Regisztráció Blogot indítok
Adatok
farkasj

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mind az autósok, mind a biciklisek között vannak szép számmal renitensek. Ebből rendre vannak itt viták a blogon egy-egy ilyen tárgyú poszt kapcsán. Milyen az amikor összetalálkozik egy szabályokra fittyet hányó kerékpáros és egy "önkéntes rendőr" autóval? Tamás…..
farkasj 2011.09.02 10:12:25
@luciferko: na azért az átlagember is csak azért mer, mert tudja, hogy úgysem kell kontaktusba kerülnie kerékpárossal. Tehát ebből a szempontból szerintem senkiről nem lehet szobrot mintázni.
farkasj 2011.09.02 11:54:36
@GG81: mekkora arrogáns vagy te is, ha én neki is megyek egy elém ugró embernek (legyen úgy, hogy az én hibám, és el is ismerem a felelősséget), akkor sem ölöm meg. Te viszont ha 50-nel hátulról nekem jössz, miközben 25-tel kényelmesen megyek, akkor szerinted mi történik? Gondolkozz már el mielőtt ilyenek írsz.
farkasj 2011.09.02 12:06:29
@GG81: te már megint mia francról beszélsz? Ki mondta h eltekernék? Ennyi erővel te le nem vennéd a gázról a lábad. Szándékosság nélkül is lehet baleset ezt aláírom, mert hibázunk, de az eredmény százalékosan hányszor súlyosabb autó-bicikli vs bicikli-gyalogos esetben? Nem mondtam h semmi. DE akkor is kevésbé halálos, mint a 1,5 tonnás acélkoporsóval való találkozás.
Szorgalmas volt tegnap a Fővárosi Közgyűlés, egy rakás kérdésben döntöttek, minket azonban kettő tart izgalomban: az egyik a graffitik eltüntetéséről, a másik a biciklikölcsönzésről szól. Kezdjük az utóbbival: aki járt már külföldi nagyvárosban, biztos találkozott…..
farkasj 2011.06.23 12:04:07
@Dohányzó Zsiráf: Van, hogy megjelenik egy szervízkocsi, ami az épp nem jó állapotú kerékpárokat összeszedi, amit folyamatosan figyelnek, ellenőriznek. Egy ilyen forgalmas helyen van h nincs hely, vagy nincs bringa, de általában találsz a közelben egy másikat, amit meg tudsz nézni az állomáson a computerben. Az a plusz 3 perc séta pedig még mindig megéri, ha arra gondolsz, hogy 1 egészségesebb, 2 nem kell nyomorogni a buszon.
farkasj 2011.06.23 15:07:58
@Jerky_Master: Egyetértek, hogy ha van saját bringád, amit egyrészt nem féltesz, másrészt pedig napi szinten kerekezel, akkor nem ez a megoldás.Én is alig várom, hogy hazamenjek és a saját gépemmel tekerjek. DE: rengeteg turista használná, ez tuti. Plusz amikor mész éjszaka, nem bebaszva természetesen, amikor mondjuk 1 órát kell várnod a következő járatra haza, és nincs nálad a saját kerékpárod, akkor felpattansz és mész. Akik pedig csak hetente párszor, vagy hétvégén akarnak kicsit nézelődve bringázni, azoknak ideális. Vagy pl az olyanoknak, akik más városokból mennek Pestre (szándékosan nem vidéknek írtam, lsd: index.hu/velemeny/menonemmeno/2011/06/06/videkizni_nem_meno/ ) azoknak sem kell 2-3 BKV jegyet megvenni, hanem egy árából végigtekernek a városon. A mostani telefonszokásoknál pedig nem téma lassan a GPS, tehát még eltévedni sem lehet. Minden tekintetben fasza ötlet, és remélem meg is csinálják.
farkasj 2011.06.23 16:07:05
@GaZe: Nem kell potyára menned, mert már alapból meg tudod majd nézni neten, hogy melyik állomáson mennyi van, ha meg odaérsz és még sincs, akkor meg az ottani gépben is meg tudod nézni. Legalábbis Bordeaux-ban így működik. A belvárosban meg konkrétan 3 percre vannak egymástól az állomások. 1000 tényleg elég kevés, de bízzunk, hogy majd bővítik. Amúgy pedig előbb-utóbb majd csak normálisan működik Mo-n, nem lehet, hogy mindig minden szarba torkollik. Ezért nem értem ezt a sok szkeptikust, akik mindenre csak áá úgyse lesz jó. Inkább, még ezt se csinálják, azt se? Egyetértek, hogy jobban kellene megtervezni őket, de akkor sem eleve azt kellene fikázni, hogy mennyire nem lesz belőle semmi. Az meg, hogy mit mire kellene költeni, szerintem nem indok semmi lehúzására, mert ha az EU erre adja a pénzt, akkor kár azon agyalni, hogy ezt a pénzt mire lehetne költeni. Erre kell és kész.