Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kereskedő

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ősz talán legjobb sztorija eddig az itt következő. Igazi modern kiskereskedelmi dráma, közel sem egysíkú szereplőkkel. Itt van rögtön a levélíró, Balázs, aki, nagyon helyesen, nem hagyta annyiban a 457 forintos penészes salátát, aztán elfogadott 2000 forint fájdalomdíjat,…..
A levélíró a sztori végén felteszi a kérdést, hogy mi mit tettünk volna, ha a kiválasztott 2 db süteményt nem adják el nekünk, mert már kinézték maguknak a pofánkba vigyorgó eladók, de egyelőre nem tudunk okosat válaszolni, mert nem látunk a pipától. Péksüteményes pult…..
Kereskedő 2010.01.25 01:08:51
Kedves kommentálok, elszörnyedve olvasom a sorokat, hisz magam is a kereskedelemben dolgozom, ahol a VÁSÁRLÓ az úr ! Ebben egyet is értek, nem szép dolog egy vásárlóval, akiből élünk, így viselkedni!

De... az éremnek két oldala van.
Belegondoltatok már abba, mikor egy eladó, pénztáros kiszolgál és rátok köszön, fáradtan, és ti arra sem veszitek a fáradságot hogy visszaköszönjetek? vagy mikor sietve pakolja ki az árut, süti a péksüteményt, szeli a sajtot, felvágotatt az mind értetek van?? Hogy a családotok asztalára legyen mit adni?
Az igazság az, a vásárlók jó többsége nem veszi emberszámba a kereskedőket, egy szolgának tekinti, akibe a fárasztó nap után ha pl a fönökünk jól leba...ott vagy családi gondunk van. ki lehet tölteni.
AZ ELADÓ IS EMBER ! ÉL, ÉREZ, ELFÁRAD, GONDJA VAN! Értetek dolgozik, kevés pénzért. Ja, és ha sok a panasz, a fönöke le is korholja, esetleg ki is rúgja, de az nem számit, hisz az Eladó egy cseléd, egy szolga, szemetekben nem Ember!

Mikor én hajdanán a 80 az években a Kereskedelmet tanultam, az az ember aki kereskedő volt, nagy köztiszteletnek örvendett.
Hisz ha nem voltál vele jóba, nem volt este friss kenyér, déli gyümölcs, friss hús.

De ugye ezt elfelejtitek

Nekem az az jelmondatom:

" Úgy viselkedj mással ahogy magaddal szemben is elvárod !

ez mindkét félre igaz !

További kellemes vásárlást, mosolygos eladókat kívánok mindenkinek!