Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luusta

45 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
R 'n' R Szakosztály A Vécsey 2012.07.01 15:13:00
Ismerőseim bizonyára tudják, hogy Mezopotámia gazdaságtörténete után a magyar hadtörténelem a fő szakterületem. Értek hozzá - igaz, ami igaz, nem is akarok álszerénykedni. Ezért is érzem magam följogosítva a mostanában sokat szóban forgó Vécsey típusú kézigránát…..
De most komolyan, az alábbi estét érdemes megörökíteni, egy picit elemezni. Szóval úgy kezdődött, hogy Kiflee-vel elmentünk a Magyar Kultúra Házába, megnézni egy kiállítást. De nem is akár milyet. Utasszállító repülők méretarányos grafikái voltak kiállítva. Egészen…..
Kedves Zenekedvelők!Úgy érzem eljött az ideje, hogy mérleget vonjunk az elmúlt 6 év zenéiből, és elkészítsük az RnR Szakosztály zenei best of-ját. Összeírtam, ami elsőre eszembe jutott, sok szép nóta, véleményem szerint megérné készíteni egy mp3 list-et belőle, hogy ha…..
Borzalmas. Most is egy laza négyes Hollandiától. Megint. Persze megmondtam én előre. Az aranylábú fiaink megint úgy nyomozták a labdát, mintha öttel kevesebben lettek volna. Ha nincs az a nagyon véleményes büntető (köszönjük meg szépen a bíró bácsinak!), még szánalmasabb lett…..
Miután régen nem jegyeztem posztot, arra gondoltam, hogy megannyi rock zenével foglalkozó bejegyzést követően, kicsit más vizekre terelném a szót és figyelmetekbe ajánlanék (vagyis inkább újra felfedeznék) néhány zenét, amely szerintem, Viking szavaival élve a zenei…..
Kb. egy hónapja új lakótársat kaptunk, a fehérorosz Ihar Szlucsakot. Tekintve, hogy a szobatársam is oda valósi, elkezdett jobban érdekelni a dolog, mi is folyik ott stb. A cikk egy rövid összefoglalás lesz az országról, az ottani helyzetről. Nagyjából összegzem mi az, amit olvastam…..
Luusta 2012.05.18 09:45:56
@Kiflee: Ihar ellenzéki politikus/aktivista, de elmondása szerint "okosan" igyekszik csinálni, mármint nem megy nyíltan szembe a hatalommal. Mivel jogot tanul, inkább ez a része, valamint a nyelv helyzete érdekli.
en.wikipedia.org/wiki/Frantsishak_Skaryna_Belarusian_Language_Society - ennek a szervezetnek az aktív tagja - az belorusz nyelv diszkriminációja ellen küzdenek
Luusta 2012.05.18 17:56:00
@vmalcsik: Leginkább a nyelv különbözteti meg őket, a belarusz nyelv az ószlávhoz áll közelebb, mint az oroszhoz.
A Fehéroroszország gazdaságilag jobban járna az egyesüléssel, az tény, voltak is erre kísérletek a '90-es évek közepe fele. De ez nem hiszem hogy be fog következni. Az egyesülés esetén az oroszoknak át kénne vállanlni Belarusz igazán tetemes államdósságának legalább egy részét, ami nem nagyon vonzó perspektíva. Másrészt ha összeolvadának, akkor Lukashenko csak egy "kormányzó" lenne, mert Putyinnak azért sokkal nagyobb a töke. Ő meg így jól elvan a saját országában.
A hokit meg megértem, jogos az érv:D De ennyi erővel Etiópia is működőképes, mert remek hosszútávfutóik vannak.
Ha még nem tettétek, akkor olvassátok el Noked-lee tegnapi írását, igazán megéri A témát már nem hinném, hogy lehet fokozni, de még 1 kísérletet teszek rá. Menyus a híres mesterhorgászt, Döme Gábort szállja meg. A szilvaorrú keszeg az intenzív alapozó etetés után…..
(a novellát Sz. B., és a közös ökörségek ihlették) Az Ember üveges tekintettel meredt a monitorra. Csak a teste volt itt, a lelke messze járt. Végtelen pusztákon égette tarkóját a nap, és hűvös szurdikokban didergett a teste. Észre sem vette, hogy főnöke, Ágoston már fél…..
Luusta 2012.05.09 17:43:25
Kis élménybeszámoló...nagymamám öccse 60 éves lett, ennek alkalmából összehívta a családot egy nagy összejövetelre egy kis szlovák panzióban, a hegyekben. Én helyenként már elég nyűgös voltam kinn - kicsit demoralizáló volt, hogy áprilisban még havazott - így…..
R 'n' R Szakosztály Ennyi 2012.04.26 00:19:00
Nem akarom jobban Óz sebében forgatni az ujjam, ezért csak ezzel a képpel fejezem ki a véleményem a BL meccsről. Mivel én különösen rühellem Sergio Ramost, nekem ez egyfajta elégtétel.forrás - Facebook ..
Nem is oly régen fejeztem be Sienkiewicz monumentális trilógiáját (Tűzzel-vassal, Özönvíz, A kislovag), amelynek témája a 17. századi ezer sebből vérző Lengyelország. Az író részben történelmi, részben kitalált karakterek életét bemutatva kíséri végig ezt a vérzivataros…..
Luusta 2012.04.17 10:33:41
@Kiflee: Igen, a cári cenzúra miatt a könyvben is nem szerepel az orosz elnevezés. Csak nagyon ritkán kerülnek szóba, de akkor is hüperboreusokként (észak lakói) említi őket.
Bocs a villámposztért, de már eléggé szúrja a szemem. Index címlapon momentán 15 (!) cikk foglalkozik ezzel a nevetséges Schmitt-üggyel. És már hetek, hónapok óta szörnyen túl van lihegve ez az egész baromság a szánalmas szóviccek pedig csak tetézik ezt. Tisztázzuk: abban a…..
R 'n' R Szakosztály Hoppá! 2012.02.28 16:46:00
Tévedtünk, mégis van ilyen szó!!!http://kepfeltoltes.hu/120228/b_rkli2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg..
Luusta 2012.02.29 13:44:56
 Itt ezen „szent” helyen szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzásegített, immár másodszor, ezen gyalázatos díj elnyeréséhez. Elsősorban az Országos Takarékpénztár (OTP-ZSTP?) Diákhitel Központjának, illetve a CSI kupakipari részvénytársaságnak, akik…..
Luusta 2012.02.11 21:28:53
Ebben a posztban a híres-hírhedt orosz politikusról, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinról lesz szó, Droidnak szerenék vele egy kellemes orgazmust okozni. Putyint az ellenzék és a nyugati sajtó rendszeresen ekézi, bizonyos azonban körökben rendkívül népszerű. Ennek okait fogom…..
R 'n' R Szakosztály M. és a kutya 2012.01.02 11:41:00
 Egy kedves szilveszteri történetet osztok meg veletek, ami velem illetve pontosabban szólva a barátommal esett meg. Az ember öregszik (valamint szeretné azt hinni, érik is) így idén az év utolsó napján nem én voltam a legrészegebb. A következő sztori viszont eléggé…..
Szakosztálytársak, és tisztelt olvasóközönség!Idén is eljött az év vége, ami immáron egyet jelent a Kúl Listám nyilvánosságra hozásával. Mint az ismeretes, ez a cool-faszság valami elmebeteg liberális lista, ahol rendre koszos hippiket, és füves művészeket választanak meg a…..
Ha még valaki nem tette volna, olvassa el Noked-lee posztját a szovjet hadseregről, igazán remek lett.Szóval, a négerek és a banán közötti kapcsolat nem hinném, hogy különösebb magyarázatra szorul, gondoljunk csak Roberto Carlos és a vicces kedvű Zenit ultrák esetére. A…..
társaságunkban gyakran röhögünk a címben olvasható bizarr fogalomtársításon, így kiegészítve a szóban elhangzottakat, jöjjenek azok a mondatok, amik biztosan nem hangoztak el a szovjet hadseregben a második világháború alatt:- Iván, te pótolhatatlan vagy!- Nem! Ezt tiltja a…..
Egy igazán érdekes jelenségnek lettem részese a héten. Egy olyan dolognak, amiről azt hittem csak a "mi sajátosságunk" és csak elszigetelt esetben létezik. Nos, mint már annyiszor, most is tévedtem.A történet főszereplője egy hímtag. Nem, nem átvitt értelemben,a…..
 talán már-már elfeledett sorozatomat folytatnám, a következő poszt főszereplője droid, akit azóta már valószínűleg megkéseltek a birminghami fekák. emlékezzünk rá egy perc néma csönddel és ezzel a poszttal:..
Luusta 2011.11.13 00:17:53
Aki még nem tette, az olvassa el Kiflee beszámolóját a focimeccsről.Szóval...egyszer már csináltunk ilyet, amikor a lányok Regensburgban voltak. Ha van kedvetek, megejthetnénk még egyszer, úgyis rég láttalak már benneteket. Én szólóban fogok inni, de ez nem okoz különösebb…..
Vikingvélemény Karnivool 2011.09.26 13:28:42
    Pajtások, idegenek, egyéb kategóriák! Szeretnék nektek bemutatni egy zenekart, amire a fácsebúk, illetve ezen keresztül Papp Gábor és Papp Zoli jóvoltából bukkantam. Szerelem első hallásra.A Karnivool egy ausztrál együttes, progresszív rockot és alternatív metált…..
Luusta 2011.09.27 00:01:17
R 'n' R Szakosztály Mert így van 2011.09.21 16:04:00
A következő képhez nem fűznék különösebb kommentárt, így szép(?) és igaz, ahogy van:..
aki első héten könyvtáraz az buzi!..
Luusta 2011.09.09 10:33:14