikeres volt? Nem.
Nem elég a részletes, szakmai program. Úgy kell mindazt megfogalmazni, hogy ne csak minket gondolkodókat érjen el, hanem a már unott tömegekhez is eljusson. Sok sikert. Várom és figyelem a következő lépéseket.
A különbség az eddigiekhez képest a bizonytalan, szavakat kereső, félreérthetetlenül komikusba hajló Orbán volt. A fénypontok: Nem biztos, hogy a matricákkal nő a költségvetés bevétele, és tulajdonképpen megvédjük a magyarokat az agglomerációs útdíjjal, hiszen a külföldi…..
zoktolk 2014.12.12 15:11:27
@Nyekenyóka: Szegyelheted is. Évtizedek óta mondja minden normális ember, hogy ez egy őrült.
Andy Rehfeldt zeneátalakító-guru munkásságának már a múlt héten adóztunk egyszer. Akkor azokat a darabokat veséztük ki, melyek eredetileg rockdalok voltak, de a mi drága Andynk valami egészen mást csinált belőlük. Na, de most! Itt van 10 - na jó bónuszokkal együtt 12 - olyan…..
zoktolk 2014.11.30 13:59:00
Kövér Szingapúrban volt, és megint elhozta a hírét egy jól működő illiberális államnak -- anélkül, hogy a lényeget megértette volna. Kövér elment a provinciából világot látni, és ha volt esze fölmenni a Marina Bay Sands teraszára, megláthatta, amit az ő életében sosem…..
zoktolk 2014.11.04 19:17:14
@quendelapo: Mert így elkerülik azt az ostoba helyzetet, hogy mindenféle pórnépnek magas szintű oktatás jusson és ezzel megkezdik a jövőben majd megfelelöen szavazó ifjúság kinevelése.
Vigyázat, spoilerveszély! Mi szóltunk! "Kevesebb megerőszakolással nem lenne reális a Trónok harca." Ezzel a felütéssel indította George R. R. Martin a szexben, erőszakban, kínzásban és vérfertőzésben tobzódó tévésorozatról szóló New York Times-interjúját, amit a…..
zoktolk 2014.05.09 00:06:59
@Megtalállak: Szegény író, aki persze angol a lelkem, nem egészen ezt mondta. 99%, hogy a műfaji elnevezést használta, ami történetesen "epic fantasy" ékes angolsággal. Namármost ezt sikerült a cikkben ferdíteni magyarra. Mostanában divatos "fordítói" módszerrel, kb epikus fanasy lenne a kifejezés.
Remélem megkönnyítettem kicsit a mondat feldolgozását. ;)
zoktolk 2014.05.09 00:09:42
@Karcolt lendület: A könyveket olvastad? Mert addig nem kellene mindenféle badarságot beszélni. Az általad használt stílusmeghatározással, a Biblia meg csak egy esti mese. lol
Nem egészen világos a CBA üzenete, bár feltehetőleg külföldi dinnyékről volt szó 69 forintért. Vagy csak felárazták az összeset valami kamu szöveggel? Egy biztos, a Magyar Termelők kisded unokái most boldogabbak, már ennek is örülni kell. Vajon meddig fogják tudni ezt…..
zoktolk 2012.07.19 20:47:06
zoktolk 2012.07.19 20:49:45
@Mylady: ne add fel. meg kell találna a megfelelő termelőt/eladót, akitől finomat tudsz venni. Sok helyen adnak akár felet is és nyugodtan kóstolj és csak utána vedd meg. Nagyon egészséges a dinnye főleg ebben az állati melegben. Jobb mint a cukros üdítők bármelyike
Vastagbőr Bitch please 2012.07.11 16:05:00
A nap fotója: Schiffer megcsinálta a "bitch please" fejet, grat Andris!!!És miért trollkodott be ezzel a fejjel a fotóba?Hát ezért:"Selmeczi Gabriella elszomorítónak nevezte, hogy az LMP a magyar érdekek védelme helyett az Országgyűlés után most egy magyar cég bejáratához…..
Négy évvel ezelőtt, 2008. március 9-én volt a szociális népszavazás.Három kérdésben döntött a szavazáson megjelent 4 millió választópolgár: Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január…..
zoktolk 2012.03.11 15:40:53
@Bona Fides: végre egy normális ember... pont ez az én véleményem is. Annyit árnyalnék, hogy lehessen választani, hogy milyen minőségű szolgáltatást kérek, De ez tényleg legjobban a magánbiztosítókon keresztül tudna működni.
zoktolk 2012.03.11 15:47:20
@jágör68: Nagyon sok falusi rendelőben ez igenis komoly bevételi forrást jelentett. Fel is lettek újítva ezek a rendelők, meg nővért vett fel maga mellé az orvos. Akit aztán kénytelen volt elküldeni, mikor megszűnt ez a bevétel. Nemzetgazdasági szempontból nem volt bevétel, ahogy egy átlagos családnak sem jelentett megerőltetést kifizetni alkalmanként. Akiknek meg tartós betegségük miatt többször kellett orvoshoz menni, azok meg amúgy is visszakapták vagy mentesek voltak a díj alól.
Egy érdekes olvasói levelet olvastam az egyik újságban ma. Így szólt: Egy újabb törvénymódosító indítvány a devizahitelesek megsegítését nem az ingatlan 30 millió forintot meg nem haladó értékéhez, hanem az eredetileg felvett, 30 millió forintot meg nem haladó összeghez…..
zoktolk 2012.03.09 15:02:51
@apanna: A frank nem is változott. A forint lett ultragagyi.
Vastagbőr 122 évvel később 2012.02.15 13:31:00
1890-ben az USA-ban 1 hónap alatt 40 emberrel feldolgozták a 11. népszámlálás eredményeit. Herman Hollerith találmánya forradalmasította az adatfeldolgozást. 23 különböző adatot gyűjtöttek össze, és összesen 62 947 714 lakost számoltak össze.122 évvel később,…..
Vastagbőr Prémiumeső a BKV-nál 2012.02.10 12:07:00
Nagy huzavona után a Fővárosi Közgyűlés január végén megszavazta, hogy 9 milliárdos kölcsönt és 6 milliárd támogatást adjanak működésre a BKV-nak, azért, hogy ha lehetséges, akkor ne csődöljön be februárban. Ezt a pénzt csak úgy tudta előteremteni a Főváros, hogy a…..
PerverzBabi is egy anglicizmus szó szerinti fordítását küldte be:A mai nap folyamán is jó pár klasszikus angol félrefordítást hallottam (Jóbarátok: patetikus; A pokol konyhája: ne vedd garantáltnak - ez utóbbin lehet vitatkozni), de írásra ezúttal a CSI: NY október 05-i része…..
zoktolk 2010.01.26 13:26:34
mek.oszk.hu/02100/02115/html/1-1042.html

burokban született

Az egész magyar nyelvterületen ismert → hiedelem, hogy a burokban született szerencsés lesz egész életében. Meglátja a földbe elásott pénzt vagy kincset. Háborúban nem fogja a golyó, ha a születésekor eltett burkot → amulettként a nyakában viseli. Szólásként is él nyelvünkben; a szerencsés emberre mondják. Másrészt szórványosan az a hiedelem is élt, amely szerint a burokban született kötélen fog meghalni.