Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angelo tulaj

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kávézórólMindenek előtt egy vallomással kell kezdenem. Az előző néhány kecskeméti kávézóteszt után ugyanis már egy kicsit egykedvűen érkeztem legújabb tesztünk színhelyére, az Angelo kávézóba. Bár a nyitás napján a kolléganőim jeleztek, hogy mennyei süteményekre…..
Angelo tulaj 2010.01.25 21:15:57
Sziasztok!

Remélem elnézitek nekem,hogy reagálok én is az itt leírtakra.
Kezdeném azzal,hogy bár minden kritikát magamra veszek mégis örülök,hogy láthatom azokat a hibákat is melyeket másként nem láthatnék.
A vendéglátásban nehéz megtalálni a megfelelő személyzetet. Volt néhány rossz választásom. Talán mostanra összeállt egy normális csapat. Természetesen hibák így is adódhatnak. Emberek ők is. Tudom ez közhely, de nehéz mindig tökéletesnek,előzékenynek,pontosnak,pörgősnek,humorosnak lenni akkor is,ha otthon áll a bál, vagy éppen az egyik kollegának megszületett a kisfia.
Mit tudok tenni? Figyelek rájuk, megismerem Őket és próbálom "nevelni" arra,hogy igényesek legyenek a munkájukra. Magam részéről minden alapot biztosítok ehhez.
Az alapok:
l1. Minden termék minőségi.
- A sütemények kézműves sütemények így bár lehetnek minimális esztétikai különbségek( több cukrász készíti őket), mégis az átlag süteményekhez képest ezek dupla adagok (súlyban mérhetően is), és benne van az anyag.
- A kávé a saját ízlésemet tükrözi. Nagy presszós vagyok,így nálam rossz kávé soha nem lesz. Ez a minőség az árban is látszik, 1kg kávét 9e Ft-ért vásárolok.
- Limonádék, koktélok,forralt borok stb.. Saját receptúra és minőségi. Nem akarom az alapanyagokat sorolgatni mert biztosan reklámnak vennétek.
2. Megfelelő elkészítés
- Bármelyik akár ex kollegát is megkérdeztek azt fogják mondani,hogy a főnök heppje a tejhab. Ott kezdődik minden. Egy jó tejhabot kb. két hónap alatt lehet megtanulni elkészíteni úgy,hogy az ne csak véletlen sikerüljön. Kéthavonta jön barista oktatást tartani, és persze én napi szinten figyelem,hogy úgy csinálják e ahogy azt kell. A karból az utolsó szemig kiszedik e a zaccot, szárazra törlik e, megfelelően tömörítik e a kávét, kiengedik e a kar felhelyezése előtt a vizet,hogy ami a gép szűrőjére ragadt az előző adagból az is kitisztuljon és figyelnek e arra is,hogy ne állítsák le túl hamar vagy későn a gépet. Ez a folyamat egy szimpla eszpresszó készítésének folyamata. Hihetetlen, de ez kb. 3 perc és presszót a latte-tól az ír kávéig mindenhez kell készíteni. :)
Minden termékről mindent tudniuk kell a kollegáknak. Ajánlom figyelmetekbe az itallapunkat amit úgy állítottam össze,hogy a kávé,tea,üdítők,borok,alkoholok történetét termékenként elolvashattok,ha unatkoznátok. Így a kollegáimat is tesztelhetitek:).
Kicsit elmerültem.Az egyik legkomolyabb kritika az az,hogy lassú a csapat. A gyorsaság és a tökéletes elkészítés együtt nem működik. Ez az egyik indok. A másik,ha egy időben 10-15-20 rendelést vesz fel egy felszolgáló egyszerűen nem tud minden 10 perc alatt elkészülni. Természetesen ezen is dolgozom,hogy hogy lehet a lehető legrövidebb idő alatt eljutni mindenkihez felvenni a rendelést vagy felszolgálni a termékeket.
2009 márciusában nyitottunk még egy évesek sem vagyunk sok oldalon most alakul ki a hely.
Átlagosan napi 8-10 órát bent vagyok szóval, ha gondoljátok szívesen veszem,ha személyesen is elmondjátok a tapasztalataitokat.
Lelkiismeretesen építgetem ezt a helyet, és úgy látom van eredménye.

Üdv,
Hegedűs Szabolcs