Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gurumafia

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BtheBest Borkultúra 2010.01.13 11:30:00
Úgy érzem nagyon fontos beszélnünk a borokról, mert a kultúráltságnak a része, hogy az ember fogyasszon bort. Persze nagyon nem mindegy, hogy milyet és hogyan! Például kólával, vízzel meg ilyenekkel tilos fogyasztani a borokat, mert úgy csak a proliknál szokás! Meg kell kérdezni…..
Gurumafia 2010.01.26 11:04:53
Kedves NAGYON OKOS borszakértő cimborák.
Nem nagyon szoktam (sőt mondhatni sohasem) írtam még kommentet sehova.
Amit azonban a fenti „cikkben” olvastam az egyszerűen HIHHETETLEN!!!!!
Az egy dolog, hogy valaki nem ért valamihez. Ezzel nincsen semmi probléma, mert nem lehet mindenben mindig toppon az ember.
Azonban az már nevetséges, hogy úgy mondunk véleményt valamiről, hogy pukink sincsen az egészről.
Nálam már a harmadik mondatnál kicsapta a biztosítékot a következő szösszenet : „fröccsözni pedig leginkább az alkoholisták szoktak” erre igazából mit mondani nem tudok. Első ami eszembe jutott, hogy ez egy BAROM. Boros kólát persze nem túl szerencsés dolog inni, de ha valaki annyira felvilágosult és igényes, és annyira szakértő szuperzseni, hogy 27500 forintos bort iszik csak meg, az lehetne annyira intelligens, hogy elfogadja mások szokásait. Aki boros kólát iszik, az igyon azt. Viszont azt kijelenteni, hogy 5000 forint alatt csak kizárólag permetlét lehet kapni az nem csak engem, mint lelkes és viszonylag rendszeres borfogyasztó sért meg ( ezzel lehetséges alkoholistának titulálom magamat, de nem érdekel ) hihhetetlenűl, de a Magyar borászok azon kb. 95 %- át akiknek a borai nem feltétlenül mindig érik el az 5000 forintos határt, viszont kiváló minőségűek és rengeteg munkát, energiát és pénzt emésztenek fel. Szerintem ez egy mérhetetlenül arrogáns, bunkó és tudatlan hozzáállás.
Nem szokásom pocskondiázni senkit, és miután Kedves Párom ( és még számos borkedvelő ismerősöm ) is azt mondta : „vágom, hogy felidegesít, de nem fikázni kell, hanem "segíteni" érted, a fikázást támadásnak veszi (mer az is ) és azt nem érti, nem fog utánanézni, utána olvasni”- elgondolkodtam, hogy hogyan fogalmazzam meg ezt az írást, de tényleg annyira felbőszített, hogy sajna nem tudtam megállni.
A másik, ami vicces és ez már fel sem idegesített inkább csak megnevettetett az 1-2 fantasztikus komment:
„nekem fehérből inkább a rosé tetszik” – szóval vannak fehér-, rosé, siller- és vörösborok.
Fehérből nincsen rozé se rozéból fehér se vörösből rozé se fehérből vörös.
Az összes bor más-más eljárással készül és mindegyik teljesen más.
Franciaországban elfogadott a fehér és vörös borok összeöntésével rosé bort készíteni, azonban ezt szerencsére kis országunkban tavaly elvetették.
Olyan, hogy a Villányi-pincészet olyan nincsen.
Villány Magyarország egyik borrégiója. Villányban vannak pincészetek, de azokat külön nevekkel illetik pl. . Tiffán, Heumann, Nitt, Gere, Vylyan, Sauska és még sorolhatnám sokáig. Ezek a legismertebb nevek, de ne feledkezzünk meg a többiről sem amit most nem sorolnék fel.
„villányi pincészettől szerintem van szekszárdi, én legalábbis már azt hiszem ittam a várban a borfeszten” - ILYEN NINCSEN!!! Ha meg tényleg ittál (amit kétlek) akkor jól átcsűrtek…Ez kb. olyan, mintha a Balaton parton álldogálva az ember a cimborájától megkérdezni, hogy a másik parton az Pest vagy Buda?
Villány az Villány, Szekszárd pedig Szekszárd. Szekszárd is egy régió. 1-2 pincészet a teljesség igénye nélkül : Takler, Bodri, Tüske, Tringa, Merfelsz, Heimann, Szeleshát.
És innen is rengeteg lemaradt. 
És akkor én be is fejezném. Nem akartam nagyon okoskodónak tünni, de én sem írok az űrtechnikáról blogot, mert pukim sincsen róla, így ha valaki nem biztos a dolgában, akkor jobb ha csendben marad és kinyit egy üveg Konyári Pávát…
Ha netán valaki kiváncs 5000 forintnál olcsóbb ellenben KIVÁLÓ minőségű borokra, annak nagyon szívesen segítek ha szükséges.
Elnézést kérek az esetleges kioktató stílusomért, de nem bírtam megállni…  Szomorú, hogy ilyenek vannak.