Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miss Eileen

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkori, megoldatlan filozófiai problémákkal foglalkozó bejegyzés kapcsán még eszembe jutott, hogy az idézett wiki oldalon nem szerepelt a szabad akarat problémája, pedig tudomásom szerint ezen is huzakodnak még a filozófusok. A Wikipédián külön bejegyzés foglalkozik azzal a…..
Gondoltátok volna, hogy a Wikipédián rendkívül részletesen kidolgozott szócikk van a WC-papír guriga forgási irányáról? Az emberek többsége ugyanis határozott nézeteket vall arról, hogy az a változat-e a helyes, amikor a papír a guriga tetejéről adagolódik, és a lelógó vége…..
Miss Eileen 2010.07.22 09:20:55
A minap éppen Woody Allen-t néztem, és ez eszembe juttatta, hogy nemrég olvastam tőle egy interjút, amelyben hozta a szokásos neurotikus formáját, kifejtve, hogy szerinte az élet egy értelmetlen és brutális élmény, és ennek kapcsán említette meg az alábbiakat is: Egyszer…..
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Miss Eileen 2010.04.12 07:10:06
Az előző bejegyzésben linkelt előadásból még eszembe jutott egy érdekesség. Az előadó a vége felé megemlítette, hogy ha az embereket megkérdezik a saját értelmi képességükről, akkor a tapasztalatok szerint 95% úgy válaszol, hogy szerinte az ő intelligenciája átlagon…..
A könyvtárban nemrég elsétáltam az ajánlópolc mellett, ahova a könyvtárosok mindenféle könyvet kipakolnak, hogy felhívják rájuk nép figyelmét, és a pillantásom véletlenszerűen egy Popper-könyvre esett. Poppertől olvastam már jó könyvet, ezért a próba kedvéért…..
Miss Eileen 2010.04.03 07:19:28
@blogíró: hopp, tényleg... :)
A tegnap délutánt és estét Röjtökmuzsajon töltöttem, ahol egy gazdasági vezetőknek szóló konferencián vettem részt. Kicsit én is beszéltem a választás tétjéről, illetve volt szerencsém meghallgatni Navracsics Tibor és Oszkó Péter előadását, akikről, ha nem…..
Nem semmi, ahogy ezek a kolumbiai gyerekek reggelente átsiklanak a völgy felett iskolába menet. A második képen a kilenc éves nővér zsákban viszi magával az öt éves öccsét, aki még túl kicsi az önálló sikláshoz. A cikk szerint 800 méteres a pálya és 60 km/órával siklanak…..
Miss Eileen 2010.03.25 06:58:11
Igazából az ötszázadik facebookos barátunkat szerettük volna megünnepelni ezzel, de közben elmúlt a pillanat, úgyhogy most meghirdetjük inkább a Jöjjön az Ezredik Mozgalmat és Nyereményjátékot (JEMÉNY). Ennek lényege, hogy ha meglesz a Kreatív ezredik rajongója a Facebookon,…..
Miss Eileen 2010.03.08 10:01:35
Nemrég olvastam egy érdekes felvetést egy pszichológustól, aki azt fejtegette, hogy a szerencse tanulható, ugyanis a szerencsés és a kevésbé szerencsés emberek közötti különbségért többnyire a hozzáállás a felelős. A szerencsés emberek titka mindössze annyi, hogy…..
Miss Eileen 2010.02.19 11:03:19
@fraki: kösz a linket, nekem nagyon tetszett az ipse.
Nemrég egy beszélgetésben előjött a "kivétel erősíti a szabályt" mondás, és megállapítottuk róla, hogy ez egy nagy hülyeség, mert nincs semmi értelme. Később aztán rádöbbentem, hogy még soha sem próbáltam meg utánanézni, mit is jelent ez a mondás valójában,…..