Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Kanizsa

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Mit csinálnak a várvédők, ha unatkoznak? Elfoglalják magukat. Mi van a kisbárány fürdőszobájában? Barikád. Minek megy a vak az erdőbe? Fának.” Ilyen és ezeknél viccesebb találós kérdéseket vár a Comedy Central stábja. A legjobb poénok március 1-től kerülnek…..
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
Nagy Kanizsa 2009.02.21 17:15:05
A mezőgazdasági támogatásra azért van szükség, - mert ahogy a világ minden fejlett országában felismerték, - a mezőgazdaság kevésbé jövedelmező tevékenység, mint a többi ágazat, és annak érdekében, hogy egyesek mégis ezzel foglalkozzanak, támogatni kell ezt az ágazatot. Mert enni kell. (Bár minket most le akarnak szoktatni erről, abból is látható, hogy közeledünk az olcsóbb kaják felé.) Míg tőlünk nyugatra a gazdák megkapják a támogatást a gazdák - és lehet tudni, hogy mire és mennyit adnak, - addig nálunk ez a támogatás többnyire elúszik valahova. A gazdák meg föladják egy idő után a küzdelmet.
Továbbá, ahogy egy előző észrevételt olvastam (trewq), alacsonyabb adó mellett a termék ára is alacsonyabb egyes országokban, a mi adóterheinkhez képest. "Szlovákiában a céges nyereségadó 19%, nálunk 16(nyer. adó)+4(különadó)+25(osztalékadó)+14(eho)% Ennyi a különbség! Kisebb adókkal nem nehéz olcsóbbnak lenni!" Ezt nem ismerem annyira, de azt látom, hogy nálunk mi van. "trewq" az ADÓK ÉS JÁRULÉKOK egy részét említette. Ha összeadjuk ezeket, az SZJA-val, TB járulék, stb., és a végén az adókat is überelő Áfá-val együtt, akkor látható, hogy milyen rossz a helyzet, mert a megtermelt 100 Ft értékből 20 Ft marad, és ebből kell megvenni a szlovák tejet, és a lengyel sajtot. Sajnos megértem azokat, akik az olcsóbb élelmiszert veszik meg a tecsóban, de mindenki jobban járna, ha a piacon próbálnánk bevásárolni.
Nagy Kanizsa 2009.02.21 17:27:48
@pfúj: Bocsáss meg, de a leveled a saját étkezési kulturádat minősíti. Kívánom, hogy igyál sok kínai tejet, egyél minél több holland paradicsomot, és senki nem tudja honnan hozott almát. Jó étvágyat kívánok hozzá.