Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D3SIGN

29 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Pärnu üdülővárosa az észt funkcionalizmus központjaként is ismert, innen ragadunk ki egy ehez a címhez méltó példát. Az 1930-as években számos funkcionalista stílusú épületet felvonultató város most új taggal bővült. Egy vendégházzal, melynek gyönyörűsége…..
d3signblog Történelmi kapcsolat 2010.02.24 10:02:00
A látványtervezési megbízásokkal tarkított sűrű napokon is igyekszünk eleget tenni a blog olvasói elvárásainak és minél frissebb, izgalmasabb cikkeket bemutatni. A mostani egy holland (ugyan csak követendő) példa. A Csillagok háborújába illő névvel koronázott lakóépület…..
A híres svájci építészirodának köszönhető ez a "hely", mely egy lakberendezői- bemutatóterem, múzeum és szórakoztató központ egyszerre. Svájc Basel nevű városa mellett található épület a dizájnerek egy menedékháza, ahol magukba szívhatják, fokozhatják a…..
Bemutatunk egy régi és új épületet, melynek építészete, stílusa, előadásmódja és marketing-je nagy hatással volt ránk is munkásságunk folyamán.   A szemünket folyamatosan nyitva tartva találtunk rá közel 2 évvel ezelőtt e projektre, amely akkor és még ma is azt a…..
 Rintala Eggertsson Architects élesztette újra e régi bárkát, ami immár úszó szaunaként különleges élményt nyújt utasai számára. A belsőépítészeti munka folyamán japán hangulatot varázsoltak a hajó belső terébe, így még egyedibbé alakították a már így sem…..
Az MVRDV iroda 2012-es világkiállításra tervezett pavilonját mutatjuk be, ahol az expo témája az élő óceán és partvidéke. Ezzel az ötlettel állt elő a világhírű iroda, amelyben ténylegesen egy "adag" vizet emel ki az ócánokból és építkezik belőle. A cím nem…..
d3signblog Archetipikus csonkítás 2010.02.17 14:23:00
A durva cím mögött nyugodt, lágy vonalak mutatkoznak, amelyek egy archetipikus hasáb és improvizálásnak tűnő hullámok találkozásából fakadnak. Ez a (két)ház egy család otthona, amelyet a japán "naf architect & design" iroda tervezett . Az alapkubust, ami a…..
d3signblog Nyeregtető & kocka 2010.02.15 14:13:00
E cikkünkben megcsodálható e két alapvető építészeti elem harca és szimbiózisa egyszerre.  Szóval így is lehet a nálunk hőn imádott nyeregtetőt alkalmazni. Nem rejtik el, a metszeten nyílvánvaló az épület archetipikus formája, ugyanakkor vonalaiban, geometriájában…..
D3SIGN 2010.02.15 15:21:45
@Meli22:
Kedves Meli22!
Köszönjük a hozzászólást! Cserébe mi igyekszünk teljesíteni a kíváncságodat az utolsó 2 képpel, melyeken átsejlik a nyeregtető körvonala. Sajnos légifelvételt nem találtunk az épületről.
d3signblog Szakmai ártalom 2010.02.12 17:49:00
A hét végére egy kis csemegét nyújtunk kikapcsolódásul. A trailer szerint ez évben kerül bemutatásra e film, melyben a lenyűgöző grafika mellett a szereplőket körülvevő dizájnra is úgy néz ki nagyon odafigyeltek! A bemutató alapján ismerős lehet az 1982-es "Tron, avagy…..
d3signblog Video(játék) Homlokzat 2010.02.11 14:48:00
Végy 20 emeletnyi függönyfalas homlokzatot, adj hozzá annyi lámpát ahány ablakod van, kapcsolgasd a lámpákat le-fel, és kész is! Természetesen nem ilyen egyszerű a dolog, (már ha ezt a számomra hihetetlenül magával ragadó jelenséget lehet "dolog"-nak nevezni) itt azért…..
d3signblog Dinamikus építészet 2010.02.10 15:42:00
Sci-fi filmbe illő elem, de megfelelően kivitelezve még elképzelhetővé is válhat. David Fisher építész elméjének szülötte e teremtmény, mely kivételesen extra igényeket kielégítő, szószerint működő épületként kel életre. A legszembetűnőbb tulajdonsága a mozgás,…..
d3signblog Csomagoljuk be? 2010.02.09 15:50:00
LAVA iroda épületcsomagolástechnikáját mutatjuk be, ahol rehabilitációs ötletükben nagy szerepet kapnak az energiatudatosság jegyei. A költséghatékony, könnyen megépíthető új bőrt Sydney egy 1960-as évek beli toronyházára húzták, legalábbis virtuálisan.A függönyfal…..
Az orosz Kian ügynökség csomagolási konceptje a műanyag tőgybe csomagolt, tej jellegű készítmény, illetve maga a brand is, amely az ügynökségi keresztségben a Soy mamelle nevet kapta. A levélkével díszített csomagolás esetében a teljes képzavart az ital növényi eredete…..
D3SIGN 2010.02.09 15:26:38
@Novi bácsi: "barátom" :) azért rendelkeznek elég kemény ellenpéldákkal is és nem kell messze menni pl:

designpumpa.blog.hu/2009/11/16/orosz_luxusauto_balnapenisz_bor_ulessel

Szóval lehet, hogy igazad van, nem kéne általánosítanom és "Az utóbbi évek legjobb design-jainak jórésze pontosan tőlük jön" de a nemjórésze is! :P

Ja és Ludas Matyi Online -al is egyet értek, miszerint kockák vagyunk :)

A lényeg a szubjektivitás!
  Nem is értem miért nem jutott korábban senkinek eszébe egy kis gerilláskodás a legklasszabb magyar ingatlanos oldalon. A II. kerületre szakosodott egyPár blog meghirdette eladásra a Moszkva teret. Kár, hogy képet nem töltöttek fel hozzá, bár gondolom kis költségvetésű…..
A GRDD kreatív ügynökség nyerte azt a tendert, melyet a British Museum írt ki azzal a céllal, hogy a 9-14 éves korosztály számára is izgalmassá tegyék a múzeum gyűjteményét. A győztes csapat egy szórakoztatva oktató, a puzzle és az akció elemeit keverő játékot fejlesztett a…..
A chilei Santiago agglomerációjában, nagy kiterjedésű, hegyekkel, dombokkal övezett természetes környezetben áll ez a 2009-ben emelt épület, amely egyszerre jeleníti meg a táj hagyományos építészetét és persze a modern, loftos stílusjegyeket. A hagyomány azonban elsősorban a…..
George Watson, brit designer szerint a pirítós elkészítése társadalmi folyamat, amely az utóbbi időben, a piritók egyirányú fejlődése folytán, a háttérbe szorult. Játékos, izgamas készüléket akart létrehozni, amely nem a pulton, vagy a szekrényben érzi jól magát, hanem a…..
d3signblog Egyszerű = nagyszerű 2010.02.08 11:17:00
 Az inspirációk bárhonnan jöhetnek, mi is csak kapkodjuk a fejünket! A cím elárulja a mondínivalóját e cikknek: Egyszerűség = Nagyszerűség Már valószínűleg Ti is láttátok ezeket a klippszerű reklámfilmeket, melyeket annak idején az Apple dobott ki az Ipod…..
d3signblog Egy kis hazai 2010.02.07 11:47:00
A klippet egy webes reklámfelületre készítettük el múlt héten, rövid átfutási idő alatt. Szerényen, a nagy tanítók árnyékában bemutatjuk rövid reklámklippünket. Egy hazai portálon fog futni. A lehetőségek kihasználása miatt elég rövid idő alatt kellett (tömören egy…..
Ennek a Párizsi utcai lakásnak először csak a meglehetősen szokatlan színezésű konyhabútorára figyeltem fel, de ennél sokkal nagyobb furcsaság is van benne. Az alaprajzát nézve azt hittem egy pillanatig, nincs bejárata, aztán rájöttem, hogy a konyhapadlón van. Illetve oda fut be…..
d3signblog Test és lélek 2010.02.04 15:45:00
Munka közben jól esik nyugtatni az ember lelkét, még ha azok "csak" a japán Curiosity cég által megtervezett belső terekről szóló képek is. Így teszünk most mi is .... Itt éppen egy masszás és spa részleget mutatunk be, mely a Kanebo kozmetikai cég 5 csillagos svájci…..
Megszűnik Makovecz Imre 1983-ban alapított építészirodája, a Makona.  Az Inforádió riportere épp a római La Sapienza Egyetemen szerzett díszdoktori címe miatt beszélgetett az építésszel, és csak egész véletlenül említette a cégét, amire rögtön jött a válasz, hogy azt…..
  Illik/nem illik kérdésben valószínűleg nem fogja annyira kiverni a biztosítékot a Nagymező és az Ó utca sarkára tervezett bővítés, mint a Clark Ádám téri aranyfog. A korábban ideálmodott koronához képest (ó Istenem, mennyi fogászati szakkifejezés) is jóval…..
(Siklósi Tamás) A tűzről pattant ötlet Liam Ferguson munkája, aki iskolai projekt keretében tervezett tűzoltóautót. A koncept rengeteg innovatív megoldást tartalmaz, bennem mégis az fogalmazódott meg, vajon nem a hadsereg szponzorálta-e a projektet, mivel formailag sokkal inkább…..